Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KateHawke wrote:Ale chyba tą trzypunktową bo pamiętam ktoś tu nie powiedział i jej zrobili dwupunktową, a lekarce do diagnozy zależało na 3 wynikach.
tak, tak, trzypunktowa to podstawa:) Trzeba sprawdzić jak glukoza i insulina opadają po 2 godzinach:) -
Bidula, ta nasza Nika... Takie ograniczenia...
Dziewczyny, czas zaczac wątek na BBF sierpniowek
albo inaczej to nazwać żeby nie wszyscy wiedzieli o co cho ;p
Jedna_z_Wielu, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Izolda piękny wynik
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.

Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml

-
StaraczkaNika - yerba mate
nick nieaktualny, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
by7mistake wrote:Ehh czy w ramach wróżb andrzejkowych chciałby ktoś powrozyc mi z mojego wykresu? Wpatruje się w te temperatury jak jakaś nawiedzona i zastanawiam się czy i kiedy można zatestowac. Dziś doszlo ciagniecie w jajnikach, czasem w jednym, czasem w drugim, chwilami bol jest okresowy. Nie chce się nakręcać bo to mój pierwszy cykl z duphastonem wiec nie wiem jaki on może mieć wpływ na mój organizm
Patrząc po sobie polecam zatestowac dopiero w weekend a teraz zwalić wszystkie objawy na Duphaston - nawet jeśli to nie on
by7mistake lubi tę wiadomość
-
By7mistake masz cudny wykres. Ja to bym oczywiście już sikala ale jak jesteś twarda to 12 dpo będzie świetnie
albo jutro
by7mistake lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki, lubię jak mnie ktoś pożałuje i pogłaszcze po główce jak mi smutnoIzolda90 wrote:Bidula, ta nasza Nika... Takie ograniczenia...
Lusesita, Siwulec, Amy333 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Dzięki, lubię jak mnie ktoś pożałuje i pogłaszcze po główce jak mi smutno

Ja też Cię żałuję. Ja żałuję wszystkich którzy mają jakiekolwiek ograniczenia w spożywaniu jedzonka i pićku. To jest straszne. A kurde myślałam że żyto nie ma glutenu. Właśnie sie dokształciłam u Wujka Google.
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika - ja ze studiów pamiętam, że nie stosowaliśmy ostrych restrykcji odnośnie picia kawy przy pcos. Jasne, nie polecam 3 kubków, ale jedna filiżanka czemu nie. Nie kojarzę badań, które by wskazywały na negatywny wpływ kawy na IO czy PCOS (w przeciwieństwie do czystej kofeiny).
nick nieaktualny, StaraczkaNika, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Wstyd się przyznać - nie znam tego
"Badania przeprowadzone w Brazylii w 1993 roku nie wykazały jakiegokolwiek wpływu picia yerba mate na rozwój płodu. Niemniej jednak ze względów ostrożności zaleca się ograniczenie spożycia tego naparu w tym okresie.
Kobiety karmiące piersią powinny odstawić yerba mate, albo ograniczyć jej spożycie. Kofeina przenika do mleka matki, przez co dziecko może mieć problemy ze snem, być zbytnio pobudzone."
Źródło: http://yerba-mate.org/przeciwwskazania-do-picia-yerba-mate/#ixzz4zp4T7eMm
-
Ja czekam na piękne serduszko ♡♡♡♡♡♡Justya85 wrote:Zaciskam kciuki!
ja dzisiaj mam wizytę koło 20, proszę o kciuki by ukazało się pięknie bijące serduszko... (tydzień temu był pęcherzyk, żółtek i małutki zarodeczek. a tak się stresuje że chyba tona melisy mi nie pomoże...
Justya85 lubi tę wiadomość

112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Izolda90 wrote:Bidula, ta nasza Nika... Takie ograniczenia...
Dlaczego nie wszyscy maja wiedzieć ?
Chyba lepiej jak jest nad więcej
A wątek sierpniowy już ktoś zalozyl10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Yerba Mate to jest taka roślina która zawiera skład podobny do kawy, jednak nie korzysta się tylko z ziaren ale również z liści, gałązek wszystkiego. Ogólnie działa pobudzajaco i słyszałam że jest lepsze od kawy i zdrowsze. Mój Mąż pije zamiast kawy i sobie chwaliStaraczkaNika wrote:Wstyd się przyznać - nie znam tego
Siwulec, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek
01.2018 -
o kurde KateHawke nie wiedziałam tego - jestem w szoku bo ja właśnie zamieniłam sobie kawę na yerbę i bardzo mi posmakowała....
-
nick nieaktualnyKateHawke wrote:"Badania przeprowadzone w Brazylii w 1993 roku nie wykazały jakiegokolwiek wpływu picia yerba mate na rozwój płodu. Niemniej jednak ze względów ostrożności zaleca się ograniczenie spożycia tego naparu w tym okresie.
Kobiety karmiące piersią powinny odstawić yerba mate, albo ograniczyć jej spożycie. Kofeina przenika do mleka matki, przez co dziecko może mieć problemy ze snem, być zbytnio pobudzone."
Źródło: http://yerba-mate.org/przeciwwskazania-do-picia-yerba-mate/#ixzz4zp4T7eMm
W ciąży, jak i przy karmieniu można i kawę, i yerbę, herbata też zawiera pochodną kofeiny- teinę) nawet silniejsze działanie od kofeiny). Także wszystko zależne od dawki.
Zarówno kawa, jak i yerba czy herbata zawierają znaczne ilości antyoksydantów i związków flawonowych, które będą neutralizowały niekorzystny wpływ kofeiny chociażby na wrażliwość insulinową i mają szerokie działanie prozdrowotne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 13:56
KateHawke, Siwulec, Bea25, olik321 lubią tę wiadomość
-
O patrz, a mi endokrynolożna zakazała, to małpa!lamka wrote:Nika - ja ze studiów pamiętam, że nie stosowaliśmy ostrych restrykcji odnośnie picia kawy przy pcos. Jasne, nie polecam 3 kubków, ale jedna filiżanka czemu nie. Nie kojarzę badań, które by wskazywały na negatywny wpływ kawy na IO czy PCOS (w przeciwieństwie do czystej kofeiny).
-
Bea25 - moja znajoma nawet dziecku swojemu daje yerbę, bo jest trasznie ospałe