Październikowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam pytanie
mój gin mocno wyluzowany z natury. Podczas gdy mi prowadził ciąze to byłam z tego zadowolona. ale teraz gdy staramy się o kolejne a mój wiek nie sprzyja temu zeby spokojnie czekać aż się uda to zaczynam się troche denerwować tym jego wyluzowaniem
w każdym razie ...do brzegu
zadzwoniłam do niego, że drugi cykl starań skonczył się niepowodzeieniem i czy na tym etapie powinnam zrobić jakies badania, aby wykluczyć ewentualne problemy
Powiedział ze jak koniecznie chce (grrrr....) to mogę zrobić:
- TSH
- FSH
- LH
- prolaktyna
- estradiol
Wszystko w 2-5 dniu cyklu.
Bede pewnie robić badania w piątek, czy coś jeszcze przy okazji mogłabym zrobić?
-
Triss, a w jakim celu robisz progesteron na początku cyklu?
najważniejsze w 3 dc ( albo właśnie między2 a 5) to estradiol, lh i fhs.
A jak robisz ths, to dobrze jest od razu zrobić ft3 i ft4, bo czasem jest tak, że ths jest w normie a ft3i4 są rozjechane. -
firanki na duszę wrote:Triss, a w jakim celu robisz progesteron na początku cyklu?
najważniejsze w 3 dc ( albo właśnie między2 a 5) to estradiol, lh i fhs.
A jak robisz ths, to dobrze jest od razu zrobić ft3 i ft4, bo czasem jest tak, że ths jest w normie a ft3i4 są rozjechane.
progesteronu nie planuje prolaktynę
czyli zrobić jeszcze te ft3 i ft4 od razu?
-
martika wrote:No bardzo możliwe, że była, tylko chodzi mi o to, że ovu wyznacza dopiero po trzech temperaturach wyższych więc bardzo prawdopodobne, że za dwa dni wyznaczy Ci na ten dzień kiedy myślisz, że była:)
Dziewczyny! Chciałam Wam napisać, że ja zazwyczaj nie mam problemów z zaobserwowaniem u siebie śluzu płodnego, ale dzisiejszy przerósł wszystkie moje oczekiwania, wyobrażenia i co jeszcze tylko mógł. Nigdy takiego nie widziałam, nawet na zdjęciach. Nie starczało mi palców, żeby rozciągnąć, tak klarowny, przejrzysty, no po prostu brakuje mi słów żeby go opisać POLECAM WSZYSTKIM ZIOŁA OJCA SROKI To zapewne ich zasługa. Przepraszam za dosłowne opisy, ale nie wiedziałam, że tyle ekscytacji może dać śluz
martika gdzie kupowałaś zioła? i które? bo wyczytałam że są jakieś warianty -
Rozgadana to jest ten oryginalny skład ziół Ojca Sroki nr3 :
lebiodka 50g (oregano) { Origani Herba}
koszyczek rumianku 50g { Anthodium Chamomillae}
macierzanka 50g {Serpylli Herba}
pokrzywa 50g {Urticae Folium}
dziurawiec 50g {Herba Hyperici}
rdest ptasi 50g {Herba Polygoni avicularis}
ruta 20g {Herba Rutae}
nagietek 20g {Calendulae flos}
nostrzyk 20g {Herba meliloti}
Kupowałam w sklepie zielarskim. Sprzedają po 50g i mieszałam sobie w odpowiednich proporcjach, zapłaciłam niecałe 30zł, a ziół spokojnie wystarczy na kilka miesięcy. Jeśli pije się przez cały cykl to po 3 trzeba zrobić przerwę. Płaską łyżeczkę na szklankę wrzątku, parzy się 30min, a potem powoli pije przed snem.Rozgadana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny