Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma ani cichych dni, ani wybuchowych kłótni, w ogóle prawie się nie kłócimy, czasami ostrzej wymienimy zdania, ale bierzemy głęboki oddech i wyjaśniamy sobie wszystko. A wieczorem, już w łóżku, zawsze się przepraszamy po takich sprzeczkach.

Domcia23 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Magdziulla super ;D to kiedy i jak i co?

A teraz czekam na końcową decyzję.
    A pochwalę się, że w weekend kupiłam mega promocyjnie meble do nowego mieszkanka, bo otwierali u Nas Agata meble:)
    kupiłam świetny narożnik, meblościankę i stolik za uwaga 2500zl.:)

Ciri a slsłyszałam, że w ciąży nie można malować włosów, bo chemia itp
    moja znajoma z mega odrostami chodziła.

My też nigdy nie mamy cichych dni, nie potrafimy wytrzymać;) poza tym mamy zasadę, że nigdy nie kładziemy się spać pokłoceni.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Fiona, nie mysl,ze to dwa kroki w tył. Wykluczylaś kolejną rzecz, przebadałaś się, to krok w przód. Mam nadzieję, że ginka doradzi Ci strategię dobrą.

Ja zrobiłam sobie dziś hybrydę - miałam japoński, ale w ostatniej chwil izdecydowałam sie na hybrydę, bo tak bardzo pragnęłam koloru na palcach ;) Ufarbowania odrostów też wyglądam z utęsknieniem, ale to pewnie zrobie jak już drugi trymestr się zacznie na dobre, około 18 tygodnia. Bo ja na blond. Z tego, co wyczytałam lepiej unikać farby w pierwszym trymestrze, w przypadku farbowania na blond odczekać jeszcze troche dłużej.
    Ja farbowałam castingiem. Mam ciemny odrost i czułam sie strasznie zapuszczona :) bez amoniaku sa bezpieczne.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helouuł,

Ciri czytałam, ale przyznam bez bicia, że dobrnęłam do połowy. Trochę nie moja tematyka. Historia jest bardzo fajna, tyle że ja lubię książki, które mnie relaksują i które czytam jednym tchem (bo mam zwyczaj czytać szybko), a tu namącił mi styl, którym jest napisana i musiałam się..że tak powiem...wczytać. Ale jeszcze do niej podejdę któregoś dnia. Język cudowny, ogromny zasób słów. Nie wiem czy w moim najbardziej gorącym okresie dziennikarskim taki miałam ;)

Co do mnie: dziś jestem do niczego, w środę podglądanie. Jajniki i dół brzucha bolą mnie masakrycznie, ale piersi urosły o 1 rozmiar, z czego przy moim A jestem mega dumna :P W dodatku zrobiłam głupotę życia - chciałam wydepilować wąsik, a ponieważ robię to maszynką to się jakoś zamyśliłam i ciachnęłam, że aż miło... wyglądam jakby mąż mnie pobił ..serio i robię wszystko żeby zeszło do środy :( Już pominę, że moja rozrzedzona krew nie chciała przestać lecieć....

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Dzień dobry :)

Jak tam starające się, kiedy ktoś teraz spodziewa się okresu, którzy naturalnei nie przyjdzie?

ja mam 9dpo i w srode chyba zatestuje, @ ma byc jakos 4 .10

po weselu zyje, bylo ok tylko pogoda do kitu ;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3

Wysłany: 28 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę iść się farbować do bio fryzjera ;) też mają farby bez amoniaku.
    Magdziulla, ja ustaliłam, że lepiej nie farbować w pierwszym trymestrze - bo wtedy się tworzą wszystkie narządy itp, póżniej "tylko" rosną. W kolejnych już jest bezpieczniej, ale też wiadomo, że nie ma co przesadzac i co dwa tygodnie sie farbowac albo w czasie ciazy fundowac sobie radykalna zmiane koloru. I tak jak dziewczyny pisza, chodzi tez o wdychanie tego chemicznego syfu (na tej samej zasadzie ja np. unikam domestosa czy innych srodkow chemicznych).

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie będę miała przynajmniej tego problemu, bo nie farbuję. Chociaż jeszcze kilka stresujacych, nieudanych cykli i osiwieję i wtedy będę musiała farbować.

Dziewczyny mam prośbę. Już nieraz wykazywałyście się kreatywnością. Bez cienia usprawiedliwienia zapomniałam, że zbliża się Dzień Faceta, a chciałabym jakiś drobiazg mojemu kupić - macie jakieś pomysły?. Bardziej chodzi o gest niż coś konkretnego, ale na razie mam pustkę w głowie, może mnie czymś zainspirujecie:)

Klaudia to trzymam kciuki - nieś dobrą nowinę:)

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze jakis kolarz zdjecia wasze wspolne z waznych dni? kubek :) mila kolacja z masazem? :D

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa nie dziwie sie bo ja do tej ksiazki dwa razy podchodzila. Raz zaczelam ale odlozylam bo szczerze nie moglam sie wczuc bo myslalam podczas czytania o innych rzeczach i potem musialam wracac do fragmentow przeczytanych. Ale za drugim razem bylam po dwoch ksiazkach fantastycznych z podobna tematyla to jakos tak naturalnie weszlam w ta ksiazke i przeczytalam ja na raz jednej nocy ;) ale masz racje specyficzna i wcale nie najlzejsza lektoru bp z jezykiem raczej poetyckim.

Co do farbowanie to moje drugie farbowanie w ciazy. Mi lekarz powiedzial zeby lm teraz robila probe uczeleniowa przed farbowaniem bo moge sie uczulic i zeby nie rozjasnjac. Wszystko inne mozna.

Ja jestem u mamy. Powiedziala ze mam mega fajny brzuszek i ze ona tez tak wczesnie mnie czula. Ze w pierwszej ciazy to w 15-16 tygodniu pierwsze ruchy poczula. Mloda naprawde z dnia na dzien coraz bardziej ruchliwa bardzo mnie zaskakuje predkosc jej rozwoju i tego jak mocno i czesto daje o sobie znac.

Moje ciche dni to raczej nie jest ze calkiem ze soba nie rozmawiamy bo tak sie nie da ale raczej tak troche z dystansem dopoki sprawa sie nie rozwiarze a ze na nie chcialam sie pogodzic i uscisnac dloni na zgode wiec taka niefajna atmosfera miedzy nami byla ale juz wczoraj wieczorkiem pogadalismy co i jak i na razie jest dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Właśnie kiedyś kubek dostał, ale już mu się zniszczył, a wiem, że chciałby taki w rozmiarze xxl. Tylko nigdzie nie mogę jakiegoś fajnego znaleźć.
    Kolaż to myślę, że by go tak szczerze nie ucieszył, a masaż na pewno dostanie;);)

Wysłany: 29 września 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Matko, jak ja nie lubię wtorków ;/ Mega długie i męczące dni. Jedyną pociechą jest to, że zaczynam wtedy nowy tydzień.
    Waga znowu poszła trochę w górę, ale nic dziwnego skoro czas wzdęć i zaparć trwa. Wczoraj też chyba po raz pierwszy pojawiła się zgaga. Zadzwiające to jest, że ciąża najbardziej uderza w żołądek ;)
    Dziś po raz pierwszy zakładam do pracy spodnie ciążowe ;p

Magdziullla, nie pomogę z pomysłem, bo ja w tym roku daję mega praktyczny prezent - szczoteczkę do zębów elektryczną, bo jego już jest obleśna ;p

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej to nawet ja w ciazowych nie chodze ;p mialam je na sobie raz.
    Co do zgaga kiedys bardzo sie z nimk beczylam potem mialam incydent gdzie najprawdopodobniej bylam w ciazy i zgaga sie nasilila w terminie @ a po tym czasie jak przyszla@ po kilku dniach zgada odeszla i to na zawsze!pierwszy raz moglam jesc kabanosy i wiele innych produktow nie majac potem zgagi i w tej ciazy jak do tej pory ani razu mi sie nie zdarzylo. Odpukac bo pol zycia sie z nia meczylam prawie codziennie i po wszystkim wiec mi wystarczy.

U mnie sie takich swiat nie obchodzi wiec ja teznnie pomoge.

• Iriss Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farbowanie w włosów - ja czekałam, aż Itr. się zakończy - z tego właśnie powodu jak pisze AnnaKliwijska, w Itr. jest czasem organotwórczym i lepiej uważać na różne rzeczy - ja od pozytywnego testu też nie używam mocniejszej chemii, mój mąż myje łazienkę, i robi wszystko co wymaga tych środków chem. ;).
    Teraz farbuję fryzjerską farbą bez amoniaku, bo tylko te toleruje - wiem co mi wyjdzie, moge śmiało mieszać tony i wiem, że włosy będą ładne :D. Farbowałam w sierpniu i chyba czas na odrost, bo już się źle czuję ;)

Ja 2tyg. temu kupiłam spodnie ciążowe, bo juz mi było niewygodnie w jeansach, w które się mieściłam, ale już jak siadałam to guzik rozpinałam ;P. Kupiłam jeansy i legginsy z panelem na brzuszek i cudownie jest :)
    Na szczęście mieszczę się jeszcze w swoje kurteczki jesienne i płaszczyk w rozm. 36 ;D.

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje najbardziej tego ze wlasnie w plaszcz zimowy nie wejde :P
    A co do spodni ciazowych to mam ale nie nosze, ale tez nie nosze jeansow bo mi ciasno i spodnie dresowe na guzik to po domu tez w rozpietych chodze, ale dostalam mega duzo leginsow do smigania po domu (na zewnatrz w nich nie wyjde bo mam mega grube nogi-noo chyba ze do sklepu po bulki :D)

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszalam kiedys, ze babeczki w ciazy farbuja z maska na ustach, moze to tez dobre rozwiazanie :)

• Iriss Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, to wolę farbę bez amoniaku, której nie czuć.. niż się bawić.. :), bo niektóre farby mają tak ostry zapach aż w oczy daje :P

Ciri, ja na szczęście mam elegancki płaszcz przyduży i puchową kurtkę też większą, więc liczę że jakoś dam radę ;).

Ale muszę jakieś botki kupić, bo mam same na obcasie i nie zawsze jest to wygodne, a ubrać sukienkę bym chciała to się na obcasie męczyć muszę...

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja wlasnie znalazlam super buty w decathlonie ale sportowe to Ci do plaszcza nie beda pasowac... Wciagane ciplutkie i podobno sie nie sluzgaja (przynajmniej takie opinie sa) i musze sobie kupic bo ja w glanach w zimie pomykam ale w nich jest slisko a druga rzecz ze trzeba wiazac i to duzo wiec musze jakies wciagane miec...

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak tak iris ale maske dodatkowo mozna zastosowac:)

• Iriss Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem sobie wyobrazić tej maski :D, przecież ona jest tak jakby na gumce? żeby jakoś się trzymała, to jak sobie farbę położyć :D

Ja takich płaskich "sportowych" botków sznurowanych to mam 3 pary, do tego adaśki w których śmigam cały czas ostatnio, ale eleganckie to mam tylko na obcasie :/
    Na zimę to mam super śniegowce haha jedne wciągane, drugie na zamek, więc uff nie będzie męki przy ubieraniu :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt o tym nie pomyslalam, to moze bardziej jak ktos Ci fabuje to sobie mozna przytrzymac:) moze to jakis stary sposob jak jeszcze nie bylo farb bez amoniaku :)

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ