PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
No i powtórka z rozrywki... kolejne plamienie
zalecenie lekarza: beta hcg
wynik 21.11 - 10 945,10 mUI/ml
24.11 - 25 780,02 mUI/ml
i dziś kolejne USG - w kierunku ewentualnych krwiaków - tym razem u rzetelnego lekarza
niedoczynność tarczycy - euthyrox 100mg 3x w tyg i 125 mg 4 x w tyg
moje pierwsze szczęście ma już ponad 4 latka i jest wesołym łobuziakiem -
Hej jestem na tym wątku nowa.. gratuluję wszystkim które mają wymarzoną fasoleczke w brzusiu... mój dzisiaj 26 dc zrobiłam test i niestety... widoczna tylko jedna kreska ;( piersi bolą mnie mega od 4 dni miałam nadzieję że się udało A to niestety objawy przed @.
-
NIKA1982 wrote:Pewnie że wstawię
A co u Ciebie?
U mnie tak średnio kolejny mc z stymulacja clo i na dodatek się rozchorowałam od jutra idę na zwolnienie i mam antybiotyk
Jakoś stresowo u mnie ostatnio po przeziębieniu na pewno nie będzie owilacji i nici z starań a na dodatek w robocie kiepsko wielkie hallo bo dałam zwolnienie. Kierowniczka powiedziała mi Ty nie możesz bo Ci premię zabiorą.
Chyba , że miałabym z gorączką chodzić do pracy i zarażać innych. Bo mam taką pracę że stale jestem z ludżmi i muszę dużo mówić.
Kochana trzymam kciuki żeby plamienie znikneło!!. Bhcg masz dobry wynik..
Daj znać po USG ... -
agnieszka1290 wrote:U mnie tak średnio kolejny mc z stymulacja clo i na dodatek się rozchorowałam od jutra idę na zwolnienie i mam antybiotyk
Jakoś stresowo u mnie ostatnio po przeziębieniu na pewno nie będzie owilacji i nici z starań a na dodatek w robocie kiepsko wielkie hallo bo dałam zwolnienie. Kierowniczka powiedziała mi Ty nie możesz bo Ci premię zabiorą.
Chyba , że miałabym z gorączką chodzić do pracy i zarażać innych. Bo mam taką pracę że stale jestem z ludżmi i muszę dużo mówić.
Kochana trzymam kciuki żeby plamienie znikneło!!. Bhcg masz dobry wynik..
Daj znać po USG ...
Hej, szkoda że się pochorowałaś ... dla pocieszenia powiem Ci, że ja i przed moją opóźnioną owulką też byłam przeziębiona, potem to już było coraz gorzej ehhehe
nie ma co się przejmować kierowniczką ...przekonałam się o tym kiedyś sama - chodziłam przeziębiona - a potem miałam problemy z wyleczeniem zap. oskrzeli (męczyłam się 3 miesiące )
ja po USG
wyniki:
GS 17,8 mm
CRL 2,4 mm
YS 3,8 mm
5 tydzień 5 dzień ciąży
za tydzień kontrola pod względem serduszka ale jestem dobrej myśli - nie ma krwiaków, pęcherzyć ciążowy bez cech odklejania
Agnieszka, zdrowiej szybciutko
NIKA1982 wrote:Hej, szkoda że się pochorowałaś ... dla pocieszenia powiem Ci, że ja i przed moją opóźnioną owulką też byłam przeziębiona, potem to już było coraz gorzej ehhehe
nie ma co się przejmować kierowniczką ...przekonałam się o tym kiedyś sama - chodziłam przeziębiona - a potem miałam problemy z wyleczeniem zap. oskrzeli (męczyłam się 3 miesiące )
ja po USG
wyniki:
GS 17,8 mm
CRL 2,4 mm
YS 3,8 mm
5 tydzień 5 dzień ciąży
za tydzień kontrola pod względem serduszka ale jestem dobrej myśli - nie ma krwiaków, pęcherzyć ciążowy bez cech odklejania
Agnieszka, zdrowiej szybciutko
I tak chodziłam 2 tygodnie przeziębiona do pracy z myślą , że może mi przejdzie , zjadłam kilka opakowań leków gripeks itp. i w końcu uznałam , że muszę iść do lekarza Święta się zbliżają a ja chorować będę nie wiadomo ile a najbardziej mi chodziło o to żeby się wyleczyć i dalej się starać o dziecko
To dobra wiadomość , że nie ma żadnych krwiaków:-) odpoczywaj sobie teraz, leż jak najwięcej bo jak się urodzi maleństwo to zatęsknisz jeszcze za odpoczynkiem ♥♥ A Ty pracujesz?? czy jesteś może na zwolnieniu??.NIKA1982 lubi tę wiadomość
-
Jestem na zwolnieniu lekarskim... pracuję w trybie siedzącym 8 h przy komputerze - praca stresująca - w departamencie windykacji - lekarz uważa że to nie jest dobre zajęcie na czas ciąży poza tym przebieg poprzedniej ciąży (krwiaki od 5 do 14 tyg ciąży) skłonił go do zalecenia oszczędnego trybu życia ...druga rzecz - plamienia ... które pojawiają się mniej więcej raz w tygodniu na kilka godzin ...
staram się odpoczywać i leżeć ale ciężko jest przy 4 latku hehehe ... tęsknię za chwilą spokoju wyłącznie dla siebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 19:54
agnieszka1290 lubi tę wiadomość
NIKA1982 wrote:Jestem na zwolnieniu lekarskim... pracuję w trybie siedzącym 8 h przy komputerze - praca stresująca - w departamencie windykacji - lekarz uważa że to nie jest dobre zajęcie na czas ciąży poza tym przebieg poprzedniej ciąży (krwiaki od 5 do 14 tyg ciąży) skłonił go do zalecenia oszczędnego trybu życia ...druga rzecz - plamienia ... które pojawiają się mniej więcej raz w tygodniu na kilka godzin ...
staram się odpoczywać i leżeć ale ciężko jest przy 4 latku hehehe ... tęsknię za chwilą spokoju wyłącznie dla siebie
Ciążą to szczególny i piękny czas dlatego trzeba się relaksować i cieszyć nią dobrze , że nie pracujesz zwłaszcza , że to stresująca praca jak mówisz.NIKA1982 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mieszkając w Polsce macie wielkie szczęście, że możecie nacieszyć się ciążą będąc w domu, zadbać o siebie, odpocząć chociaż trochę na zwolnieniu lekarskim.
W innych krajach "ciąża to nie choroba" (zawsze, jak to słyszę, to dostaję drgawek) i kobiety MUSZĄ pracować nawet fizycznie, w pełnych godzinach pracy, przynajmniej do 7mc. Lekarze zwolnień nie wystawiają, chyba że jest już coś krytycznego. A jeśli już przypadkowo jakaś ciężarna dostanie zwolnienie, to nie jest to równoznaczne z tym, że dostanie za ten okres należne jej pieniążki.
Nienawidzę Skandynawii!!!!agnieszka1290 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj mam 24dc, od 2 dni ciagle chce mi sie spac, piersi bolą. Do tego dzisia mam lekki spadek temperatury (zagnieżdżenie?)j męczą mnie okropne mdłości... czy to nie za wcześnie na to? O wiele lepiej był je zniosła gdybym wiedziała, ze sa ciążowe
-
Cześć dziewczyny jestem 11dpo i dziś podczas przytulanek okropnie zacząl mnie boleć prawy jajnik, jakby mnie ktoś w niego bił, musieliśmy przerwać z tego powodu. Zdarzyło się to którejś z was? Ja nigdy wcześniej czegoś takiego nie doświadczyłam.. Poza tym co jakiś czas odczuwam bardzo delikatne jakby drapanie w macicy. Nie wiem co o tym myśleć, nie czuję się ani na @ ani tym bardziej na ciążeMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Hej.
Ja tak miałam, zbagatelizowałam sprawę, bo raz bolało podczas stosunku, a raz nie. I w sierpniu podczas przytulanek zabolało mnie dość mocno, też musieliśmy przerwać, a po dwóch/trzech godzinach rozbolał mnie brzuch, do tego stopnia, że wylądowałam w szpitalu. Okazało się, że miałam torbiel i niestety podczas stosunku doszło do jej rozlania. Miałam dużo płynu w jamie brzusznej i okropne bóle przez kilka następnych dni.
Oczywiście każda z nas ma różne dolegliwości i Ciebie może być to zupełnie coś innego, ale ja wybrałabym się do lekarza, aby sprawdzić, czy nic się nie dzieję.
U siebie zauważyłam też, że podczas przytulanek nie mogę być w jednej, konkretnej pozycji, bo natychmiast odczuwam delikatny ból, ale lekarz mówi, że na USG niczego nie widać i czasem po prostu tak jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 15:28
-
KARMA wrote:Dzisiaj mam 24dc, od 2 dni ciagle chce mi sie spac, piersi bolą. Do tego dzisia mam lekki spadek temperatury (zagnieżdżenie?)j męczą mnie okropne mdłości... czy to nie za wcześnie na to? O wiele lepiej był je zniosła gdybym wiedziała, ze sa ciążowe
Kochana podglądałam twój wykres możliwe , że to zagnieżdzenie chociaż spadek jest malutki trzymam kciuki żeby to była fasolka ♥♥ -
Gdziejestmieszko wrote:Cześć dziewczyny jestem 11dpo i dziś podczas przytulanek okropnie zacząl mnie boleć prawy jajnik, jakby mnie ktoś w niego bił, musieliśmy przerwać z tego powodu. Zdarzyło się to którejś z was? Ja nigdy wcześniej czegoś takiego nie doświadczyłam.. Poza tym co jakiś czas odczuwam bardzo delikatne jakby drapanie w macicy. Nie wiem co o tym myśleć, nie czuję się ani na @ ani tym bardziej na ciąże
Ja jak miałam kiedyś torbiele to też mnie bolało podczas stosunku ale nie był to jakiś mocny ból. Dopiero na Usg się okazało , że mam torbiele bo nie byłam tego świadoma. Po terapii hormonalnej znikły:-) Un Ciebie nie musi być to torbiel może poprostu tak się zdażyło. Chyba , żę to już któryś raz taki ból był??. Najlepiej iść kontrolnie do lekarza zwłaszcza ,że się staracie o dziecko:-) -
To moga byc tez zrosty. Mi gin demonstrował jak zrosty mogą bolec podczas stosunku - podczas usg dopochwowego pokazywal mi, ze tu jest jajnik - stuknal pare razy w niego, i nie boli, tu drugi jajnik - z torbielą czekoladową, nie boli, a potem stuknał w jakies miejsce, gdzie mowi, ze tu jest zrost, i boli - i rzeczywiscie bardzo nieprzyjemny ból.
Podczas stosunkow tez mi średnio było. Teraz jestem po laparoskopii - wycietego mialam tego torbiela, ale tez zrosty i biore czopki na ich rozpuszczanie - Biostrepta lub Distreptaza, i jakos stosunkow sie mega poprawiła, nie mam juz tak, zeby mnie bolało, czy było jakos niewygodnie. jest duzo lepiej.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki)