PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej :* na tym forum tematycznym tez jestem pierwszy raz Anka88~ Witam Cie Milutko Powiem Ci ze ja bylam tylko na clo. Pierwszy cykl z clo -klapa ale drugi okazal sie owocny- dwie krechy na tescie. U mnie to bylo tak ze zaraz po owulacji bolal mnie brzuch tak jak na okres a za dzien lub dwa zaczely bolec mnie piersi i bola do dzisiaj. Na razie innych objawow nie mam ,moze czasami mnie mdli. A co do testu to zrobilam prawie tyg po spodziewanej miesiaczce. Nie radzila bym robic wczesniej bo mozna sie rozczarowac mimo tego ze jest sie w ciazy ,ale test pokazuje inaczej bo za wczesnie. Pozdrawiam i mam nadzieje ze pomoglam:* :*
-
Od owulacji jestem 11dni w ten dzień też dzialaliśmy wg zaleceń lekarza,dziś znowu kupiłam test na kolejne testowanie piersi nie bolą strasznie ale czuję żę sż i czasami są jakby mrowienia:P dziś mnie mdliło, myślałam że napnie mnie jak obok ludzi na mieście przechodziłam.. mam nadzieję że to nie żadne moje wymysły bardzo już się stresuje...dodam tylko że okres powinnam dostać 17.08 pozdrawiam wszystkie starające i trzymam za Was kciuki jakoś tak lepeij wygadać się na forum
-
Anka88~To okres wypada Ci juz niedlugo,ale mam nadzieje ze nie dostaniesz i test pokaze Ci dwie grube krechy . Tylko tak jak mowilam ,postaraj sie wstrzymac chociaz do dnia spodziewanego okresu bo jesli zrobisz za wczesnie to test moze pokazac Ci nieprawde. A co do wygadania sie na forum to powiem Ci ze ja tez tak uwazam . Staralismy sie dwa lata i ok tyg temu postanowilam dolaczyc do dziewczyn starajacych sie bo jak samo potrzebowalam sie wygadac ze nic nie wychodzi a tu dostalam taka niespodzianke ze kilka dni pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy (a przynajmniej mam taka nadzieje bo opieram sie tylko na tescie a wizyta potwierdzajaca ciaze dopiero dzisiaj bo ginbbyla na urlopie ) ,ale postanowilam zostac tutaj i doradzac oraz wspierac pozostale Panie starajace sie. Wiem jak to jest ,swietnie to rozumiem wiec uwazam ze moge byc potrzebna. Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie:* :*
-
Anonimowa555 napewno jesteś już zafasolkowana i już mały maluch rośnie w Tobie więc uważaj na siebie i dbaaj o siebie Ja strasznie się denerwuje i mam mętlik w głowie i jedną myśl aby @ nie przyszła i żeby testowanie było pozytywne na maxa szkoda że nas tak nie dużo tutaj ale to może od tego że wszyscy urlopują jeszcze:P sama nie dawno wróciłam daj znać Anonmowa co powiedział lekarz
-
nick nieaktualnyTo jak Was tak mało Anka88, to może ja dołączę
Też czekam na testowanie, jestem w 6 dpo, tempka się ładnie wzbija, ale oznak ciążowych nie widać
Anonimowa555 - gratuluję pozytywnego testu, ale warto jeszcze betę zrobić
ooo i słoneczko wyszło
buziaki dla Was Kochane! -
nick nieaktualnyKarolcia88 wrote:Rudzia, ja też kupiłam na allegro 50 testów a dodatkowo 6 ciążowych
Mam nadzieję, że nie będę musiała dokupywać
mam nadzieję, że już nie będę musiała dokupować
-
Dziewczyny ja jestem 6 dzień po ovu. Ale mam wrazenie że zupelnje inaczej się czuje. Pobolewa mnie brzuch, jestem rozdrazniona i placzliwa, piersi mam okraglejsze niż zazwyczaj i wczoraj zwymiotowalam po 2 kieliszkach wina. Myślicie że to może już objawy? Czy raczej sonie krecam. Miał ktoś objawy podobne? Pewnie bym normalnie nie zwróciła na to uwagi ale teraz zapisuje każde odczucie
-
ja co miesiąc mam jakieś objawy ciążowe, także chociaż w tym także odczuwam : nerwowość, częstomocz, mdłości, bolące piersi itd, to nie nakręcam się , bo już się przyzwyczaiłam, że mój organizm robi mi psikusy, a wszystko przez to, że za bardzo chcę
ps. mam śluz biały, kremowy, co wcześniej się nie zdarzało, okres powinien być 21 sierpnia.. no ale nie.. nie nakręcam sięMagSz lubi tę wiadomość
-
Dla większej świadomości i mniejszego stresu
Testy wykrywaja nie ciaze z 7 dni po stosunku, ani nawet 7 dni po owulacji, ale 7 dni po ewentualnym zagniezdzeniu zarodka, czyli 7 dniowa ciaze. 7 dni po stosunku, nawet jesli doszlo do niego w momencie owulacji, moze okazac sie zbyt wczesne, poniewaz do implantacji zwykle dochodzi 4-8 dni po zaplodnieniu i dopiero wtedy zaczyna sie produkcja hormonow ciazowych.
Źródło: http://www.9-miesiecy.com.pl/ciaza/kiedy-test-ciazowy.html#ixzz3AFJJkOzz
UWAGA: Usunięcie powyższego linka narusza prawa autorskie.
To, że na testach pisze: "wykrywa ciążę po 6-7 dniach od zapłodnienia", raczej sugeruje zagnieżdżenie.MagSz lubi tę wiadomość
moniqa -
Też uważam, że nie ma co wcześniej testować. A co do objawów to przez kilka dni miałam strasznie bolące i wrażliwe piersi (6-8 dpo) a dziś to ustało praktycznie i jajniki bardziej bolą... wygląda to na @? Dziś 10 dpo..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 08:20
-
No to racja wiele z nas zle interpretuje napisy na testach ciążowych a wszystko z tego powodu że bardzo wyczekujemy ciąży i każda z nas chciałaby jak najszybciej wiedziec ja robiłam test 11 dni po i nic nie pokazało a właśnie dla tego że może jednak pokaże drugą kreskę teraz z niecierpliwością czekam na 17 lub 16.08żeby zrobić test i mam nadzieję żę @ nie przyjdzie:D wszystkie spodziewające się dwóch kreseczek trzymam kciuki
Bąbelek86 lubi tę wiadomość
-
a ja gdzieś wyczytałam, że dawniej kobiety sprawdzały czy są w ciąży za pomocą sody oczyszczonej. Jeżeli się pieni to ciąża a jak nie to @.
Ja na początku też kupowałam testy, ale za bardzo chciałam i za dużo ich kupowałam w aptece więc dużo płaciłam;) potem zaczęłam sprawdzać sodą- jak się pieniło to kupowałam test i było wiadome co i jak.
Nawet jak czekałam aż spadnie beta po poronieniu to sprawdzałam za pomocą sody. przy stężeniu bodajże 17 była taka piana, że aż wyleciała z pojemnika.
Więc możecie spróbować tańszego sposobu i ocenićsponge, Nadia83 lubią tę wiadomość