X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Widzę, że masz spadek...tak jak i ja....jutro jak wskoczy nam do góry to chyba posikamy sie z niecierpliwości i nadziei;p

Ja w ogóle już olałam ten cykl. Na nic się nie nastawiam. W głowie próbuję tylko ustawić jakiś plan działania i podleczenie mojego S. Rozważam też inne możliwości, więc ciąża jest ostatnią rzeczą, o której teraz myślę. Szczerze mówiąc wyniki badań skutecznie podcięły nam skrzydła... :(
    Najgorsze, że ja się załamałam, ale mój S. jeszcze bardziej. Nie pokazuje tego, jak to facet, ale widzę, że jest nieobecny i smutny i ciągle pyta mnie, co powinien zmienić i co zrobić, żeby było dobrze.

No nic, ja lecę! Postaram się wpaść po południu!
    Miłego dnia dziewczyny! :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    W moim poprzednim bezowulacyjnym tempka w ogóle mi nie spadła przed okresem - dopiero w drugim dniu krwawienia. Na 3dni przed @ pojawił mi się śluz rozciągliwy. Myślę również, że gdyby nie to, że był to pierwszy cykl z Dupkiem (brałam 20-25dc), to @ w ogóle by nie przyszedł. Natomiast jak się w końcu pojawił, to trwał prawie 10 dni i leciał jakby chciał, a nie mógł - plamienie i bardzo lekkie krwawienie.
    O dzieki. Tez mam znowu plodny śluz. Musze byc w gotowości;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Ja w ogóle już olałam ten cykl. Na nic się nie nastawiam. W głowie próbuję tylko ustawić jakiś plan działania i podleczenie mojego S. Rozważam też inne możliwości, więc ciąża jest ostatnią rzeczą, o której teraz myślę. Szczerze mówiąc wyniki badań skutecznie podcięły nam skrzydła... :(
    Najgorsze, że ja się załamałam, ale mój S. jeszcze bardziej. Nie pokazuje tego, jak to facet, ale widzę, że jest nieobecny i smutny i ciągle pyta mnie, co powinien zmienić i co zrobić, żeby było dobrze.

Powiedz mu ze to ze chce cos zrobić to jest polowa sukcesu!! Wiele facetów nie przyjmuje do wiadomości ze cos jest nie tak i nawet jak sa wyniki to sie nie leczą .

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    dziewczyny a ja chyba załapałam grzybicę...:/ mam biały śluz z grudkami ale dopiero jak badam szyjke macicy to widzę, na majtkach nie wyciekło nic z grudkami, czuje lekkie swędzenie...wiem że powinnam iść do ginekologa ale czy jest jakiś lek bez recepty?? wizyta jak coś dopiero w poniedzialek
    Clotrimazolum:)
    bez recepty, śmieszne pieniądze i działa...tylko do stosowania zewntrznego

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam tych spadkow. Jestem w 8dpo i nic nie spada. Wiem,ze nie musi, ale zawsze to by byla iskierka nadziei. Uch, trzeba sie zajac czym inny :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ci oddam mój spadek, chcesz? Ja bym chciała chociaż kilka plaskich temperatur;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    To może przedłuż sobie o kilka dni? Wiem, że niektóre dziewczyny tak robiły. Jeśli to ciąża, to szkoda byłoby ją narażać :)

Kurde, tak się w ogóle zastanawiam, bo teoretycznie Dupek nie powinien podnosić temperatury (tak jest niby napisane w ulotce), więc skoro miałam wyraźny skok po owu, to wychodziłoby na to, że to moje ciałko żółte działa, nie?

Nie wiem co mam zrobić, bo Dupka biorę w tej chwili na wyregulowanie cykli, bo wcześniej miałam bardzo długie i jak ciąży nie będzie, a będę brała Dupka zbyt długo, to znowu nie wyreguluję cyklu tak jak trzeba. Eh kobiety mają przerąbane :)

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam. Wyniki jak wiecie jutro.
    Piszecie o obiecujacych spadkach, a u mnie zadnego nie bylo :( Mam nadzieje, ze u Was oznaczaja one szczesliwe zakonczenie!

Alicja mam znajoma, ktorej maz mial fatalne wyniki badan i lekarze mowili, ze naturalnie im sie nigdy nie uda, a ona miesiac pozniej byla w ciazy...

Karlik ja tez sobie przedluzam branie dupka. Powinnam odstawic dwa dni temu, a dalej przyjmuje i bede przyjmowala do jutra, do wynikow bety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 12:20

alicjaaaa lubi tę wiadomość

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:

Musi być dobrze! Dostanie jakieś leki i w kilka m-cy plemniki na pewno się poprawią. Na pewno potrzebuje teraz Twojego wsparcia i podbudowania męskiego ego. A jak z jego trybem życia? Czy przebywa lub pracuje w miejscu, które może szkodzić żołnierzom?

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/2eb45aa17de78b1776180687ca1ac3b5

kubel zimnej wody! robie to dla waszego dobra;p te temperatury sa glupie i takie spadki tylko niepotrzebnie nakrecaja, ja spadek mialam praktycznie w kazdym wykresie ten to tylko przykladowy ;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja ci oddam mój spadek, chcesz? Ja bym chciała chociaż kilka plaskich temperatur;)
    Baronowa, mnie Twoj wykres nie rusza, bo mam pco i bardzo czesto takie wlasnie cykle (dlatego ja na Twoim miejscu cierpliwie bym obserwowala, az w koncu skoczy temperatura). Od maja biore metformine i mam nadzieje, ze ona skroci mi cykle (ten jest ksiazkowy).

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Wrocilam. Wyniki jak wiecie jutro.
    Piszecie o obiecujacych spadkach, a u mnie zadnego nie bylo :( Mam nadzieje, ze u Was oznaczaja one szczesliwe zakonczenie!

Alicja mam znajoma, ktorej maz mial fatalne wyniki badan i lekarze mowili, ze naturalnie im sie nigdy nie uda, a ona miesiac pozniej byla w ciazy...

Karlik ja tez sobie przedluzam branie dupka. Powinnam odstawic dwa dni temu, a dalej przyjmuje i bede przyjmowala do jutra, do wynikow bety.

Wiesz, to takie gadanie niecierpliwych staraczek :) Spadek może nie wystąpić, a ciąża będzie. Twój wykres wygląda super i moim zdaniem śmierdzi ciążą na kilometr :)

Zobaczymy, jutro będę pewnie podejmować spontaniczną decyzję w sprawie Dupka :) Po cichu liczę na to, że siknę, wyjdą dwie kreski i wszystko będzie jasne :P

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rusza bo nie mam nic zdiagnozowane i wiem ze pewnie mi zdiagnozuja:/

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Wiesz, to takie gadanie niecierpliwych staraczek :) Spadek może nie wystąpić, a ciąża będzie. Twój wykres wygląda super i moim zdaniem śmierdzi ciążą na kilometr :)

Zobaczymy, jutro będę pewnie podejmować spontaniczną decyzję w sprawie Dupka :) Po cichu liczę na to, że siknę, wyjdą dwie kreski i wszystko będzie jasne :P

I niech tak wlasnie bedzie :) Ja sobie o 3 dni w sumie przedluzylam branie dupka. Jesli beta okaze sie negatywna, to jutro go juz nie wezme.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    https://ovufriend.pl/graph/2eb45aa17de78b1776180687ca1ac3b5

kubel zimnej wody! robie to dla waszego dobra;p te temperatury sa glupie i takie spadki tylko niepotrzebnie nakrecaja, ja spadek mialam praktycznie w kazdym wykresie ten to tylko przykladowy ;)

Klaudia prawidłowo! Pewnie przez najbliższych kilka dni trzeba nam będzie codziennie taki kubeł fundować ... a potem za kilka dni pocieszać jak przyjdzie @:)

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja olalam temperature wlasnie miedzy innymi przez to ze mialam idealne! wykresy i nic, no a poza tym tsh mnie zniechecilo, moze wroce do temperatury po wakacjach ;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    no ja olalam temperature wlasnie miedzy innymi przez to ze mialam idealne! wykresy i nic, no a poza tym tsh mnie zniechecilo, moze wroce do temperatury po wakacjach ;)

Ja wlasnie tez za kazdym razem mam idealne wykres, a tempke mierze juz tylko po to, zeby wiedziec kiedy @ przyjdzie, bo to akurat zawsze sie sprawdza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Baronowa, a często masz takie cykle?

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    No, nie dziwie sie,ze Twoj Ciebie rusza. Idz do DOBREGO lekarza, naprawde zawszeclepiej wiedziec, co jest nie tak i moc dzialac, niz sie tak bujac. Zawsze masz dlugie cykle? Jesli tak, to nie daj sie splawic stresem czy "taka uroda".

7v8rikgni12rlaff.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam, potem antykoncepcja, odstawienie, ciaza w pierwszym cyklu, znowu tabsy, odstawienie, pierwszy cykl 30 dni ale nie mogliśmy działa i duuuupa od stycznia. Rozstrzal od 30 do 43 dni. Ewidentnie co któryś bezowulacyjny

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ