X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis jade przez cala wawe zapisac sie na usg z nfz (przez caly tydzien nie moglam sie dodzwonic) noo i po l4 do mojego lekarza, potem jestem umowiona z mam wiec moja wczorajsza lista pewnie schudnie o pewne rzeczy (choc i tak jest krotka) albo przybierze na wadze, potem kosztorys, G powiedzial ze w zwiazku z tym ze ta firme zakladamy juz teraz najchetniej co miesiac by cos kupowal szczegolnie ze wie jak to jest z odkladaniem kasy i wydatkami zwiazanymi z firma w koncu sie skonczy na tym ze jak na cos kasy nie bedzie to wezmiemy z odlozonej kasy na wyprawke. A jak to powiedziala ze jesli nie daj boze cos sie stanie to i tak bedziemy sie dalej starac wiec predzej czy pozniej nam to sie i tak przyda, tylko trzeba z jego siostra zagadac zeby udostepnila piwnice zeby miec gdzie to trzymac na razie... Noo ale to jeszcze sie zobaczy co i jak... Jej jak mnie sie spac chce... ale przynajmniej dzis ma byc chlodniej, i juz to sie czuje, ma byc w Wawie 28 stopni! :D

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda tez dzisiaj wyluzowala. Ja dzisiaj jade zamówić kocyk do wozeczka z haftowanym imieniem dla przyjaciółki bo za niedługo rodzi:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa jak ja lubie takie rzeczy:) ja pamietam ze dla ciotki kupilam poduszke dla Adasia, i na poczatku wiadomo ze zbedna teraz najlepsza poduszka dla niego z inna nie chce spac :D

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja innej przyjaciolce kupilam taki fajny kocyk polarowy z lewkiem czy cos i mowili ze jest to ulubiony kocyk zuzi i jest w nim najcielpiej:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i fajnie :) jej jak mi sie nie chce wstac :P

Dzis patrze na swoj brzuch i widze ze jest mniejszy niz ostatnio, pewnie na zdjeciach bedzie to widac. Ostatnio go mierze wiec tez widac ze 5 cm ma mniej niz kilka dni temu, ale stawiam ze to wreszcie zakonczone problemy z jelitami i nie mam wzdec. Za to waga to mi swiruje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ze względu na to, że jest tu juz trochę stron zapisanych to chciałabym pójść na skróty i zapytać czy test ( mam na myśli oczywiście pozytywne) robiłyscie przed dniem planowanej @ czy juz jak się nie zjawiła ?
    Wiem że na pewno już to pytanie padło, ale jak każda pragnąca wciąż mam nadzieje pomimo negatywnego testu. A robiłam dziś znowu, ze względu przyjmowania duphaston.
    Z góry dziękuję za odpowiedzi :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam roznie, dwa razy po terminie @, ale to byl pierwszy dlugasny cykl, potem po @ (bo mialam mega skapy okres (a lekarz skierowal na bete), A w udanym cyklu zrobilam wczesniej (o 4 dni) i od razu wyszly dwie kreski.

Ale mamy tu Kasie ktora testowala miala dwie kreski a potem przez ponad tydzien jedna i potem znow jej sie ukazaly dwie kreski noo i jest w ciazy...

Ale jednak wiekszosci wychodzina na dzien przed terminem @ nawet czesto troszke wczesniej, choc i ja mam w rodzinie i wsrod znajomych przypadek ze o wiele pozniej wychodzily, kolezance ktora rodzi we wrzesniu test nie wychodzil przez tydzien od terminu @ mimo ze dzien owulacji wyznaczyla sobie co do dnia (pozniej z usg wyszlo ze wiek plodu zgadza sie z terminem owulacji ktory ona sobie przyjela)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :*
    Okropność jest z tym czekaniem :(
    Zwariować idzie ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro większości wychodzi jeszcze przed terminem to znów dołek i kolejny cykl na nic ; ( och...

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki. Temperatura nie spadła, więc mogłam podejrzewać, że coś jest na rzeczy. Wiem, że trudno wytrzymać, ale moim zdaniem wcześniej nie ma sensu robić. A jeszcze jak teraz wiem, jak potem się dłuży czas do wizyty, to dziękuję bardzo ;)

Malinka zmartwiłąś mnie tym brakiem objawów, ale z drugiej strony cały internet stoi przykładami kobiet, które nie miały objawów i wszystko był ok.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze na to nie ma regulu, po mojej mamie wiem ze ona byla w 3 ciazach a chyba tylko z moim bratem miala jakies objawy z tego co mowila.... aaaa pierwszy raz jej bylo niedobrze w ciazy (juz w 5 tygodniu miala mdlosci od zapachow i myslala ze sie przytrula, babcia ja namowila na test) A tak to ani ze mna ani z moja siostra nie miala objawow... A wszyscy sie urodzilismy zdrowi. Nigdy nie miala zachcianek (poza jednym razem gdy z bratem zezarla sledzie ktorych nienawidzi), ani mdlosci ani zadnych innych objawow... W pozniejszym etapie tak jak mi leciala jej krew z nosa i to tyle... Zawsze jak jej mowie o objawach to mowi ze przesadzam bo ona to zadnych nie miala

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska zależy od kobiety. Ja jak byłam w ciąży to jedyny objaw jaki miałam to ból podbrzusza jak na okres i tyle. Wtedy test zrobiłam jak nie dostałam okresu i wyszła blada prawie że niewidoczna kreska aż mężowi pokazałam czy to nie moja wyobraźnia. Cała ciaze przeszłam bez objawów no chyba ze gdzies od 6,7 mieaiaca strasznie ciaglo mnie do kwasnych rzeczy :) i za miesiąc córcia ma 2 lata :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:59

D-dawna, ciri22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <wcina się ;)> Każdy inaczej na HCG reaguje ;) Moja przyjaciółka jest teraz w drugiej ciąży, w obu rzygała, w obu nie mogła pić kawy, dym tytoniowy jej przeszkadzał, w tej jeszcze dodatkowo ją odrzuciło od lodów i biedna płacze najbardziej nad tym ;)
    Mnie w ciąży coś tam mdliło kilka razy, zgagę miałam, kawa przeszkadzała, natomiast fajki mogłabym JEŚĆ :P A moja mama wspomina, że wstawała dwie godziny wcześniej do pracy przez pierwsze 4 miesiące: żeby zwymiotować, zjeść śniadanie, odczekać, znów pomodlić się do kibelka i dopiero prysznic i wyjście z domu ;)
    To nie ma co porównywać i się tym schizować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 11:00

ciri22 lubi tę wiadomość

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, takie historie mi się podobają. No nic, drzemka teraz, a potem się biorę do pracy, bo to już wrzesień za pasem, lekcje trzeba opracować ;)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, ale jak wiesz jedna z wielu ze ci wychodza testy tak pozno to wez to pod uwage bo u Ciebie moze dochodzic do poznych zagniezdzen badz masz "slaby" mocz :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Jedna z wielu, na kwaśne :)? Widzę, że ktoś razem ze mną obala stereotyp "kwaśne - chłopiec, słodkie - dziewczynka" :D

Jedna z wielu .... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak u mnie bedzie :P Ja mam kwasne wlasnie i slodkie raz tak raz tak ale ja stawiam caly czas na babe chociazby dlatego ze moja morda dekolt plecy i wszystko jest w wielkich kraterach pryszczy, tak zle to chyba nawet jako nastolatka nie wygladalam mimo ze buzi nigdy zbyt pieknej nie mialam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz już jakieś takie mega dziwne zachcianki :D?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza koniecznoscia zjedzenia frytek z McD nie :P Ogolnie ani nie lacze smakow ani nic. ale podobno to w drugim trymestrze najmocniej sie rozwija :P

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam parówki zapiekane w miodzie i potem z musztardą zjeść :D

‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ