Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe staraczki :)
Odpowiedz

Majowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ból miesiączkowy przeszedł. Był i nie ma. :D Już sama nie wiem co mam myśleć.

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Bettylou93 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszyć się!:*

Almanah lubi tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedomoga progesteronu kurczę nie wiedziałam co mam robić i sama zażyłam z gupa wczoraj luteine 50 i dziś luteine 100mg dopochwowo i 50 mg podjęzykowo mówiła że dobrze ale niewie czy to nie za słabe

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettylou93 wrote:
    Cieszyć się!:*

Będę się cieszyć jak już będę wiedziała, że jest z czego. :D Póki co nie robię sobie nadziei, chociaż w sumie głowa sama myśli co chce.

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    No i ból miesiączkowy przeszedł. Był i nie ma. :D Już sama nie wiem co mam myśleć.

Dokładnie, cieszyć się;)

Mnie co jakiś czas zakłuje w podbrzuszu... Gorzej, że znów plamienie- mam małą kropkę na wkładce...:-(

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284

Wysłany: 2 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka, a kiedy masz wizytę u lekarza albo w laboratorium?4 maja? Że też musi być teraz święto...Almanah, ważne że sprawy idą ku lepszemu:) Jak nie przyjdzie wredna małpa, to marsz na betę po świętach!:)

Wysłany: 2 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta!! Zabrzmi to dziwnie "z moich ust"(z mojej klawiatury?)ale nie przejmujcie się aż tak bardzo takimi sygnałami jak kropka na majtkach, bo ześwirujecie!:) Czekaj grzecznie czy się pojawi@, jeśli nie to dobrze:)

• panan12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w czwartek mam wizytę. Będę brała luteine dziennie 150g zeby trzymac do czwartku zrobię dziś sikańca

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam normalne plamienie tzn lekkie krwawienie to nie są plamy

f2w3k0s3plke7odf.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się chociaż ze macie owulki hahaha :P to połowa sukcesu :D :D

Wysłany: 2 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Booziu, Panan...aż się serce kraje. Musisz się czuć trochę bezsilna z tym wszystkim...Uważaj na siebie, miejmy nadzieję, żesię dobrze ułoży...Kurcze, tak widzę że dzisiaj sporo postów dodałam, jak nie ja. Mąż by mnie za to udusił, że już prawie 6h tu koczuję.

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    ja mam normalne plamienie tzn lekkie krwawienie to nie są plamy

Panan, to było do mnie....
    Ty się koniecznie martw... Kurcze, oby udalo Ci się dotrzec do labu!!

Ja wiem Betty... tyle że u mnie to juz taki standart to plamienie przed @.. Było już wcześniej 2 dni, zatrzymało się, ale znów plamię... u mnie taki zły objaw niestety, nawet ta plamka;)

4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Cieszcie się chociaż ze macie owulki hahaha :P to połowa sukcesu :D :D

hahah, przepraszam.. to nie śmieszne, ale tak mnie mega rozbawiło to... taki czarny humor.. <3

Wiemy, reflektuję się, i już nie marudzę...
    W końcu jutro, jak to któraś super ujęła, rekreacyjne testowanie;)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna że jutro zamknięte nie potrzebnie kazała mi odstawić luteine!!! wczoraj wzięłam 50 g dziś 150g bo się boje. Jak wrócę z pracy jak myślicie wziąść 50 czy 100 na wieczór czy już nic?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    hahah, przepraszam.. to nie śmieszne, ale tak mnie mega rozbawiło to... taki czarny humor.. <3

Wiemy, reflektuję się, i już nie marudzę...
    W końcu jutro, jak to któraś super ujęła, rekreacyjne testowanie;)
    Sama się rozbawilam tym co napisałam, spoko! :)
    Po prostu tak napisałam bo chociaż z tego się cieszyć możecie...ja niestety nie mam z czego się cieszyc, ale przecież nie będę znowu łapać doła więc daje radę :) :P

• Misiaimis Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie cieszcie się, że macie owulki, bo ja raczej tylko stymulowane ale najważniejsze że są :)

Brak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...

16mscy, 15cs...5t0d (*)
    12 mscy, 10cs...5t6d (*)
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej ich w ogóle nie mam.
    Orientuję się któraś ile może kosztować w całości monitoring ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 12:47

Wysłany: 2 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wychodzę znowu na mało doedukowaną:D Z tym "rekreacyjnym"testowaniem, to tak wiesz...Na dystans podchodź, to taka moja metafora, bo też zawsze jak rano wstaję mam myśl, że zrobię test, chociaż wiem że nic nie wyjdzie, ale jednak go zrobię - tak dla samego faktu;):D Także nie chciałam tutaj nikogo urazić;) Każda ma swój typ organizmu, nie śledziłam każdego profilu z osobna stąd nie wiem u której jakie objawy:) Generalnie nie ma co się raczej nakręcać w żadną stronę. Ja np czasami mam wrażenie, że plamię a to tylko taki ciemniejszy śluz na wkładce...Różnie to bywa.

Wysłany: 2 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcecie coś śmiesznego? Wczoraj miałam ubaw po pachy, byłam z mężem na wsi u dziadków na grillu. Sprzedają domek i trzeba było się pozbyć przetworów. Nikt nie reflektował, więc ja je wzięłam,oczywiście mąż niezadowolony ledwo tą ogromną torbę słoików dźwignął. Tuż pod domem, wyciągając ową torbę krzyknął" Zamorduję Cię za te słoje! Kto to będzie jadł?!" Na to ja "Ja będę!...To pójdziesz siedzieć..."A sąsiad który przechodził o mało ze śmiechu nie padł:D

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettylou93 wrote:
    I wychodzę znowu na mało doedukowaną:D Z tym "rekreacyjnym"testowaniem, to tak wiesz...Na dystans podchodź, to taka moja metafora, bo też zawsze jak rano wstaję mam myśl, że zrobię test, chociaż wiem że nic nie wyjdzie, ale jednak go zrobię - tak dla samego faktu;):D Także nie chciałam tutaj nikogo urazić;) Każda ma swój typ organizmu, nie śledziłam każdego profilu z osobna stąd nie wiem u której jakie objawy:) Generalnie nie ma co się raczej nakręcać w żadną stronę. Ja np czasami mam wrażenie, że plamię a to tylko taki ciemniejszy śluz na wkładce...Różnie to bywa.

Tak, tak... ja też bardzo z dystansem i na spokojnie do testu jutro podejdę :-)
    Robię bo mi 10 pepino się ostała to raz, a dwa, że moja mama ma ur, więc ew jej małą niespodziankę zrobię, lub choć nadzieje;)

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ