Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg prywatnie robie. Na panstwowe nie chodze bo nic na nich nie widac. Ogolnie i prywatnie i panstwowo mowili zeby robic te trzy prenatalne, polowkowe i potem po 30tygodniu ciazy i pozniej ktg i jesli nie urodzi sie wczesniej to po 38tygodniu. Ale ja polowkowe robie w ostatnim terminie czyli 22tygodniu bo ten moj prywatny mowil ze tak najlepiej.

Ja w 8 tyg mialam 169 noo i na prenatalnym 170 czyli caly czas tyle samo bije.

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widze w suwaczku,ze tak masz, ja nie wiem dokladnie ile dzisiaj mialam, bo probuje rozszyfrowac bazgrly leakrza (Wg bazgroł ma 124.), a jak go zapytalam ,to powiedzial,ze ok i szybko bije. No to tego się trzymam, no.
    Ale też się cieszę, bo po tym tygodniu do poniżej 1% spada ryzyko poronienia

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ja czytalam ze powyżej 150 powinno byc. Ale jak masz bazgroł to rownie dobrze wynik moze byc inny.

Przyszedl wieczór i od razu brzuch wariuje...

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. ;D ide dzis podpisac papiery zwiazane z firma ;)

Fiona daj znac jak sie czujesz jak juz bedzie lepiej :)

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Klaudia kiedy obrona?

nie wiadomo jeszcze, wszystkie musza zlozyc prace i indeksy, jak poleza ze 2 tyg to wtedy mniej wiecej bedzie obrona. mamy cvzas do 25 wrzesnia zeby zlozyc.

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to spinaj sie bo to w sumie juz malo czasu ;) a dużo poprawek?

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Widzę, że większość z was jest tutaj dłużej i testy ciążowe w ręce trzymała nie raz. Zrobiłam 15.09 test i była blada kreska do dzisiaj mam już 4 testy zrobione i na każdym coś tam widać raz słabiej raz mocniej. (Oddałam dzisiaj krew żeby sprawdzić) Ale nurtuje mnie pytanie czy jest to możliwe, żeby 4 testy innych firm mogły się mylić? Przepraszam, że zadaję akurat takie pytania i może w nieodpowiednim miejscu, ale w zrobiłam w poprzedniej ciąży tylko jeden test i była wyraźna 2 kreseczka i teraz zgłupiałam.

Nadzieja umiera ostatnia!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc torbiel, moze byc ciaza, moze byc ciaza zle rozwijajaca sie i wyjsc biochemiczna. Jelsi zrobilas dzis bete powinnas druga w sobote zrobic zeby sprawdzic jak przyrasta. Niestety z doswiadczenia wiem nie tylko swojego ze testy ktore nie ciemnieja moga wskazywac na ciaze biochemiczna i w koncu przyjdzie okres. Ale rownie dobrze moze byc wszystko ok. Trzeba czekac nic innego nie pozostaje.

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moze byc torbiel, moze byc ciaza, moze byc ciaza zle rozwijajaca sie i wyjsc biochemiczna. Jelsi zrobilas dzis bete powinnas druga w sobote zrobic zeby sprawdzic jak przyrasta. Niestety z doswiadczenia wiem nie tylko swojego ze testy ktore nie ciemnieja moga wskazywac na ciaze biochemiczna i w koncu przyjdzie okres. Ale rownie dobrze moze byc wszystko ok. Trzeba czekac nic innego nie pozostaje.
    Czyli bez powodu te cienie na testach nie powstają? No i jeżeli nie mam możliwości sprawdzić tego w sobotę to jak później ten przyrost obliczyć jeżeli powtarzała bym w poniedziałek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej po 48 godzinach ale na fioletowej stronie masz kalkulator wpisujesz date fzien po owulacji i wynik i wynim np z poniedzialku i sam Ci oblicza czy dobry przyrost.
    Raczej same z siebie nir choc sa leki o choroby ktore moga zaburzyc wynik testu. To wszystko masz na ulotce napisane

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Najlepiej po 48 godzinach ale na fioletowej stronie masz kalkulator wpisujesz date fzien po owulacji i wynik i wynim np z poniedzialku i sam Ci oblicza czy dobry przyrost.
    Raczej same z siebie nir choc sa leki o choroby ktore moga zaburzyc wynik testu. To wszystko masz na ulotce napisane
    dzięki za informacje. A na ulotkach testów nie ma nic o chorobach czy innych takich są tylko wypisane konkretne leki.

• Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona o której masz wyniki bety?

Justysia2111
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki :) Doszlam juz do siebie w miare, choc spac mi sie ciagle chce.
    W skrocie to nie endometrioza, ani nie polip. Na ile zrozumialam to endometrium nieprawidlowo roslo i wrastalo w macice. Co to dokladnie, to dowiem sie jak odbiore wyniki histopatologi (7-10 roboczych dni) i odwiedze swoja gin. Wszystko podobno wyczyscili i ta, ktora mnie operowala powiedziala, ze jeszcze nie bede wiedziala co z tymi wszystkim dziecmi robic :D
    Dostalam cala siatke lekow, a w tym antybiotyki, przeciwirusowe i przeciwgrzybiczne oraz antykoncepcje na miesiac, zeby wszystko wyciszyc.

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa super ;D czyli co skapy okres i zbyt male zluszczanie? Ciekawe ciekawe i ciekawe od czego to. Noo jak za grubo i za brzydko to fasol nie mial jak sie tam wgryzc po prostu.... Aaaaa Super strasznie sie ciesze ;D

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem czy to dobrze, czy zle w sensie, czy to wlasnie mialo wplyw na niepowodzenia, ale ze slow operujacej wnioskuje, ze tak. Musze teraz cierpliwie poczekac na wyniki i wizyte, zeby sie dowiedziec dokladnie co i jak, no i co dalej bedziemy robic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moim zdaniem to mpglo miec duzy wplyw. Przeciez od tego mamy okres zeby nam endometrium sie zluszczalo i nie bylo stare. Jak jest stare to zle ukrwione i grubsze... Jajo nie zaplodnione wywalamy bez @ z naszego organizmu i do tego nie jest nam ono potrzebne ono jest wlasnie do endometrium wiec sadze ze to moglo miec suzy wplyw szczegolnie ze to juz dlugo tam bylo

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy co powie gin. Na razie ciesze sie, ze juz po operacji, no i z tego, ze to jednak nie endometrioza.

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wizyta u gina dopiero po wynikach?

A ogolnie jak sie czujesz?

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do tej co mnie operowala mam sie zglosic z wynikami i do swojej tez, bo ona mnie dalej bedzie prowadzic. Ale do swojej znow sie bede musiala wpychac, bo zadzwonilam i wolny termin dopiero na 6.10, a dla mnie to za dlugo, bo chce zdazyc przed nastepna @.

Czuje sie normalnie. Brzuch czasem zacmi leciutko i mam bardzo delikatne plamienie, wiec jestem pozytywnie zaskoczona, bo myslalam, ze bedzie gorzej :)

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ