Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?
-
WIADOMOŚĆ
-
Pimpi wrote:Trzymam kciuki za owocny cykl😏 Jak wyznaczalas owulacje?
Dodam że byłam w grudniu u lekarza i też ocenił że miałam akurat owu i to był 18dc.
Więc by się zgadzało. Dlatego tak mnie zaskoczyło że następny cykl (styczeń)trwał tak krótko,25dni...
A ten znowu owu była późno...
W każdym razie nie mierzyłam temperatury....poprostu testy.
Jak nie wyjdzie to może pójdę z ciekawości na monitoring w następnym cyklu.12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Hejka
Wracam tutaj po 2 latach przerwy, zaczęliśmy z mężem starania o Rodzenstwo dla naszej córeczki i dzis jest 39 DC, od tygodnia bol podbrzusza taki jakbym miała za chwilę dostać okres, piersi bolą, są tkliwe i nabrzmiałe, czasem takie dziwne szczypanie sutkow. Robiłam test wczoraj po południu, byłam pewna że się udało ale jedna kreska.. @ dalej brak a ja trochę już chciałabym wiedzieć na czym stoję. Założę że nie podjechałam dziś na Betę -
Hej dziewczyny, staramy się z mężem o drugie dziecko, pod koniec zeszłego roku miałam ciąże biochemiczną. W tym roku kończę 39 lat.
Cykle mam ok. 28-30 dniowe, mierze temperaturę i w tym cyklu był bardzo ładny skok, zrobiłam progesteron 7dpo i wyszedł 24 ng/ml. Wieczorem też zauważyłam na bieliźnie śluz z kilkoma niteczkami krwi.
W 9dpo powtórzyłam progesteron i już spadł do 9,82 ng/ml zrobiłam też betę tego dnia i wynik >0,2 mlU/ml.
Czy ten 9dpo może się okazać za wcześnie żeby beta już coś pokazała? Była któraś z was w podobnej sytuacji?
Od endokrynolog od razu dostałam zalecenie żeby brać od dziś duphaston przez 3 dni. Dziś jest 10dpo.
A umówiłam się jeszcze do ginekolog i nie dość że babsko mnie w ogóle nie zbadało, stwierdziła że przecież progesteron 9 jest w normie, nie zaleciła żadnych badań i stwierdziła że w mojej przychodni nie leczą bezpłodności -
kacha00 wrote:Hej dziewczyny, staramy się z mężem o drugie dziecko, pod koniec zeszłego roku miałam ciąże biochemiczną. W tym roku kończę 39 lat.
Cykle mam ok. 28-30 dniowe, mierze temperaturę i w tym cyklu był bardzo ładny skok, zrobiłam progesteron 7dpo i wyszedł 24 ng/ml. Wieczorem też zauważyłam na bieliźnie śluz z kilkoma niteczkami krwi.
W 9dpo powtórzyłam progesteron i już spadł do 9,82 ng/ml zrobiłam też betę tego dnia i wynik >0,2 mlU/ml.
Czy ten 9dpo może się okazać za wcześnie żeby beta już coś pokazała? Była któraś z was w podobnej sytuacji?
Od endokrynolog od razu dostałam zalecenie żeby brać od dziś duphaston przez 3 dni. Dziś jest 10dpo.
A umówiłam się jeszcze do ginekolog i nie dość że babsko mnie w ogóle nie zbadało, stwierdziła że przecież progesteron 9 jest w normie, nie zaleciła żadnych badań i stwierdziła że w mojej przychodni nie leczą bezpłodności
-
Cześć dziewczyny, jestem kompletną 'świeżynką' w temacie ciąży, razem z mezem zdecydowalismy w tym miesiącu że odpuszczamy antykoncepcję (prezerwatywy, hormonalnej nigdy nie stosowalam). Mam 34 lata. W tym miesiącu na 90% wydaje mi sie że kochaliśmy sie tuz po owulacji, ale nie mam pewności. Kilka dni po zaczęłam miec nadwrażliwe sutki (piersi mnie z reguły troche bolą, ale blizej okresu, i raczej nie sutki). Są wrazliwe do teraz. 26 dzien cyklu, pojawilo sie bardzo lekkie plamienie, brązowe, ale miewam takie tez czasem chwilę przed miesiączką. Zrobilam bobo test o wrażliwości 25 i coś tam widzę, ale moze sobie wmawiam. Tylko boję sie tego plamienia. Czy mozecie zobaczyc, cos podpowiedziec? Na betę pójdę jutro.
https://zapodaj.net/plik-XXouQYZ2iU -
Nucia wrote:Cześć dziewczyny, jestem kompletną 'świeżynką' w temacie ciąży, razem z mezem zdecydowalismy w tym miesiącu że odpuszczamy antykoncepcję (prezerwatywy, hormonalnej nigdy nie stosowalam). Mam 34 lata. W tym miesiącu na 90% wydaje mi sie że kochaliśmy sie tuz po owulacji, ale nie mam pewności. Kilka dni po zaczęłam miec nadwrażliwe sutki (piersi mnie z reguły troche bolą, ale blizej okresu, i raczej nie sutki). Są wrazliwe do teraz. 26 dzien cyklu, pojawilo sie bardzo lekkie plamienie, brązowe, ale miewam takie tez czasem chwilę przed miesiączką. Zrobilam bobo test o wrażliwości 25 i coś tam widzę, ale moze sobie wmawiam. Tylko boję sie tego plamienia. Czy mozecie zobaczyc, cos podpowiedziec? Na betę pójdę jutro.
https://zapodaj.net/plik-XXouQYZ2iU
Dla mnie też pozytywny😃 gratulacje 🥰30.03.24 ⏸️ 5cs
02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
18.04🩺 2,8mm🥰
29.04🩺 jest ❤️
13.05🩺 3,22cm😍
28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😉
06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
24.06🩺chłopczyk na 70%🩵
22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk💙
26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
30.09🩺 3.prenatalne - pomiary prawidłowe i 1783g Słodkości🍬
21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
18.11🩺 około 3600g Henrysia🌞
10.12🏥 szpital
-
Nucia wrote:Jezu dziękuję, ale za dużo emocji na dzisiaj. Noe uwierzę, że stało się to tak szybko. Chyba dopiero jak potwierdzę z krwi to uwierzę, tym bardziej że na ostatnim usg uslyszalam ze mam wodniaka w jednym jajowodzie.
Gratuluję w którym dc, dpi wykonywałaś test ?Kreska41 lubi tę wiadomość
-
Hejka, od ponad roku staramy się z mężem o bobasa, mąż miał badania które wyszły okey. Natomiast ja jestem po dwóch stymulowanych cyklach. Pierwszym razem dostałam Clarzole od 3 do 7 dc, później Ovestin globułki od 9-13 DC, kiedy zgłosiłam się na w 12 dc miałam już torbiel 56mm. Dwa cykle musiałam czekać aż się wchłonie. W lutym znowu dostałam Clarzole od 2-5 DC. I ovestin od 5-10, w 5 dniu cyklu miałam już pęcherzyk 18mm następnego miałam podany zastrzyk Ovitrelle. Czułam jak jajnik mnie kłuje, od kilku dni dokucza mi katar i kichanie boję się że przez to może znowu nic nie wyjść, nie mam podwyższonej temperatury. Od zastrzyku minęło 8 dni jak myślicie kiedy zrobić test? Dodam że od 16 dc mam brać dwa razy dziennie duphaston przez 10 dni i mam zazwyczaj długi cykl ok 30/31 dni? Czy któraś miała podobnie? Udało się którejś? Na stałe biorę również ovarinStarania od 01.2023, stymulacja pełna od 02.2024
Ona👰🏻♀️24l.
PCOS
Leki w ciąży:
2x Progesteron benis 100 1 tab.,
1X Cyclogest 400 1 glob.,
3x2 Rutinoscorbin,
Witaminy,
Acard 150 od 14 tyg. raz dziennie
On🤵🏽♂️24l.
Badania nasienia w porządku
"Wiara i nadzieja umierają ostatnie"
06.05 progesteron 43
08.05 ⏸️, HCG 24.20
10.05 HCG 93.19
16.05 wizyta u gin 👩🏼⚕️
31.05 widzieliśmy twoje serduszko ♥️
1.07 krwiaczek
15.07 Pierwsze prenatalne, ślicznie rośniesz maluszku
05.09 💙💙 -
Cześć @nadzieja99 - mi ovitrelle utrzymywał się aż 14 dni a czasami 10 dni 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 11:38
Nadzieja99 lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Cześć @nadzieja99 - mi ovitrelle utrzymywał się aż 14 dni a czasami 10 dni 🙈Starania od 01.2023, stymulacja pełna od 02.2024
Ona👰🏻♀️24l.
PCOS
Leki w ciąży:
2x Progesteron benis 100 1 tab.,
1X Cyclogest 400 1 glob.,
3x2 Rutinoscorbin,
Witaminy,
Acard 150 od 14 tyg. raz dziennie
On🤵🏽♂️24l.
Badania nasienia w porządku
"Wiara i nadzieja umierają ostatnie"
06.05 progesteron 43
08.05 ⏸️, HCG 24.20
10.05 HCG 93.19
16.05 wizyta u gin 👩🏼⚕️
31.05 widzieliśmy twoje serduszko ♥️
1.07 krwiaczek
15.07 Pierwsze prenatalne, ślicznie rośniesz maluszku
05.09 💙💙 -
Nadzieja99 wrote:O jejku to długo 🙉 ja dziś czułam takie dziwne odczucie w lewym jajniku (tam było jajeczko), nie wiem jak to opisać nie było to bolesne takie jakby przemieszczanie się czegoś tam. Od zastrzyku minęło 8 dni i nie wiem czy jest to normalne
Nadzieja99 teraz bardziej obserwujesz swój organizm i dostrzegasz wszystko myśle, ze nic złego się nie dzieje, a może akurat coś pozytywnego!Nadzieja99 lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Część dziewczyny od 6 miesięcy razem z partnerem staramy się o dzidziusia, 5 cykli w tym 4 bezowocne ponieważ nie miałam owulacji, ostatni 6 cykl przez 5 dni od 3dc do 7dc miałam brać leki wspomagające owulację. Owulacja wystąpiła (potwierdzona USG) bardzo późno bo w 22dc czyli 25/02. Z moim m... bawiliśmy się dzień przed i w dzień owulacji. Dzisiaj jest 8 dpo pierwszy test z moczu super czuły negatywny, wiem że to jeszcze może być za wcześnie ale nie wytrzymałam. Dodam że mam już dwójkę dzieci pierwsza ciąża po roku starań ale to bardziej stawiam na to że po prostu nie trafialiśmy w dni płodne druga ciąża od razu w pierwszym cyklu starań. Od 2 dni bolą mnie piersi i inaczej się czuje ale za to żadnych objawów PMS a zawsze 7 dni przed @ miałam koszmarne objawy PMS praktycznie od kiedy pamiętam. Jak myślicie mogło się udać??
Nowa2024 lubi tę wiadomość
xxpaulaa92xx -
xxpaulaa92xx wrote:Część dziewczyny od 6 miesięcy razem z partnerem staramy się o dzidziusia, 5 cykli w tym 4 bezowocne ponieważ nie miałam owulacji, ostatni 6 cykl przez 5 dni od 3dc do 7dc miałam brać leki wspomagające owulację. Owulacja wystąpiła (potwierdzona USG) bardzo późno bo w 22dc czyli 25/02. Z moim m... bawiliśmy się dzień przed i w dzień owulacji. Dzisiaj jest 8 dpo pierwszy test z moczu super czuły negatywny, wiem że to jeszcze może być za wcześnie ale nie wytrzymałam. Dodam że mam już dwójkę dzieci pierwsza ciąża po roku starań ale to bardziej stawiam na to że po prostu nie trafialiśmy w dni płodne druga ciąża od razu w pierwszym cyklu starań. Od 2 dni bolą mnie piersi i inaczej się czuje ale za to żadnych objawów PMS a zawsze 7 dni przed @ miałam koszmarne objawy PMS praktycznie od kiedy pamiętam. Jak myślicie mogło się udać??
Mogło się udać i faktycznie może być jeszcze za wcześnie. My staramy się od 10msc, dziś 21 dc i już nie mogę się doczekać kiedy w końcu będę mogła zrobić test…owulke miałam w zeszłym tyg potwierdzona USG także bardzo liczę że się udało…trzymam kciuki za dwie kreski u Ciebie🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)