Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe testowanie :)
Odpowiedz

Październikowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • bertha Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    A ja właśnie wykupiłam karnet na siłkę i jedziemy z koksem ;) dziewczyny, któraś z Was link tutaj do fajnych przepisów wrzuciła. Nie umiem tego namierzyć. :/ Ktoś coś? ;)
    W ciąży będziesz chodzić? ;)

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • bertha Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    A moja infekcja nie chce przejść. Niby już trochę lepiej ale i tak jeszcze coś czuję :/ wziełabym furaginę ale się boję bo a noz zaskoczyło, chociaż mała szansa. Ma któraś jakiś "domowy" sposób na takie infekcje?

Poza tym zalewa mnie dzisiaj dziwny kremowo/płodny śluz. Ale pewnie to wina tej infekcji :/ albo owu jest teraz a nie tydzien temu jak pokazalo of :/
    Jesli cos z pęcherzem to polecam jesc suszona żurawinę w dużych ilościach. Nie wierzyłam w to ale przy delikatnych objawach mijało!

malka lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy 8dpo progesteron na poziomie 17,23 to dobry wynik? Wiem ze mieści sie w normie, ale czy w praktyce jest to na prawdę wynik w porządku? :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Jesli cos z pęcherzem to polecam jesc suszona żurawinę w dużych ilościach. Nie wierzyłam w to ale przy delikatnych objawach mijało!

Dzięki bertha! Żurawinę mam, więc zaraz zabieram się za jedzenie!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:

Żurawina najlepsza na to :) nawet podjadać bez infekcji tak rutynowo to potem infekcje tak nie łapią ;)

malka lubi tę wiadomość

• czekającanacud Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro rano testuje 13dpo ale do tej pory negatywy... mimo to trzymajcie kciuki :) brzuch dzis mnie boli okresowo i w ogole okres powinnam dostac juz pojutrze takze moze przyjdzie nawet jutro wczesniej

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Dziewczyny czy 8dpo progesteron na poziomie 17,23 to dobry wynik? Wiem ze mieści sie w normie, ale czy w praktyce jest to na prawdę wynik w porządku? :)

Kuchcinka wg mojej wiedzy to bardzo dobry wynik. Progesteron powyżej 15 świadczy z dużym prawdopodobieństwem o przebytej owulacji i jest wystarczający do zagnieżdżenia się kropka :)

Wojcinka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja melduje ze nie wiem kiedy bede testowac - po stymulacji brak jaja dominujacego, jest jeden widoczny (zapadniety). Objawy ktore mialam niby sugerowaly owulacje ale nic nie widac w USG :( mam zrobic progesteron 7dpo ktora powie czy byla, czy nie. Poki co zyc dalej ...

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Dziewczyny jutro rano testuje 13dpo ale do tej pory negatywy... mimo to trzymajcie kciuki :) brzuch dzis mnie boli okresowo i w ogole okres powinnam dostac juz pojutrze takze moze przyjdzie nawet jutro wczesniej

Na nasze kciuki zawsze możesz liczyć :) ja wcześnie wstaję więc będę od samego rana kibicować.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kuchcinka wg mojej wiedzy to bardzo dobry wynik. Progesteron powyżej 15 świadczy z dużym prawdopodobieństwem o przebytej owulacji i jest wystarczający do zagnieżdżenia się kropka :)
    Dziękuje Ci bardzo za odp :*

summer86 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:

Żurawina, są też preparaty żurawinowe na to (również takie dla kobitek w ciąży;), jak boli to nospa. Ale najważniejsze to się porządnie wygrzać - zwłaszcza stopy (3 pary skarpet, ciepłe gatki, jakiś dresik i pod kołdrę! I dużo pić - trzeba wypłukać bakterie. Ja zaczynam od 2szklanek wody (co najmniej) i przed kazdym siusiu co najmniej szklanka. Polpelny i pelny pecherz nie boli! Boli jak jest pusty. Po takiej kuracji mija szybciutko, a wiem, bo mnie cholera kiedyś często i silnie nawiedzała (ah te błędy młodości i noc w namiocie na samej karimacie w przykrótkim sweterku i biodrówkach...).
    I ogólnie pilnować stóp - skarpety, kapcie, ciepłe buty, itp. U mnie wznowienie zawsze jest jak mi stopy zmarzną (czasem nawet od chodzenia w skarpetkach po panelach...), także kapcie to podstawa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 01:33

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Matytka Nowa

Wysłany: 6 października 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:

Będę trzymać kciukolce z całej siły !!;)

Matytka
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny. U mnie dalej leje.. dobrze, że już czwartek, jeszcze tylko jedno wstawanie i weekend.
    Trzymam kciuki za dziś testujące :)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:

Powodzenia :) u mnie dzisiaj spadek tempki, więc @ za pasem. :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !' Trzymam kciuki za testujące ;)

U mnie pogoda posłuszna, nie chce sie ze szoka a tu wolnego weekendu brak, pierwszy weekend studniówkę eh :(

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie szlag trafi. Bobo test 10 negatywny. I 18zl w błoto. I nadzieja odebrana. Ten musiałby pokazać. Jest tak czuły a dzis 31dc:( ciekawe skąd takie opóźnienie @...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie kochane negatyw także rozpoczynam przygodę z letrozolem jak tylko przybędzie @. Wiążę z nim wielką nadzieję :) nigdy go nie przyjmowałam :) Dziękuję za kciukasy :*

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutusia wrote:
    Żurawina, są też preparaty żurawinowe na to (również takie dla kobitek w ciąży;), jak boli to nospa. Ale najważniejsze to się porządnie wygrzać - zwłaszcza stopy (3 pary skarpet, ciepłe gatki, jakiś dresik i pod kołdrę! I dużo pić - trzeba wypłukać bakterie. Ja zaczynam od 2szklanek wody (co najmniej) i przed kazdym siusiu co najmniej szklanka. Polpelny i pelny pecherz nie boli! Boli jak jest pusty. Po takiej kuracji mija szybciutko, a wiem, bo mnie cholera kiedyś często i silnie nawiedzała (ah te błędy młodości i noc w namiocie na samej karimacie w przykrótkim sweterku i biodrówkach...).
    I ogólnie pilnować stóp - skarpety, kapcie, ciepłe buty, itp. U mnie wznowienie zawsze jest jak mi stopy zmarzną (czasem nawet od chodzenia w skarpetkach po panelach...), także kapcie to podstawa!

Dzieki tutusia za rady :) pije dużo cały czas bo wiem że trzeba to wszystko wypłukać. Jak tylko będę miała chwilkę żeby się z pracy wyrwać to skocze po jakiś preparat żurawinowy do apteki. Ale wygrzać się za bardzo nie mam jak bo jestem na 12h w pracy więc chyba dopiero wieczorem.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prawym jajniku pęcherzyk 21mm i endo 8,5. Warunki jak zawsze super, już nie wiem gdzie leży problem ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    A moja infekcja nie chce przejść. Niby już trochę lepiej ale i tak jeszcze coś czuję :/ wziełabym furaginę ale się boję bo a noz zaskoczyło, chociaż mała szansa. Ma któraś jakiś "domowy" sposób na takie infekcje?

Polecam urosept do ciągłego stosowania. Też mam spore problemy z nawracającymi infekcjami i od kiedy biorę cały czas urosept nie mam problemów. I nie sięgam po furaginę mimo że kiedyś co 2-3 tygodnie musiałam parę dni polecieć na niej.

U mnie tempka w dół więc chyba nic z tego. No ale nic, czekam do 9 i zobaczymy.

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ