PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
No mnie też póki co nic nie boli...śluz dalej taki sam i spr wczoraj wieczorem i dzisiaj rano szyjkę i jest wysoko,zamknięta i taka dzwna rozmemłana w dotyku. Nie wiem też jak zinterpretować tempke bo zawsze mierze o 7:30 ale czasami zdarzy mi się po 6ej czy po 8ej nawet ale nie mam prawie wcale różnicy w pomiarze. Natomist dzisiaj obudziłam się przed 6stą i miałam dziwnie niską bo 36,51 ale jakoś przysnęłam i obudziłam się o 8ej i zmierzyłam ponownie i już 36,64. Teraz zastanawiam się którą wpisać12.07.2013 Olivia
26.04.2008 Nicole
02.05.2013 Dorian -
Ta którą jest najbliżej czasu stałego. Coś czytałam , że w czasie implantacji spada temperatura. Dziś pierwszy raz zmierzyłam i mam 36,8. Ale tak jak pisałyście, na tą chwilę nic mi to nie da.
Asia nie denerwuj się. Póki @ nie ma, nie masz czym się martwić. Objawy pewnie wrócą wieczorem. W ciąży brzuch mnie ciągną tylko wieczorami po całym dniu. -
Jutro i tak ide do ginki rano niech zrobi cytologie bo cos wyczuwam infekcje, a dawno nie miałam
A co do szyjki to ja nie umiem badac, nie wiem nawet gdzie szukac dokladnie co mam czuc, i co jest szyjka w dotyku czarna magiaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 12:30
-
W pierwszej ciąży byłam obcykana z szyjkami, śluzami. Nawet mam jakieś swoje stare zapiski, wykresy temperatur.
Już nic nie pamiętam. Wszystkiego uczę się od początku.
Jaka powinna być szyjka po owulacji?
Kurcze znów jestem napompowana. I trochę mi niedobrze. -
Cześć wam dziewczyny.
Przeczytałam trochę wątku ale postanowiłam napisać gdyż to moje pierwsze w życiu podejrzenie o ciążę a testu jeszcze nie mogę zrobić. W piątek 25 sierpnia, zaczęłam opakowanie tabletek anty ale wzięłam je tylko 25.08 w pt i 26.08 w sobotę potem nie wzięłam ani jednej już, natomiast w pon, wt,śr doszło łącznie do 4 stosunków nie zabezpieczonych z końcem w środku.
Minął ponad tydzień od 1 nie zabezpieczonego stosunku a ja czuje się jak g****, dwa razy prawie zemdlałam z zawrotów głowy, bardzo kłuje mnie od wczoraj jajnik, ciągnie mnie tak jakby w brzuchu, strasznie boli mnie kręgosłup.
Wiem że nikt tu nie wróży z fusów, ale czy są duże szanse że to objawy ciąży a nie jakieś przeziębienie, chwilowy brak mocy? -
Xxboo wrote:Cześć wam dziewczyny.
Przeczytałam trochę wątku ale postanowiłam napisać gdyż to moje pierwsze w życiu podejrzenie o ciążę a testu jeszcze nie mogę zrobić. W piątek 25 sierpnia, zaczęłam opakowanie tabletek anty ale wzięłam je tylko 25.08 w pt i 26.08 w sobotę potem nie wzięłam ani jednej już, natomiast w pon, wt,śr doszło łącznie do 4 stosunków nie zabezpieczonych z końcem w środku.
Minął ponad tydzień od 1 nie zabezpieczonego stosunku a ja czuje się jak g****, dwa razy prawie zemdlałam z zawrotów głowy, bardzo kłuje mnie od wczoraj jajnik, ciągnie mnie tak jakby w brzuchu, strasznie boli mnie kręgosłup.
Wiem że nikt tu nie wróży z fusów, ale czy są duże szanse że to objawy ciąży a nie jakieś przeziębienie, chwilowy brak mocy?
26 sierpnia wzielas ostatnia, stosunek byl w ponoedzialel 28.08 minelo 6 dni ... Czy ja wiem za wczesnie jak na mnie zeby to byly objawy. Moze masz owulacje? Kiedy masz dostac @? -
Xxboo wrote:Gdybym daje brała planowo tabletki powinnam dostać okres 19 września. Natomiast w pt, sob miałam plamienie brązowe - wydaje mi się ze to było tzw plamienie z odstawienia wiec teraz ciężko powiedzieć kiedy będę miała okres. ;/
19 wrzesnia to moglabyc owulacja ... Raczej nie objawy ciazy ...za wcześnie jak dla mnie -
U niektórych osób po przerwaniu tabletek owulacja występuje praktycznie od razu lub na drugi dzień. Biorąc pod uwagę ze po 7 dniowej przerwie gdzie nie brałam tabletek z nowego opakowania wybrałam tylko dwie to ochrona była raczej kiepska. Dlatego wole się dopytać. Wiem tydzień po stosunku to bardzo wcześnie. Ale niektóre dziewczyny na tym wątku i na forum ginekologicznym czuły kłucie i ból podbrzusza + kręgosłup kilka dni po zapłodnieniu.
Ale chyba po prostu pozostaje czekać -
Dokladnie
poczekaj jeszcze a gdybys miala jakieś inne objawy i byla niepewna zrob test ale to dopiero kolo tego 19.09 bo wczesniej nie ma sensu
ja wlasnie tak mam ze czuje posbrzusze i kregoslup hehe ale testy owulacujne wychodzily mi negatywne wiec nic sie kupy nie trzyma
-
Dziewczyny, mam coraz większy problem z brzuchem. Tak mnie boli- rozpiera od środka, że jestem już po nospie, która nie pomogła. Nie wiem czy mogę druga. Dziś mam mdłości. Na obiedzie u rodziców nie byłam w stanie zdjęć nawet połowy i prawie wszystko zwróciłam. Chyba jakaś grypa żołądkowa.
-
Hehe... Czasami marzenia się spełniają
Trzymam kciuki aby było tak jak chcesz. Czyli ogólnie było to świadome działanie?
Mam jeszcze 7-8 dni do testowania i tak bardzo chciałabym już wiedzieć. Chociażby dlatego, że cały dyskomfort inaczej się znosi wiedząc czyja to wina. Nie jak przykrą dolegliwość, a jak nagrodę. O kurcze, a jak to nie to, to wizyta u lekarza i psychiatry. -
Nie było świadome w zasadzie po prostu miałam małe zawirowania i pojechałam do mamy swojej i nie zabrałam tabletek potem wróciłam i jakoś totalnie zapomniałam ze je w ogóle biorę , chłopak wrócił z wyjazdu i nas poniosło przez 3 Dni. Ale mam 27 lat stała prace studia zrobione , czemu by nie. Chociaż wiem ze mój chłopak jeszcze wolał by poczekać ale pewnie jakby się zdarzyło byłby zadowolony