SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
-Monika- wrote:https://zapodaj.net/4ac5b21605a1a.jpg.html
Dziewczyny moj dzisiejszy test.
Nie wiem na jakiej podstawie to stwierdził po lewej stronie widzial jajnik o prawej nic nie mówił, ja już nic nie wiem, podejżewa ciąze pozamaciczną, w poniedzialek beta i takie takm w szpitalu. Kochane
Pod tym względem lekarze są kiepscy. Ja dostałam kiedyś od gin diagnozę źe mam guza na macicy średnicy 5cm i trzeba będzie usunąć całą, miałam jakieś 23 lata wtedy. Byłam w takim stanie że ledwo dojechałam samochodem do domu.
Spróbuj się nie denerwować, trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze. -
Monika - jak jesteś teraz w terminie @ to takie plamienia mogą się zdarzyć. Jak masz dupka to go łykaj. Nie wiem jakie masz zalecenia, ale mi lekarz zalecał 2x1.
I spokojnie, pęcherzyk w macicy ma jeszcze czas, żeby się pokazać. Sprawdziłam u siebie i 6mm miałam dopiero w 4+5 (22 dni po owu).
Głowa do góry, będzie dobrzezubii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, jestem po braniu lametty 11dc. Byłam dzisiaj u gina i powiedział, że są cztery pęcherzyki, po dwa w prawym i w lewym (16,17mm) i że mamy z mężem absolutny zakaz współżycia z powodu ryzyka ciąży czworaczej... Jakoś sceptyczne do tego podchodzę, co o tym myślicie?
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Dziewczyny mam pytanie odnośnie sytuacji koleżanki
Starają się od tamtego roku w tym już jeden aniołek. Teraz była w 14dc na wizycie Endo 5mm więc za cienkie i pęcherzyk w lewym jajniku 4mmm ! Chodzi po lekarzach i szuka pomocy ale każdy każe czekac...jakie badania powinna zrobić na początek ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 09:51
-
Zubii Agniechaaa we wrześniowym wątku na początku ma chyba jakieś badania.
zubii lubi tę wiadomość
-
staraczka1111 wrote:Zubii Agniechaaa we wrześniowym wątku na początku ma chyba jakieś badania.
-
Malwas wrote:Hej dziewczyny, jestem po braniu lametty 11dc. Byłam dzisiaj u gina i powiedział, że są cztery pęcherzyki, po dwa w prawym i w lewym (16,17mm) i że mamy z mężem absolutny zakaz współżycia z powodu ryzyka ciąży czworaczej... Jakoś sceptyczne do tego podchodzę, co o tym myślicie?
Malwas lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Monika - tak jak dziewczyny dopiszę coś od siebie - nie panikuj! Będzie dobrze Nie wiem co to za szalony lekarz, ale jakim cudem on może wywróżyć CP w tak wczesnej ciąży?!
Może jest jakiś zapominalski czy coś i źle usłyszał termin ostatniej miesiączki??
a z tym wąchaniem... no... z jednej strony nie niezły obrzydliwiec.. chociaż zdarzało mi się, po badaniu, że lekarz "przyglądał" się śluzowi dokładniej co oczywiście ma uzasadnienie medyczne - jak podejrzewał infekcję czy coś.
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualny
-
Monia wszystkie e ciotki czekają na tego małego szkraba a wyniki bety kiedy będziesz mieć?
Jedna_z_Wielu, zubii, -Monika- lubią tę wiadomość
-
Monika bierz dupka i moze zrob bete dzis i w poniedzialek.
Flower nie znasz się na tych subpopulacjach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 11:11
Usunięcie mięśniaka
3 aniołki + 1cp
Jeszcze będzie dobrze, musi być
30.08 - 1 IUI ☹ -
Dziękujemy dziewczyny jeszcze trochę, jeszcze momencik i też będziecie podziwiać swoje dzieciątka na usg
Monika, trzymam kciuki i wierze, ze wszystko bedzie dobrze. Te plamienie to mogą byc jakieś stare złuszczania, skoro krew jest brunatna i nie żywoczerwona. Powtórzę to co dziewczyny - beta. A lekarz to rzeczywiście jakiś konowal, nie brałabym zbyt poważnie tego co mówi. Dobrze, ze chociaz dupka przepisał.Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzę, że wczoraj królowały złe wiadomości
Passa na ten miesiąc wyczerpana, teraz same pozytywy Dziewczyny!!
Monika, wierzę w to, że u Ciebie finał też będzie szczęśliwy.
Tak jak mówią dziewczyny - za szybko żeby stwierdzić CP, skoro nawet nie widać pęcherzyka dobrze na USG.
Szybciutko zmieniaj lekarza, i spróbuj się uspokoić, choć wiem, że to niełatwe!!
Wierzę w Twoją fasolkę!! :* -
nick nieaktualnyMy już troszkę ochłonęliśmy dzisiaj..
Za miesiąc na pewno powtórzę wyniki, mam nadzieję, że to jakiś błąd w labo albo chwilowo mój organizm zwariował.. Mam nadzieję, ze to torbiel albo coś innego.. A nie rozpoczynająca się menopauza ;( ;(
Czuję się mega skopana, doła mam wielkiego, myślałam, że już nic gorszego poza niedrożnością nas nie spotka.
Czuję się wybrakowana, niewartościowa przez to, że we mnie tkwi tak wielki problem i że przeze mnie mój mąż być może nigdy nie będzie miał własnego dzieciaczka..
Za tydzień jedziemy do naszej kliniki na wizytę, zobaczymy co powie nam lekarz..
I może stwierdzicie, że jestem nienormalna, ale zapisałam nas dodatkowo do Gameta Gdynia do dr. Czecha, jedziemy 24 sierpnia. Chcę skonsultować wyniki dodatkowo z jakimś innym lekarzem, a ten ma same pozytywne opinie i może to głupie - ale dobrze mu z oczu patrzy... -
-Monika- wrote:Jeszcze weszłam do niego powiedziałam, dzień dobry a on z tekstem ze juz nie pamietka kiedy był na urlopie, a czy to mój problem???
Dziewczyny cały czas plamie, sluz rudo-brązowy ale nic nie boli, CAŁY CZAS LERZE. MAZ JUZ CHCE MNIE WYSŁAC DO SZPITALA NA BADANIA, ALE CO TO DA? poczekam do poniedziałku.
A bierzesz już duphaston?
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
sylwia198808 wrote:My już troszkę ochłonęliśmy dzisiaj..
Za miesiąc na pewno powtórzę wyniki, mam nadzieję, że to jakiś błąd w labo albo chwilowo mój organizm zwariował.. Mam nadzieję, ze to torbiel albo coś innego.. A nie rozpoczynająca się menopauza ;( ;(
Czuję się mega skopana, doła mam wielkiego, myślałam, że już nic gorszego poza niedrożnością nas nie spotka.
Czuję się wybrakowana, niewartościowa przez to, że we mnie tkwi tak wielki problem i że przeze mnie mój mąż być może nigdy nie będzie miał własnego dzieciaczka..
Za tydzień jedziemy do naszej kliniki na wizytę, zobaczymy co powie nam lekarz..
I może stwierdzicie, że jestem nienormalna, ale zapisałam nas dodatkowo do Gameta Gdynia do dr. Czecha, jedziemy 24 sierpnia. Chcę skonsultować wyniki dodatkowo z jakimś innym lekarzem, a ten ma same pozytywne opinie i może to głupie - ale dobrze mu z oczu patrzy...
Ogromnie się cieszę, że trochę ochłoneliście, co do wizyty to osobiście uważam , że to dobry pomysł, aby skonsultować to z innym lekarzem.
Czekam na Twoją wizytę i trzymam kciuki :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Maja84 wrote:No i gdzie Twoje 2 kreseczki?
Na wykresie już zaznaczyłam k- ale jeszcze czekam na wiadomy wyni bo on-line jeszcze nie ma.
Rano już dupka nie brałam a kupiłam ibuprofem bo głowa mnie nap....la i chcę z czystym sumieniem zjeść.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyDziewczyny, zauważyłam właśnie, że mam jeszcze podwyższoną prolaktynę..
Podsumuję wyniki, które są poza normami, może któraś miała podobnie i wie co nieco...
AMH = 0.53
FSH = 17.23 ( w październiku było 6.61 )
Prolaktyna = 35.08 ( w październiku było 15.27 )
W październiku miałam za wysoki testosteron 73.67; dostałam 1/4 dawki Pabi Dexamethason i od listopada testosteron spadł mi do 36.93..
Czy to możliwe, że jedno się naprawia, a drugie siada??
Czy te trzy parametry poza normami, razem, świadczą o tej pieprzonej menopauzie??