Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
lamka wrote:W ciąży, jak i przy karmieniu można i kawę, i yerbę, herbata też zawiera pochodną kofeiny- teinę) nawet silniejsze działanie od kofeiny). Także wszystko zależne od dawki.
Tak jest Ale grunt to wiedzieć żeby za dużo nie pić bo o ile jedna filiżanka kawki czy Yerba jest ok to znam osobę której yerba tak smakowała że 5 kubków dziennie wypijałaSiwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Tak jest Ale grunt to wiedzieć żeby za dużo nie pić bo o ile jedna filiżanka kawki czy Yerba jest ok to znam osobę której yerba tak smakowała że 5 kubków dziennie wypijała
Mój młodszy brat pijał nieraz 10-15 "zalań" z tykwy. Oczy jak 5zł. -
Wlasnie taki piękny jest tu koniec miesiąca że może akurat załapie się jeszcze na tą dobrą passę? nie chcialbym otwierac grudniowej listy od negatywa, a ten wątek się już kończy wiec nie byłoby żal;)
sprobuje w takim razie jutro siknąć, chyba ze poczuje ze bliżej mi do @ niż . Ale tak u mnie suchutko a powinno być chyba dużo śluzu?
By the way- czy @ przychodzi dopiero po odstawieniu dupka czy może mnie zaskoczyć juz teraz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 13:27
ANkaG, Amy333 lubią tę wiadomość
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Existenz wrote:Dlaczego nie wszyscy maja wiedzieć ?
Chyba lepiej jak jest nad więcej
A wątek sierpniowy już ktoś zalozyl
A dziewczyny narzekały że nie fajnie się tam czują i wolałyby w aktualnym towarzystwieAmy333 lubi tę wiadomość
-
Izolda90 wrote:A dziewczyny narzekały że nie fajnie się tam czują i wolałyby w aktualnym towarzystwie
Zostańcie z nami, bez Was będzie smutno
Nam tu też kiedyś może przydać się wiedza ciążowa!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ja pronuję założenie wątku ex-testowaczek tu na różu - fiolet to taki smutny kolor. I łatwiej będzie buszować po comiesięcznych wątkach Nowej, Hope i Lamki
pilik, _Hope_, PodwojnaMamaWdwupaku, olik321, Izolda90, Karma88, summer86, Bocianiątko, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
reset wrote:Zostańcie z nami, bez Was będzie smutno
Nam tu też kiedyś może przydać się wiedza ciążowa! -
nick nieaktualny
-
StaraczkaNika wrote:Ja pronuję założenie wątku ex-testowaczek tu na różu - fiolet to taki smutny kolor. I łatwiej będzie buszować po comiesięcznych wątkach Nowej, Hope i Lamki
To tak jak dziewczyny założyły wątek AAStaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Możemy sobie na pierwszej stronie nawet walnąć listę, ale taką inspirującą - po ilu latach/ cyklach zaskoczyło, może co pomogło? Żeby dziewczyny widziały, że można się w końcu doczekać
KateHawke, JuicyB, Agniechaaaa, reset, lamka, olik321, Amy333, Bea25, Karma88, Bocianiątko, Maja84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttps://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/ex-testerki-cudzie-trwaj,14477.html
Jestem za zrobieniem listy wpisujcie który cykl, historie „choroby” będziemy motywować!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 13:42
KateHawke, Aksamitna, Amy333, Izolda90, Barbarka1984, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:mam wyniki
HCG całkowite 24,52mIU/ml
progesteron 25,73 ng/ml
to HCG całkowite to to samo co beta HCG?
I nie za niskie? 24dc około 9-11dpo
znalazłam takie info:
Całkowite HCG = betaHCG + alfa HCG. Całkowite HCG jest wartościowo większe i
szybciej daje informacje o ciąży.
wieć beta HCG mam jeszcze mniejsze
Olik, nic się nie martw. Teraz już chyba większość labów robi hcg total. Wyniki są porównywalne. Wiem z doświadczenia. W pracy sprawdzaliśmy u pacjentek jak się pokrywają te wyniki. I hcg total było zawsze praktycznie takie samo jak beta Hcg.
Ciąża jest już >5 wiec twój wynik na pewno wskazuje na ciąże.
Pozostałe dziewczyny gratuluje przyrostów
Ja jestem za takim wątkiem dla byłych staraczek z naszego forum. Nawet chciałam to proponować, ale Nika mnie ubiegła obojętnie czy tu czy na fiolecie, tylko żeby było wiadomo, ze to nasza grupa.
reset, olik321 lubią tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/ex-testerki-cudzie-trwaj,14477.html
Jestem za zrobieniem listy wpisujcie który cykl, historie „choroby” będziemy motywować!
Oj Dziewczyny! Nawet nie wiecie jak taka lista się przydaAgniechaaaa lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Justya85 wrote:Zaciskam kciuki!
ja dzisiaj mam wizytę koło 20, proszę o kciuki by ukazało się pięknie bijące serduszko... (tydzień temu był pęcherzyk, żółtek i małutki zarodeczek. a tak się stresuje że chyba tona melisy mi nie pomoże...
Hej. Też trzymam kciuki. Który to tydzień i dzień? I kiedy dokładnie był zarodek? -
Dziewczyny, Was dogonić to sztuka.
Codziennie czytam co się każdego dnia działo
Piękny koniec miesiąca
Gratuluję pięknych bet.
U mnie tak dużo się dzieje - dziś odbieramy klucze do naszego M. Yupi!
Byłam też u endo z wynikami. Endo dała mi tabletki na zbicie TSH, ale to tylko dlatego, że planuję zajść w ciążę. Podejrzewa, że problemy z długością cykli to PCOS. Choć zastrzegła, że czasami organizm po odstawieniu tabletek potrzebuje więcej czasu do powrotu do równowagi.
KateHawke, Agniechaaaa, lamka, Bea25, olik321, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny