X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy mówił właśnie ze chłopiec bo do końca ciąży tak było a tu bach i dziewczynka :) nawet mi mówili że powinnam lekarza zmienić ze się nie zna hahaha
    ciri22 a co do testu to nie wiem jakby wtedy było przed bo nie robiłam dopiero po terminie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sama mysl mnie mdli :P
    A dzis seksik bez plamien czyli to mogl byc przypadek i raczej z nadzerka nie zwiazane :)

Choc sie martwie zmiejszeniem objetosci brzucha... noo wiadomo jak nie jedno to drugie, poki ruchow nie ma czlowiek sie zastanawia czy ten brzac tam siedzi i sie rozwija...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu .... wrote:
    Każdy mówił właśnie ze chłopiec bo do końca ciąży tak było a tu bach i dziewczynka :) nawet mi mówili że powinnam lekarza zmienić ze się nie zna hahaha
    ciri22 a co do testu to nie wiem jakby wtedy było przed bo nie robiłam dopiero po terminie.
    Noo ale jak byl bladzioch w terminie @ to wiesz raczej przed by srednio wyszlo, u mnie w terminie to stawiam ze by byla juz kreska skoro 10dpo juz byla mega widoczna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyśl o czasach, kiedy nie było testów i bety ;)
    Dopóki się dziecko nie ruszało, to nikt nic nie wiedział, ewentualnie lekarz po zatrzymaniu miesiączki i rozpulchnieniu szyjki mógł coś wstępnie orzec, a i wtedy mówił "ale się nie nastawiać i nie przywiązywać".
    Moja mama opowiadała, że okres nie przyszedł, uznała, że jest w ciąży i tyle. Wyobrażacie sobie teraz tak ;)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri22 a jeszcze co do cery to tez przewiduje płeć ? Nie słyszałam, a więc i to obale bo cała ciąże miałam czystą cerę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu, inna znajoma tak samo ;) Syn - cienie pod oczami, trądzik, ciastka i Coca Cola, córka - promienna, pachnąca, tony mięcha i lipton IceTea ;)

Jest jeszcze sposób na pępek! Mój gin mi o nim powiedział... że jak pępek wypukły, to chłopak, a jak wklęsły, to dziewczynka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :P Choc tez ostatnio taka ksiazke czytalam gdzie wlasnie na roli to baby pracowaly az do 6 miesiaca gdzie akuszerka przychodzila i mowila tak to nie wzdecia jest pani w ciazy bo juz bylo ruchy bardzo dobrze czuc :P A teraz?
    czlowiek od usg do usg martwi sie czy wszystko jest ok, do tego czy brzuch dobrze rosnie, czy nie za maly, czy ta plamka to na pewno wszystko ok, a potem jeszcze kupuje urzadzenia do sluchania serducha zeby w domu moc monitorowac dzieciaczka i sie uspokoic, ale to tez wina internetu i dostepu do "wiedzy". Czlowiek nieswiadomy jest szczesliwszy bo sie tak nie martwi. A tak to tylko a bo ta poronila a ta brak objawow i poronila, a wedlug ksiazek to powinny takie a takie byc objawy... I mozg puchnie i potem sie czlowiek budzi w nocy bo mu sie snilo ze poronil badz od 3 tygodni nosi martwa ciaze.. Wez tu nie zwariuj...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie chyba raczej "pępek prawdę Ci powie" bo ja nie miałam na wierzchu tylko normalny :) czyli się zgadza to jedno :)

D-dawna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    a potem jeszcze kupuje urzadzenia do sluchania serducha zeby w domu moc monitorowac dzieciaczka i sie uspokoic
    Powiedz, że żartujesz... błagam o.O Są takie osoby?
    To pewnie te same, które kupują czujnik oddechu zapinane na body i elektroniczną nianię, choć dziecko śpi dwa metry od nich.
    I podgrzewacz do chusteczek nawilżanych :P

Jasne, że sobie nie można olać, w sensie chlać, narkotyzować się, nie brać witamin, nie chodzić do lekarza. Ale nie można też przesadzać w drugą stronę, bo jeszcze się człowiek znajdzie na oddziale dla uśmiechniętych ludzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri22 a jeszcze co do cery to tez przewiduje płeć ? Nie słyszałam, a więc i to obale bo cała ciąże miałam czystą cerę :)
    Podobno cora odbiera urode :P Ale zobaczymy po usg, ogolnie wszyscy mi mowia ze corka i ja od testu mowie ze corka (choc zawsze wolalam miec syna :P) tylko moja mama bedzie syn zobaczycie :P Noo i ciekawa jestem strasznie co powie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-dawna wrote:
    Powiedz, że żartujesz... błagam o.O Są takie osoby?
    To pewnie te same, które kupują czujnik oddechu zapinane na body i elektroniczną nianię, choć dziecko śpi dwa metry od nich.
    I podgrzewacz do chusteczek nawilżanych :P

Jasne, że sobie nie można olać, w sensie chlać, narkotyzować się, nie brać witamin, nie chodzić do lekarza. Ale nie można też przesadzać w drugą stronę, bo jeszcze się człowiek znajdzie na oddziale dla uśmiechniętych ludzi ;)
    Nooo ja to nie wiedzialam ze takie rzeczy istnieja dopiero z forum sie dowiedzialam :P Bo dla mnie czesnij ciaza to byl stan, zero alkoholu i tyle w sumie to nic sie nie zmienia, na poczatku na rowerze jezdzilam ale dopoki nie zaczelam plamic.

Ej jakie podgrzewacze? Ja chce!!! (dobra jaja sobie robie) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie chyba raczej "pępek prawdę Ci powie" bo ja nie miałam na wierzchu tylko normalny :) czyli się zgadza to jedno :)
    Nooo a moja mama ma dwie cory i jednego syna i zawsze wklesly miala pepek ;P

Jedna z wielu .... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w tematyce ciąży siedzę, z przerwą długą, od 4 lat i nie wiedziałam, że można nabyć urządzenie do słuchania serducha w domu ;)
    Jednak ciąża i niemowlęctwo to największy biznes, zaraz po weselach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nooo a moja mama ma dwie cory i jednego syna i zawsze wklesly miala pepek ;P
    Czyli po prostu co ma być to będzie :) najważniejsze zdrowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze chyba przed weselami :P Bo jednak naa weselu mozesz zaoszczedzic albo go nie miec, a na wytesknionych i wychuchanych dzieciach juz wiecej osob nie oszczedza, szczegolnie ze jednak coraz wiecej osob latami sie stara o dziecko i zwykle ma takie podejscie ze jak o jedno tyle lat sie starala to o kolejnego nie bedzie albo znow trzeba tyle czekac wiec wydaje majatek na te dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapytam: znacie taki test jak Lady Max ? Szukałam czy są jakieś opinie na jego temat, ale znalazłam tylko jego zdjęcie i ogłoszenia apropos zakupu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-ktg-angel-sonds-ciaza-porod-i5571455313.html

o macie detektor :D

ja takiego testu nie znam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadek temp. Przewidujący okres to ile kresek na rtęciowym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy od osoby, mi przez kilka dni spadala po 2 kreski czyli o 0,2; zas widzialam wykresy gdzie dziwczyna jednego dnia spadalo o 4-5 kresek, jak i takim ze spadala dopiero po 2 dniach krwawienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zależy, jakie masz zazwyczaj tempki, Jedna z wielu ;) U niektórych 36,7 to niska temp/spadająca, niektóre, jak jest 36,6, to robią test, bo temperatura się trzyma.

ciri22 lubi tę wiadomość

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ