Październikowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
innamorata88 wrote:Hej ho:) ja właśnie młodemu ogarnęłam śniadanie i lecę na handelek z bio-żywnością i muszę się pochwalić, że w przeciągu 2 tygodni jestem 4kg na minusie
Inna, super wynik, gratulacje! Też się muszę wziąć w garść.
Natka, może rzeczywiście za wcześnie test zrobiłaś. Póki nie ma @ jest nadzieja.
Ja już plamię, więc jutro pewnie @. Mega się podłamałam tym wynikiem cytologii Pewnie będzie trzeba odpuścić starania na miesiąc lub dwa.. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,nie nadazam za forum niestety,w pracy ani chwili wolnej,w domu zawsze cos i sie pogubilam;) w kazdym razie grayuluje tym ktorym sie udalo i badal trzymam kciuki za te ktorym UDA SIE nastepnym razem;) ja dzis zrobilam test i oczywiscie nic..okres powinien 17go,myslicie ze jeszcze jest szansa? Poza tym we,wtorek (jalis 7-8 dpo) mialam na,wkladce taka ciemno brazowo czerwona plamke albo 2,nigdy sie to nie zdarzylo wczesniej.moze niepotrzebnie zwracam uwage na takiw drobiazgi no ale u mnie zawsze te babskie sprawy byly jak w zegarku bez zadnych odchylen..co myslicie? Milej soboty,ja,dzis wieczorem imprezuje
-
Hej, witam się sobotnio Pobudka o 6 ehhh a taka śpiąca jestem. Ale obowiązki czas zacząć
Agnieszka przykro mi ale dasz radę!!!
Inna moje gratki, ja walczę z wagą ale ciągle skacze góra dół.
Mam ptanie, zaczynam dziś brać mniszek extract 200mg i jest napisane raz dziennie po 1 tabletce. Czytałam, że dziewczyny biorą większa dawki. Co myślicie? Zwiększyć do 400mg?
-
Witam sobotnio. Mi dzis ovu wyznaczyło owulacje na 13dc. Jakoś mi się to nie zgadza.
Mam do Was pytanie jak zrobić żeby pod każdym moim wpisem pojawiał się mój wykres.
III. 2016r - początek starań
VI.2017r. - Gameta Gdynia
Jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna
08.01.2018 - cb
09-12.2018 3podejscia IUI
04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
17.07.2019 - start IVF krótki protokół
29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
14.02.2022 -5 FET-10dpt-262,5 U/I, 12 dpt-603 U/I, 16 dpt-3162,9 U/I, 22 dpt-24847,9 U/I, 26dpt-55594,4 U/I
22.03.2022 jest ❤️ CRL 1,63cm
11.04.2922 CRL 4,2cm
23.06.2022 USG połówkowe - wszystko ok - chłopiec 452gr. -
summer86 wrote:Inna, super wynik, gratulacje! Też się muszę wziąć w garść.
Natka, może rzeczywiście za wcześnie test zrobiłaś. Póki nie ma @ jest nadzieja.
Ja już plamię, więc jutro pewnie @. Mega się podłamałam tym wynikiem cytologii Pewnie będzie trzeba odpuścić starania na miesiąc lub dwa..Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyZastanawiam się nad tą tarczycą, wizytę mam dopiero w listopadzie, szkoda czasu... Zastanawiam się nad tym, czy nie mogę zacząć brać euthyroxu 25 sama. Bo co innego ona mi powie? Wizyty u mojej lekarki sprowadzały się tylko i wyłącznie do wyniku badań TSH i przepisywania w kółko tego samego leku. Ona nic nowego mi nie powie. Nie wiem sama co z tym robić, bo jednak samowoli trochę się boję, a wiem, że ona znowu mi przepisze tylko lek i na tym wizyta się skończy.
-
nick nieaktualnyelinkagd wrote:Witam sobotnio. Mi dzis ovu wyznaczyło owulacje na 13dc. Jakoś mi się to nie zgadza.
Mam do Was pytanie jak zrobić żeby pod każdym moim wpisem pojawiał się mój wykres.
Mi wyznaczyło na 9 dc, po czym się rozmyśliło i usunęło ten termin. Trochę się podłamałam, bo słabo wtedy było ze staraniami, ale robiłam testy owulacyjne i wyszło, że dopiero w 17 dc miałam owulację, i to się zgadzało, bo miałam skok temperatury. Także nie ma co się tym przejmować. -
Izape91 wrote:Zastanawiam się nad tą tarczycą, wizytę mam dopiero w listopadzie, szkoda czasu... Zastanawiam się nad tym, czy nie mogę zacząć brać euthyroxu 25 sama. Bo co innego ona mi powie? Wizyty u mojej lekarki sprowadzały się tylko i wyłącznie do wyniku badań TSH i przepisywania w kółko tego samego leku. Ona nic nowego mi nie powie. Nie wiem sama co z tym robić, bo jednak samowoli trochę się boję, a wiem, że ona znowu mi przepisze tylko lek i na tym wizyta się skończy.Mikołaj 25.04.2011
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Tych leków nie bierze się na własną rękę. Dawki fachowo powinien ustalić lekarz. Mi po 25tce tsh jeszcze wzrosło teraz jestem na 75tce i kontrolę mam w przyszły czwartek.
A ja to właśnie brałam przez 3 lata i odstawiła mi jakoś rok temu, a teraz wróciło znowu... Może nie powinna mi była odstawiać -
Izape91 wrote:A ja to właśnie brałam przez 3 lata i odstawiła mi jakoś rok temu, a teraz wróciło znowu... Może nie powinna mi była odstawiaćMikołaj 25.04.2011
-
Hej dziewczyny! Witam w piękne sobotnie popołudnie.
U mnie @ dalej nie ma. Rano na teście biel vizira, a beta 2,8. Czyli dupa. Jak ja nie lubię takich wynikow. Norma jest <2.0 brak ciąży a potem jest dopiero >5 ciaza. A pomiędzy 2 a 5 nie ma nic. Już mogło wyjść <2.
Jak nie przyjdzie @ do pon to powtórzę, ale nie wierzę że cokolwiek urośnie. Więc chyba będę musiała się wybrać do gina.
-
Jeśli chodzi o zbyt wysokie TSH to można też spróbować suplementować jodem. Izape91 A w USG tarczycy wszystko ok? przeciwciała ok, czy Hashimoto? W każdym razie można też nad jakąś dietą pomyśleć, czy na pewno masz zbilansowaną dietę, niekoniecznie odchudzająco
Ja sama sobie trochę kontroluję dawkę euthyroxu, po 25 miałam średni spadek TSH, po 50 było w granicach 1,0 i ładnie mi się utrzymywało tak, ale od ok 3 tyg jestem na diecie odchudzającej ale bardzo dobrze zbilansowanej i zrobiłam sobie kontrolnie TSH a tu 0,5, tak więc wracam do 25 -
nick nieaktualnyIzolda90 wrote:Jeśli chodzi o zbyt wysokie TSH to można też spróbować suplementować jodem. Izape91 A w USG tarczycy wszystko ok? przeciwciała ok, czy Hashimoto? W każdym razie można też nad jakąś dietą pomyśleć, czy na pewno masz zbilansowaną dietę, niekoniecznie odchudzająco
Ja sama sobie trochę kontroluję dawkę euthyroxu, po 25 miałam średni spadek TSH, po 50 było w granicach 1,0 i ładnie mi się utrzymywało tak, ale od ok 3 tyg jestem na diecie odchudzającej ale bardzo dobrze zbilansowanej i zrobiłam sobie kontrolnie TSH a tu 0,5, tak więc wracam do 25
No właśnie chyba do czasu wizyty bede pomagała sobie jodem. Na Usg byłam dwa razy i wyszło ze tarczyca mala ale zdrowa, niby trochę mało ukrwiona. Przeciwciała też mialam w porządku. Diety odchudzającej nie potrzebuje, bo z natury jestem szczupła i nie mialam do tej pory z tym problemu. Sprobuje z jodem:) właśnie jak brałam 25 to wyniki mialaan ok 2. Nigdy nie mialam mniej, a tutaj z tego co widziałam powinno. Być 1.5 okołoinnamorata88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izape91 wrote:No właśnie chyba do czasu wizyty bede pomagała sobie jodem. Na Usg byłam dwa razy i wyszło ze tarczyca mala ale zdrowa, niby trochę mało ukrwiona. Przeciwciała też mialam w porządku. Diety odchudzającej nie potrzebuje, bo z natury jestem szczupła i nie mialam do tej pory z tym problemu. Sprobuje z jodem:) właśnie jak brałam 25 to wyniki mialaan ok 2. Nigdy nie mialam mniej, a tutaj z tego co widziałam powinno. Być 1.5 okołoMikołaj 25.04.2011
-
Witajcie, ja na forum pierwszy raz:-)
Jestem pod wielkim wrażeniem Waszej wiedzy nt. cykli, PCO i nazw leków. Naprawde szacun:-)
My tak świadomie zaczeliśmy ze 3 cykle temu i jak na razie nic... Bardzo mnie to przygnębia bo dookoła mnie same ciężarne.
W tym miesiącu ovu była 2-3.10 miała być z prawego jajnika bo zeszłym mies był lewy. Przy cylach 28 dni (bo taką długość miał ostatni) @ powinin być jutro. Test zrobiłam dziś rano i negatywny:-(
Aczkolwiek przy teście z rosmanna check&go jedna kreska była bardzo jasna ale pozima:-) już sama nie wiem czy to autosugestia czy co? Ciągle mnie mdli i kręci się w głowie.starania od wrzesień 2016 r.
Aniołek maj 2017 r. (8t2dz) -
nick nieaktualnyMyszkaMałaSp.zoo wrote:Witajcie, ja na forum pierwszy raz:-)
Jestem pod wielkim wrażeniem Waszej wiedzy nt. cykli, PCO i nazw leków. Naprawde szacun:-)
My tak świadomie zaczeliśmy ze 3 cykle temu i jak na razie nic... Bardzo mnie to przygnębia bo dookoła mnie same ciężarne.
W tym miesiącu ovu była 2-3.10 miała być z prawego jajnika bo zeszłym mies był lewy. Przy cylach 28 dni (bo taką długość miał ostatni) @ powinin być jutro. Test zrobiłam dziś rano i negatywny:-(
Aczkolwiek przy teście z rosmanna check&go jedna kreska była bardzo jasna ale pozima:-) już sama nie wiem czy to autosugestia czy co? Ciągle mnie mdli i kręci się w głowie. -
nick nieaktualny