Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KateHawke wrote:Ale chyba tą trzypunktową bo pamiętam ktoś tu nie powiedział i jej zrobili dwupunktową, a lekarce do diagnozy zależało na 3 wynikach.
tak, tak, trzypunktowa to podstawa:) Trzeba sprawdzić jak glukoza i insulina opadają po 2 godzinach:) -
Bidula, ta nasza Nika... Takie ograniczenia...
Dziewczyny, czas zaczac wątek na BBF sierpniowek albo inaczej to nazwać żeby nie wszyscy wiedzieli o co cho ;pJedna_z_Wielu, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Izolda piękny wynikHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
StaraczkaNika - yerba mate
lamka, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
by7mistake wrote:Ehh czy w ramach wróżb andrzejkowych chciałby ktoś powrozyc mi z mojego wykresu? Wpatruje się w te temperatury jak jakaś nawiedzona i zastanawiam się czy i kiedy można zatestowac. Dziś doszlo ciagniecie w jajnikach, czasem w jednym, czasem w drugim, chwilami bol jest okresowy. Nie chce się nakręcać bo to mój pierwszy cykl z duphastonem wiec nie wiem jaki on może mieć wpływ na mój organizm
Patrząc po sobie polecam zatestowac dopiero w weekend a teraz zwalić wszystkie objawy na Duphaston - nawet jeśli to nie onby7mistake lubi tę wiadomość
-
By7mistake masz cudny wykres. Ja to bym oczywiście już sikala ale jak jesteś twarda to 12 dpo będzie świetnie albo jutro
by7mistake lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izolda90 wrote:Bidula, ta nasza Nika... Takie ograniczenia...
Dziewczyny, czas zaczac wątek na BBF sierpniowek albo inaczej to nazwać żeby nie wszyscy wiedzieli o co cho ;pLusesita, Siwulec, Amy333 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Dzięki, lubię jak mnie ktoś pożałuje i pogłaszcze po główce jak mi smutno
Ja też Cię żałuję. Ja żałuję wszystkich którzy mają jakiekolwiek ograniczenia w spożywaniu jedzonka i pićku. To jest straszne. A kurde myślałam że żyto nie ma glutenu. Właśnie sie dokształciłam u Wujka Google.StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika - ja ze studiów pamiętam, że nie stosowaliśmy ostrych restrykcji odnośnie picia kawy przy pcos. Jasne, nie polecam 3 kubków, ale jedna filiżanka czemu nie. Nie kojarzę badań, które by wskazywały na negatywny wpływ kawy na IO czy PCOS (w przeciwieństwie do czystej kofeiny).
ANkaG, StaraczkaNika, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Wstyd się przyznać - nie znam tego
"Badania przeprowadzone w Brazylii w 1993 roku nie wykazały jakiegokolwiek wpływu picia yerba mate na rozwój płodu. Niemniej jednak ze względów ostrożności zaleca się ograniczenie spożycia tego naparu w tym okresie.
Kobiety karmiące piersią powinny odstawić yerba mate, albo ograniczyć jej spożycie. Kofeina przenika do mleka matki, przez co dziecko może mieć problemy ze snem, być zbytnio pobudzone."
Źródło: http://yerba-mate.org/przeciwwskazania-do-picia-yerba-mate/#ixzz4zp4T7eMm
-
Justya85 wrote:Zaciskam kciuki!
ja dzisiaj mam wizytę koło 20, proszę o kciuki by ukazało się pięknie bijące serduszko... (tydzień temu był pęcherzyk, żółtek i małutki zarodeczek. a tak się stresuje że chyba tona melisy mi nie pomoże...Justya85 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Izolda90 wrote:Bidula, ta nasza Nika... Takie ograniczenia...
Dziewczyny, czas zaczac wątek na BBF sierpniowek albo inaczej to nazwać żeby nie wszyscy wiedzieli o co cho ;p
Dlaczego nie wszyscy maja wiedzieć ?
Chyba lepiej jak jest nad więcej
A wątek sierpniowy już ktoś zalozyl10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
StaraczkaNika wrote:Wstyd się przyznać - nie znam tego
Siwulec, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
o kurde KateHawke nie wiedziałam tego - jestem w szoku bo ja właśnie zamieniłam sobie kawę na yerbę i bardzo mi posmakowała....
-
nick nieaktualnyKateHawke wrote:"Badania przeprowadzone w Brazylii w 1993 roku nie wykazały jakiegokolwiek wpływu picia yerba mate na rozwój płodu. Niemniej jednak ze względów ostrożności zaleca się ograniczenie spożycia tego naparu w tym okresie.
Kobiety karmiące piersią powinny odstawić yerba mate, albo ograniczyć jej spożycie. Kofeina przenika do mleka matki, przez co dziecko może mieć problemy ze snem, być zbytnio pobudzone."
Źródło: http://yerba-mate.org/przeciwwskazania-do-picia-yerba-mate/#ixzz4zp4T7eMm
W ciąży, jak i przy karmieniu można i kawę, i yerbę, herbata też zawiera pochodną kofeiny- teinę) nawet silniejsze działanie od kofeiny). Także wszystko zależne od dawki.
Zarówno kawa, jak i yerba czy herbata zawierają znaczne ilości antyoksydantów i związków flawonowych, które będą neutralizowały niekorzystny wpływ kofeiny chociażby na wrażliwość insulinową i mają szerokie działanie prozdrowotne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 13:56
KateHawke, Siwulec, Bea25, olik321 lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Nika - ja ze studiów pamiętam, że nie stosowaliśmy ostrych restrykcji odnośnie picia kawy przy pcos. Jasne, nie polecam 3 kubków, ale jedna filiżanka czemu nie. Nie kojarzę badań, które by wskazywały na negatywny wpływ kawy na IO czy PCOS (w przeciwieństwie do czystej kofeiny).
-
Bea25 - moja znajoma nawet dziecku swojemu daje yerbę, bo jest trasznie ospałe