PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
janda wrote:Właśnie boje się zrobić test. Już ponad 4 lata się staramy o dziecko. To tym bardziej się boje, że znowu się nie udało a to że okres się spóźnia to po prostu cykl bezowulacyjny
Nie rozumiem tej logiki, że nie zrobisz testu bo się boisz... Przecież jak jesteś w ciąży to stres może jedynie zaszkodzić.... Idź zrób ten test, lepsza jest prawda niż niewiedza..... -
Dokladnie Janda... tydzien spoznionej miesiaczki to juz duzo, my may ci powiedziec czy jestes w ciazy?
A jak w niej jestes ? I przyprawiasz stres sobie niepotrzbnie?
A jak zlapalas biochemiczna i dlatego teraz plamisz?
Rozne pytania mozemy sobie zadawac...
Lec kochana po test i taki mozesz wykonac o kazdej porze dnia. Tylko daj nam znac co wyszlo👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Dokladnie Janda... tydzien spoznionej miesiaczki to juz duzo, my may ci powiedziec czy jestes w ciazy?
Lec kochana po test i taki mozesz wykonac o kazdej porze dnia. Tylko daj nam znac co wyszlo
Mąż ma mi kupić test, więc wieczorem zrobię. Co będzie to będzie -
Taadziewczyna wrote:Hej dziewczyny, proszę pomóżcie do @ mam jeszcze 8dni. Owulacje miałam 11-12.01. Jakieś 3 dni po owulacji zaczęły kłuć mnie jajniki szczególnie prawy, w którym był pęcherzyk 22mm. Teraz bóle trochę ustąpiły ale jeszcze od czasu do czasu delikatnie pobolewa mnie podbrzusze i czasem zakłuje mnie jajnik. Do tego często chodzę siku, mam ciągle uczucie pełnego pęcherza, najgorzej w nocy bo wstaję nawet 5razy. Temp, w ciągu dnia sięga 37st. Czy to może pierwsze oznaki długo wyczekiwanej ciąży? Miała któraś z Was podobnie?
Doradźcie jeszcze proszę czy jest sens przed terminem @ zrobić test oczywiście mówię o teście z krwi. 11.01 miałam inseminację tego samego dnia albo następnego miałam owulacje. Więc minęło dopiero 7/8 dni. -
Taadziewczyna wrote:Doradźcie jeszcze proszę czy jest sens przed terminem @ zrobić test oczywiście mówię o teście z krwi. 11.01 miałam inseminację tego samego dnia albo następnego miałam owulacje. Więc minęło dopiero 7/8 dni.
Ja na Twoim miejscu poszłabym w poniedziałek, będzie około 13dpo,wynik powinien być pewny
Co do objawów to jeszcze za wcześnie żeby określić na ich podstawie ciążę, podobne są przed @ , niestety. Prowadzisz wykres temperatur czy mierzysz wyrywkowo ?Córka🥰 2012r.
Starania od 01.2018r.
Ja: '91
10.10.2022r. - laparo I drożność
Endometrioza,adenomioza,IO
20.12.2022-kontrola i decyzja co dalej
04.23 - start IVF
NATURALNY CUD!
24.03.2023r. ⏸️
Po 5ciu latach starań...pół roku po laparo...taka niespodzianka 😍
* zdrowy synek,termin na 3.12
02.12.2023-40tc ... Nasze ukochane serduszko zgasło 💔
eM: '88
01.2021 - obniżona ruchliwość
03.2022 - wyniki prawidłowe -
Alice2990 wrote:Ja na Twoim miejscu poszłabym w poniedziałek, będzie około 13dpo,wynik powinien być pewny
Co do objawów to jeszcze za wcześnie żeby określić na ich podstawie ciążę, podobne są przed @ , niestety. Prowadzisz wykres temperatur czy mierzysz wyrywkowo ?
Prowadzę wyrywkowo. Właśnie niestety te objawy zawsze są takie same. Ehh tak samo lekarz radził zrobić 2 tyg po a ja zwariuje do tego czasu... -
Taadziewczyna wrote:Prowadzę wyrywkowo. Właśnie niestety te objawy zawsze są takie same. Ehh tak samo lekarz radził zrobić 2 tyg po a ja zwariuje do tego czasu...
Temperatura skacze w ciągu dnia więc najlepiej mierzyć rano o tej samej porze przed wstaniem z łóżka. I nie polecam pod pachą bo wykresy miałam dzikie,ja mierzę w ustach. Możesz zrobić betę w piątek albo sobotę,jeśli wcześniej dojdzie do zagnieżdżenia to może już wykryć hormon. Niestety w zależności od laboratorium wynik i tak może być dopiero w poniedziałek więc siedzenie jak na szpilkach cały weekend.
Trzymam kciukiCórka🥰 2012r.
Starania od 01.2018r.
04.23 - start IVF
NATURALNY CUD!
24.03.2023r. ⏸️
Ja też nie jestem zwolenniczką robienia testów przed terminem. W poprzednim cyklu który trwał 40dni... w 28dc zrobiłam test owu i ciążowy, ciąży oczywiście nie było ale na owulacyjnym piękna ciemna druga krecha,myślałam ze bezowulacyjny mi się trafił a tu taka niespodzianka.
Bardzo mi przykro że doświadczyłaś cb. Ja przez te 3 lata starań ani razu nie widziałam nawet cienia. Nadzieja umiera ostatnia,liczę że ten rok będzie łaskawszy.Córka🥰 2012r.
Starania od 01.2018r.
04.23 - start IVF
NATURALNY CUD!
24.03.2023r. ⏸️
Marienn wrote:Dokladnie Janda... tydzien spoznionej miesiaczki to juz duzo, my may ci powiedziec czy jestes w ciazy?
Lec kochana po test i taki mozesz wykonac o kazdej porze dnia. Tylko daj nam znac co wyszlo
Zrobiłam test. Dwie grube krechy się pojawilyLenka88, Luna33, amaniii, Justyna Es, Tyłozgięta , Hania123 lubią tę wiadomość
-
janda wrote:Zrobiłam test. Dwie grube krechy się pojawily
Gratulacje Spokojnej ciąży.Justyna Es lubi tę wiadomość
Córka🥰 2012r.
Starania od 01.2018r.
04.23 - start IVF
NATURALNY CUD!
24.03.2023r. ⏸️
janda wrote:Zrobiłam test. Dwie grube krechy się pojawily
Brawo!!! Gratuluje!!!
Dziewczyny ta nasza grupa ma cos w sobie... bylam na innym forum i nic a tutaj ledwie przyszlam to dwie kreseczki i widze ze nie tylko u mnie tak tak trzymac
Trzymam mocno kciuki za kazda z WasAlice2990 lubi tę wiadomość
-
Janda gratuluje na samym początku !! ❤️
Faktycznie.. jest ta moc tutaj, zostanę na dłużej bo jak taka energia tu panuje to a co ! Może i nam się uda 🥰
Niewyspana jesteś taka nasza mentorką tutaj bo na prawdę za każdym razem gdy czytam wpis od ciebie gdy odradzasz sama biorę go sobie do serca i uspokaja to moja głowę 🥰 odpoczywaj ile się da bo później już nie będzie kiedy !! 🥰
Ogólnie bardzo gratuluje dziewczynom które ujrzały swoje || kreseczki ❤️ Widzę ze troszkę mnie nie było a pojawiły się następne osobki ❤️ Super !
Tylozgieta i jak tam u ciebie ? @ dalej nie ma czy coś przeoczyłam ? 🥰
Niestety ja tez przez lata starań nie zobaczyłam nawet cienia z cieni.. niestety. Ale dalej mam ta nadzieje gdzieś wewnątrz, nie wiem skąd ona się bierze ale cóż.
Życzę wam wszystkim miłego dnia !! 🥰
Hania123 lubi tę wiadomość
-
No prosze nasza nastepna grupowa druga kreseczka Gratuluję!
Dziewczyny tam pytalyscie czy jest sens robic testy wczesniej , ja powiem tak... jesli mialabym kupowac te sklepowe po €10-14 sztuka (nie wiem po ile w polsce) to napewno nie robilabym ich czesto tylko zapewne raz jakies 3 dni przed @ bo szkoda byloby mi kasy... kiedys testowalam od 6dni przed @ bo tak bylo napisane na opakowaniu i codziennie kupowalam wydalam około 100€uro a i tak w dzień małpy łudziłam sie ze moze jeszcze nie przyjdzie...
Teraz kupuję te paskowe po 15x w paczce 10mlu €6 za paczkę wiec moge sie testowac od 6dni przed @ i nie odczowam w sobie krzywdy. jedyne co to jak jest np kilka dni do @ a test jest biały jak śnieg to i tak się łudzimy ze test jeszcze nie wykryl hahaha wiec .. logiki zadnej ale jesli ja mam polecic wczesne testowanie to tylko z tanich testow paskowych.
Zaczelam brac witaminki i przykotowuje sie do kolejnego cyklu , dzis mi przyszla paka z testami na owulkę więc bedziemy cos myslec
Hania wiem ze masz przeprowadzkę ale nie odpuszczaj na maxa kochana , przeprowadzka ci dobrze robi bo glowa zajeta caly czas, sprobuj co 2 dni chociaz gdzies tam między kartonami hahah ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 17:49
Hania123 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja kupowałam testy za 40 zl 20 sztuk, no cóż rozeszły się w dwa miesiące 🤣 ciąży nie przyciągnęły, dlatego teraz uporczywie bede czekac az minie conajmniej tydzień od planowanej miesiączki. Jak narazie okresu jeszcze nie mam, temperatura nadal się utrzymuje 37 i wzwyż, ale skurcze sa coraz częstsze wiec juz praktycznie straciłam nadzieje.Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
Starania od sierpień 2018
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Janda gratulacje!!!!🥰🥰🥰 spokojnej ciąży
Marienn postaram się 😂 zobaczymy co z tego będzie
Ale z testami to tez obiecałam Sobie, ze dopiero zrobię jak mi się będzie @ spóźniaćjanda lubi tę wiadomość
2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0