X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik, weź zrób parę pozycji jogi i się porozciągaj:D Chyba, że Cie po prostu przegwizdało. Zimno dziś u nas i leje co chwilkę:(
    Nie wiem czy to fasolka, ale jeśli nie to idę do psychiatry. Większość tych objawów miałam na samym początku z dziewczynami, wiec kto wie;)
    Mam 20dc, wiec czekam jeszcze do 11-12.09 na testowanie.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Asik83 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rilla trzymam mocno kciuki za ten 1 cykl. Teraz juz nie mierz tej tempki, zacznij ewentualnie od nowego cyklu, ale wierze że nie bedziesz musiala bo przecież juz wiesz jalich objawów sie spodziewać :) i do psychiatry tez nie bedziesz musiala iść bo będzie fasolka :)
    Ja i joga? :D to tak jak ja i mleko, ktorego nienawidzę :)

• Ines-Ka Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asika83...no ja zdecydowanie nie chce a na te 4 to najstarsza mnie namówiła "mamo Twój syn chce malować ze mną paznokcie","mamo Twój syn nie ma się z kim bawic","mamo Twój syn potrzebuje brata...zrób coś z tym" ;)

12.07.2013 Olivia
    26.04.2008 Nicole
    02.05.2013 Dorian
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines-Ka wrote:
    Asika83...no ja zdecydowanie nie chce a na te 4 to najstarsza mnie namówiła "mamo Twój syn chce malować ze mną paznokcie","mamo Twój syn nie ma się z kim bawic","mamo Twój syn potrzebuje brata...zrób coś z tym" ;)

O rany! Kocham Twoją Córkę. Hehe...
    Moje też mnie namówiły;) Umówilyśmy się , że jak będą mi pomagać przy moim siostrzeńcu 1,5 rocznym to się zastanowię. Cały wyjazd słyszałam " Czy zasłużyłyśmy na rodzeństwo?" Zasłużyły. Były cudowne.

Asia ratujesz moje zdrowie psychiczne. Bo to oczywiste, że się nakręcam;)

dev133pb___.png
  • Ines-Ka Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie mam tylko delikatne mdłości ale obwiniam za to tą paskudną pogodę i nie potrzebną drugą kawę,którą uwielbiam i bóle podbrzusza :/ W tym roku chcielismy jeszcze pomyśleć o ślubie co bym ewentualnie wlazła w kiecke :D

12.07.2013 Olivia
    26.04.2008 Nicole
    02.05.2013 Dorian
  • Asik83 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines-Ka wrote:
    I mamusia robi :) hehe
    No to czekam niecierpliwie na rezultaty :)

• Ines-Ka Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi głównie Olivia pomaga przy Szogunie,Nicole to drugi Diabeł ale wiem że przy maleństwu pomagać bedą wszyscy ;) Dorian aktualnie trenuje na misiach zmienianie pampersów,karmienie z butelki i lulanie :D

12.07.2013 Olivia
    26.04.2008 Nicole
    02.05.2013 Dorian
  • Asik83 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz całą załogę do pomocy !!! :D !dzieci będą wspierac fizycznie po narodzinach fasolki, a my teraz duchowo przed jej powstaniem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 16:36

• Ines-Ka Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę ich za bardzo obarczać...zaraz szkoła,Olivia trenuje akrobatykę,dodatkowy angielski,plus czas dla siebie,Niki chodzi na tańce a Dorian będzie chodził na basen i jakieś sztuki walki bądź piłkę ale większość dnia będą po za domem to ja z maluszkiem sobie poradzę ;)

12.07.2013 Olivia
    26.04.2008 Nicole
    02.05.2013 Dorian
  • Ines-Ka Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do połowy ciąży wszystko jest ok i ruszam się zwinnie ale ta druga część to jak pingwin się człapię a jak się położę to Mój porównuje mnie do foki :D Mimo że jeste osobą szczupła (56kg) to z Niki i młodym przybyło mi po 17kg :/

12.07.2013 Olivia
    26.04.2008 Nicole
    02.05.2013 Dorian
  • Asik83 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chodziło o taką sporadyczna pomoc jak to dzieci :) a nie taką "pełnoetatową" :D
    Kiedy Ty masziec ta @? :)

• Asik83 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia każda sie nakręca, ja juz powinnam siedzieć w wariatkowie :) kiedys nie zwracałam na to uwagi @ była lub nie ... A reraz szukam szukam i szukam objawów ;) ale to trzeba nam wybaczyc :D

• Ines-Ka Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asika83...to mój pierwszy cykl z takimi ścisłymi obserwacjami,więc nie wiem ile dokładnie trwa moja "fl" ale obstawiam póki co na standardowe 14dni a co wyjdzie to się okaże bo narazie to mój 9dpo ;)

12.07.2013 Olivia
    26.04.2008 Nicole
    02.05.2013 Dorian
  • Ines-Ka Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...wiem że to nie miejsce na inne tematy niż te wskazane ale może nikt mnie za to nie wyrzuci ;) Chodzi mi mianowicie o ślub...będzie on tylko cywilny i tylko dla najbliższych ale do czego zmierzam...otóż wzrostem jesteśmy równi a ja nie akceptuje opcji bym miała iść w butach płaskich ! Kocham szpilki i czym wyższe tym lepiej,mogę zrezygnować z platformy ale z wysokiego obacasa nie dam rady :( Nie lubię prostoty i moja wymarzona suknia to asymetryczna z długim tyłem...niestety siostra cały czas mi powtarza że absolutnie odpada bym była wyższa i muszę być na płaskim i zakryć się całą długą sukienką by czuć się komfortowo :( Doradzcie mi coś...plisss ! :(

12.07.2013 Olivia
    26.04.2008 Nicole
    02.05.2013 Dorian
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wiele par równych wzrostem, gdzie kobieta na każde wyjście zakłada szpilki i jest wyższa. Jeżeli Ty będziesz się czuła komfortowa- to nikomu nic do tego. Uważam, że powinnaś założyć szpilki.

dev133pb___.png
  • Ines-Ka Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia wrote:
    Jest wiele par równych wzrostem, gdzie kobieta na każde wyjście zakłada szpilki i jest wyższa. Jeżeli Ty będziesz się czuła komfortowa- to nikomu nic do tego. Uważam, że powinnaś założyć szpilki.

Mój brat od kilku lat jest w związku z dziewczyną sporo wyższą od siebie i co "mają się rozejść bo tak nie wypada ?" Tłumaczę to wszystko siostrze ale patrzy na mnie jakbym popełniała zbrodnię :(

12.07.2013 Olivia
    26.04.2008 Nicole
    02.05.2013 Dorian
  • Asik83 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze powinnas zalozyc szpilki...
    Co z tego,ze bedziesz wyższa? To keat ślub i musisz wygladac pieknie i tak sie czuć, a Ty kochasz szpilki :)
    Ja mam odwrotnie ... Ja 165cm a moj chłop 194 :D

• Ines-Ka Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy po 170 ale bede minimum 10cm wyższa ;) Kocham GO ale i szpilki również ;) odrzucił moją fryzurę ale na więcej się nie zgodze ;) On nawet nie zdaje sobie jeszcze sprawy z układu ja-on-szpilki...no to niech tylko wróci :p

12.07.2013 Olivia
    26.04.2008 Nicole
    02.05.2013 Dorian
  • Ines-Ka Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do Nas to coś nowego ? Ja cały czas ten tępy,dziwny ból podbrzusza...czuję jakbym za sekundę miała dostać @ :/

12.07.2013 Olivia
    26.04.2008 Nicole
    02.05.2013 Dorian
  • Asik83 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od 4 dni tak mam jakos lekki tępy i mam nadal cały czas delikatniusi ale męczący :(

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ