X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • MagdaMuminek Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dni temu miałaś owulacje? Moim zdaniem najlepiej zrobić badanie z krwi, podobno niektórym pozytywne testy wychodzą dopiero kilka dni po spodziewanej miesiączce :)

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :* na tym forum tematycznym tez jestem pierwszy raz :) Anka88~ Witam Cie Milutko :) Powiem Ci ze ja bylam tylko na clo. Pierwszy cykl z clo -klapa ale drugi okazal sie owocny- dwie krechy na tescie. U mnie to bylo tak ze zaraz po owulacji bolal mnie brzuch tak jak na okres a za dzien lub dwa zaczely bolec mnie piersi i bola do dzisiaj. Na razie innych objawow nie mam ,moze czasami mnie mdli. A co do testu to zrobilam prawie tyg po spodziewanej miesiaczce. Nie radzila bym robic wczesniej bo mozna sie rozczarowac mimo tego ze jest sie w ciazy ,ale test pokazuje inaczej bo za wczesnie. Pozdrawiam i mam nadzieje ze pomoglam :)

:* :*
  • anka88 Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od owulacji jestem 11dni w ten dzień też dzialaliśmy wg zaleceń lekarza,dziś znowu kupiłam test na kolejne testowanie piersi nie bolą strasznie ale czuję żę sż i czasami są jakby mrowienia:P dziś mnie mdliło, myślałam że napnie mnie jak obok ludzi na mieście przechodziłam..:D mam nadzieję że to nie żadne moje wymysły bardzo już się stresuje...dodam tylko że okres powinnam dostać 17.08 pozdrawiam wszystkie starające i trzymam za Was kciuki :) jakoś tak lepeij wygadać się na forum :)

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka88~To okres wypada Ci juz niedlugo,ale mam nadzieje ze nie dostaniesz i test pokaze Ci dwie grube krechy :). Tylko tak jak mowilam ,postaraj sie wstrzymac chociaz do dnia spodziewanego okresu bo jesli zrobisz za wczesnie to test moze pokazac Ci nieprawde. A co do wygadania sie na forum to powiem Ci ze ja tez tak uwazam :). Staralismy sie dwa lata i ok tyg temu postanowilam dolaczyc do dziewczyn starajacych sie bo jak samo potrzebowalam sie wygadac ze nic nie wychodzi a tu dostalam taka niespodzianke ze kilka dni pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy (a przynajmniej mam taka nadzieje bo opieram sie tylko na tescie a wizyta potwierdzajaca ciaze dopiero dzisiaj bo ginbbyla na urlopie ) ,ale postanowilam zostac tutaj i doradzac oraz wspierac pozostale Panie starajace sie. Wiem jak to jest ,swietnie to rozumiem wiec uwazam ze moge byc potrzebna. Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie :)

:* :*
  • anka88 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa555 napewno jesteś już zafasolkowana i już mały maluch rośnie w Tobie :):D więc uważaj na siebie i dbaaj o siebie :) Ja strasznie się denerwuje i mam mętlik w głowie i jedną myśl aby @ nie przyszła i żeby testowanie było pozytywne na maxa :) szkoda że nas tak nie dużo tutaj ale to może od tego że wszyscy urlopują jeszcze:P sama nie dawno wróciłam :P daj znać Anonmowa co powiedział lekarz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak Was tak mało Anka88, to może ja dołączę ;)
    Też czekam na testowanie, jestem w 6 dpo, tempka się ładnie wzbija, ale oznak ciążowych nie widać :(
    Anonimowa555 - gratuluję pozytywnego testu, ale warto jeszcze betę zrobić
    ooo i słoneczko wyszło :)
    buziaki dla Was Kochane!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Rudzia, ja też kupiłam na allegro 50 testów a dodatkowo 6 ciążowych :P
    Mam nadzieję, że nie będę musiała dokupywać ;)
    ja też tyle kupiłam i w pierwszym cyklu zużyłam chyba 12, był bezowulacyjny, teraz to max. po 3-4 i zostało jeszcze na jeden cykl...
    mam nadzieję, że już nie będę musiała dokupować :)

• anka88 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszelka75 spokojnie jest jeszcze za szybko na oznaki ciąży :) dopiero na dniach powinno być zagnieżdzenie się zarodka trzymam za Ciebie kciuki mam nadzieje ze sie uda i bedziemy czekać na rozwiazanie i pisać jakie to mamy nowe objawy :D

• Jadhira Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem 6 dzień po ovu. Ale mam wrazenie że zupelnje inaczej się czuje. Pobolewa mnie brzuch, jestem rozdrazniona i placzliwa, piersi mam okraglejsze niż zazwyczaj i wczoraj zwymiotowalam po 2 kieliszkach wina. Myślicie że to może już objawy? Czy raczej sonie krecam. Miał ktoś objawy podobne? Pewnie bym normalnie nie zwróciła na to uwagi ale teraz zapisuje każde odczucie

Aniołek Kubuś 30.01.2014 (*) 16tc
    8p3ovfxm0l2ycqvt.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co miesiąc mam jakieś objawy ciążowe, także chociaż w tym także odczuwam : nerwowość, częstomocz, mdłości, bolące piersi itd, to nie nakręcam się , bo już się przyzwyczaiłam, że mój organizm robi mi psikusy, a wszystko przez to, że za bardzo chcę :)

ps. mam śluz biały, kremowy, co wcześniej się nie zdarzało, okres powinien być 21 sierpnia.. no ale nie.. nie nakręcam się ;-)

MagSz lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Jadhira Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem.. No tak to chyba jest ze obserwujemy sie wnikliwie i czasami nadinterpretujemy jakis objaw. Ja tez mam wtedy dostac miesiaczke. Testujesz wczesniej czy czekasz?

Aniołek Kubuś 30.01.2014 (*) 16tc
    8p3ovfxm0l2ycqvt.png
  • Bąbelek86 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla większej świadomości i mniejszego stresu ;)

Testy wykrywaja nie ciaze z 7 dni po stosunku, ani nawet 7 dni po owulacji, ale 7 dni po ewentualnym zagniezdzeniu zarodka, czyli 7 dniowa ciaze. 7 dni po stosunku, nawet jesli doszlo do niego w momencie owulacji, moze okazac sie zbyt wczesne, poniewaz do implantacji zwykle dochodzi 4-8 dni po zaplodnieniu i dopiero wtedy zaczyna sie produkcja hormonow ciazowych.

Źródło: http://www.9-miesiecy.com.pl/ciaza/kiedy-test-ciazowy.html#ixzz3AFJJkOzz
    UWAGA: Usunięcie powyższego linka narusza prawa autorskie.

To, że na testach pisze: "wykrywa ciążę po 6-7 dniach od zapłodnienia", raczej sugeruje zagnieżdżenie.

MagSz lubi tę wiadomość

moniqa
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że nie ma co wcześniej testować. A co do objawów to przez kilka dni miałam strasznie bolące i wrażliwe piersi (6-8 dpo) a dziś to ustało praktycznie i jajniki bardziej bolą... wygląda to na @? Dziś 10 dpo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 08:20

f2wlcbxmqludqper.png
  • anka88 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to racja wiele z nas zle interpretuje napisy na testach ciążowych a wszystko z tego powodu że bardzo wyczekujemy ciąży i każda z nas chciałaby jak najszybciej wiedziec :D ja robiłam test 11 dni po i nic nie pokazało a właśnie dla tego że może jednak pokaże drugą kreskę :P teraz z niecierpliwością czekam na 17 lub 16.08żeby zrobić test i mam nadzieję żę @ nie przyjdzie:D wszystkie spodziewające się dwóch kreseczek trzymam kciuki :)

Bąbelek86 lubi tę wiadomość

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę raczej testować w dniu spodziewanej miesiączki. albo dzień po. to zależy kiedy kupie test. wolę go nie mieć wcześniej w domu, bo bym nie wytrzymała i robiła szybciej :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • anka88 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ja kupiłam opakowanie gdzie byly dwa i oczywiście jeden już poszedł następny w stanie gotowości jest w torebce muszę bardzo się pilnować żeby nie wykorzystać go :D jeszcze tylko kilka dni :P

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja gdzieś wyczytałam, że dawniej kobiety sprawdzały czy są w ciąży za pomocą sody oczyszczonej. Jeżeli się pieni to ciąża a jak nie to @.
    Ja na początku też kupowałam testy, ale za bardzo chciałam i za dużo ich kupowałam w aptece więc dużo płaciłam;) potem zaczęłam sprawdzać sodą- jak się pieniło to kupowałam test i było wiadome co i jak.
    Nawet jak czekałam aż spadnie beta po poronieniu to sprawdzałam za pomocą sody. przy stężeniu bodajże 17 była taka piana, że aż wyleciała z pojemnika.
    Więc możecie spróbować tańszego sposobu i ocenić ;)

sponge, Nadia83 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak myślicie czy to, że ustąpił mi ból piersi w 10 dpo to dobry znak? Czy to znak wysokiego lub niskiego progesteronu?! chciałabym to jakoś naukowo wyjaśnić :P

f2wlcbxmqludqper.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz niestety nie pomogę bo nie miewam bólu piersi. Tylko w ciąży mnie straasznie bolały

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o co dokładnie chodzi z tą sodą? co się z nią robi ?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ