Październikowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa wrote:Juwelka a może ty jesteś z tych poznoowulacyjnych?☺
Może być, bo cykle mam nawet do 35 dni więc jeszcze mam nadzieję, ale w poprzednim cyklu w 14dniu już była owulacja potwierdzona na usg.
Ale poprzedni cykl też skrócił się do 29 -i jak dla mnie był wyjątkowo krótki.
Więc dziwne to wszystko i dlatego też teraz robię testy owu już od 8dnia cyklu, żeby nie przegapić... -
Zetka wrote:Ja mam 27-31 dni, ostatni 31. Chyba zacznę 10dc.Tez mm te z allegro, zobaczymy. TK czy siak planuje od 10-13 dnia serduszka. Znając siebie to pewnie w 14 też i odpuszczę d, iewczynke, hehe.
ja zamierzam od 10dc do 25dc
w tym miesiacu .... ewentualnie co drugi dzien
-
co do tych testow, czyli... zakladajac skrajnosci cyklowe 29-36 dni, to juz najlepiej od 10 dnia ?
A czy np 10dc zrobie i wyjdzie calkowicie jedna kreska, to robicie kolejny nastepengo dnia... czy raczej dopiero za 2 dni?
Jak glupio pytam to wybaczcie
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 13:58
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
Morwa ma rację. Mierzenie co dwa dni nie ma sensu, bo można ovu przegapić.Morwa wrote:Ja bym robiła codziennie testy żeby nie przegapić pliku Lh bo on krótko trwa dlatego też powinno się mierzyć cały czas o tej samej porze ja mierze np o 16☺
Madlene84, Morwa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Po długiej nieobecności wróciłam!
Tak sobie Was trochę poczytałam, ale wszystkiego nie sposób ogarnąć.
Ostatnie 2 tygodnie u mnie były urlopowe więc zero mierzenia temperatury, sprawdzania śluzu, fiksowania itd. Polecam wszystkim!
A od dzisiaj zaczęłam i przeczuwam dziś/jutro owulację, zobaczymy. Jutro akurat mam umówioną wizytę u gin i zobaczymy, czy coś wypatrzy
Widzę juwelka, że mamy ten sam problem- PRL. Ja wczoraj wzięłam też pierwszą dawkę dostinexu - pół tabletki i liczę, że przyniesie rezultat w najbliższych miesiącach
Za Ciebie też trzymam bardzo mocno kciuki! Moja PRL ostatnio to 41, a norma do 23. Po obciązeniu wzrasta 11 razy, także hiperprolaktynemia jak nic
Uda nam się!
Trzymam kciuki za nas wszystkie!
-
Agaja wrote:Cześć dziewczyny!
Ostatnie 2 tygodnie u mnie były urlopowe więc zero mierzenia temperatury, sprawdzania śluzu, fiksowania itd. Polecam wszystkim!
A od dzisiaj zaczęłam i przeczuwam dziś/jutro owulację, zobaczymy. Jutro akurat mam umówioną wizytę u gin i zobaczymy, czy coś wypatrzy
Widzę juwelka, że mamy ten sam problem- PRL. Ja wczoraj wzięłam też pierwszą dawkę dostinexu - pół tabletki i liczę, że przyniesie rezultat w najbliższych miesiącach
Za Ciebie też trzymam bardzo mocno kciuki! Moja PRL ostatnio to 41, a norma do 23. Po obciązeniu wzrasta 11 razy, także hiperprolaktynemia jak nic
Uda nam się!
Tak ten sam:) ja dzisiaj wzięłam pierwszą dawkę tego leku -ale 1/4 ,a Tobie aż pól kazał? hmm;)
ja miałam prl 51 więc nie za ciekawie, ale oczywiście nie odpuszczam
i ciąglę mama nadzieję
za Ciebie też trzymam kciuki - tak samo jak Ty liczę na szybkie efekty ! -
aha nie wiedziałam, że to ma znaczenie, ja raczej jestem drobna więc może dlatego tak mało:)Agaja wrote:Mi pół tabletki od początku, ale wiesz co, ja należę raczej do tych większych kobitek wiec myślę, że od tego też zależy dawka

I tak spać mi się bardzo chce, i jakby taka mega słaba jestem, myślisz że to po dostinexie? wzięłam o 16 ... -
nick nieaktualnyAgaja witaj z powrotemAgaja wrote:Cześć dziewczyny!
Uda nam się!
aż Ci zazdroszczę tego urlopu
to nie nakręcaj się za szybko 
-
nick nieaktualnyco Ty tak poźno się mierzysz ?? to może dlatego ty jesteś w fazie wyższych temperatur , ja jak jestem po owu to po południu mam ponad 38Morwa wrote:Ja bym robiła codziennie testy żeby nie przegapić pliku Lh bo on krótko trwa dlatego też powinno się mierzyć cały czas o tej samej porze ja mierze np o 16☺
nie najlepiej rano ??