Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny na szczęście pojawiła się już krew, miałam brązową wydzielinę przez 1,5 dnia więc chyba nie ma tragedii, no i z 11 dniowej fazy lutealnej zrobiła mi się 15 dniowa od 3 cykli co jest na plus, chyba zażywanie magnezu z wit B6 się do tego przyczyniło
-
nick nieaktualny
-
mkl wrote:Byłam już u 3 lekarzy i wszyscy mówili mi, że hormony mam jak najbardziej wporządku, myślę, że to endometrioza i stąd te plamienia...no nic idę do czwartego lekarza zobaczymy co mi powie. Pociesza mnie fakt że już raz zaciążyłam, co prawda było puste jajo ale sam fakt że doszło do zapłodnienia mnie podnosi na duchu.
No tak ale endometrioza to nie są plamienia one muszą się skądś brać zwykle jest to torbiel a to widać na usg jeśli jest czysto i nie masz objawów typowo endometrialnych to nie wiem czy ta laparoskopia coś da Poza tym nawet jeśli to się nie martw z endometriozą zachodzi się w ciąże
A może masz za dużo stresu może warto gdzieś wypocząć wyluzować i nie starać się na siłe nie nakręcać się że "ja chcę już " -
mkl wrote:dziewczyny na szczęście pojawiła się już krew, miałam brązową wydzielinę przez 1,5 dnia więc chyba nie ma tragedii, no i z 11 dniowej fazy lutealnej zrobiła mi się 15 dniowa od 3 cykli co jest na plus, chyba zażywanie magnezu z wit B6 się do tego przyczyniło
No widzisz czyli jest teoretycznie wszystko w porządku jeśli takie plamienia zdarzają się tylko na chwilę przed okresem to nie ma powodów do niepokoju Faze lutealną masz stałą badania wporządku więc wszystko gra teraz tylko spokojnie się kochać i wkońcu się uda Powodzenia trzymam kciuki -
nick nieaktualnyCzesc laski
Jakie plany na dzis?
Moniqe czy to znaczy ze wracasz do gry? Jak tam leczenie i srarania dalsze?
Ja zaraz musze wstac i aie ubrac, jede oddac krew i do urzedu skarbowego i zusu zlozyc papiery. Wizyte kontolna mam w czwartek mamm nadzieje ze t razem moja cytologia bedzie do odebrania a 27 pazdziernika usg polowkowe. Juz sie doczekac nie moge
Katar juz prawie calkiem zszedl a brat lezy na sorze na intensywna nie musial byc a na psychiatri nie maja takiego sprzetu zeby go monitorowac 24/24 jak dojdzie do siebie to bedzie najprawdopodobniej do Drewnicy przewieziony.
Ale dzis paskudna pogoda! -
Dzień dobry,
ja dziś nadal słodkie lenistwo, J. dziś później do pracy, wiec leniuchujemy w łóżku, a potem skoczymy gdzieś na śniadanie.
Zaczęłam 13 tydzień :D:D:D
W nocy nie mogłam długo zasnąć, bo bolały mnie plecy. Nie wiem czy to przez ciąże czy nie wiem, źle siedziałam w ciągu dnia albo co.
Wczoraj wieczorem koleżanka mnie nastraszyła, że zasiłek macierzyński nalicza się 12 miesięcy do momentu pierwszego zwolnienia z kodem ciążowym, ale wydaje mi sie to ultra głupie, musimy się dziś dowiedzieć czy tak jest, bo jesli tak, to chu... , bo teraz mam o wiele wyzsza pensje i nie chcialabym, zeby w tym momencie przestalo sie naliczac.
Aaaa i waga trochę spadła przez ten tydzień, mysle,ze to potwierdza, ze zeszlo wzdecie. Bardzo mnie to cieszy -
nick nieaktualny
-
mkl mnie sie wydaje, ze ta inseminacja to dobry pomysl jezeli masz mozliwosci to czemu nie:) aczolwiek warto tez pochodzic po lekarzach moze czegos sie dowiesz
-
mkl mnie sie wydaje, ze ta inseminacja to dobry pomysl jezeli masz mozliwosci to czemu nie:) aczolwiek warto tez pochodzic po lekarzach moze czegos sie dowiesz
-
ciri22 wrote:Czesc laski
Jakie plany na dzis?
Moniqe czy to znaczy ze wracasz do gry? Jak tam leczenie i srarania dalsze?
Tak Ciri można powiedzieć że wracam z nowymi siłami nowym zapałem i wielkim spokojem w sobie Od miesiąca jestem na diecie endo i czuję się świetnie ostatni okres był zupełnie bez bólowy i trwał 3 dni teraz czekam na kolejny mam nadzieję że wcale nie gorszy. Jutro wracam do Polski do mężusia nareszcie 18 września prolaktyna i tsh idealne osiągnęłam swój cel Po powrocie do Polski zrobie badania od nowa 15.10 jadę na USG do kliniki endo zobaczyć czy moja endometrioza się już wyprowadziłaciri22, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelouł
Ciekawe w takim razie jak mój zasiłek by się naliczał, skoro w tamtym roku miałam rentę. Pewno jakieś marne grosze.
Tak czy siak, gdyby się udało, to i tak będę pracować - w końcu cały czas jestem w domu.
Mnie wczoraj wieczorem powalił ból jajników - chyba pęcherzyki pękały (taka mam cichą nadzieję). I dziś jest powtórka z rozrywki. Nie mogę się porządnie wysikać nawet. Aby do jutra.ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoo baby ja trzymam kciuki za was wszystkie
Ja juz po oddaniu krwi, po wizycie w zusie i urzedzie skarbowym. W urzedzie mega facet mnie obslugiwal mowi pani tego nie placi bez sensu w ogole pozniej jakby papier byl potrzebny to zamiast 170zl bedzie 20. Noo i tak powinno byc ze przyjscie tam to ludzie z usmiechem i wytlumacza. Naprawde super
Cora jak zawsze godzina miedzy 11-13 sie budzi i harcuje a ja jestem mega glodna! Jeszcze sniadania nie bylo. -
nick nieaktualny