Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
Odpowiedz

Jak sobie radzicie z rozczarowaniem

Oceń ten wątek:
  • Agich Koleżanka
    Postów: 31 15

    Wysłany: 13 lipca 2016, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdania podzielone, jeden stwierdził, że jak nie mam pewości czy jestem to żebym korzystała, jak będę miała pewnośc to żebym przestala, drugi stwierdził, że luz, trzecia powiedziała, ze to juz moja decyzja

    A po nocy przychodzi dzień...
  • daktylek Autorytet
    Postów: 676 210

    Wysłany: 13 lipca 2016, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimka a naturalnie jakie masz cykle? długie? natruarlną owulke kiedy masz?

    Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Kimka Autorytet
    Postów: 262 101

    Wysłany: 13 lipca 2016, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalnie mam tak jak i na lekach, owulacja też w tym czasie co na lekach. Cykle średnio 30-33 dni i owulacja tak na 15 dni przed okresem. Moja gin stwierdziła, że mogłam mieć owulacje kiepskiej jakości cokolwiek to znaczy.

    Agich, czyli decyzje sama musisz podjąć, a czytałaś coś na ten temat?

  • Agich Koleżanka
    Postów: 31 15

    Wysłany: 13 lipca 2016, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, jednoznacznie nikt nie napisze: NIE MOŻNA, z drugiej strony tak sobie myślę, jak na miesiąc odpuścimy, to w momencie dostania @, pierwszy raz od roku, pomyśle sobie "ufff dostalam :P"

    A po nocy przychodzi dzień...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2016, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agich, nikt nie napisze, bo nie można na kobietach w ciąży robić badań, które by potwierdziły wpływ leków/zabiegów na rozwój ciąży. Sama musisz podjąć decyzję, bo z jednej strony to cykl w plecy, ale z drugiej jak się akurat teraz uda, to przez całą ciążę będziesz się stresować czy nie miało to wpływu (chociaż i tak będziesz się stresować). Nikt Ci wprost nie da odpowiedzi, bo nikt nie chce brać odpowiedzialności za ewentualne skutki. Z drugiej strony jak chcesz czekać z rehabilitacją, to odsuniesz ją w czasie na baaaardzo długo...
    Magda, jakie wyszły Ci wyniki?
    Widzę, że w terminie 25-27 lipca większość z nas ma rocznicę ślubu :)

  • Zieziulka Autorytet
    Postów: 1017 930

    Wysłany: 13 lipca 2016, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed i po wyrwaniu ósemki odpuściłam starania bo niby nie wolno, a teraz żałuję, bo może w tedy by się udało, a teraz nie chce.

    Nie uwierzycie jestem teraz u kosmetyczki i słyszę jak niemowlak płacze, jakaś mama musiała przyjść z dzieckiem no nigdzie spokoju!

    ⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

    🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 13 lipca 2016, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Odebrałam wyniki badań i wpadłam w nadczynność polekową :/
    Czy to wynik zbyt szybkiego zwiększania dawek i obniżenia tsh?

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2016, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Magda, jakie wyszły Ci wyniki?
    tsh: 0,10 n. 0,27 - 4,2
    prl: 985,4 n. 83 - 622
    6 tygodni temu były :/
    tsh 0,64 n: 0,27 - 4,2
    prl 490,3 n: 83 - 622

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2016, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Czy to wynik zbyt szybkiego zwiększania dawek i obniżenia tsh?
    ja miałam zmniejszaną dawkę, bo 6 tygodni temu moje tsh wynosiło 0,64.
    Więc 5x 75 i 2x 50 nie poskutkowało :/
    Zaraz wyślę meila do endo, niech myśli co z tym zrobić.

    Zastanawiam się co mogło spowodować aż taki wzrost prl...
    Moje wczorajsze zdenerwowanie?
    Nadczynność?
    Teraz przynajmniej wiem, dlaczego w ostatnich dniach włosy zaczęły mi wypadać :/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2016, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to, że ja się czuję bez zmian. Tak jak się czułam pół roku temu, tak czuję się teraz. Na nic nie narzekam...
    Jedynie co, to właśnie włosy dały znać, że coś jest nie tak...:/

  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 13 lipca 2016, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o to, że bardzo szybko zeszłaś właśnie do tsh 0,64.

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2016, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Chodziło mi o to, że bardzo szybko zeszłaś właśnie do tsh 0,64.
    zajęło mi to 4 miesiące i 27 dni.
    A tak wyglądało:
    15.02. tsh 5,21 (dawka 50 ) ->
    13.04. tsh po 8 tygodniach 2,57 (dawka 75) ->
    27.05. tsh po 6 tygodniach 0,64 (dawka 75/50) ->
    13.07. tsh po 7 tygodniach 0,10

    :/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2016, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, moje tsh spadło ostatnio do 0,38 i też czuję się bez zmian, żadnych objawów nadczynności, a nawet jakaś wzmożona senność (między innymi dlatego zrobiłam badania, bo bałam się, że znowu tsh mi skoczyło do ponad 4).
    Prolaktyna jest chyba bardzo wrażliwa, m.in. na stres, więc może powtórz niedługo badanie, po kilku dniach spokoju :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2016, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Prolaktyna jest chyba bardzo wrażliwa, m.in. na stres, więc może powtórz niedługo badanie, po kilku dniach spokoju :)
    poczekam co napisze endo. Od pon zaczynam nocki w pracy, także badanie musi poczekać.
    Zastanawiam się nad tą prolaktyną. Skoczyła o 100%, ale wczoraj miałam potwierdzoną owulacje... więc nie zaszkodziła... chyba :(

  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 13 lipca 2016, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o tym myślałam. Skoro tsh tak ładnie spadło po dawce 50 to ja bym ją zostawiła na kolejne 8 tygodni żeby zobaczyć jak się organizm będzie dalej zachowywał. Ale to ja bym tak zrobiła, unikam wszelkiego rodzaju środków farmakologicznych a i lekarzem nie jestem. Ja sobie biorę moją maleńką dawkę, bo widzę, że tsh po niej spadło, nie widzę sensu jej zwiększania póki co.

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2016, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dobierania dawki mam endo, więc nie będę decydować za nią jaką mam mieć dawkę :)
    Nie ma ustalonego czasu w jakim tsh powinno spadać. Wszystko zależy od reakcji tarczycy. U niektórych tsh szybko spadnie a u innych będzie skakać.
    Ty masz mała dawkę leku bo miałaś niewiele podwyższone tsh, ja mam od początku większą dawkę ze względu na niedoczynność. Podejrzewam że endo zwiększy mi ilość dni z '50', ale raczej zachowa kilka z '75'żeby mi tsh nie wystrzeliło w górę...

  • ana1122 Autorytet
    Postów: 5997 2157

    Wysłany: 14 lipca 2016, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 12 Dpo. Teścik zrobiony oczywiście 1 kreska. Ale teraz czyste sumienie mam bo jutro czeka mnie imprezka i picie

    Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2016, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 udanej imprezy :)

    ana1122 lubi tę wiadomość

  • daktylek Autorytet
    Postów: 676 210

    Wysłany: 14 lipca 2016, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pozarlam z mezem. Wygarnelam mu że nie czuje sie otoczona jego opieką, nie czuje sie adorowana tylko jak kura domowa. Fakt faktem ostattnio dał popis egoizmu więc mnie to zabolalo. Ale zastanawiam sie jaki wklad w to mialo to że @przyszla

    Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • ana1122 Autorytet
    Postów: 5997 2157

    Wysłany: 14 lipca 2016, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie duży. Ale zawsze dobrze jest powiedzieć co się myśli A nie skrywac w sobie

    Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego