X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    nawet tak nie mów, proszę
    Mysle ze nie sa to trojaczki tylko mialas wczesnie zagniezdzenie ja w tym momencie ciazy moglabym miec ale nie robilam. Ale okarze sie na usg ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Morelu Morelu czekam jeszcze na dobrą wieść od Ciebie.

To chyba poczekasz dlugo. Dla mnie taka opcja, ze widze dwie krechy i pozytywna bete jest rownie wielka abstrakcja, jak dla Ciebie. Właściwie jestem juz pewna, ze jestem bezplodna. I nie krzyczcie na mnie. Ja to po prostu czuje.

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A jak bym mogła nie wrócić:)
    Fasola brak i póki co myśl, że mógłby być to dla mnie abstrakcja. Odsuwam to od siebie.
    A co ten lekarz zrobił? Ale to nie ten Twój stały?
    Usg robil mi inny lekarz ale byl nieprzyjemny i niedelikatny. Cos czuje ze moze uzbieram kase i sobie zafunduje dwa normalne usg na prywaciaza. Jedno dostane w prezencie to jeszcze dwa zeby wedlug norm panstwowych miec. I tyle. Przynajmniej tamci cos do mnie powiedza a ten pocmokal pocmokal i jego wszystkie zdania to rozebrac sie,slyszy pani, ubrac sie i tyle... Wiec kicha. Wszystko mam na opisie napisane co powinnam wierziec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    To chyba poczekasz dlugo. Dla mnie taka opcja, ze widze dwie krechy i pozytywna bete jest rownie wielka abstrakcja, jak dla Ciebie. Właściwie jestem juz pewna, ze jestem bezplodna. I nie krzyczcie na mnie. Ja to po prostu czuje.
    A ja nie bede krzyczec tylko powiem. Jestes teraz bo nie poszlas do endokrynologa ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę przeciez. Zapisalam sie na 11 sierpnia, bede akurat pod koniec okresu, zrobie jeszcze raz tsh, fty i prolaktyne. I z tymi wynikami pójdę.

ciri22 lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Mysle ze nie sa to trojaczki tylko mialas wczesnie zagniezdzenie ja w tym momencie ciazy moglabym miec ale nie robilam. Ale okarze sie na usg ;D

Zagnieżdżenie chyba było w 8 lub 9dpo, bo 9go miałam leciuteńkie krwawienie

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Pójdę przeciez. Zapisalam sie na 11 sierpnia, bede akurat pod koniec okresu, zrobie jeszcze raz tsh, fty i prolaktyne. I z tymi wynikami pójdę.
    :* noo i dostanies leki i bezplodnosc sie skonczy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Zagnieżdżenie chyba było w 8 lub 9dpo, bo 9go miałam leciuteńkie krwawienie
    A rownie dobrze mogl byc to zbieg okolicznosci :D ale tylko usg rozwieje Twoje watpliwosci:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo a ja wlasnie obgadalam sprawe z moim G odnosnie tego usg... Ze bede chodzic panstwowo do lekarza i zeby mi te badania dawal skierowanie ale usg bede robic prywatnie (na te kilka razu sie wykosztujemy) bo skoro i tak mnie nie bada moj Gin tylko on dostaje ten sam opis zdjec a ten co mnie badal nic nie mowil to tak naprawde jak cos bedzie sie dziac to jaka mam gwarancje zze ten co robi usg zadziala od razu? ze nie bede musiala na koleejna wizyte czekac az do mojego pojde...? takie to bez sensu, wiec teraz czeka na ten 13tydzien na to usg fundowane przez ciotke, i potem pojde na 2 lub 3 juz prywatnie, bo to bez sensu

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A rownie dobrze mogl byc to zbieg okolicznosci :D ale tylko usg rozwieje Twoje watpliwosci:)

Do wizyty u lekarza jeszcze trochę czasu (30.07.15r)
    Pan doktor się zdziwił jak mu przedstawiłam taką wartość bety ;)
    14dpo/30dc --> beta 544,6
    Powiedział sam, że poczekamy jeszcze ten tydzień żeby już było coś widać dobrze ;)

Teraz to ja już mogę czekać <3 i jak mnie brzuch boli głównie po prawej stronie to sobie powtarzam tylko, że to normalne i nic złego się nie dzieje,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 20:16

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Do wizyty u lekarza jeszcze trochę czasu (30.07.15r)
    Pan doktor się zdziwił jak mu przedstawiłam taką wartość bety ;)
    14dpo/30dc --> beta 544,6
    Powiedział sam, że poczekamy jeszcze ten tydzień żeby już było coś widać dobrze ;)

Teraz to ja już mogę czekać <3 i jak mnie brzuch boli głównie po prawej stronie to sobie powtarzam tylko, że to normalne i nic złego się nie dzieje,
    Moze blizniaki a moze zbieg okolicznosci jakas dziewczyma ma fotum pisala ze w 15dpo miala prawie 700 i jednak jeden berbec wiec wiesz :P

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moze blizniaki a moze zbieg okolicznosci jakas dziewczyma ma fotum pisala ze w 15dpo miala prawie 700 i jednak jeden berbec wiec wiesz :P

niech tylko będzie/będą zdrowiuteńkie

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wiadomo ;) mnie to dzis kregoslup mega boli i pachwiny... jej straszne, ale dzis za to brzuch nie boli..

kofeinka lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rzygasz ciri? :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie wymiotowalam juz pewnie z ponad tydzien, uporalam sie z tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri nie mów hop ;D

• arien Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie za to dzisiaj brzuchol boli :/ wkurwia mnie to bo nie wiem co jest 5. Beznadzieja, po pierwszej stracie teraz caly czas spodziewam sie krwawienia :(

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Raczej Twój mózg nie płodzi teraz mądrych myśli:P - <powiedziane szeptem>;);)
    Ciri ma rację pójdziesz i zajdziesz.
    Ja nie zakładam, że w ogóle nie zajdę tylko nie pozwalam sobie na myślenie o tym, bo nie chcę znowu przeżyć rozczarowania.
    Teraz na pewno nie wyjdzie, ale daje sobie czas do września potem będę panikować:)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoic sie proszę i cieszyc z Fasolci:)

Malz mi nie kaze siedziec na forum bo...ciagle mu mowie że ktoras zaszla...i jego to stresuje, ze ja odczuwam presje...kurna. Chlop mnie zaskoczył. Oby to gwaltem sie skonczylo...

kofeinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Raczej Twój mózg nie płodzi teraz mądrych myśli:P - <powiedziane szeptem>;);)
    Ciri ma rację pójdziesz i zajdziesz.
    Ja nie zakładam, że w ogóle nie zajdę tylko nie pozwalam sobie na myślenie o tym, bo nie chcę znowu przeżyć rozczarowania.
    Teraz na pewno nie wyjdzie, ale daje sobie czas do września potem będę panikować:)
    To jestesmy we dwie. Ja tez od wrzesnia na powaznie zaczne swirowac:D

‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ