Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Tak. Postanowilam zignorować. Zobaczymy co pokaze później, za kilka pomiarów. Bo zbyt ich Malo by domniemac owulke ok 17.
    Myślę że jesli @ nie będzie to ok 4.05 zatestuje. Mój mama ma ur, ew prezent by był.
    A kiedy miałaby być domniemana @? 5 maja?

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelelel wrote:
    rany, czy wy też tak z niecierpliwością czekałyście na wyniki bety ? mam dopiero jutro popołudniu i świruje okropnie, a jak czytam że ktoś miał dwie słabe kreski a beta nie wyszła to już kompletnie stres i załamanie nerwowe mnie dopada. Jak sobie radzicie z tym stresem i oczekiwaniem ?
    Ja jej nigdy nie robiłam :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • ewelelel Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Ja jej nigdy nie robiłam :D

Aha :D kurcze a już myślałam że to taki standard ;p

nie no po prostu od wczoraj myśle tylko nad tymi wynikami bo tak jak Ci pisałam, chciałabym bardzo już wiedzieć żeby nie dopuścić do następnego poronienia ani problemów ;) a nawet nie mam z kim o tym pogadać i ratuje się wami dziewczynki ;)a jeszcze sie dopytam, czy podczas ciąży temperatura ciała jest podniesiona ?

a jak tam Tobie mija weekend w ogóle ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 20:06

Ewel
    Zuzia urodzona 02.01.2017 :)
    9 Tc ciąża zagrożona, bliźniaki prawdopodobnie.
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reddie137 wrote:
    Cześć dziewczyny ja przestałam temeperaturę mierzyć bo mnie to nakręcało niezdrowo. Jest lepiej ,nawet może zatestuję w środę a nie we wtorek :) A pogoda chyba wszędzie baznadziejna. :(
    A ja bym chciała chociaż jeden cykl sprawdzić, bo nie wiem kiedy dokładnie mam owu, więc tylko tak, a tak na dłuższą metę to też bym nie chciała bo na pewno to stresuje.

Trzymam kciuki za testowanie :*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zrobiłam sobie hybrydy, rewelacji nie ma bo na szybko, ale ...jakoś paznokcie muszą mi wyglądać ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelelel wrote:
    Aha :D kurcze a już myślałam że to taki standard ;p

nie no po prostu od wczoraj myśle tylko nad tymi wynikami bo tak jak Ci pisałam, chciałabym bardzo już wiedzieć żeby nie dopuścić do następnego poronienia ani problemów ;) a nawet nie mam z kim o tym pogadać i ratuje się wami dziewczynki ;)a jeszcze sie dopytam, czy podczas ciąży temperatura ciała jest podniesiona ?

a jak tam Tobie mija weekend w ogóle ?
    Ja nie robiłam bo jak byłam pierwszy raz w ciąży to w sumie stwierdziłam, że czekam na gina, a teraz hm, ja wolę testy, a dopiero jak wyjdą pozytywnie to ewentualnie sprawdzę sobie przyrost :)
    A temperatura wyższa tak występuje również we wczesnej ciąży :)

A u mnie dziękuję ok :) Teście byli z babcią, zabrali małego bo do środy pracuję, później go dostanę z powrotem :)

A Tobie ?:)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    A ja to brak pracy;) wiec nigdzie nie chodzę he he.
    Takiej to dobrze:P

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Takiej to dobrze:P

Co ty dwa światy mi się dzieją juz trzeci rok leci jak w domu siedzę . . . Także masakra:) ja dzisiaj mdłości mam. Ale bety boje się :( boje; (

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • ewelelel Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Ja nie robiłam bo jak byłam pierwszy raz w ciąży to w sumie stwierdziłam, że czekam na gina, a teraz hm, ja wolę testy, a dopiero jak wyjdą pozytywnie to ewentualnie sprawdzę sobie przyrost :)
    A temperatura wyższa tak występuje również we wczesnej ciąży :)

A u mnie dziękuję ok :) Teście byli z babcią, zabrali małego bo do środy pracuję, później go dostanę z powrotem :)

A Tobie ?:)

a rozumiem, no pewnie i dobrze robisz bo z tą beta to tylko nerwy i nerwy do czasu wyników ;p
    no ja się testowałam 4 razy razy i za każdym pozytywny, tyle że na tym usg nic no i druga kreska słaba. I nie wiem czy coś mogło wpłynąć na testy i je sfałszować czy co ;d
    oh, to mam chyba kolejny objaw, bo mam podwyższoną właśnie - albo świruje już i szukam niewiadomo czego :(

a to bardzo fajnie że masz wsparcie teściów ;) pewnie będziesz tęsknić za małym, nie ? ale praca to praca ;)

Ewel
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w domu siedzę, ale w pracy. :P Chociaż z tym sprzątaniem, gotowaniem i praniem to chyba dwa etaty mam. :D

U mnie też chłodno. Chyba ogrzewanie włączę nawet przed snem, bo zamarznę.

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta w ciągu godziny;) także zero stresu 21 zł i po wszystkim

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • ewelelel Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:

szczęściara ! ja byłam w sobotę w lab, zapłaciłam 35 zł i po wyniki kazali przyjść dopiero w poniedziałek po 15stej....

Ewel
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    Co ty dwa światy mi się dzieją juz trzeci rok leci jak w domu siedzę . . . Także masakra:) ja dzisiaj mdłości mam. Ale bety boje się :( boje; (
    Ja jak byłam na L4 to myślałam, że oszaleję w tym domu, teraz bym miała co robić wiadomo, bo mam małego synka, ale jak nie było, to naprawdę nie wiadomo co począć...
    Trzymam więc kciuki aby się coś trafiło...po ciąży :))
    Możesz iść na betę lub czekać na teścik :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelelel wrote:
    a rozumiem, no pewnie i dobrze robisz bo z tą beta to tylko nerwy i nerwy do czasu wyników ;p
    no ja się testowałam 4 razy razy i za każdym pozytywny, tyle że na tym usg nic no i druga kreska słaba. I nie wiem czy coś mogło wpłynąć na testy i je sfałszować czy co ;d
    oh, to mam chyba kolejny objaw, bo mam podwyższoną właśnie - albo świruje już i szukam niewiadomo czego :(

a to bardzo fajnie że masz wsparcie teściów ;) pewnie będziesz tęsknić za małym, nie ? ale praca to praca ;)
    Od czasu jak ma roczek tak pracuję czyli już rok, zazwyczaj pracuję tylko poniedziałek i wtorek po 10 godzin i wolne, ale teraz wyjątkowo odrabiam jeszcze 3 maja , no i idę też w środę :) Tęsknie zawsze, ale wiadomo mus to mus :) Mały już tak rozrabia , że czasami oddech się przydaje również i takie zatęsknienie :)
    Bo od środy do niedzieli siedzę z nim głównie ja :)

Ja w pierwszej ciąży testowałam 3 razy, 2 negatywne i dopiero trzeci pozytywny lekka druga kreska. Czasami bywają ciąże biochemiczne, które się nie utrzymują...

Najlepiej nie doszukiwać się objawów , jak Cię korci to idź na betę :)
    Ja poza zgagą nie miałam żadnych objawów a w ciąży wtedy byłam, nie ma reguły :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Ja też w domu siedzę, ale w pracy. :P Chociaż z tym sprzątaniem, gotowaniem i praniem to chyba dwa etaty mam. :D

U mnie też chłodno. Chyba ogrzewanie włączę nawet przed snem, bo zamarznę.
    Kobieta jednym słowem ma przerąbane...:]

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    U mnie nie wiem ale chyba około 30-40 zł jak kiedyś patrzyłam na cennik, no i niestety na drugi dzień dopiero.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • ewelelel Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Od czasu jak ma roczek tak pracuję czyli już rok, zazwyczaj pracuję tylko poniedziałek i wtorek po 10 godzin i wolne, ale teraz wyjątkowo odrabiam jeszcze 3 maja , no i idę też w środę :) Tęsknie zawsze, ale wiadomo mus to mus :) Mały już tak rozrabia , że czasami oddech się przydaje również i takie zatęsknienie :)
    Bo od środy do niedzieli siedzę z nim głównie ja :)

Ja w pierwszej ciąży testowałam 3 razy, 2 negatywne i dopiero trzeci pozytywny lekka druga kreska. Czasami bywają ciąże biochemiczne, które się nie utrzymują...

Najlepiej nie doszukiwać się objawów , jak Cię korci to idź na betę :)
    Ja poza zgagą nie miałam żadnych objawów a w ciąży wtedy byłam, nie ma reguły :)

aa to faktycznie w porządku masz z tą praca, a jak mały to rozrabiaka to chwila spokoju nada sił na resztę tygodnia ;) chciałabym móc juz u siebie tak o kimś opowiadać haha ;)
    no na wyniki bety czekam bo lekarz mi zalecił ;) tylko ta niepewność mnie wykańcza ;)

Offca88 lubi tę wiadomość

Ewel
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach sorki dużo tutaj osób i już pomyliłam :)
    No tak przecież pisałaś że nic nie widział :)
    Doczekasz się i Ty i każda z nas :)
    U nas też się długo czeka, niestety nie mają swojego laboratorium.
    Zleci szybciutko :) Najważniejsze, że już wiesz, masz test pozytywny, będzie dobrze. Trzeba być dobrej myśli to przyciąga dobre wydarzenia :*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.....mam obolała pierś! Dla mnie to bardzo cenny sygnał :D delikatny bol podbrzusza. Moze jednak jest szansa na cud?? :D

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira wrote:
    Dziewczyny.....mam obolała pierś! Dla mnie to bardzo cenny sygnał :D delikatny bol podbrzusza. Moze jednak jest szansa na cud?? :D
    Super kochana, jest nadzieja :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ