Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
-
WIADOMOŚĆ
-
Naturalnie mam tak jak i na lekach, owulacja też w tym czasie co na lekach. Cykle średnio 30-33 dni i owulacja tak na 15 dni przed okresem. Moja gin stwierdziła, że mogłam mieć owulacje kiepskiej jakości cokolwiek to znaczy.
Agich, czyli decyzje sama musisz podjąć, a czytałaś coś na ten temat? -
nick nieaktualnyAgich, nikt nie napisze, bo nie można na kobietach w ciąży robić badań, które by potwierdziły wpływ leków/zabiegów na rozwój ciąży. Sama musisz podjąć decyzję, bo z jednej strony to cykl w plecy, ale z drugiej jak się akurat teraz uda, to przez całą ciążę będziesz się stresować czy nie miało to wpływu (chociaż i tak będziesz się stresować). Nikt Ci wprost nie da odpowiedzi, bo nikt nie chce brać odpowiedzialności za ewentualne skutki. Z drugiej strony jak chcesz czekać z rehabilitacją, to odsuniesz ją w czasie na baaaardzo długo...
Magda, jakie wyszły Ci wyniki?
Widzę, że w terminie 25-27 lipca większość z nas ma rocznicę ślubu -
Ja przed i po wyrwaniu ósemki odpuściłam starania bo niby nie wolno, a teraz żałuję, bo może w tedy by się udało, a teraz nie chce.
Nie uwierzycie jestem teraz u kosmetyczki i słyszę jak niemowlak płacze, jakaś mama musiała przyjść z dzieckiem no nigdzie spokoju!⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaciejowa wrote:Czy to wynik zbyt szybkiego zwiększania dawek i obniżenia tsh?
Więc 5x 75 i 2x 50 nie poskutkowało
Zaraz wyślę meila do endo, niech myśli co z tym zrobić.
Zastanawiam się co mogło spowodować aż taki wzrost prl...
Moje wczorajsze zdenerwowanie?
Nadczynność?
Teraz przynajmniej wiem, dlaczego w ostatnich dniach włosy zaczęły mi wypadać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaciejowa wrote:Chodziło mi o to, że bardzo szybko zeszłaś właśnie do tsh 0,64.
A tak wyglądało:
15.02. tsh 5,21 (dawka 50 ) ->
13.04. tsh po 8 tygodniach 2,57 (dawka 75) ->
27.05. tsh po 6 tygodniach 0,64 (dawka 75/50) ->
13.07. tsh po 7 tygodniach 0,10
-
nick nieaktualnyMagda, moje tsh spadło ostatnio do 0,38 i też czuję się bez zmian, żadnych objawów nadczynności, a nawet jakaś wzmożona senność (między innymi dlatego zrobiłam badania, bo bałam się, że znowu tsh mi skoczyło do ponad 4).
Prolaktyna jest chyba bardzo wrażliwa, m.in. na stres, więc może powtórz niedługo badanie, po kilku dniach spokoju -
nick nieaktualnyBuko wrote:Prolaktyna jest chyba bardzo wrażliwa, m.in. na stres, więc może powtórz niedługo badanie, po kilku dniach spokoju
Zastanawiam się nad tą prolaktyną. Skoczyła o 100%, ale wczoraj miałam potwierdzoną owulacje... więc nie zaszkodziła... chyba -
Właśnie o tym myślałam. Skoro tsh tak ładnie spadło po dawce 50 to ja bym ją zostawiła na kolejne 8 tygodni żeby zobaczyć jak się organizm będzie dalej zachowywał. Ale to ja bym tak zrobiła, unikam wszelkiego rodzaju środków farmakologicznych a i lekarzem nie jestem. Ja sobie biorę moją maleńką dawkę, bo widzę, że tsh po niej spadło, nie widzę sensu jej zwiększania póki co.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
nick nieaktualnyOd dobierania dawki mam endo, więc nie będę decydować za nią jaką mam mieć dawkę
Nie ma ustalonego czasu w jakim tsh powinno spadać. Wszystko zależy od reakcji tarczycy. U niektórych tsh szybko spadnie a u innych będzie skakać.
Ty masz mała dawkę leku bo miałaś niewiele podwyższone tsh, ja mam od początku większą dawkę ze względu na niedoczynność. Podejrzewam że endo zwiększy mi ilość dni z '50', ale raczej zachowa kilka z '75'żeby mi tsh nie wystrzeliło w górę... -
nick nieaktualny
-
A ja sie pozarlam z mezem. Wygarnelam mu że nie czuje sie otoczona jego opieką, nie czuje sie adorowana tylko jak kura domowa. Fakt faktem ostattnio dał popis egoizmu więc mnie to zabolalo. Ale zastanawiam sie jaki wklad w to mialo to że @przyszlaMama Aniołka [*] 15.12.2015r.