X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważka, nie, no nie wierzę?! Że co? Ja piernicze czego ludzie głupiego nie wymyślą?! Zamiast się modlić, puszczą pozytywkę i wystarczy... Ale jeszcze do tego "wstań, nie jestes sam" ... Brak słów... Arturowa bańki, jedzenie kanapek to też jakieś przegięcie...

Moris gdybym wiedziała co to za "bachory" za przeproszeniem takie mądre i kulturalne też bym do dupy nakopała!!!

Znowu spać nie mogę ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 00:17

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej baby witam nowa koleżankę. Jestem e szoku impreza sie udala i spooooro wypilismy i sie po smialysmy. Poszlam spac o 3;30 wstalam o 7:30 na tablekte i zmierzylam temperature i dalej w okolicy 36,70 mimo alko innej pory i do tego jestem chora. Mysle czy jednak sie nir skusić na test bo R jutro jedzie i we.wtorek tez go chyba nie będzie. A chce żeby byl ech zawsze mi cos plany popierdzieli a tak mi zależy zeby wytrzymać ech nie wiem jeszcze leze n i mysle

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morrisek, ja wiem, że czasem trzeba, ale też nie widziałam tu na tym forum jakiegoś przesadnego wkręcania objawów... Test z sody to jeszcze nie był wkręt, to był bardziej taki wspólny eksperyment. I ja tylko chciałam wytłumaczyć, że można mieć powody, żeby chcieć to na sobie sprawdzić- to bardziej na takiej zasadzie, że jak słyszę jakąś teorię to sprawdzam ją w praktyce i szukam informacji, które by ją tłumaczyły, żeby dowiedzieć się, czy są podstawy w to wierzyć. Także sikanie na sodę uważam bardziej za ciekawość świata niż wiarę w zabobony, chyba że ktoś byłby absolutnie pewien, że to działa i traktowałby to jako potwierdzenie ciąży.

Dobra, koniec z tą sodą, bo mi mózg wyparuje:P

Mariola, ja miałam w LO koleżankę, która coś tam robiła z chłopakiem, ale nie doszło do stosunku- była dziewicą, a bała się ciąży, bo plemniki mogły przejść przez dwie pary majtek i mimo że miała okres (bo w ciąży można mieć)i nie pamiętam już dokładnie czy robiła test ciążowy, ale nie wiem czy nie było też akcji, że test może się mylić. Ale dziś jest już szczęśliwą mamą:)

Był taki fajny cytat z "Weronika postanawia umrzeć": "[...] do ludzi nigdy nie trafia, co im się mówi, muszą odkrywać to sami.". Może tak jest właśnie z Twoją siostrą, że jeśli jej psychika dostała już na tym punkcie fioła to niewiele pomoże kłócenie się z nią, że źle robi, a może właśnie coś da wsparcie psychiczne, rozmowa- coś, żeby czuła się spokojniejsza. Ale ja nie wiem, nie jestem psychologiem i nie znam się na tym. Tylko tak myślę, co by mi pomogło.
    Właśnie- wiecie co mi najbardziej pomogło, kiedy załamywałam się, że znów nie wyszło? Jak mój mąż powiedział mi, że dla niego najważniejsza jest nasza relacja i on się cieszy tym, że mnie ma i owszem- fajnie będzie mieć dziecko, ale na tyle cieszy się naszym małżeństwem, że się nie załamuje. Dzięki temu naprawdę się uspokoiłam, poczułam się kochana i ważna dla kogoś i to tak jakby trochę rekompensowało ten smutek.

Co do badań to ginekolog już za pierwszym razem na usg stwierdził obwodowe ułożenie pęcherzyków, zlecił badania hormonalne na początku cyklu- LH (6,48), FHS(11,18), progesteron(0,46) androstendion(2,21), testosteron wolny(2,08), prolaktynę(8,61) no i standardowo te tarczycowe, bo na to się leczę. Nie pamiętam czy coś jeszcze, ale pamiętam, że wszystko w normie, nawet testosteron, który był kiedyś za wysoki. No, poza antyTPO, bo to ciągle mam, ale i tak spadło od ostatnich badań o prawie 10 razy, mimo że endokrynolog mówił, że nie spadnie. Po wynikach zaczęłam stymulację clo, mam zamiar poprosić o badanie drożności, ale po badaniach męża.

Annielica, jak dobrze, bałam się, że to nie będzie możliwe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0,46 ale dla fazy folikularnej, w której robiłam badania jest norma 0-1,13

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny zaczął się listopad na forum ciążowym u listopadówek to dopiero jest wkręcanie sobie objawów porodu :P

Witam się leniwie z wami, pospałam, poleżałam, zjadłam śniadanie, znów leżę, a na 16 obiadek u teściowej :D

201511211678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria, ja pamiętam ile się naczytałam o przyspieszaniu porodu, jak osoba z mojej rodziny miała rodzić:) Mieszkają za granicą i nie mają tam nikogo do pomocy, a mieli wtedy już jedno małe dziecko. Chcieli rodzić wspólnie, więc potrzebowali kogoś, kto z nim zostanie w domu. Przyjechałam do nich w okolicach terminu,ale musiałam wracać na konkretny dzień do Polski, bo miałam obronę licencjata. Ale jak przyjechałam to skurcze się uspokoiły i wyczytywałyśmy cuda wianki, jak to przyspieszyć. Skakanie na piłce, chodzenie po schodach, olejek rycynowy i lewatywa, seks, sok z ananasa, codziennie mega długie spacery, filmy o dużym natężeniu emocji... codziennie siedzenie na necie i szukanie sposobu;) Przy tym dwa razy w przychodni masaż szyjki- bezskuteczny. Dziecko się urodziło dwa tygodnie po terminie, jak ja byłam już w Polsce. Na szczęście zaczęła rodzić w nocy, jak mały spał i znaleźli znajomego, który zgodził się u nich nocować:)

Nymeria lubi tę wiadomość

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłka, schody, seks - znam. O olejku rycynowym nie slyszalam (w kontekscie przyspieszania) ake w zyciu bym sie nie zdecydowala bo sadze, że prędzej nabawi się kobita sraczki niż porodu :D

Jakbym byla pod koniec ciąźy to chyba we wszystkim widzialabym oznakę zbliżającego się porodu :P

Jeeeeeeść i wracam do nauki :/ indyczek się robi.. poszłam dziś totalnie na łatwiznę i po prostu nafaszerowałam suszonymi pomidorami i fetą.

Tesciu na chwilę wpadl jak odwoził mojego K., poznać psa.. oczywiście średnio zachwycony bo "on za zwierzetami to tak nie bardzo".. a ja sobie życia nie wyobraźam. Mimo tej walającej się sierści doprowadzanącej do szału <w obecnym stanie, jak olalam sprzątanie na rzecz nauki i tylko zgarniam najwieksze kłaki to dzkwię sie, że nie przejęla jeszce kontroli nad domem), mimo tego ADHD, skakania na panele i robienka ślizgu (poranna faza jak chce się bawić), jego pierdzenia itd to nke wyobrażm sobie życia bez niego. Czy w ogóle bez zwierzaka. Chcialam jeszce szczura albo krolika ale w obecnej sytuacjk jak on poluje na wszystko co ma futro niestety już odpada..

Jeeeeezu mam ochotę dzwonic do dziekanatu i blagać żeby mi przełożyli tę obronę..

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.
    Mój brat podarował mi dzisiaj stetoskop lekarski i wszyscy podsluchiwalusmy maleństwo. Słychać jak rozrabia, a jak się dobrze wslucha to słychać serduszko ❤.

Nymeria, Mariola Lis***ka lubią tę wiadomość

• madlenka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka nie świruj, zdasz na pewno tak samo szybko jak Klaudia i nim się obejrzysz będziesz opijać :)

Ważka to musi być bardzo superaśne takie podsłuchiwanie brzdąca :) zazdraszczam

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wiesz że trzymamy mocnooooo za Ciebie kciuki, więc nie ma innej opcji i zdasz napewno.
    Madlenka aż się popłakałam super uczucie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, w tym olejku chodziło o sraczkę xD Że niby skurcze jelit podczas sraczki pobudzają skurcze macicy... Tak pisało gdzieś na necie i też tak mi powiedziała koleżanka, studiująca położnictwo- że po lewatywach często zaczynają się ekspresowo porody

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam testa w koncu poszlam nazot spac i olalam :) kaca mam trochu:/

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiedy Klaudia, jutro?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie myślę:) jakos tak nie spiesz no mi do testowania czyzby wszystkie negatywy odbily na mnie swoje pietno? :p

• madlenka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć @ w sobote. Ale jak nie przyjdzie to patriotycznie zatestuje 11 listopada :) dziś tem tuż po przebudzeniu 36.87 więc mam nadzieję. I co z tego, że nie spr temp w tym cyklu, co z tego że łapie mnie przeziebienie. Nadzieja umiera ostatnia.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam właśnie jak to możliwe ze jestem chora katar kaszel a temp tak jak byla:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, może masz takie przeziębienie bezgorączkowe? Czytałam, że przy grypie wzrasta temperatura, a przy przeziębieniu niekoniecznie:
    "Dolegliwości typowe dla przeziębienia związane są z nosem i gardłem. Przeziębienie zwykle przebiega bez podwyższonej temperatury i rozwija się ono powoli oraz łagodnie."

• madlenka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie drapie gardlo, mam lekki katar (bardziej kicham bo mnie cos swedzi), boli mnie glowa. Najgorsze sa lzawiace oczy, z tym zwiazany katar. A temp w ciagu dnia najwyzej 37.44 wiec nie za duzo tez.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety wstawiam chyba ostatnie zdjęcie przed porodem :P z moim brzucholem :P 36+4 tc

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ad38a742dcc.jpg

kr0pka, Kena1983, Mariola Lis***ka, AnaAna, Karmelek211, Mirabelka30, ważka, aaagaaatka, Monikkk lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajny brzucho:)

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ