Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Dzisiaj śniło mi się że byłam w siódmym miesiącu ciąży i dopiero umawiałam się na pierwszą wizytę. I pamiętam że wstyd mi było że dopiero teraz. Nie wiem skąd takie głupoty się biorą :-D


    Hehehe ja dzisiaj byłam na wesołym miasteczku, wybierałam się z siostra na jakaś karuzele, ale musiałam iść do WC, jak znalazłam toaletę to okazało się ze tam tez robią wyniki bety wiec od razu zrobiłam bo kosztowały tylko 12,50 i tez nie mam pojęcia skąd takie sny bo teraz nawet się nie staramy, co więcej to nawet nie możemy się starać :)

    lamka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Minie takie fakapy po poronieniu to norma. Teraz organizm wróci do normy i wyjdziesz z jamy. Ja przynajmniej do maja siedzę pod swoim glazem. Wpelzlam tam i mi dobrze ;)

    To jak i ja do maja bez testów i schiz związanym z zagnieżdżaniem ;) wierze ze Minie i Malgonia rozpoczną nasza poporonną zielona fale <3

    Malgonia, Minie Black lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Minie takie fakapy po poronieniu to norma. Teraz organizm wróci do normy i wyjdziesz z jamy. Ja przynajmniej do maja siedzę pod swoim glazem. Wpelzlam tam i mi dobrze ;)
    Hope, a jak Ci poszło przestawienie na metforminę 2000? Zwiększałaś stopniowo? Miałaś jakieś ciężkie przejścia? Bo ja chyba poproszę gina o 500+, bo teraz biorę 1000 i to chyba mało. Nie chcę robić krzywej, ale insulina na czczo spadła mi od sierpnia tylko o 2.5 i jest powyżej 10 :/ Z diety już więcej nie wycisnę

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5397 6788

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Hope, a jak Ci poszło przestawienie na metforminę 2000? Zwiększałaś stopniowo? Miałaś jakieś ciężkie przejścia? Bo ja chyba poproszę gina o 500+, bo teraz biorę 1000 i to chyba mało. Nie chcę robić krzywej, ale insulina na czczo spadła mi od sierpnia tylko o 2.5 i jest powyżej 10 :/ Z diety już więcej nie wycisnę
    Nika, Ty to w ciąży jesteś więc już nie kombinuj z metą :P

    lamka, Karma88 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to zacznie ją Nika :) więc Siwulec bądż w gotowości :)

    Siwulec lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to u Was jest z heparyną? Macie na nią jakąś refundacje czy płacicie po 450zł miesięcznie? Pytam,bo na ogólnych mamy dziewczynę która ma mutację PAI-1 hetero, dziewczyna zaszła w ciążę. W pt szybko poszła do lekarza po heparynę,ale lekarz nie bardzo ogarnięty w tym temacie,przepisał jej 10ampułek. Teraz ma niecałe 10 dni by znaleźć dobrego lekarza.

    Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja normalnie pokazalam mutacje i dostałam na ryczałt 30 ampułek. Zapłaciłam 9zł

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5397 6788

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Dziewczyny jak to u Was jest z heparyną? Macie na nią jakąś refundacje czy płacicie po 450zł miesięcznie? Pytam,bo na ogólnych mamy dziewczynę która ma mutację PAI-1 hetero, dziewczyna zaszła w ciążę. W pt szybko poszła do lekarza po heparynę,ale lekarz nie bardzo ogarnięty w tym temacie,przepisał jej 10ampułek. Teraz ma niecałe 10 dni by znaleźć dobrego lekarza.
    PAI hetero może nie być wskazaniem do heparyny. Przy hetero wyniki zwykle nie odbiegają od tych u zdrowego człowieka... Tutaj dużo zależy od wyników krzepniecia i dobrej woli lekarza. Wskazanie do refundacji jest na tyle ogólne że wszystko można podciągnąć. Hematolog powinien dać zalecenia i wtedy gin nie ma wyjścia. No i przede wszystkim neoparin jest dużo tańszy niż clexane ;)

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro się rozczarujecie! Bociek, sama wiesz, przecież Ciebie testy też uszukiwały w cyklu z ovitrelle, a potem Meśkę. Takie bladziochy po czasie to nie ciaża tylko złośliwość losu.

    Ja tak Was tak czytam i mówię "Eee tam, no gdzie?" Zaczęłam już rozkminiać, co ulepszyć w nowym cyklu i zaraz się biorę za zamawówienie z gemini. @ mniej wnerwia, jak jest plan naprawczy.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Hope, a jak Ci poszło przestawienie na metforminę 2000? Zwiększałaś stopniowo? Miałaś jakieś ciężkie przejścia? Bo ja chyba poproszę gina o 500+, bo teraz biorę 1000 i to chyba mało. Nie chcę robić krzywej, ale insulina na czczo spadła mi od sierpnia tylko o 2.5 i jest powyżej 10 :/ Z diety już więcej nie wycisnę
    Ja jeszcze nie wdrozylam dawki 2000. Chwilę po tym jak dostałam takie zalecenie dostałam również anginy i zapalenia zatok. W ten czwartek skończyłam brać antybiotyk w giga dawkach i nie chciałam tak obciążać wątroby.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5397 6788

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dziewczyny, jutro się rozczarujecie! Bociek, sama wiesz, przecież Ciebie testy też uszukiwały w cyklu z ovitrelle, a potem Meśkę. Takie bladziochy po czasie to nie ciaża tylko złośliwość losu.

    Ja tak Was tak czytam i mówię "Eee tam, no gdzie?" Zaczęłam już rozkminiać, co ulepszyć w nowym cyklu i zaraz się biorę za zamawówienie z gemini. @ mniej wnerwia, jak jest plan naprawczy.
    Skarbie, zgadza się bobo mnie oszukiwał ale po paru godzinach ;) nigdy po 10 min! to co pojawiło się od razu było na jakimś nikomu nieznanym teście. Wtedy nawet Hope dała się nabrać ;) nono i raz na nordziku ale na pewno było to wcześniej niż 14dni po zastrzyku! ok, daje Ci czas do jutra żeby się ogarnąć :P

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja jeszcze nie wdrozylam dawki 2000. Chwilę po tym jak dostałam takie zalecenie dostałam również anginy i zapalenia zatok. W ten czwartek skończyłam brać antybiotyk w giga dawkach i nie chciałam tak obciążać wątroby.
    Ło matko, to przerąbane tak się rozłożyć przed świętami! I to jakie combo ustrzeliłaś! Kup na wątrobę ostropest albo świętą bazylię (tulsi). One też na cukier pomagają, bo ja je biorę... a ja nic nie biorę bez powodu albo przynajmniej 2. Tylko niekoniecznie zawsze pamiętam co na co.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Skarbie, zgadza się bobo mnie oszukiwał ale po paru godzinach ;) nigdy po 10 min! to co pojawiło się od razu było na jakimś nikomu nieznanym teście. Wtedy nawet Hope dała się nabrać ;) nono i raz na nordziku ale na pewno było to wcześniej niż 14dni po zastrzyku! ok, daje Ci czas do jutra żeby się ogarnąć :P
    Jutro zużywam ostatniego bobka i koniec tematu będzie. Wyciągnęłam 3 bobki z paczek 5 bobo plan+1 bobo test. Teraz będzie kolej zużywać owulaczki - najdalej za 12 dni.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wiem, że jesteś teraz mega zdystansowana do tego tematu ale proszę Cię, choć troszkę siły w Kropka... pewnie mu smutno teraz, że Mama w niego nie wierzy :) jak dla mnie (i nie tylko dla mnie) testy są ewidentnie ciążowe, test wyszedł praktycznie w regulaminowym czasie, nie wyciągałaś testu z kosza po 2h, do tego ta kreska jest pięknie widoczna i pięknie różowa. Uwierz, chociaż trochę <3 ja wiem, że jutro również będzie kreseczka i wtedy z nieukrywaną satysfakcją powiem „a nie mówiłam?!” :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 16:01

    nenusia, Morusek, Rucola, MamaFabianka, blue00, reset, Malgonia, Koteczka82, Emiilka lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, ja Ci z całego serca życzę tej satysfakcji... tylko gdzie moje wirusy, hę? Podstaw telefon Twojej małej, może kichnie córeczkowymi wiruskami ;) No właśnie, a jak pierwsza Wielkanoc we czwóreczkę? Pewnie fajnie, że wreszcie baby nie są w mniejszości?

    Dystansu nie tracę - ostatnio nic nie idzie dobrze. Rok 2018 daje mi po tyłku i nie nastawia optymistycznie.

    Póki co to cały czas się boję, że to jakiś biochem i jeszcze bardziej mi się wszystko rozreguluje. Albo że w ogóle już się wszystko poprzestawiało i stąd takie numery. Z dwojga złego, naprawdę wolałabym biel niż kolejnego spóźnialskiego bladziocha, to nie na moje nerwy.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • problemik Autorytet
    Postów: 2444 2153

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja ciebie doskonale rozumiem. Lepiej milo sie zaskoczyc niz nastawic sie ze jestem w ciazy. A nastepnego dnia potok lez w labie :(

    Juz nie jeden raz pstrzyli na mnie jak na wariatke pod szpitalem a ja plakalam w glos nad beta 0.1 :(

    Tylko spokoj nas uratuje ❤

    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA.
    10.2019 Nowy rozdział w życiu ❤
  • MamaFabianka Ekspertka
    Postów: 222 156

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika mimo wszystko trzymam mocno kciuki. My wierzymy w kropka
    ❤️

    Fabian 06.2014
    Dwa aniołki 02.2017 06.2017 [*]
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 11871 14137

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Dziewczyny jak to u Was jest z heparyną? Macie na nią jakąś refundacje czy płacicie po 450zł miesięcznie? Pytam,bo na ogólnych mamy dziewczynę która ma mutację PAI-1 hetero, dziewczyna zaszła w ciążę. W pt szybko poszła do lekarza po heparynę,ale lekarz nie bardzo ogarnięty w tym temacie,przepisał jej 10ampułek. Teraz ma niecałe 10 dni by znaleźć dobrego lekarza.

    mi lekarze w klinice przepisuja na ryczalt z powodu strat, mutacji itp

    oczywiscie mialam tez ze placilam cala kwote!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 16:57

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam chyba 180 za trzy paczki Neoparine.

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5397 6788

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ja płaciłam chyba 180 za trzy paczki Neoparine.
    Czyli pełna kwotę... Neoparin na ryczałt kosztuje ok 3.80 za opakowanie 10szt :)

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego