X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Widzę, że masz spadek...tak jak i ja....jutro jak wskoczy nam do góry to chyba posikamy sie z niecierpliwości i nadziei;p

Ja w ogóle już olałam ten cykl. Na nic się nie nastawiam. W głowie próbuję tylko ustawić jakiś plan działania i podleczenie mojego S. Rozważam też inne możliwości, więc ciąża jest ostatnią rzeczą, o której teraz myślę. Szczerze mówiąc wyniki badań skutecznie podcięły nam skrzydła... :(
    Najgorsze, że ja się załamałam, ale mój S. jeszcze bardziej. Nie pokazuje tego, jak to facet, ale widzę, że jest nieobecny i smutny i ciągle pyta mnie, co powinien zmienić i co zrobić, żeby było dobrze.

No nic, ja lecę! Postaram się wpaść po południu!
    Miłego dnia dziewczyny! :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    W moim poprzednim bezowulacyjnym tempka w ogóle mi nie spadła przed okresem - dopiero w drugim dniu krwawienia. Na 3dni przed @ pojawił mi się śluz rozciągliwy. Myślę również, że gdyby nie to, że był to pierwszy cykl z Dupkiem (brałam 20-25dc), to @ w ogóle by nie przyszedł. Natomiast jak się w końcu pojawił, to trwał prawie 10 dni i leciał jakby chciał, a nie mógł - plamienie i bardzo lekkie krwawienie.
    O dzieki. Tez mam znowu plodny śluz. Musze byc w gotowości;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Ja w ogóle już olałam ten cykl. Na nic się nie nastawiam. W głowie próbuję tylko ustawić jakiś plan działania i podleczenie mojego S. Rozważam też inne możliwości, więc ciąża jest ostatnią rzeczą, o której teraz myślę. Szczerze mówiąc wyniki badań skutecznie podcięły nam skrzydła... :(
    Najgorsze, że ja się załamałam, ale mój S. jeszcze bardziej. Nie pokazuje tego, jak to facet, ale widzę, że jest nieobecny i smutny i ciągle pyta mnie, co powinien zmienić i co zrobić, żeby było dobrze.

Powiedz mu ze to ze chce cos zrobić to jest polowa sukcesu!! Wiele facetów nie przyjmuje do wiadomości ze cos jest nie tak i nawet jak sa wyniki to sie nie leczą .

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    dziewczyny a ja chyba załapałam grzybicę...:/ mam biały śluz z grudkami ale dopiero jak badam szyjke macicy to widzę, na majtkach nie wyciekło nic z grudkami, czuje lekkie swędzenie...wiem że powinnam iść do ginekologa ale czy jest jakiś lek bez recepty?? wizyta jak coś dopiero w poniedzialek
    Clotrimazolum:)
    bez recepty, śmieszne pieniądze i działa...tylko do stosowania zewntrznego

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam tych spadkow. Jestem w 8dpo i nic nie spada. Wiem,ze nie musi, ale zawsze to by byla iskierka nadziei. Uch, trzeba sie zajac czym inny :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ci oddam mój spadek, chcesz? Ja bym chciała chociaż kilka plaskich temperatur;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    To może przedłuż sobie o kilka dni? Wiem, że niektóre dziewczyny tak robiły. Jeśli to ciąża, to szkoda byłoby ją narażać :)

Kurde, tak się w ogóle zastanawiam, bo teoretycznie Dupek nie powinien podnosić temperatury (tak jest niby napisane w ulotce), więc skoro miałam wyraźny skok po owu, to wychodziłoby na to, że to moje ciałko żółte działa, nie?

Nie wiem co mam zrobić, bo Dupka biorę w tej chwili na wyregulowanie cykli, bo wcześniej miałam bardzo długie i jak ciąży nie będzie, a będę brała Dupka zbyt długo, to znowu nie wyreguluję cyklu tak jak trzeba. Eh kobiety mają przerąbane :)

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam. Wyniki jak wiecie jutro.
    Piszecie o obiecujacych spadkach, a u mnie zadnego nie bylo :( Mam nadzieje, ze u Was oznaczaja one szczesliwe zakonczenie!

Alicja mam znajoma, ktorej maz mial fatalne wyniki badan i lekarze mowili, ze naturalnie im sie nigdy nie uda, a ona miesiac pozniej byla w ciazy...

Karlik ja tez sobie przedluzam branie dupka. Powinnam odstawic dwa dni temu, a dalej przyjmuje i bede przyjmowala do jutra, do wynikow bety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 12:20

alicjaaaa lubi tę wiadomość

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:

Musi być dobrze! Dostanie jakieś leki i w kilka m-cy plemniki na pewno się poprawią. Na pewno potrzebuje teraz Twojego wsparcia i podbudowania męskiego ego. A jak z jego trybem życia? Czy przebywa lub pracuje w miejscu, które może szkodzić żołnierzom?

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/2eb45aa17de78b1776180687ca1ac3b5

kubel zimnej wody! robie to dla waszego dobra;p te temperatury sa glupie i takie spadki tylko niepotrzebnie nakrecaja, ja spadek mialam praktycznie w kazdym wykresie ten to tylko przykladowy ;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja ci oddam mój spadek, chcesz? Ja bym chciała chociaż kilka plaskich temperatur;)
    Baronowa, mnie Twoj wykres nie rusza, bo mam pco i bardzo czesto takie wlasnie cykle (dlatego ja na Twoim miejscu cierpliwie bym obserwowala, az w koncu skoczy temperatura). Od maja biore metformine i mam nadzieje, ze ona skroci mi cykle (ten jest ksiazkowy).

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Wrocilam. Wyniki jak wiecie jutro.
    Piszecie o obiecujacych spadkach, a u mnie zadnego nie bylo :( Mam nadzieje, ze u Was oznaczaja one szczesliwe zakonczenie!

Alicja mam znajoma, ktorej maz mial fatalne wyniki badan i lekarze mowili, ze naturalnie im sie nigdy nie uda, a ona miesiac pozniej byla w ciazy...

Karlik ja tez sobie przedluzam branie dupka. Powinnam odstawic dwa dni temu, a dalej przyjmuje i bede przyjmowala do jutra, do wynikow bety.

Wiesz, to takie gadanie niecierpliwych staraczek :) Spadek może nie wystąpić, a ciąża będzie. Twój wykres wygląda super i moim zdaniem śmierdzi ciążą na kilometr :)

Zobaczymy, jutro będę pewnie podejmować spontaniczną decyzję w sprawie Dupka :) Po cichu liczę na to, że siknę, wyjdą dwie kreski i wszystko będzie jasne :P

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rusza bo nie mam nic zdiagnozowane i wiem ze pewnie mi zdiagnozuja:/

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Wiesz, to takie gadanie niecierpliwych staraczek :) Spadek może nie wystąpić, a ciąża będzie. Twój wykres wygląda super i moim zdaniem śmierdzi ciążą na kilometr :)

Zobaczymy, jutro będę pewnie podejmować spontaniczną decyzję w sprawie Dupka :) Po cichu liczę na to, że siknę, wyjdą dwie kreski i wszystko będzie jasne :P

I niech tak wlasnie bedzie :) Ja sobie o 3 dni w sumie przedluzylam branie dupka. Jesli beta okaze sie negatywna, to jutro go juz nie wezme.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    https://ovufriend.pl/graph/2eb45aa17de78b1776180687ca1ac3b5

kubel zimnej wody! robie to dla waszego dobra;p te temperatury sa glupie i takie spadki tylko niepotrzebnie nakrecaja, ja spadek mialam praktycznie w kazdym wykresie ten to tylko przykladowy ;)

Klaudia prawidłowo! Pewnie przez najbliższych kilka dni trzeba nam będzie codziennie taki kubeł fundować ... a potem za kilka dni pocieszać jak przyjdzie @:)

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja olalam temperature wlasnie miedzy innymi przez to ze mialam idealne! wykresy i nic, no a poza tym tsh mnie zniechecilo, moze wroce do temperatury po wakacjach ;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    no ja olalam temperature wlasnie miedzy innymi przez to ze mialam idealne! wykresy i nic, no a poza tym tsh mnie zniechecilo, moze wroce do temperatury po wakacjach ;)

Ja wlasnie tez za kazdym razem mam idealne wykres, a tempke mierze juz tylko po to, zeby wiedziec kiedy @ przyjdzie, bo to akurat zawsze sie sprawdza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Baronowa, a często masz takie cykle?

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    No, nie dziwie sie,ze Twoj Ciebie rusza. Idz do DOBREGO lekarza, naprawde zawszeclepiej wiedziec, co jest nie tak i moc dzialac, niz sie tak bujac. Zawsze masz dlugie cykle? Jesli tak, to nie daj sie splawic stresem czy "taka uroda".

7v8rikgni12rlaff.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam, potem antykoncepcja, odstawienie, ciaza w pierwszym cyklu, znowu tabsy, odstawienie, pierwszy cykl 30 dni ale nie mogliśmy działa i duuuupa od stycznia. Rozstrzal od 30 do 43 dni. Ewidentnie co któryś bezowulacyjny

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ