Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedna_z_Wielu wrote:Kochane jakie macie zdanie o Letrox ?
Mam przejść na ten lek, ktoś coś ?Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Jak ktoś ma uczulenie czy nietolerancje laktozy to go dają. Podobno ma mniej skutków ubocznych.
Po rozmowie z Endo mam "przejść" stopniowo na ten lek.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
_Hope_ wrote:Jak ktoś ma uczulenie czy nietolerancje laktozy to go dają. Podobno ma mniej skutków ubocznych.
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
Kiyka tylko spokoj nas uratuje poroniłam w lutym w 6tc. Zaczęłam plamić, byłam pewna, ze to nic takiego, ale udałam sie do lekarza dla świetego spokoju. Na usg nicość, ciąża biochemiczna. Jak wróciłam do domu, zamknęłam sie w pokoju i płakałam. Po godzinie wyszłam, wytłumaczyłam sobie, ze wady genetyczne, ze to jeszcze nie moj czas itd. W następnym wyregulowanym cyklu 2 kreski, od razu na betę i progesteron i okazało sie, ze progesteron szału nie robił, wiec suplementacja Duphastonem. I efekt jak na suwaczku ale ja wiem, że nic przy cb nie mogłam zrobić, tak po prostu miało byc, nie chciałam sie obwiniać bo jeszcze gorzej bym to przeszła. Także serio, uspokój sie i działajcie od razu, to naprawdę dobre lekarstwo
-
nick nieaktualnyEwela - trzymam kciuki
Aksamitna - odpoczywaj, nadal myślę o Tobie :-*
Nika - gratulacje utraty masy ciała, kup se jakąś sexy kieckę, w której się później nam pokażesz, o!
Bunia ja jestem dość fotograficzna, na co dzień bez makijażu byście mnie nie poznały
Chodzę zła jak osa dzisiaj. Botki mi się rozwaliły, a mąż do mnie, że mi sklei. No nienormalny jakiś.olik321 lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieje,że tym razem będzie szybciej.
Na szczęście nie będę miała głowy do myślenia o tym, bo mam w domu wcześniejsze ostatki. Mam mnóstwo szykowania, gotowania i jeszcze sprzątanie.
Uwielbiam organizować imprezy -
lamka wrote:Ewela - trzymam kciuki
Aksamitna - odpoczywaj, nadal myślę o Tobie :-*
Nika - gratulacje utraty masy ciała, kup se jakąś sexy kieckę, w której się później nam pokażesz, o!
Bunia ja jestem dość fotograficzna, na co dzień bez makijażu byście mnie nie poznały
Chodzę zła jak osa dzisiaj. Botki mi się rozwaliły, a mąż do mnie, że mi sklei. No nienormalny jakiś.
Lamka na eobuwie -30% A nic tak nie poprawia humoru jak nowe buty
Ja z tym wynikiem homa jak już dojdę do siebie wybieram się do lekarza i dietetyka, może w końcu uda mi się zrzucić kilka kg. Pomimo zdrowego odżywiania się i w miarę regularnych ćwiczeń cały czas mam oponkę na brzuchu, może to w tym tkwi problem. A teraz w ogóle brzuch mi tak wybuliło że wygądam jak bym faktycznie w ciąży była
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Melevis wrote:Kiyka tylko spokoj nas uratuje poroniłam w lutym w 6tc. Zaczęłam plamić, byłam pewna, ze to nic takiego, ale udałam sie do lekarza dla świetego spokoju. Na usg nicość, ciąża biochemiczna. Jak wróciłam do domu, zamknęłam sie w pokoju i płakałam. Po godzinie wyszłam, wytłumaczyłam sobie, ze wady genetyczne, ze to jeszcze nie moj czas itd. W następnym wyregulowanym cyklu 2 kreski, od razu na betę i progesteron i okazało sie, ze progesteron szału nie robił, wiec suplementacja Duphastonem. I efekt jak na suwaczku ale ja wiem, że nic przy cb nie mogłam zrobić, tak po prostu miało byc, nie chciałam sie obwiniać bo jeszcze gorzej bym to przeszła. Także serio, uspokój sie i działajcie od razu, to naprawdę dobre lekarstwo
Prawda, doszukiwanie się powodu jest co najmniej bez sensu, bo i tak nigdy się nie dowiem. Mam jednak ogromną awersję do siłowni, już od dwóch dni nie byłam, dzisiaj mam czas, mogłabym iść... Ale nie wiem czy dam radę.22.11.2017 -pierwsza biochem -
nick nieaktualny
-
Laski ale znowu naklikałyście
Lamka fakt nienormalny, jak to sklejać, nowe kupić!
Jedna z Wielu ja miałam Letrox chwilę, bardzo szybko zbił mi TSH szybciej niż Eutyroks. Różnicy nie widziałam w stosowaniu i samopoczuciu
Nadrabiam reszteJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki
TSH skoczyło mi znowu nie ogarniam już tego w poniedziałek miałam 0,266 a
dziś 6,5
prolaktyna 7dpo 18,74 ( ten chyba prawidłowy prawda?)
czyli dzięki TSH ten cykl mogę uznać za spalony...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 13:29
-
Agniechaaaa wrote:Bolał mnie rano brzuszek ale okazało sie na szczęście, ze to tylko zaparcie i Uf juz po nim i odrazu popuscilo (Sorki za szczegóły ale od 5:40 bałam sie, ze cos jest źle)
Agniecha, polecam jedno kiwi dziennie, zapomnisz o zaparciach (a wręcz działają trochę w drugą stronę) ja bez kiwi nie funkcjonujeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 13:22
lamka, KateHawke, Agniechaaaa, pilik, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Witam sie w ten piekny dzien
Jedna_z_Wielu a powiedz czemu przechodzisz na Letrox? na Euthyroxie masz za duzy wynik ?
lamka ja mam tez problem z butami, bo ja mam waska stope i nie raz suuuper but to albo za duzy albo za maly. Najlepiej jak mam buty wiazane wtedy mi nie leca z nogi. A takie buty ze sie noge wklada to juz nie dla mnie chyba ze klapki
Ewela kciuki za wysoka bete!
reset ja tez uwielbiam na nartach jezdzic wiec powoli zbliza sie biale szalenstwo ostatnio w sylwestra bylam na nartach, bylo suuuper
Nika przydala by sie jakas mala skarga ze robia nadzieje dziewczyna a tu duuupaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 13:28
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Jadranka wrote:Cześć Dziewczyny, nie udzielam się ale czytam Was codziennie
Agniecha, polecam jedno kiwi dziennie, zapomnisz o zaparciach (a wręcz działają trochę w drugą stronę) ja bez kiwi nie funkcjonujeJadranka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Dziewczyny @ mnie przywitała z zegarkiem w ręku. Idę z mężem na shopping, pochwalę się łowami jak wrócę
a ja dzis ide znow na moooje pyyyyyszne lody normalmnie zyc bez nich nie mogestaraczka1111, reset, Flowwer lubią tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
lamka wrote:Dziewczyny @ mnie przywitała z zegarkiem w ręku. Idę z mężem na shopping, pochwalę się łowami jak wrócę
Lamka przykro mi, ale razem zatestujemy w grudni/styczniu... ja ten cykl mogę spisać za starcony przez TSH.. załamało mnie to -
Lubię ten fragment o shoppingu oczywiście!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Musze spróbowac przez tel wstawic tutaj zdjecie, ciekawa jestem czy mi sie uda
nie umiem... jak mam ten link skopiowac? i ktory to po wgraniu juz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 13:37
❤️❤️❤️ -
Lunaris wrote:Gratulacje -18 tydzień napluj na nas wiruskami
Dziękuję Tfu tfu tfu #$&!*:"^*&/
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8a2da0d2c96.jpg to moja Dziewczynka w 15 tygodniureset, Kargo31, Karma88, Jedna_z_Wielu, KateHawke, Anna Stesia, Flowwer, malka, Lunaris, staraczka1111, Bunia86, Czrna 81, Amy333, Emiilka lubią tę wiadomość