X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer86 ja was cały czas podczytuje, po prostu się wyciszam przed ovu, Flower spocone kulki mocy są świetne!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 08:30

Flowwer, summer86 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, udanej niedzieli życzę!
    Mąż nie przyszedł do mnie na noc, będzie go wszystko bolało od sofy w salonie :)
    A ja miałam całe wyro dla siebie, cudownie. Mogę to przeciągnąć jeszcze kilka dni - owulacji raczej i tak nie będzie, więc nawet nie będzie mnie korciło :/
    Ile dni po HSG miałyście jeszcze takie powidła śliwkowe? To w ogóle normalne jest?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz narobilam... tyle tych stron natworzylyscie ;)
    Udanej i pięknej niedzieli, Kochane Wam życzę ❤

KateHawke lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was witam z uczelni i gratuluje bladzioszka!!!! :)

Flowwer lubi tę wiadomość

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Dziewczyny mi w 9dpo wyszedł bladzioch, poprostu mi się wierzyć nie chce. Wiem że jeszcze baaaardzo wcześnie ale mam nadzieje że to kropuś i zostanie z nami:(ehhh i jak tu zrobić żeby się nie stresować?
    Po cichutku gratuluję :)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dopiero się nudzę a tu tyle wiadomości :)

Meśka ja bym brała dalej, na pewno nie dpkadaj sobie 2 x tyle za wczorajszy dzień ;)

Femina przykro mi bardzo :(

Hopless też 1 raz takie testy widzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 08:52

Meśka lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Dziewczyny mi w 9dpo wyszedł bladzioch, poprostu mi się wierzyć nie chce. Wiem że jeszcze baaaardzo wcześnie ale mam nadzieje że to kropuś i zostanie z nami:(ehhh i jak tu zrobić żeby się nie stresować?

Gratulacje! Wybierasz się na bete?

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) leżę właśnie z nogami na ścianie i czekam aż M zrobi kawkę :D

Justya nieśmiało gratuluję! :***

Nika, ja miałam tuż po hsg takiego gluta kontrastowego wymieszanego z żywoczerwoną krwią... a później tylko przy szyjce trochę takich powidłowych grudek... ale niektóre dziewczyny plamią dłużej i to też jest normalne :)

Bunia, jak się czujesz? Fasolka jest jeszcze większa fajterką niż mamusia wie musi być dobrze! :***

Milej niedzieli! :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 09:05

summer86, Flowwer, pilik, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • ma_rtha Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasiasta wrote:
    Cudnie! Trzymam mocno kciuki!

Dziewczyny, która ma więcej odwagi niż ja i zrobi za mnie sikańca. Niepewność jest lelsza niz rozczarowanie. Jestem już 4 dni po planowej @...
    wiec jesteśmy w podobnej sytuacji ja 5 dni po terminie @ i odwagi brak... czujesz coś?

ma_rtha
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rtha wrote:
    wiec jesteśmy w podobnej sytuacji ja 5 dni po terminie @ i odwagi brak... czujesz coś?

Dziewczyny testować, testować!

Bocianiątko, Bunia86, Flowwer lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85, cudowne wieście :) Trzymam kciuki za kolejny test! Czy mogę już dopisać <3? :D

ma_rtha, pasiasta sikać na testy i to już! :)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie porywam z motyka na słońce w 11 dpo przed terminem @ a te po terminie sie boja nosz kurka jak macie na co to sikajcie!!! : D

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dzień dobry, udanej niedzieli życzę!
    Mąż nie przyszedł do mnie na noc, będzie go wszystko bolało od sofy w salonie :)
    A ja miałam całe wyro dla siebie, cudownie. Mogę to przeciągnąć jeszcze kilka dni - owulacji raczej i tak nie będzie, więc nawet nie będzie mnie korciło :/
    Ile dni po HSG miałyście jeszcze takie powidła śliwkowe? To w ogóle normalne jest?

Ja zaraz po badaniu Mialam trochę krwi, a potem to takie plamienie dosłowni minimalne przez Ok 2 dni ale to takie miiiinimalne ze tylko wkładki używałam i było Ok.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• starawyga Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Zastanawiam sie nad kwas foliowym, czy mogę brać podwójną dawkę ze względu na wiek 35 oraz przypadki w rodzinie np. Zespol Aspergera i padaczka (córka) oraz inne padaczki Adhd czy nawet schizofrenia wrod dzieci siostr? Czy ten kwas akurat z tym nie ma nic wspólnego?

Ninka-2009 po 12cs i wspomaganiem clo i duphaston
    TSH-1,22
    Pierwszy cykl z wiesiołkiem i w ogóle ;)
    Prolaktyna kiedys zbijana bromergonem a obecnie nie mam pojęcia czy mam z nią problem... próbujemy naturalnie
    http://ovufriend.pl/graph/31aca3d8bbd64a4cdfc149ffc57a5afc
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ja zaraz po badaniu Mialam trochę krwi, a potem to takie plamienie dosłowni minimalne przez Ok 2 dni ale to takie miiiinimalne ze tylko wkładki używałam i było Ok.
    A ja już od 48 h produkuję powidła śliwkowe. Dziś rano poszło salwą ze ćwierć małego słoika i się martwię. Jak mi do jutra nie przejdzie, to idę do gina obrzydzić mu powidła na do końca życia, niech ma.

Meśka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A ja już od 48 h produkuję powidła śliwkowe. Dziś rano poszło salwą ze ćwierć małego słoika i się martwię. Jak mi do jutra nie przejdzie, to idę do gina obrzydzić mu powidła na do końca życia, niech ma.

Haha ale Ty jesteś nienormalna : p jak mój em jak coś powie to mi sie japa sama cieszy bo nie da rady inaczej. To az tak duzo tego? Jakbyś miała @??

S3YWp2.png

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:

Bunia, jak się czujesz? Fasolka jest jeszcze większa fajterką niż mamusia wie musi być dobrze! :***

Milej niedzieli! :***
    Dziękuję, czuje się dobrze, wczoraj od południa ból ustał, plamienie też mniejsze. I spalam wyjątkowo dobrze :) wy sprawiłyście ze wróciła mi nadzieja :)

Czrna 81, Flowwer, summer86, Bocianiątko lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, miłej niedzieli Wam źyczę :). Ja jestem w hotelu - Emek za duzo znowu wyjeżdża wiec postanowiłam do niego chociaż na weekend dołączyć bo był w miarę niedaleko.

Powiem Wam ze mój cykl bezowulacyjny (lub z owulacją falstart) był nam chyba potrzebny :D. No wczoraj całe popołudnie było jak randka z flirtowanie ze sobą jak nastolatki, potem w nocy fajerwerki :D kurde jednak to kochanie się pod dni płodne obniża jakość pożycia :P. Bywało już ostatnio ciężko z naszymi chęciami na zaciąganie sie do łóżka na produkcje.

W ogole to może to głupie ale mam wrażenie że mojemu spadł trochę ciężar z barków jak sie okazało ze z moim cyklem nie jest tak super hiper jak zawsze wszyscy mówili. Wyluzował trochę i nabrał nawyku sił i chęci. Może to głupie ale trochę go też rozumiem.

Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starawyga wrote:
    Hej dziewczyny! Zastanawiam sie nad kwas foliowym, czy mogę brać podwójną dawkę ze względu na wiek 35 oraz przypadki w rodzinie np. Zespol Aspergera i padaczka (córka) oraz inne padaczki Adhd czy nawet schizofrenia wrod dzieci siostr? Czy ten kwas akurat z tym nie ma nic wspólnego?
    Raczej zbadaj mutacje na MTHFR bo on powoduje ze kw.foliowy jest złe wchlaniany a podwójnie dawki nic nie dadzą.
    Na testdna.pl można wykonać te badania lub w każdym labie
    MTHFR C
    MTHFR A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 09:49

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Dziękuję, czuje się dobrze, wczoraj od południa ból ustał, plamienie też mniejsze. I spalam wyjątkowo dobrze :) wy sprawiłyście ze wróciła mi nadzieja :)

Bunia kciuki trzymam wielkie! Nic nie pisałam bo w takich sytuacjach stresowych nie jestem mistrzem wypowiedzi ale kciuki opuchnięte! :)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ