X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa ;)
    No, ale i tak wolałabym to, niż kolejne okresy.

A swoją drogą w jakiejś książce bohaterka w ciąży została określona jako kobieta-piłka czyli własnie szczupła w ciele, a tylko z rozkosznym brzuchem z przodu. Obawiam się, że tak wygląda tylko jakieś 1% ciężarnych ;)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jakbym czytala o sobie. Brzuch taki jakbym byla juz w 5 miesiacu (moja mam taki miala ze mna) do tego wlosy to smalec a morda jakbym znow dojrzewala. Wzecia zaparcia i biegunki i tak na zmiane od testu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu i trochę smutne ale prawdziwe....nikt nie powiedział, że nie będzie krwi w ciąży

a ja Wam tych piłek życze jednak:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moja mama kurde tak wygladala ;p mala brzucha zero do 5 miesiaca a potem tylko pileczka ale mowi ze tak tylko w jednej miala z kazda kolejna byla coraz grubsza ;p

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic nie pisze, więc napiszę, że boli mnie mocno podbrzusze i zaczął boleć krzyż. To będą bardzo długie dni do niedzieli.

7v8rikgni12rlaff.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj byłam nad morzem, trochę się spiekłam, @ brak, szyjka nadal wysoko, piersi nadal bolą, małe plamienia od 8dpo, naprawdę niewielkie, brązowe...ech jeśli do poniedziałku się to nie zmieni idę do gina, hormony mam wszystkie w normie zwłaszcza progesteron więc nie wiem od czego te plamienia i przede wszystkim brak @

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Nikt nic nie pisze, więc napiszę, że boli mnie mocno podbrzusze i zaczął boleć krzyż. To będą bardzo długie dni do niedzieli.

Oby to była ciąża:) Tego Ci życzę:)

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    No, na racjonalnym poziomie ja wiem, że praca to nie wszystko i mam inne priorytety, ale jednak mam poczucie obowiązku i ambicji zawodowych i nie lubię tego uczucia. Ale na razie nie ma co gdybać, w ciąży nie jestem, więc przygotowuję się do pracy elegancko :)
    Anna ja doskonale Cię rozumiem. Nigdy nie wiadomo może uda Ci się od razu fajnie i niefajnie, a może popracujesz i dopiero. Ja stoję teraz przed takim dylematem, że podjęłam tu pracę tylko "na chwilę" dla umowy, a mija już rok, a ja dalej ani nie w ciąży, ani nie wiem czy zmieniać pracę na taką jakiej chcę czy poczekać na "cudowne" poczęcie.

Ciri Arizona jak chce wszystkie wzdęcia świata obym prukała z fasolem;)

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl dziwny ten Twój cykl. Może tam coś się gnieździ.

Baronowa_83, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Mkl dziwny ten Twój cykl. Może tam coś się gnieździ.
    Tez tak myślę.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak ja chcę gadać to Was gdzieś wywiało. To pagadam sama - a zrobiłam dziś faszerowaną cukinię mniam;)
    zimą to minus, ale teraz bardzo cieszę się, że mam chłodne mieszkanie.
    Ciri fajnie, że możesz z mamą pogadać na te tematy ja swojej póki co nie chcę robić nadziei. A też mnie ciekawi chociażby to czy też się musiała długo starać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak fajnie w końcu mieć chłopa w domu!:)
    No i w końcu ma kto zmywać:);)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dobrze czytałam ktoś oprócz mnie też czeka na wyrok w niedzielę?
    tak liczę, że do mnie najpóźniej wtedy powinna zawitać @. Cycki już bolą, więc pewnie się "nie" zawiodę.

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja też w niedzielę powinnam dostać okres (jeśli faza lutealna nie zrobi psikusa znowu) - więc odliczam dni do niedzieli.

Mnie dzisiaj wczesnym popołudniem bolało całe podbrzusze i krzyż, ale wieczorem już nie. Teraz znowu delikatnie ćmi.
    Piersi są wrażliwe, tkliwe przy dotyku, ale wydaje mi się, że mniej niż zaraz po owu.
    W sumie nie mam żadnego objawu, który mówiłby o tym,że to na pewno to, więc pozostaje mi zwyczajowa nadzieja, no i może ładny progesteron (który o niczym jednak nie świadczy).

J własnie upiekł bułki i chleb, a teraz robi koktajl z arbuza i lodu. To on u nas gotuje, ja tylko jak muszę, bo robię to zdecydowanie gorzej, a J. się przy tym relaksuje. Ja jestem od brudnej roboty czyli zmywam po jego twórczości. Ale warto ;) A o 23 odbieramy moją przyjaciółkę z lotniska, więc mam nadzieję, że ona zajmie mi głowę na chociaż część czasu do niedzieli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 21:19

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z gotowaniem wprost przeciwnie, chociaż chciałabym żeby meżus coś czasem pofantazjował w kuchni - ale sprzątać po nim to jak po huraganie. Więc cieszę się, że ma dużo innych zalet i fantazji;);)
    Ja w tym cyklu nic nie monitoruję, acz faktu, że mam bardzo dużo śluzu nie da się nie zauważyć, ale jestem prawie pewna, że to infekcja.
    Anna trzymam kciuki, wytrwałości, chociaż wiem, że jak się czeka to te kilka dni to jak miesiące.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A jak dobrze czytałam ktoś oprócz mnie też czeka na wyrok w niedzielę?
    tak liczę, że do mnie najpóźniej wtedy powinna zawitać @. Cycki już bolą, więc pewnie się "nie" zawiodę.

Magdziula, sikamy razem! Choc ja wiem, ze w niedziele bedzie jedna krecha;);)

Czesc i czolem! Robale z rosolem.
    Glupawe mam. Kawa z dziewczynami sprawila, ze swiruje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    No jak ja chcę gadać to Was gdzieś wywiało. To pagadam sama - a zrobiłam dziś faszerowaną cukinię mniam;)
    zimą to minus, ale teraz bardzo cieszę się, że mam chłodne mieszkanie.
    Ciri fajnie, że możesz z mamą pogadać na te tematy ja swojej póki co nie chcę robić nadziei. A też mnie ciekawi chociażby to czy też się musiała długo starać.
    Nooo u mnie w domu nie ma tematow tabu i o wszystkim sie gada. O staraniach o seksie o dzieciach i o pozycjach i o tym co robic podczas porodu z co mnie czeka w ciazy a doslownie wszyatko to chyba druga przyjaciolka po mojej siostrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri fajnie masz, moja mama jest na luzie, ale o pozycjach bym nie potrafiła gadać. Ciąża tak tylko nie chcę na razie w niej rozbudzać nadziei, bo jak ja strasznie pragnę dziecka nie umywa się nawet do tego jak ona pragnie wnuka. A nie wiem ile to jeszcze potrwa.
    Morela ja nawet testu nie kupuję, jak nie przyjdzie @ w niedzielę, to wtedy kupię. Ale pewnie przyjdzie.
    Ale czekam na Twoje wyniki i nie czarnowróż mi tu, że jedna. Jedna od Ciebie jedna od Nas i masz dwie;);)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie noo moja to wedziala nawet kiedy stracilam dziewictwo, sama sie domyslila :P ale ogolnie to ja z nia bez skrepowania o wszystkim gadam.
    a co do wnuka to moja mama jakies 4lata temu miala parcie potem na szczescie jej przeszlo bo nie mialam zycia.
    A teraz? jeszcze sobie nie wyobraza ze bedzie babcia :P w sumie mloda babcia ledwo skonczy 45 lat jak sie urodzi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Twoja mama to jeszcze młódka, moja ma 60 na karku i zero wnuka na koncie, także desperacja, ale nie męczy mnie tak nachalnie, myślę, że domyśla się, że się staramy.
    U Was nie ma takiej przepaści wiekowej.

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ