X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy mówił właśnie ze chłopiec bo do końca ciąży tak było a tu bach i dziewczynka :) nawet mi mówili że powinnam lekarza zmienić ze się nie zna hahaha
    ciri22 a co do testu to nie wiem jakby wtedy było przed bo nie robiłam dopiero po terminie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sama mysl mnie mdli :P
    A dzis seksik bez plamien czyli to mogl byc przypadek i raczej z nadzerka nie zwiazane :)

Choc sie martwie zmiejszeniem objetosci brzucha... noo wiadomo jak nie jedno to drugie, poki ruchow nie ma czlowiek sie zastanawia czy ten brzac tam siedzi i sie rozwija...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu .... wrote:
    Każdy mówił właśnie ze chłopiec bo do końca ciąży tak było a tu bach i dziewczynka :) nawet mi mówili że powinnam lekarza zmienić ze się nie zna hahaha
    ciri22 a co do testu to nie wiem jakby wtedy było przed bo nie robiłam dopiero po terminie.
    Noo ale jak byl bladzioch w terminie @ to wiesz raczej przed by srednio wyszlo, u mnie w terminie to stawiam ze by byla juz kreska skoro 10dpo juz byla mega widoczna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyśl o czasach, kiedy nie było testów i bety ;)
    Dopóki się dziecko nie ruszało, to nikt nic nie wiedział, ewentualnie lekarz po zatrzymaniu miesiączki i rozpulchnieniu szyjki mógł coś wstępnie orzec, a i wtedy mówił "ale się nie nastawiać i nie przywiązywać".
    Moja mama opowiadała, że okres nie przyszedł, uznała, że jest w ciąży i tyle. Wyobrażacie sobie teraz tak ;)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri22 a jeszcze co do cery to tez przewiduje płeć ? Nie słyszałam, a więc i to obale bo cała ciąże miałam czystą cerę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu, inna znajoma tak samo ;) Syn - cienie pod oczami, trądzik, ciastka i Coca Cola, córka - promienna, pachnąca, tony mięcha i lipton IceTea ;)

Jest jeszcze sposób na pępek! Mój gin mi o nim powiedział... że jak pępek wypukły, to chłopak, a jak wklęsły, to dziewczynka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :P Choc tez ostatnio taka ksiazke czytalam gdzie wlasnie na roli to baby pracowaly az do 6 miesiaca gdzie akuszerka przychodzila i mowila tak to nie wzdecia jest pani w ciazy bo juz bylo ruchy bardzo dobrze czuc :P A teraz?
    czlowiek od usg do usg martwi sie czy wszystko jest ok, do tego czy brzuch dobrze rosnie, czy nie za maly, czy ta plamka to na pewno wszystko ok, a potem jeszcze kupuje urzadzenia do sluchania serducha zeby w domu moc monitorowac dzieciaczka i sie uspokoic, ale to tez wina internetu i dostepu do "wiedzy". Czlowiek nieswiadomy jest szczesliwszy bo sie tak nie martwi. A tak to tylko a bo ta poronila a ta brak objawow i poronila, a wedlug ksiazek to powinny takie a takie byc objawy... I mozg puchnie i potem sie czlowiek budzi w nocy bo mu sie snilo ze poronil badz od 3 tygodni nosi martwa ciaze.. Wez tu nie zwariuj...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie chyba raczej "pępek prawdę Ci powie" bo ja nie miałam na wierzchu tylko normalny :) czyli się zgadza to jedno :)

D-dawna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    a potem jeszcze kupuje urzadzenia do sluchania serducha zeby w domu moc monitorowac dzieciaczka i sie uspokoic
    Powiedz, że żartujesz... błagam o.O Są takie osoby?
    To pewnie te same, które kupują czujnik oddechu zapinane na body i elektroniczną nianię, choć dziecko śpi dwa metry od nich.
    I podgrzewacz do chusteczek nawilżanych :P

Jasne, że sobie nie można olać, w sensie chlać, narkotyzować się, nie brać witamin, nie chodzić do lekarza. Ale nie można też przesadzać w drugą stronę, bo jeszcze się człowiek znajdzie na oddziale dla uśmiechniętych ludzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri22 a jeszcze co do cery to tez przewiduje płeć ? Nie słyszałam, a więc i to obale bo cała ciąże miałam czystą cerę :)
    Podobno cora odbiera urode :P Ale zobaczymy po usg, ogolnie wszyscy mi mowia ze corka i ja od testu mowie ze corka (choc zawsze wolalam miec syna :P) tylko moja mama bedzie syn zobaczycie :P Noo i ciekawa jestem strasznie co powie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-dawna wrote:
    Powiedz, że żartujesz... błagam o.O Są takie osoby?
    To pewnie te same, które kupują czujnik oddechu zapinane na body i elektroniczną nianię, choć dziecko śpi dwa metry od nich.
    I podgrzewacz do chusteczek nawilżanych :P

Jasne, że sobie nie można olać, w sensie chlać, narkotyzować się, nie brać witamin, nie chodzić do lekarza. Ale nie można też przesadzać w drugą stronę, bo jeszcze się człowiek znajdzie na oddziale dla uśmiechniętych ludzi ;)
    Nooo ja to nie wiedzialam ze takie rzeczy istnieja dopiero z forum sie dowiedzialam :P Bo dla mnie czesnij ciaza to byl stan, zero alkoholu i tyle w sumie to nic sie nie zmienia, na poczatku na rowerze jezdzilam ale dopoki nie zaczelam plamic.

Ej jakie podgrzewacze? Ja chce!!! (dobra jaja sobie robie) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie chyba raczej "pępek prawdę Ci powie" bo ja nie miałam na wierzchu tylko normalny :) czyli się zgadza to jedno :)
    Nooo a moja mama ma dwie cory i jednego syna i zawsze wklesly miala pepek ;P

Jedna z wielu .... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w tematyce ciąży siedzę, z przerwą długą, od 4 lat i nie wiedziałam, że można nabyć urządzenie do słuchania serducha w domu ;)
    Jednak ciąża i niemowlęctwo to największy biznes, zaraz po weselach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nooo a moja mama ma dwie cory i jednego syna i zawsze wklesly miala pepek ;P
    Czyli po prostu co ma być to będzie :) najważniejsze zdrowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze chyba przed weselami :P Bo jednak naa weselu mozesz zaoszczedzic albo go nie miec, a na wytesknionych i wychuchanych dzieciach juz wiecej osob nie oszczedza, szczegolnie ze jednak coraz wiecej osob latami sie stara o dziecko i zwykle ma takie podejscie ze jak o jedno tyle lat sie starala to o kolejnego nie bedzie albo znow trzeba tyle czekac wiec wydaje majatek na te dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapytam: znacie taki test jak Lady Max ? Szukałam czy są jakieś opinie na jego temat, ale znalazłam tylko jego zdjęcie i ogłoszenia apropos zakupu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-ktg-angel-sonds-ciaza-porod-i5571455313.html

o macie detektor :D

ja takiego testu nie znam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadek temp. Przewidujący okres to ile kresek na rtęciowym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy od osoby, mi przez kilka dni spadala po 2 kreski czyli o 0,2; zas widzialam wykresy gdzie dziwczyna jednego dnia spadalo o 4-5 kresek, jak i takim ze spadala dopiero po 2 dniach krwawienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zależy, jakie masz zazwyczaj tempki, Jedna z wielu ;) U niektórych 36,7 to niska temp/spadająca, niektóre, jak jest 36,6, to robią test, bo temperatura się trzyma.

ciri22 lubi tę wiadomość

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ