X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja tez wlasnie tak zaczelam, mowilam ze mama cos tam, majac na mysli tesciowa, i potem juz inaczej bylo jak zaczelam mowic mama bezposrednio do niej. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za chwilę dopiszę coś do tematu, ale chwilowo wtrące coś innego. Właśnie przed chwilą odkryłam w toalecie, że mam mega rozciągliwy śluz. I nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że owowu mam zwykle 18-21 dc a dziś mam 13 dc! Chcę zrobić test owu, ale jak na złość sikać mi się nie chce:) myślicie, że jest to możliwe?

W temacie mam i teściowych my jesteśmy po ślubie rok i 3 mmsc a ja dalej mówię na "Pani"! Ona nie chce żeby mówić "mamo", miałam mmówić po imieniu, ale nie potrafię się przełamać - tym bardziej, że przed ślubem byliśmy ze sobą ponad 7 lat i ta "Pani" weszła mi w nawyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest :) Ale tez jest szansa ze moze byc za kilka dni mimo rozciagliwego sluzy. Bierzesz cos na niego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę wiesiołek, ale to nie pierwszy cykl z wiesiołkiem i zwykle rozciągliwy miałam albo w dzień owu albo dzień wcześniej. Dziwne, bo @ by mi wypadła na 27/28dc gdy mam cykle 33-35 to spory skrót.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic piję namiętnie zaraz może mi się zechce i sprawdzę:) cuda się ze mną dzieją, jeść nie mogę, bo mi się wymiotować chce, mdli mnie okrutnie od kilku dni, może to jakieś zatrucie, ale co ma śluz do tego!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak bedziesz miala rozwodniony mocz to nic nie wyjdzie, nie powinnas 2 godziny pic zeby wyszlo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak na złość chwilę wcześniej siusiałam, a ostatnio siusiam ciągle, chyba jakieś małe zapalenie, ale i tak zrobię. Podobno przy owulacyjnych daje rade popołudniowy mocz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, a w kwestii wózka wwspółczuję, ja pewnie całą ciążę bym wybierała, ale może faktycznie wstrzymaj się, bo za jakiś czas mogą pojawić się te Twoje używane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    No właśnie jak na złość chwilę wcześniej siusiałam, a ostatnio siusiam ciągle, chyba jakieś małe zapalenie, ale i tak zrobię. Podobno przy owulacyjnych daje rade popołudniowy mocz.
    popoludniowy tak ale zeby i tak dwie godziny nie sikac i nie pic bo nie bedzie wiarygodny :P

Noo ja to dopiero wybieram wozek tak jak mowisz cala ciaze bede wybierac :P Ale wlasnie zeby wczesniej obczaic i szukac juz po promocjach i innych takich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie masz po znajomych czegoś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony jeśli planujecie chwilę później drugie bobo to niektóre rzeczy warto kupić porządne, żeby były na potem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie nie, to jedyna rzecz jakiej nie dostane na pewno bo wsrod znajomych albo juz sie pozbyli albo sami beda mieli albo maja i pouzywaja jeszcze do czasu az ja bede potrzebowac, wiec to jeden wydatek najwiekszy jaki mnie czeka. Ale juz gadalam z G wiec powiedzial ze na wozku ni bedziemy oszczedzac bo to ma mi sie z nim dobrze jezdzic i ja mam byc zadowolona i jaki wybiore taki mi kupi bo on dziecko bedzie mial w wozku w weekendy. Wiec w sumie ciesze sie choc mam wyrzuty ze taki drogi. Noo ale jak mowilam to akurat moze sie zmienic jak go obejrze :P

I tak Magdziulla chcemy szybko drugie ale wiadomo jak to jest czasem sie udaje czasem nie, noo ale wozek moze poczekac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 21:36

• mkl Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie sytuacja z rodzicami i zarówno z teściamy jest idealna:)

Ja z rodzicami mam niesamowicie bliską relację, są moimi najlepszymi przyjaciółmi, mogę im powiedzieć wszystko, dosłownie wszystko, są wyluzowani i uwielbiam z nimi spędzać czas ( nawet moi znajomi wszędzie ich zapraszają;p). Czasem ta zażyłość mnie przeraża bo zdaję sobie sprawę, że kiedyś ich zabraknie, zwłaszcza, że mój tata ma już 60 lat a moja mama 58 więc siłą rzeczy jak dobrze pójdzie pożyją jeszcze 15-20lat, to dla mnie naprawdę nie dużo... nie wiem jak ja ich śmierć przeżyję, mieszkają 200km ode mnie a rozmawiam z nimi codziennie czy to na skype czy przez tel. ale to nie wszystko, mój mąż jest także z nimi bardzo zżyty, dzwoni do nich częściej niż ja;p, zwłaszcza do mamy, gadają z 3 razy dziennie, z tatą też się świetnie dogaduje, chodzą razem na piwko, a jak sobie popiją to im odbija totalnie i potrafią razem tańcować, robić fikołki, śpiewać, dla mojego taty mój mąż jest jak syn ( ma same córki). Co do teściów, są wporządku, nie mam im nic do zarzucenia, nie mam z nimi jakiego bliskiego kontaktu, ale bardzo ich lubię i myślę, że oni mnie też, czuje się przy nich również swobodnie, i do teściowej mówie Mamo od czasu ślubu, nie miałam z tym żadnych problemów:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 21:39

Klaudia N. lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :) ja mam tylko z mama taki dobry kontakt... a co do mojego G i mojej mamy to tez dzwonia do siebie, umawiaja sie na piwo i spotykaja sie czasem beze mnie :P Jak np wczoraj pojechali sobie oddac krew razem a mnie nie poinformowali, w sumie to ciesze sie ze tak bardzo sie dogaduja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mamą też rozmawiam przez tel codziennie, z tatą mniej, ale też nie wyobrażam sobie żeby miało ich zabraknąć. Z teściową mam stosunki poprawne, ale nigdy nie były one serdeczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test owu negatywny, cień krechy tylko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko mnie z jednej kreski z dnia na dzien zrobily sie dwie z czego testowa grubsza ;D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ciazy wiem ze dla mnie wozek nie jest tak ważny. Dzieki temu ze mieszkam na 3 piętrze to szybko sie tego pierwszego wózka pozbylam. Potem tylko lekka spacerowka. A jak młody miał 1,5 roku to w ogole wozek poszedł w odstawkę. I dzieki temu młody lubi chodzić. Teraz na woodstoku według krokomierza zrobiliśmy ponad 50 km a młody ani razu nie marudził ze go nóżki bolą.

Teraz będę szukac pewnie używki.

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo my mielismy tez wozki spadkowe i w wieku 1,5 roku tez juz chodzilismy sami wozka w ogole mama nie uzywala i ja mam nadzieje ze moje tez nie bedzie robic problemow. Ale nie wiem wozek dla mnie jest akurat wazny. Moze po pierwszym tez mi sie zmieni ;p

Baronowa powiedz mi inna rzecz bo Ty tez masz marcowego dzieciaczka i jestescie osobami ktorymi duzo wyjezdzaja... My to chcemy juz w maju z dzieckiem wyjezdzac a wiadomo ten szkrab bedzie mial ze 3 miesiace wiec mnie zalezy na tym wozku skladanym zeby wyjezdzajac na caly dzien wozek robil jednak za lozeczko. Dlatego szukalam takiego co do malych rozmiarow sie sklada. Ty z mlodym wyjezdzalas tak wczesnie? Ja pamietam ze moja mama wlasnie tez na wozek duzy nacisk stawiala bo wozek czesto robil za lozeczko i je zastepowal

• Iriss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, jak brałam wiesiołek to też wcześniej śluz miałam rozciągliwy, ale bliżej owulacji wręcz przezroczysty, rozciągliwy nawet do 8cm i taki elastyczny ... W szczęśliwym cyklu wystąpił szybciej, a owulacja była w 11dc gdzie normalnie 14-15dc miałam :).

Dla mnie wózek jest bardzo ważny, a na drugie dziecko szybko po pierwsyzm się nie zdecydujemy z proste przyczyny - ja od 6tc do 12tc byłam jak widmo i nie wiem jakbym się zajmowała małym dzieckiem wymiotując, mając zawroty głowy itd itp... sterroryzowana byłam strasznie - nawet do sklepu na dół nie byłam w stanie zejść czasami :P. Zresztą będziemy myśleć o zamianie mieszkania może za jakiś czas, więc zobaczymy :)

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ