Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe testowanie :)
Odpowiedz

Październikowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety test negatywny :(
    przecież to byłoby zbyt piękne, aby mogło się udać :(

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • *Natka* Koleżanka

Wysłany: 12 października 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pracuje w markecie...nie jest to praca marzeń Ale mi odpowiada...wspolpracownicy w porządku, z kierownictwem różnie bywa jedyne czego można się czepiać to upierdliwych klientów :)

Uparciuszek lubi tę wiadomość

5cs
  • *Natka* Koleżanka

Wysłany: 12 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini kurczę szkoda...:/

5cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoja prace lubi, lubie robic to co robie i nie załuje podjetej decyzji kwesti pracy. Mam mozliwosc rozwijania sie..dlatego robie dalszy kierunek. Nie popracuje zbytnio w tym ale to nic :)Popracujemy jak dzidzius podrosnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini31 wrote:

Tak mi przykro ;( mocno tule!!! Głowa do góry przyjdzie i Nasza kolej!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini31 wrote:
    Tak mi przykre :( Kolejny cylk bedzie owocny :) Trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toto wrote:
    Wiem co czujesz, jakiś miesiąc temu odebrałam wyniki badań i tsh było 3,7, prolaktyna bliska 50 (2x ponad normę), do tego doszła niska ferrytyna, testosteron ponad normę... byłam załamana, ale dość wzięłam się w garść - i zaczęłam działać. Teraz przyjmuję euthyrox, norprolac, żelazo i trochę innych dodatków - kupiłam sobie nawet taką kasetkę na cały tydzień na leki bo mi się mieszało kiedy co mam brać :D i uzbrojona w taki arsenał liczę, że szybko się uda. Od lekarza usłyszałam, że akurat taki poziom TSH szybko się zbija, prolaktynę raczej też... Czekam na owulację - nowy cykl, nowa nadzieja... :) i Tobie również życzę pozytywnego podejścia do sprawy, no przecież musi się wreszcie udać!

W sprawach pracowych - ja prowadzę własną działalnosć, którą kocham i to dla mnie takie moje "dziecko", ale obecnie ciąża również w tej kwestii BARDZO by mi pomogła.. długo by tłumaczyć, po prostu im szybciej zajdę w ciążę tym lepiej dla mojej firmy :)

Ja o problemie z tarczycą wiem od kilku lat, bo jakoś 3 lata brałam euthyrox 25, ale mi doktor odstawilła, bo wyniki były już dobre, i teraz od nowa to samo... Może to był błąd, że odstawiła? Z anemią też walczyłam niedawno i teraz to samo. Potrzebuje różowych okularów, żeby zacząc normalnie żyć i się cieszyć z każdego dnia... A dzisiaj jestam bardzo na nie.

Też marzę o własnej działalności... ale najpierw chciałabym dzieciątko, a tu można sobie właśnie conajwyżej chcieć :P

• *Natka* Koleżanka

Wysłany: 12 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie dzisiaj jamnik i ciągną takie uczucie jak na owulacji, dzisiaj 7dpo :) w sobotę chciałabym zatestować bo idę na impreze i nie wiem czy mogę alkohol pić, to będzie mój 10 dpo... jak sądzicie który test lepszy pełno 10 czy nordtest 10? Bo mam dylemat ;)

5cs
  • *Natka* Koleżanka

Wysłany: 12 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepino 10. Sorki za błędy...

5cs
  • Australijka Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini31 wrote:

Mój sikany też negatywny. Jutro beta to tylko formalność :(

Australijka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Natka* wrote:
    A ja pracuje w markecie...nie jest to praca marzeń Ale mi odpowiada...wspolpracownicy w porządku, z kierownictwem różnie bywa jedyne czego można się czepiać to upierdliwych klientów :)
    o tak ludzie to sa czasem mega upierdliwi..pracuje w takim miejscu gdzie tez przewija ich sie sporo..czasem ma sie ochote ich uduscic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam popołudnie misja? Ja gotuje rosół bo na tą pogodę bić lepszego nie ma :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini31 wrote:

Następny cykl będzie udany ;)
    Głowa do góry ;)!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Jak tam popołudnie misja? Ja gotuje rosół bo na tą pogodę bić lepszego nie ma :D
    Ja wybrałam forme odpoczynku na te popołudnie i wieczor..ksiazka, kocyk i ciepla herbata :)

• *Natka* Koleżanka

Wysłany: 12 października 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś doświadczenie z którymś z tych testów co napisałam? ;)

5cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez fajnie ;D ale ja kocham być e kuchni górować piec itp ;D a w dodatku w tle oglądam Wikingów woec pełna radosc

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja zaraz zrobię mężowi obiad na jutro i wskakuję pod kocyk. Powinnam porobić trochę rzeczy do prac, bo jest gorący sezon, ale nie dam raczej rady. Ciągle kicham i łzawię.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj i mój dzień dzisiejszy nie należy do udanych. Ta pogoda w dodatku do niczego nie nastraja. W pracy nadgodziny, w domu tynki nie schną i ciągle to coś nie tak... Jeszcze przesyłka zamówiona na dziś się spóźnia.. i ciągle coś nie tak ;/

Dziewczyny, czy to możliwe żeby mi się kręciło w głowie tak wcześnie od ciąży? Trudno mi w to uwierzyć, ale dziś rano kręciło mi się w głowie co nigdy wcześniej raczej nie miało miejsca, a do tego szybko się męczyłam.. Wg mnie za wcześnie na takie objawy, ale wiadomo, jak są, to mimo logiki gdzieś tam się w głowie chwyta, że a może to jednak to??? Ech, poprawiłoby mi to dzień, ale testu dziś nie zrobię, a jeśli któryś ma coś pokazać to dopiero w sobotę.. chociaż jutro też pewnie zrobię test bo nie wytrzymam. Podziwiam Was dziewczyny za wytrwałość w czekaniu na testowanie. Moja silna wola tutaj kuleje.. :( chociaż nie spodziewam się cudu...

Wybaczcie jeśli ten mój post bez ładu i składu - obrazuje on jednak mój stan umysłu... chaos!!! Wielki chaos.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawroty głowy zaraz po owulacji :-) ale takie lekkie.

Zazdroszczę Wam tych umów na czas nieokreślony :-) takie rzeczy chyba nie u prywaciarza?

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY, fajnie przeczytać, że powinno się doceniać formę zatrudnienia. Ja ostatnio jestem na etapie, że przestałam doceniać i najchętniej rzuciłabym pracę, bo naprawdę dużo mnie czasu i energii kosztuje + nadrabianie zaległości w domu, ale to raczej byłoby nierozsądne przy staraniach o dziecko. Poza tym pewnie trudno o lepszą mi będzie. Aczkolwiek mój mąż twierdzi, że to na pewno przez moją stresującą pracę nie udaje się z ciążą, bo poza tym wyniki nasze są jak na razie ok.

Tak w ogóle, chyba jutro rano zatestuję. To będzie 11 dpo, czuję się coraz gorzej i chciałabym zacząć jakieś leki brać, ale schizuję, że mogłabym zaszkodzić. 11 dpo będzie juz w miarę wiarygodne? Test mam tylko 1 w domu, Pepino 10.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ