Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJadranka wrote:Cześć Dziewczyny, Ania nie udzielam się ale czytam Was codziennie
Agniecha, polecam jedno kiwi dziennie, zapomnisz o zaparciach (a wręcz działają trochę w drugą stronę) ja bez kiwi nie funkcjonuje
Yose mam ten sam problem co Ty ale kocham buty i mam miliony parAmy333 lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:Witam sie w ten piekny dzien
Jedna_z_Wielu a powiedz czemu przechodzisz na Letrox? na Euthyroxie masz za duzy wynik ?
Brałam euthyrox na początku, ale Endo stwierdzil, że pomimo coś działało na tsh,ale powoli bardzo i samopoczucia nie zmienia na lepsze, więc zmienił na novothyral, zaczął ładnie działać i później przestał bo wzrosło do 4,080. Endo podwyższył dawkę, a tsh znów wzrosło i to do punktu startowego praktycznie na 5,140 ( zaczynałam od 5,170). Postanowil, żebym zobaczyła jak będę reagować na Letrox.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jadranka cudownośćHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Udalo sie przez tel... troche sie nameczylam ale JEST !!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a92bd969357.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 13:50
KateHawke, StaraczkaNika, Flowwer, pilik, MamaStasia, Emilkap11, Lunaris, Lena21, staraczka1111, Bunia86, Czrna 81, Amy333, Emiilka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Jedna z Wielu - ja w sierpniu zmieniła euthyrox na letrox, na mnie ma lepsze działanie, bo nie zbija mi tak radykalnie jak euthyrox, który w 4 tygodnie zbił mi TSH z 8 do 0,3.
Olik, dlaczego badasz co kilka dni TSH? Powinno się, przyjmując leki, badać co 4-6 tygodni, nie cześciej. Zrób sobie ft4, bo ono jest miarodajne, nie TSH. -
Jadranka wrote:Dziękuję Tfu tfu tfu #$&!*:"^*&/
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8a2da0d2c96.jpg to moja Dziewczynka w 15 tygodniu
Aaale to leci! A dopiero co podglądałam Cię na innym wątku i widziałam że Ci się udało. Cudnie Łapię wiruski i wysyłam buziole od e-cioci :*Jadranka, Agniechaaaa, Rucola, MamaFabianka lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Jedna z Wielu - ja w sierpniu zmieniła euthyrox na letrox, na mnie ma lepsze działanie, bo nie zbija mi tak radykalnie jak euthyrox, który w 4 tygodnie zbił mi TSH z 8 do 0,3.
Olik, dlaczego badasz co kilka dni TSH? Powinno się, przyjmując leki, badać co 4-6 tygodni, nie cześciej. Zrób sobie ft4, bo ono jest miarodajne, nie TSH.
FT4 ostatnie mam z 13.10 1,81 a norma do 1,7 przy TSH 0,226
Lekarz kazał mi odstawić Leutroks 200mg a brać Eutyroks 175mg
po miesiącu TSH nadal okolice 0,3
więc kazał odstawić na 5 dni ( doszło do 2,9) i zacząć od Eutyroks 150mg zrobiłam sobie dziś po 5 dniach kontrolnie czy spada i wyszło, że wzrosło TSH w ciągu 5 dni z 2,9 do 6,5
Nie rozumiem tego..
-
Olik, tylko, że badanie co 5 dni jest niemiarodajne, nie powinno się badać szybciej niż po 4 tygodniach (to kwiestia przesyłu informacji). FT4 masz faktycznie trochę za duże, szkoda, że nie zbadałaś razem z TSH, bo trzeba zobaczyć, czy hormony tarczycy działają (TSH nie mówi o hormonie tarczycy, tylko mówi o tym, że z tarczycą potencjalnie może dziać się coś niedobrego).
-
Yoselyn82 wrote:Musze spróbowac przez tel wstawic tutaj zdjecie, ciekawa jestem czy mi sie uda
nie umiem... jak mam ten link skopiowac? i ktory to po wgraniu juz?
Edit. Zdolna bestiaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 14:11
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
YOS You made my day
Jadranka wrote:Dziękuję Tfu tfu tfu #$&!*:"^*&/
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8a2da0d2c96.jpg to moja Dziewczynka w 15 tygodniu
...narozrabiałam zaprosiłam 2 koleżanki na kręgielnie dziś -żeby czas szybciej leciał do jutra... zrobiła się z tego impreza na 10 osób z czego 2 wprosiły się do mnie na noc O_o będę musiała się kryć z testem w kibelku z ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 14:11
Yoselyn82, reset, Bunia86, lamka, Czrna 81, Zośkaaa, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Selina Ty pisałaś o dochodzeniu w sprawie SusannaDean? Bo mnie to żywo ineresuje. Ona utrzymała tą ostatnią ciążę?
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bddcf07dc6a.jpg
Mam wyniki subpopulacji! Nk 9, to dobrze, a reszta w normach, to chyba też dobrze?
Pani z labu przesłała mi skan - sterroryzowłam ich tam i teraz tacy mili, ale to fajnie, że tak szybko mam wynik.
A co do tarczycy - chcę minimalnie zbić tsh domowymi sposobami - słyszałyście o macy? Działa?Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bddcf07dc6a.jpg
Mam wyniki subpopulacji! Nk 9, to dobrze, a reszta w normach, to chyba też dobrze?
Pani z labu przesłała mi skan - sterroryzowłam ich tam i teraz tacy mili, ale to fajnie, że tak szybko mam wynik.
A co do tarczycy - chcę minimalnie zbić tsh domowymi sposobami - słyszałyście o macy? Działa?
Super! A o macy słyszałam, mozna spróbować, ale jej skuteczność jest baaaardzo średnia (mówiąc łagodnie). -
_Hope_ wrote:Selina Ty pisałaś o dochodzeniu w sprawie SusannaDean? Bo mnie to żywo ineresuje. Ona utrzymała tą ostatnią ciążę?
_Hope_ lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Olik, tylko, że badanie co 5 dni jest niemiarodajne, nie powinno się badać szybciej niż po 4 tygodniach (to kwiestia przesyłu informacji). FT4 masz faktycznie trochę za duże, szkoda, że nie zbadałaś razem z TSH, bo trzeba zobaczyć, czy hormony tarczycy działają (TSH nie mówi o hormonie tarczycy, tylko mówi o tym, że z tarczycą potencjalnie może dziać się coś niedobrego).
Aniu zadzwoniłam do lab zrobią mi ft4 z tej samej próbki co TSH, czyli mówisz, żeby na TSH w ogóle nie patrzeć?
Dziękuję za Twoją odpowiedź wyżej, strasznie się zdenerwowałam w pierwszej chwili -
_Hope_ ona stracila ciaze szybciej ode mnie... byla na watku grudniowym.
O jakim dochodzeniu mowisz? bo zaciekawilas mnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 14:25
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:_Hope_ ona stracila ciaze szybciej ode mnie... byla na watku grudniowym.
O jakim dochodzeniu mowisz? bo zaciekawilas mnie!Jedna_z_Wielu, Meśka, Karolina90 lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Aniu zadzwoniłam do lab zrobią mi ft4 z tej samej próbki co TSH, czyli mówisz, żeby na TSH w ogóle nie patrzeć?
Dziękuję za Twoją odpowiedź wyżej, strasznie się zdenerwowałam w pierwszej chwili
Na pewno nie ma co badać TSH kilka dni od zmienionej dawki. Ja badam sobie co 28-30 dni, kiedyś zbadałam w 24 dniu i spanikowałam, ale lekarz mi wyjaśnił, że na ten wynik nawet nie popatrzy Myśle, że musisz po prostu odczekać jeszcze 3 tygodnie z hakiem i dopiero wtedy sprawdzić, jak działa dobrana dawka. I bądź dobrej myśli - moje TSH skakało od 0,0005 do 8, a w ciążę zaszłam Najważniejsze, żeby ft4 było w normie, więc dobrze, że zrobią Ci to badanie, bo ostatnio miałaś za wysokie. Oczywiście wiadomo, że najlepiej jak TSH jest stabilne, ale ono po prostu lubi sobie skakać, zwłaszcza u cześci podatnych na to osób. Badałaś sobie prolaktynę? Bo czasem to ma związek. -
_Hope_ wrote:Chyba Selina pisała ze ona wróciła pod innym nickiem a to obok pn moja ulubiona uzytkowniczka ivf
a to cos kojarze ze bylo pisane o tym. Ale to pod jakim nickiem wrocila.. twoja ulubiona powiadaszMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️