Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej.
No to i ja się przyplatalam
Co do tych cyckow bolacych to jak byłam z Julianem w ciąży a jeszcze nie wiedziałam to się dziwilam czemu PmS nie mam, zawsze mnie cycki bolaly i nerwowa byłam a wtedy oaza spokoju, brak boli cyckow, jedynie brzuch jak na @ bolal.
A wiesiołek pomógł mi dwa razy i to dość szybko (3 CS i 4 CS).
Ruchy dziecka na poczatku fajne a potem męczące, zwłaszcza jak dziecko rozpycha się łokciami.
Jak urodziłam Julka to najpierw prawie się powylam i zaraz od razu spojrzalam na łokcie i powiedzialam "o to to SA te male trojkaciki co się tak wypychaly".
Ogólnie dzien naridzin Juilka to najpiękniejszy dzień w moim życiu.
Mam nadzieje ze niedługo każda z nas tego zazna
-
Iris z takim wykresem tez bym tak myslala:)
a kubek kupilam w netto uwaga uwaga za kolosalna sume 5 zzłotych polskich:Dciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bralam wiesiolka w kapsulkach.
W tym cyklu bralam do 10dc 6 kapsułek dziennie.
Wtedy bralam ok 4 kapsułek do tego B complex i folik.
Myslalam o oleju lnianym kiedyś pilam ale on ma fitoestrogeny (mi w czasie picia dość wyraźnie powiększył się biust). -
nick nieaktualny
-
Dla facetów zwłaszcza wskazane SA wit z grupy B, cynk, selen, kwas foliowy.
No i ogólnie trzymanie rozsądnej diety, my np Miesa i nabialu nie jemy. Dziecko tez nie, wszystko się od niego zaczelo bo niestety ma autyzm, nietolerancję laktozy, maz chyba tez laktozy nie toleruje i produktów wysokoskrobiowych.
Z odzwierzęcych jemu jajka, sporadycznie ser, ryby.
Alkoholu malo, nie palimy. Dużo warzyw, owoców.
A kobiety to wiadomo. Ja wino uwielbiam, zwłaszcza zagryzajac oliwkami. Normalnie AZ mi ślina cieknie -
nick nieaktualny
-
Mój dostaje tak: cynk, selen, kwas foliowy, wit C, koenzym Q10, magnez+B6 (magnezu nie podaję z cynkiem bo podobno cynk się gorzej wchłania)
aaa zapomniałam, dostaje też LINO complex wit. A,E,F (były moje, ale wit A niewskazane to mąż zjada )
Ja biorę Femibion natal 1, magnez B6 i wiesiołka do owulacji
Bardzo dobrze jest chrupać orzechy brazylijskie, mają duuuużo selenu, są jednym z bogatszych źródeł, a i wit E zawierają . Trochę drogie, ale u mnie zawsze są jakieś orzechy w zasięgu ręki i wtedy wiem, że mąż chrupać będzie . -
Iriss wrote:Wciskał to Ci chyba co innego, a z tego faktycznie ciąża może wynikać
hahahaha
a faceci czasem maja taka intuicje! (co prawda ja od mojego slysze to co miesiac no ale...;p) -
nick nieaktualny
-
mama91 wrote:Iriss tez Lubie orzechy brazylijskie. Jeden zawiera dzienna dawkę selenu. Ja w Rossmannie je kupuje. Tam za 9 zł jest paczka.
Klaudia ja swojego futrowalam wit b i folikiem.
Ciri a może ma racje? Moj ślubny w tym temacie ma dobrego nosa.
Też orzechy kupuję w rossmanie, każde łącznie z mieszankami (tej niemieckiej firmy)
W promocji brazylijskie za 7.99zł ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:21
-
nick nieaktualny
-
Iriss w Rossie to dużo fajnych rzeczy maja. Ja synowi kupuje zawsze ten eko sok zurawinowy, dolewam mu do bidonka na noc. Ma mnóstwo wit c a dla przedszkolaków to ważna rzecz. Lubię tez to ze w dobrej cenie maja mleko owsiane i ryżowe. U nich 7 zl a wszędzie ok 11-12 zł.
Miód eukaliptusowy od nich tez jest dobry. To jest sklep w którym codziennie prawie jestem (mam po drodze do przedszkola )Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:27