PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny:)
Trochę udało mi się poczytać Waszych postów.
Miło mi Was poznać i mocno trzymam kciuki za Was wszystkie!!
Mam pytanko, czy zdarza się u Was, że owulacja wg Waszych obserwacji wypada szybciej niż wg kalendarzyka mimo regularnego cyklu? -
Paulaw89 wrote:Cześć dziewczyny:)
Mam pytanko, czy zdarza się u Was, że owulacja wg Waszych obserwacji wypada szybciej niż wg kalendarzyka mimo regularnego cyklu?
Dla przykładu - zwykle miesiączka zaczyna się 14 dni po owulacji, a u mnie to zwykle było 15-16 dni (co wynikało mi z monitoringów cyklów, zastrzyków na pęknięcie pęcherzyka itd). Ogólnie zawsze miałam regularne cykle i nie miałam żadnych problemów z owulacją.Paulaw89 lubi tę wiadomość
Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Paulaw89 wrote:Cześć dziewczyny:)
Mam pytanko, czy zdarza się u Was, że owulacja wg Waszych obserwacji wypada szybciej niż wg kalendarzyka mimo regularnego cyklu?
Tak, owulacja może się przesuwać o kilka dni do przodu i do tyłu, można to wyłapać robiąc testy owulacyjne:)
U mnie badanka w porządku, beta ładnie rośnie, dziś 3580. Już chyba nie będę więcej oznaczała, też będę grzecznie czekać na wizyty z usg 😁Paulaw89, Marta2401 lubią tę wiadomość
-
Caroline4412 wrote:Tak, owulacja może się przesuwać o kilka dni do przodu i do tyłu, można to wyłapać robiąc testy owulacyjne:)
U mnie badanka w porządku, beta ładnie rośnie, dziś 3580. Już chyba nie będę więcej oznaczała, też będę grzecznie czekać na wizyty z usg 😁
A Ty nie masz przypadkiem jutro wizyty? 😁 -
Caroline4412 wrote:Na USG jest na ten moment widoczny tylko pęcherzyk ciążowy 13,3 mm z tworzącym się pęcherzykiem żółtkowym, pospieszyłam się z tą wizytą, ale nie mogłam się doczekać. Kolejna za 2 tygodnie:)
Czekam razem z Tobą 😁 ja mam 2.12 a później 4.12
Chodzę do lekarza przez medicover, żeby mieć za darmo badania, a dodatkowo do swojego prowadzącego pierwszą ciążę (już go niestety w medicover nie ma), bo mu bardziej ufam więc będę czesciej podglądać dzidzię ☺️ -
Jagoda2023 wrote:Hej. Czy któraś miała z objawow tylko zgagę i mdłości?
Jutro mam termin na @. Będę testować.
Nie ma innych objawow oprócz tej zgagi I podchodzenia do gardła żołądka...dziś lekko biust wrażliwy jak przyciskam po bokach
Daj znać jak test, trzymany kciuki 😊 ja nie mam takich objawów. -
Jagoda2023 wrote:Który tc?
Wg daty ostatniej miesiączki 5t+4, dziś doktor nie mówił jak on ocenia wiek ciąży a ja zapomniałam zapytać🤔
Podobno ciąża to sztuka cierpliwości, a ja też już przebieram nogami do kolejnej wizyty😁
Nie mam nudności ani zgagi
-
Marta2401 wrote:Daj znać jak test, trzymany kciuki 😊 ja nie mam takich objawów.
Robiłam test o 4 rano, bo siusiu się zachcialo -negatywny 😏🙄
Według ovu dziś 24 dzień cyklu, 12 dpo. Dziś powinnam dostać @wg apki. Ale przeglądałam poprzednie cykle to sredni czas trwania to 26dni. Zobaczymy za 2 dni o ile dziś @ nie przyjdzie.
Dziś lekki bol krzyża, coś kręci w brzuchu jak na @, zgaga
-
Kurcze już nie wiem co myśleć, w zasadzie kompletnie nastawiam sie z przyzwyczajenia na udany cykl ale tak: 12 dc zastrzyk ovitrelle, od 17 dc luteina dopochwowo po 1 tabletce i od wtedy w zasadzie pobolewają mnie jajniki, było więcej białego śluzu, od wczoraj(23dc) zaczęły mnie boleć piersi a dzisiaj(24dc) rano zauważyłam odrobinkę różowego śluzu na wkładce i cały dzień boli mnie brzuch tak jakbym miała dostać okres za moment a jednak juz całkowicie sucho. Dodam że miesiączki mam zwykle 28-30 dni. Od 2 dni mam wyjątkowo mocny PMS i zastanawiam się czy to nie zasługa luteiny po prostu🤔🤔
-
Hej... jestem zawiedziona i rozczarowana swoim organizmem i swoją głupotą...
Organizm mnie oszukał, zapewne podświadomie pragnienie drugiego maluszka na to wpłynęło.
Od ponad tygodnia miałam delikatną zgade i mdłości, których wcześniej nie doswiadczylam. Dziś 25dc.
Plamienie...myślałam że od zagnieżdżania zarodka...ale już po 2h od pierwszego plamienia pojawiło się więcej krwi..także przyszla raczej @, szyjke macicy mam wysoko, a przy @ powinna byc nizej...takze cyrk na kolkach... skąd ta zgaga i mdłości, cholender teraz będę zastanawiać się czy to moja podświadomość mnie tak urządziła czy coś mi dolega 🙄🙄
Pozdrawiam
-
Hej
Jestem wg mnie 12dpo, prawie od razu od owulacji, mam kłucia i ciągnięcia w podbrzuszu. Teraz mam wrażenie inne dziwne jak dla mnie “dolegliwości” w podbrzuszu i boli mnie dół pleców - to wszystko promieniuje aż na nogi. Bóle miesiączkowe mam dużo mocniejsze. Czy któraś z Was miała takie objawy ciąży?
Z testem staram się wytrzymać do pierwszego dnia spodziewanej miesiączki. -
Paulaw89 wrote:Hej
Jestem wg mnie 12dpo, prawie od razu od owulacji, mam kłucia i ciągnięcia w podbrzuszu. Teraz mam wrażenie inne dziwne jak dla mnie “dolegliwości” w podbrzuszu i boli mnie dół pleców - to wszystko promieniuje aż na nogi. Bóle miesiączkowe mam dużo mocniejsze. Czy któraś z Was miała takie objawy ciąży?
Z testem staram się wytrzymać do pierwszego dnia spodziewanej miesiączki.Paulaw89 lubi tę wiadomość
-
Bettti03 wrote:Powiem szczerze, że zanim zrobiłam test nie widziałam żadnych wyraźnych objawów. Jedyna rzecz, która mnie zdziwiła to mocne wyczulenie na zapachy i duży głód z samego rana na czczo czego wcześniej nie miałam. Ale bóle miałam typowo okresowe, nie zauważyłam większej różnicy. Trzymam kciuki! Kiedy masz termin @?
Dziękuję bardzo za odpowiedz ☺️
30 listopada mam termin @, więc już niebawem. Od paru dni mam też super suchą skórę, szczególnie na buzi i szyi aż mnie piecze - nie zmieniałam kosmetyków a cerę mam mieszaną pod tłustą, więc dla mnie to niespotykane mieć suchą, swędzącą skórę, nigdy wcześniej tak nie miałam niezależnie od pory roku 🤔 nie wiem czy to też może być objaw. 🤷🏻♀️ -
Dziewczyny Jestem w 4Tygodniu ciąży. 2 razy robiona Beta HCG oczywiście z przyrostem. Lekarza mam w Czwartek, i teraz moje bardzo ważne pytanie. Przedchwila podczas siusiania podcierania się delikatnie różowa nie wiem czy to krew czy coś innego ale różowe. Czy mam się martwić? Co się dzieje ?..