X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella ja 4 dpo napiłam się czerwonego winka z koleżanką. ;) Bez przesady Kochana. Te 2 piwa by nic nie zrobiły. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle. Morella ty sie nie poddawaj poki nie ma @ wszystko jest mozliwe szczegolnie jesli jest regularny seks.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ginekolog może mnie przyjąć dopiero w czwartek. :( Ale mam Duphastonu dużo. :)

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeeej, Ciri, przestań narzekać, bo Twoja lawina narzekań zagluszyła fakt, że mi też nie skoczyła temperatura i też się domagam słów pociechy ;););););)

Żartuje oczywiście :)

Ja teraz poproszę kciuki za to, żebym dostała te pracę. To myślę, że się wyluzuję, nawet troche przystopujemy ze staraniami do lipca - sierpnia , żeby spokojnie jeden rok szkolny przepracować ( W CIĄŻY) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 08:22

7v8rikgni12rlaff.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój prywatny Doktorek dopiero na czerwiec. :P Ale to i dobrze, bo będzie już serduszko (oby!oby!oby!). ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tulę! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ty masz jeszcze szanse stawiam ze wlasnie jak dostaniesz prace sie odstresujesz i od razu zajdziesz w ciaze ;p wiec nooo stresss

• bocian Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle moje cykle są 28 dniowe, tym razem miałam monitorowany i o dziwo owulka była gdzieś między 16-17 dc, bo w 15 był już 20mm pęcherzyk, potem był weekend, a jak po weekendzie poszłam na usg to był juz widoczny pękniętey pęcherzyk z ciałkiem żółtym, potem niestety progesteron tylko 5,20, przy normach z mojego labo faza lutealna 3,34-25,56, oraz środek fazy lutealnej od 4,44- 28,03 no i czekam niby na @ bo i tak się czuje, a gin powiedział, żeby spodziewac się @, tylko gdzies wyczytałam, że ten progesteron to powinno się dwa razy w tym samym dniu badać bo są jakies jego wyrzuty i teraz nie wiadomo, czy to było jego maximum czy minimum, oj ciężki staraczki los ;-(
    tez bym chciała przynieść szczęście Wam i sobie z takim nickiem

bocian
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc Kochane ogłaszam : w poniedziałek beta. ;)

anulka557 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocian to skoro masz niski progesteron to dlaczego nie dostałaś recepty na Luteinę lub Duphaston?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze nadal moj cycek nie doszedl do siebie. Mam jeden znacznie wiekszy o.O a ze to akurat ten ktory z natury jest wiekszy to bez stanika wygladam jak kosmita ;p

• bocian Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo to był pierwszy monitorowany cykl po długim czasie starań i chciał lekarz zobaczyć co i jak u mnie będzie, poza tym wczesniej miałam problem z grubością endometrium, teraz niby się polepszyło a gin tłumaczył mi , że luteina obniza grubość endometrium co u mnie by było nie bardzo dobre, no i jeszcze to, że normy w moim lab wskazują, że owulka była mimo wszystko, tylko raczej do utrzymania ciąży to za mało tego progesteronu, zobaczymy w następnym miesiącu co będzie i co gin zadecyduje

bocian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, tulę, pocieszam i trzymam kciuki:)

Ciri, no czekaj, coś Ty taka wyrywna:D

Gumisia, dbaj o siebie, mam nadzieję, że nie masz ciężkiej pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to była przecież loteria. Test nie był jednoznacznie pozytywny. Po prostu trafiłam w krótkim czasie na dwa żartobliwe testy. Do kabaretu. Taki szoł mi zrobiły i o! :D

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja mam od dwóch miesięcy taki niesustanny dysonans, czego bardziej chciec: z jednej strony mysle,ze jesli dostane prace, to powinnismy sie wstrzymac na chwilke,zeby zakorzenic sie w pracy i dopiero potem na spokojnie działać. Z drugiej pragnienie dziecka jest bardzo silne i jestem gotowa nawet ponieść upokarzajace moemnty bycia w ciazy od razu w nowej pracy (upokarzajace w sensie,ze wiecie, to pewnie bedize srednio mile widziane i wyjde na ta, co to lapie umowy tylko).
    Poki co jedyne, co moglam robic, to starac sie i szukac pracy, ale czasami bardzo przytłaczajace to wszystko na raz: starania, szukanie pracy, slub, przeprwadzka do innego miasta. Uuuuuch!

No, w kazdym razie, skoro owu nie bylo, to mam nadzieje,ze bedzie praca.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah bo mam wiele stresow teraz i zaczepiam sie jednego by nie myslec o innych bo jeszcze zaczne sie stresowac dodatkowo i bedzie kicha...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do roboty laseczki, zostańcie płodne i rozmnażajcie sie. Wrócę za jakiś czas ;)

bocian lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Wiecie, ja mam od dwóch miesięcy taki niesustanny dysonans, czego bardziej chciec: z jednej strony mysle,ze jesli dostane prace, to powinnismy sie wstrzymac na chwilke,zeby zakorzenic sie w pracy i dopiero potem na spokojnie działać. Z drugiej pragnienie dziecka jest bardzo silne i jestem gotowa nawet ponieść upokarzajace moemnty bycia w ciazy od razu w nowej pracy (upokarzajace w sensie,ze wiecie, to pewnie bedize srednio mile widziane i wyjde na ta, co to lapie umowy tylko).
    Poki co jedyne, co moglam robic, to starac sie i szukac pracy, ale czasami bardzo przytłaczajace to wszystko na raz: starania, szukanie pracy, slub, przeprwadzka do innego miasta. Uuuuuch!

No, w kazdym razie, skoro owu nie bylo, to mam nadzieje,ze bedzie praca.

Noo ja mam podobnie dlatego jeszcze dwa cykle i szukam pracy i wtedy ze staraniami sie wstrzymam... ale wiecie przegladalam wczoraj ogloszenia i nic... zero... same umowy zlecenie co mnie nie urzadza bo malo kto chce dac umowe z.zusem. ja w obecnej pracu dostalam ja po prawie 5 latach pracy i to jeszcze wyblagalam. Wiec kicha straszna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, Zazdroszczę pracy w szkole. Ja dwa lata po studiach szukałam i nie chcieli kogoś bez doświadczenia. No i wróciłam do drugiego zawodu, który też uwielbiam:)
    Nie ma tego złego.
    Nie martw się, dostaniesz pracę i zajdziesz w ciążę.
    Stresy ślubnego i przeprowadzki nie zazdroszczę. Przeżyłam to w październiku i długo się zbierałam:D Bieszczady pomogły się zregenerować.

Ciri, tak wnioskuje z Twoich postów, że jesteś wielkim kłębkiem nerwów. Wrzuć na luz mała, masz super mamę, teściową <zazzzdroszczę>, faceta, który Cię kocha. No a bobas przyjdzie. Nie wgapiaj się już tak w organizm:)
    Walnij piwko lub inny truneczek i olej temperaturę.

Gumisia lubi tę wiadomość

• Bożena32 Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia,gratuluję.Ja nie wytrzymałam i zrobiłam test dzisiaj rano i negatywny.Jestem 12dpo i chyba powinno już coś wykazać a tu nic.I znowu kolejne rozczarowanie,że się nie udało.Miesiączkę mam dostać we wtorek 12.05. a już dzisiaj mam bóle okresowe i plecy bolą.Sama nie wiem,czy trochę nie za szybko,no ale jak test negatywny to okres przyjdzie.

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ