Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amy333 wrote:Kaczorka ja mam jeszcze ciekawiej,mi spada po zakonczonej @,w .3-4dniu nowego cyklu
To w sumie ciekawe... Ja zaczelam mierzyc z tym cyklem (chociaz nie wiedzialam ze to jego poczatek, myslaalm ze tamten jeszcze bedzie trwal), i na poczatku w pierwszy dzien mialam tak wysoka jak teraz po owulacji, moze cos w tym jest i ja tez tak mam.
Dziewczyny slyszalyscie o tescie z sody naszych babc? Ja ostatnio na niego trafilam przypadkowo i jak zrobilam research to u okolo 70-80% kobiet sie sprawdzil, ale to moze byc tylko przypadek. Ja dzisiaj zrobilam i wykazywal na plus ale co z tego bedzie dalej to zobaczymy.panazuzanna lubi tę wiadomość
Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Amy333 wrote:Kaczorka ja mam jeszcze ciekawiej,mi spada po zakonczonej @,w .3-4dniu nowego cyklu
Tez tak czasem mam ze spada dopiero w 2dc. -
LiluyEvans wrote:To w sumie ciekawe... Ja zaczelam mierzyc z tym cyklem (chociaz nie wiedzialam ze to jego poczatek, myslaalm ze tamten jeszcze bedzie trwal), i na poczatku w pierwszy dzien mialam tak wysoka jak teraz po owulacji, moze cos w tym jest i ja tez tak mam.
Dziewczyny slyszalyscie o tescie z sody naszych babc? Ja ostatnio na niego trafilam przypadkowo i jak zrobilam research to u okolo 70-80% kobiet sie sprawdzil, ale to moze byc tylko przypadek. Ja dzisiaj zrobilam i wykazywal na plus ale co z tego bedzie dalej to zobaczymy.panazuzanna lubi tę wiadomość
-
Czytałam że siusia się do czystego pojemnika i dosypuje się 2-3 łyżeczki sody. I jeśli się pieni to jest niby ciąża,a jeśli nie to wynik negatywny. Czytałam właśnie że większości się sprawdza. Ale ja jakoś nie jestem przekonana
-
Madziula wrote:test ciążowy z sody? tak? czy jak to mam rozumieć? opowiedz co wiesz o nim
Znalazlam to w internecie. Uwazam ze to troche zabobon ale i tak sie nudzimy i nie mozemy doczekac wiec mozna sobie urozmaicic czas.
Wsypujemy do sloiczka/kubeczka (wiadomo najlepiej jednorazowy) troche sody (1-3lyzeczki) i pozniej na to sikamy. Jesli bedzie piana to pozytywny jesli nie to negatywny. Moj wygladal jak piwo (tylko zapach gorszy :p) z piekna gesta sztywna piana.
Ale dziala tylko przez pierwsze kilka tygodni od zaplodnienia. Pozniej dziewczyny tym sprawdzaja plec. Jest to chyba omawiane na prawie kazdym watku miesiacowym na bellybestfriend.
Powodzenia
Edit: Madzia ja tez nie jestem, to tylko zabawaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 13:03
madzia8lenka, panazuzanna lubią tę wiadomość
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Madziula ale to ma byc chyba poranny na wieksze stezenie (czego? przeciez nie Bety :'D).
Ale i tak czekam na wynik. Zawsze to krok do przodu w oczekiwaniu na normalny test.Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
nick nieaktualny
-
malka wrote:Hehe nieźle. Ja myślę że to zależy od odczynu moczu. Czy jest kwaśny czy zasadowy. To albo się pieni albo nie. A odczyn zależy od tego co zjemy...
A ja prawie nic nie jem bo mi niedobrze, pije tylko wode. Wiem na pewno ze osattnio moj mocz ma bardzo mocny zapach ale nie umiem go okreslic.
Malka tez zrob co Ci szkodzi?panazuzanna lubi tę wiadomość
PCOS
Endometrioza
9cs
-
LiluyEvans wrote:Znalazlam to w internecie. Uwazam ze to troche zabobon ale i tak sie nudzimy i nie mozemy doczekac wiec mozna sobie urozmaicic czas.
Wsypujemy do sloiczka/kubeczka (wiadomo najlepiej jednorazowy) troche sody (1-3lyzeczki) i pozniej na to sikamy. Jesli bedzie piana to pozytywny jesli nie to negatywny. Moj wygladal jak piwo (tylko zapach gorszy :p) z piekna gesta sztywna piana.
Ale dziala tylko przez pierwsze kilka tygodni od zaplodnienia. Pozniej dziewczyny tym sprawdzaja plec. Jest to chyba omawiane na prawie kazdym watku miesiacowym na bellybestfriend.
Powodzenia
Edit: Madzia ja tez nie jestem, to tylko zabawa
O to ja chyba musze się zapisać na marcowy wątek zero piany nawet bąbelka :-p hahahaPaulinucha87, malka, panazuzanna lubią tę wiadomość
-
LiluyEvans wrote:Znalazlam to w internecie. Uwazam ze to troche zabobon ale i tak sie nudzimy i nie mozemy doczekac wiec mozna sobie urozmaicic czas.
Powodzenia
Edit: Madzia ja tez nie jestem, to tylko zabawa [/QUOTE
W sumie można tez powróżyć z fusów na przykład bo na jedno wyjdzie
Myslałam,ze ovu jednak jest bardziej racjonalny,ale no cóż takie cuda -
Paulinucha87
Tak jak zaznaczylam to jest tylko zabawa, widzialam to nawet na jakims brytyjkskim forum, a takze juz ze 2x na ovufriend i bellybestfriend
Nie ma sie o co czepiac to tylko for fun, zeby sie czyms zajac podczas oczekiwania na prawdziwe testowanie.
Anuska19 jak nic A moze to dziala odwrotnie? Jak nie ma piany ty jest sie w ciazy a jak jest to ciazy nie ma? :p
panazuzanna, KateHawke lubią tę wiadomość
PCOS
Endometrioza
9cs
-
LiluyEvans wrote:Paulinucha87
Tak jak zaznaczylam to jest tylko zabawa, widzialam to nawet na jakims brytyjkskim forum, a takze juz ze 2x na ovufriend i bellybestfriend
Nie ma sie o co czepiac to tylko for fun, zeby sie czyms zajac podczas oczekiwania na prawdziwe testowanie.
Anuska19 jak nic A moze to dziala odwrotnie? Jak nie ma piany ty jest sie w ciazy a jak jest to ciazy nie ma? :p
heheh no nie wiem... -
LiluyEvans wrote:Amy to raczej po zagniezdzieniu, ale jak widzisz u Anuski sie nie sprawdzilo
Zobacz z ciekawosci co ci teraz wykaze