Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe testowanie :)
Odpowiedz

Październikowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Witam w sobotni poranek :)
    Of po wpisaniu dzisiejszej tempki znów przesunął mi datę owulki o jeden dzien, więc może jednak nic straconego :)

Tylko, że idę dzisiaj na wesele i mam dylemat czy pić czy nie pić. 3 dni po przepuszczalnej owu??

Ją bym Piła jak ma coś byc to i tak nie zaszkodzi.

Ją powinna dziś mieć owu ale na razie coś tego nie widzę bo ani szyjka jeszcze nie taka i coś w tym miesiącu śluz kiepski.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zwm Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ovarin chyba pomógł bo zaszlam po 1 miesiącu stosowania i lutka 3 miesiac

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Witam w sobotni poranek :)
    Of po wpisaniu dzisiejszej tempki znów przesunął mi datę owulki o jeden dzien, więc może jednak nic straconego :)

Tylko, że idę dzisiaj na wesele i mam dylemat czy pić czy nie pić. 3 dni po przepuszczalnej owu??
    Pić, nic nie zaszkodzisz, jeżeli by coś zaskoczyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 09:40

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak będzie u mnie po owulacji dam znać kiedy testowanie :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety test beta wyszedł 0,1 ;-(. Od dzisiaj zaczynam łykać niepokalanek i wiesiołek. Zacznę drugi cykl z clo, może listopad okaże się dla mnie łaskawszy. Trzymam kciuki za Wasze zielone finały;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• *Natka* Koleżanka

Wysłany: 1 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki u mnie 11dc i śluz zaczyna się ciągnąć, owulka za jakieś 3,4 dni...w tym cyklu zakupiłam Conceive plus, próbowała któraś? Jestem ciekawa efektów :) pozdrawiam Was cieplutko... ;)

5cs
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane :) życzę wam powodzonka w tym miesiącu:) a co niektórym w następnym:) yupiii weekend:) Ja z @ spędzam, rano miałam ból głowy przy niej pierwszy raz hmmm i myślę że to przez INOFEM, także chyba będę pić po 1 saszetce i zamierzam jakoś w tym cyklu wziąść to na luz:)

11 cykl starań
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dodatkowo przechodzę na dietę bardzo nisko węglowodanową, taki plan :) buziolki

bertha lubi tę wiadomość

11 cykl starań
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, od rana zakupy, sprzątanie i gotowanie. Naszła mnie straszna chęć na bigos, więc go zrobiłam ;) U mnie dużo białego śluzu i ból sutków...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim:-) właśnie wracam z zajec do domu...marzy mi sie cieple lozko i ukochany przy boku... Bulkaasia ale zrobilas mi smaka na bigos:-P. Trzeba tez zrobic

bulkaasia lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balladyna26 wrote:
    Hejka wszystkim:-) właśnie wracam z zajec do domu...marzy mi sie cieple lozko i ukochany przy boku... Bulkaasia ale zrobilas mi smaka na bigos:-P. Trzeba tez zrobic

Zapraszam :) Jest duży gar :) haha

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Kaja3 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Podczytuje Was. Ktoś pytał ktory test najczulszy i gdzie - odpowiadam Rossmannn i test pink super czuly, od 10ul/ wykrywa

Mama trzylatka. Podwójna macica. 26l.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam - 5 dzień cyklu, wobec czego dobrałam się do naszego składu wina poweselego:D piję, póki mogę, bo w ostatnim cyklu odpuściłam wesele kuzynki
    i
    zgłosiłam się na kierowcę, tym sposobem całe przesiedziałam o "głodzie", bo myślałam, że coś z tego będzie i czekają mnie dwie kreski, a tu czekała mnie jedynie @. Z nudów wymyłam mężowi cały samochód i odkurzyłam w środku, jak jutro zobaczy to będzie ze mnie dumny haha :P

Poza tym rodzinny grill, bo październik zaczął się u nas na podkarpaciu zaskakująco ciepło. Jutro czeka nas kolejny grill u teściów. Niech ten weekend się nie kooończyyyy!

• zubii Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Hejka, od rana zakupy, sprzątanie i gotowanie. Naszła mnie straszna chęć na bigos, więc go zrobiłam ;) U mnie dużo białego śluzu i ból sutków...

Podejrzewam że się udało ? Moja pierwsza zachcianka o północy było spagetii a to akurat nie normalne u mnie. Trzymam mocno kciuki. Na priv wysłałam ci opis diety.

U mnie chyba dziś owulka bo szyjka wysoko otwarta i bolą lekko piersi gdzie nigdy przed nie bolały. Oby to dzisiaj (2 cykle w tył tak miałam) i oby sie udało ! Mialabym termin na 23.06 czyli w wurodziny córki :D ale ze chce kolejną cc to pewnie szybciej bym urodziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 20:46

bulkaasia lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • toto Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozodka wrote:
    Dzień dobry Kochane! :)
    Anet85 rozpocznij w pięknym stylu październik i przynieś nam szczęście! :D

Taaak... ja też powinnam schudnąć, bo niedługo zacznę się toczyć :P. Chyba 4kg nadwagi, a jestem niska, więc to potęguje efekt :D.

Wiecie, wczoraj poszłam do tego gin-endo w Wawie. Paskudny lekarz. Czekam na prywatną wizytę w Boramedzie. Przepisał mi Euthyrox. Dziś wzięłam pierwszy raz i czuję się fatalnie. Ciśnienie 93/60, puls 63. Kolega z pracy stwierdził, że wyglądam i zachowuję się jak po ostrej imprezie, albo niezłych prochach :D. Oczy przymknięte, opóźniona reakcja, usypiam na siedząco. Okropne. Czy któraś z Was bierze ten lek i reaguje w podobny sposób?
    Jeszcze mnie baran nastraszył, że 9 miesięcy świadomych starań, przy braku ewidentnej przyczyny niepłodności to znak, że trzeba jak najszybciej udać się na leczenie do dobrej kliniki, bo 10-20% par nie zachodzi nigdy w ciążę mimo dobrych wyników :/. Ale nie ufam ludziom, którzy śmierdzą, mają fatalne opinie w necie i nie potrafią delikatnie zbadać, dlatego nadal moim guru jest dr Fajfrowska i jej słowa: "czuję, że niedługo spotkamy się tutaj, żeby potwierdzić ciążę" :D

Dziś mam panieński przyjaciółki i obawiam się, że szybko skończę imprezę z taką energią :D

A jak Wam mija piąteczek? :)

O! A do kogo w Boramedzie idziesz? Wg mnie to bardzo porządna przychodnia, chodziłam tam jak miałam starego ubezpieczyciela i obejmował on wlasnie Boramed, potem zmiana na Medicover i to jakaś porażka i kpina jak oni funkcjonują... Od 1 października załatwiłam sobie prywatne ubezpieczenie, i znowu wracam do Boramedu... tylko myślę jakiego lekarza wybrać :) A świetną endokrynolog znalazłam w przychodni Kaar-med - przynajmniej takie jest moje pierwsze wrażenie, po wizycie u niej, plus ma super opinie w sieci, od jednej znajomej też słyszałam że się u niej leczy.

No i szkoda, że @ przyszła...pocieszenie, że lekka :)

W ogóle u nas dość podobna sytuacja. niby wszystko okej, cykle owulacyjne, ostatnio tylko to TSH się wysokie przypałętało i od przyszłej środy pewnie zacznę brać Euthyrox... a ciąży brak. Na szczęście z miesiąca na miesiąc zamiast się mocniej stresować, to chyba wyluzowuję i jakoś tak... nie jestem załamana jak przychodzi okres? Chyba pierwsze 3 cykle były najgorsze, bo wcześniej żyłam w przkeonaniu, że pierwszy cykl i od razu będzie bobas... ;)

Jakoś cicho tu w weekend dziewczyny! :) Choć to nic dziwnego, pewnie gdyby mój mąż nie wyjechał na weekend też byśmy razem spędzali ten wieczór :))

Anet85 lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
    FET 09/2020 :(
    FET 10/2020 :(
    Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
    ET 05/2021 :( słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
    FET 09/2021 :(
    końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta?
  • bertha Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Podejrzewam że się udało ? Moja pierwsza zachcianka o północy było spagetii a to akurat nie normalne u mnie. Trzymam mocno kciuki. Na priv wysłałam ci opis diety.

U mnie chyba dziś owulka bo szyjka wysoko otwarta i bolą lekko piersi gdzie nigdy przed nie bolały. Oby to dzisiaj (2 cykle w tył tak miałam) i oby sie udało ! Mialabym termin na 23.06 czyli w wurodziny córki :D ale ze chce kolejną cc to pewnie szybciej bym urodziła.
    Ja tez chce dietke :):)

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Kaja3 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy najpredzej beta hcg ? Jestem
    5dpo, a owu byla w 11dc.

• toto Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja3 wrote:
    Dziewczyny, kiedy najpredzej beta hcg ? Jestem
    5dpo, a owu byla w 11dc.
    Hej :) Według mnie najlepiej robić betę 12-14 dpo, a najwcześniej 10dpo.

zubii, Wojcinka, Kaja3 lubią tę wiadomość

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
    FET 09/2020 :(
    FET 10/2020 :(
    Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
    ET 05/2021 :( słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
    FET 09/2021 :(
    końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta?
  • Kaja3 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myslalam o tym 10dpo...:)

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, obudziłam się godzinę temu. Ciemno, wszyscy śpią a ja jakoś nie mogę. Myśli dziwne w głowie ale to nic, dam radę. Kawkę zrobiłam, bigos się grzeje, radio gra i niedzielę czas zacząć :D

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ