Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Czekam z Toba na mały cud !!
A dlaczego ostatnia IUI? Później IVF?
Tak ostatnia mam nadzieję, z mężem mamy już dość. Mówiliśmy już o tym ginowi i potwierdził, że to już będzie ten czas. Także mam nadzieję, że będzie owulacja w tym cyklu, żeby już ten etap zakończyć.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Reset a powiedz no mnie, bo w końcu widzę moge zapytac fachowca prowadzę działaności gospodarcza, place podstawowa składkę społeczna (tj. 812zł) i słyszałam, że po tych zmianach od stycznia 2016 bedzie mi sie należało 1000zł macierzyńskiego, z którego musze odprowadzić jeszcze obowiązkowa składkę zdrowotna, czyli wychodzi jakieś 700zł - to prawda ? Bo skoro L4 wychodzi mi jakieś 1900zł (+ do tego odliczenie składki zdrowotnej) za miesiąc to możliwe, ze macierzyński bedzie ponad polowe mniej ?
-
Kejt Ko wrote:Dziewczyny moja beta 15.88 ... muszę czekać na rozwój wydarzeń. Dziś 29 dc z cykle 25 dniowych ok 13 dni po owulacji
Po cichu gratuluję !!!summer86 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
FraniowaMamula wrote:U mnie okres wypowiedzenia dwa tygodnie. Liczony od soboty czyli od jutra. Musiałabym w takim razie szybko załapać się na wizytę u lekarza, żeby przed 17 potwierdził ciążę i wtedy składać pismo o cofnięcie wypowiedzenia...?
Najlepiej by było, gdyby udało Ci się potwierdzić ciążę przed 17.11, ale nawet po ustaniu stosunku pracy możesz cofnąć oświadczenie woli i żądać przywrócenia do pracy (to może być o tyle trudne, że pracodawca może wykazać, że ma już kogoś na Twoje miejsce itp.)
ZAWSZE jednak pamiętaj, żeby cofnąć oświadczenie woli w ciągu 7 dni, od którym dowiedziałaś się, że jesteś w ciąż. Przepisy nie mówią wprost czy ma być to potwierdzone przez lekarza czy tylko betą, więc można zaryzykować i cofać wniosek już po samej becie (gdybyś nie dostała się do lekarza przed 17.11)staraniowa lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Melevis wrote:Reset a powiedz no mnie, bo w końcu widzę moge zapytac fachowca prowadzę działaności gospodarcza, place podstawowa składkę społeczna (tj. 812zł) i słyszałam, że po tych zmianach od stycznia 2016 bedzie mi sie należało 1000zł macierzyńskiego, z którego musze odprowadzić jeszcze obowiązkowa składkę zdrowotna, czyli wychodzi jakieś 700zł - to prawda ? Bo skoro L4 wychodzi mi jakieś 1900zł (+ do tego odliczenie składki zdrowotnej) za miesiąc to możliwe, ze macierzyński bedzie ponad polowe mniej ?
Postaram się później do tego odnieść (jak nie, to się przypomnij). Muszę teraz co nie co popracować, a nie tylko siedzieć na forum
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
reset wrote:Postaram się później do tego odnieść (jak nie, to się przypomnij). Muszę teraz co nie co popracować, a nie tylko siedzieć na forum
-
KateHawke wrote:Flower wyników biopsji nie ma jeszcze?
Ale mam anty-tpo i wynik 28 ufff spadłosummer86, malka, Anna Stesia, Bocianiątko, staraczka1111, Rucola, Amy333, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Kejt Ko wrote:Dziewczyny moja beta 15.88 ... muszę czekać na rozwój wydarzeń. Dziś 29 dc z cykle 25 dniowych ok 13 dni po owulacji
-
reset wrote:Postaram się później do tego odnieść (jak nie, to się przypomnij). Muszę teraz co nie co popracować, a nie tylko siedzieć na forum
Reset nie martw się, wszystkie tak mamy niby pracujemy ale forum co 5 minut odświeżane -
Flowwer wrote:NIE
Ale mam anty-tpo i wynik 28 ufff spadło
Może w poniedziałek przed wizytą zdążą przyjść a fajnie że tpo spadło. Małe pozytywne wiadomości zawsze poprawiają humor.Flowwer lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Reset nie martw się, wszystkie tak mamy niby pracujemy ale forum co 5 minut odświeżane
Ja po powrocie od lekarza najpierw pół dnia spędziłam czytając net i dokształcając się (medycznie, nie prawniczo ), a potem siup na forum Jest 14, a robota nie ruszona!KateHawke lubi tę wiadomość
Malwas wrote:Flower dzięki, a ja widzę, że w poniedziałek masz testowanie . Także trzymam kciukasy, nie martw się wynikami hormonów, nigdy nic nie wiadomo.
Tak ostatnia mam nadzieję, z mężem mamy już dość. Mówiliśmy już o tym ginowi i potwierdził, że to już będzie ten czas. Także mam nadzieję, że będzie owulacja w tym cyklu, żeby już ten etap zakończyć.
Doskonale rozumiem czasem człowiek ma dość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
KateHawke wrote:Reset nie martw się, wszystkie tak mamy niby pracujemy ale forum co 5 minut odświeżane
KateHawke, Amy333, summer86 lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Doskonale rozumiem czasem człowiek ma dość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Flowwer, Kejt Ko lubią tę wiadomość
-
reset wrote:Dziewczyny, byłam dziś na monitoringu. U mnie 13 dc, w jednym jajniku pęcherzyk 7 mm, w drugim 10 mm, endometrium 6 mm trójfazowe.
Kolejne USG mam we wtorek, bo u mnie owulacja jest raczej później niż wcześniej.
Trochę się pozytywnie nastawiłam, bo:
a) endometrium wg pani doktor ładne jak na teraz (trójfazowe wg opisu, więc zakładam, że to to samo co trójlinijne?). Dla mnie to pozytyw, bo ostatnio miałam 6,6 mm ok. 4 dni po owulacji, więc jak teraz jest takie ładne, to od razu lżej na sercu (czy to może być kwestia wina czy raczej np. ovarinu?)
b) pęcherzyk przed owulacją 10 mm chyba jeszcze ma szanse urosnąć?
c) pani doktor rzuciła okiem na wyniki, kazała w przyszłym tygodniu przed owulacją powtórzyć estradiol i lh oraz pochwaliła decyzję endokryologa o zapisaniu euthyroxu.
Ovufirend dni płodne zaznacza mi od przyszłego czwartku do poniedziałku, aplikacja w telefonie natomiast od przyszłego piątku do przyszłej niedzieli, więc chyba mąż mi padnie z wycieńczenia
Lekarka przypadkowa, ale kurczę pozytywna, dużo mówiła, co widzi, co będzie itp. więc nie wiem, czy nie zacznę bywać u niej częściej. To jest chyba największy pozytyw ostatnio -trafić na kogoś, kto wzbudza choć trochę zaufania.
Wieczorem odpiszę ci pw jak mnie przyjmiesz do przyjaciółek
Dzis jestem w mega doskoku i dzis dzwonili ze szpitala i mój M ma w poniedziałek operacje ehhh muszę wszystko ogarnąć wlacznie z pracą, przywozem i moją wizyta.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄