Starania przy choince a potem styczniowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Blondik wrote:FRELKA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Boję się cieszyć. W sumie ten test zrobiłam bez większych złudzeń (dopiero 10/11 dpo) tylko po to, żeby się go pozbyć, coby nie kusił bliżej terminu @.
Dwa dni temu zaczęłam brać eutyrox w minimalnej dawce (1x 0,5 tabl) a na teście pisało, że branie leków zawierających hormony tarczycy może dać wynik fałszywie pozytywny, więc próbuję sobie wmówić, że to nie kropek. Boję się rozczarowania... -
Katarzyna_121 wrote:Nie bez powodu pisze u ciebie "niecierpliwa"
Mój M przemawia mi do rozsądku , że lepiej poczekać i się cieszyć jak w środę @ nie przyjdzie niż się rozczarować już dziś... no cóż jeszcze 2 dni pożyje nadzieją, że może jednak się udało, aczkolwiek mam takie wrażenie i przeczucie, a właściwie jestem pewna, że @ niestety nadejdzieSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyBlondik wrote:Paula gratulacje;)
ja całe zycie biorę eutyrox a testy wychodzą negatywne;) -
Frelka, Blondik i Molekuła - leczycie się na tarczycę? Macie niedoczynność?
Ja właśnie dzisiaj się o swojej dowiedziałam, choć badanie zrobiłam z własnej ciekawości - całe szczęście, że coś mnie do tego podkusiło.
Zrobię jeszcze fT3 i fT4, żeby zbadać czy nie mam Hashiomoto. Moja siotra ma tą chorobę i niedoczynność i czyatałm, że to genetyczne.
Jakie wartości TSH miałyście wyjściowo? I po jakim czasie leczenia jest ok?
-
natalka189 wrote:Ja Cie Czekolada cały czas podglądam nie udostepnilam bo nic tam nie ma... Ale chciałbym jeszcze się starać ale obiecałam mężowi ze ten jeden miesiąc i koniec... Kurde mogła ta malpa nie przychodzić do Ciebie aby ten cykl był zielony :-*
Ehhh Natalka nie denerwuj mnie Trzymam kciuki aby to był ostatni miesiącnatalka189 lubi tę wiadomość
-
Blondik ja mam problem tylko z przeciwciałami ATG, TSH mam w normie (aktualnie 0,75), podobnie ft3, ft4 i przeciwciała ATPO. Eutyrox dostaję tylko ze względu na te wysokie przeciwciała i przedłużające się starania, podobno ma je obniżać.
Poproś o skierowanie na oznaczenie przeciwciał ATPO i ATG - są zwykle podwyższone przy Hashimoto.
To TSH masz dosyć wysokie - nie miałaś żadnych objawów niedoczynności?Gabi. lubi tę wiadomość
-
Ta wiamość miała być do mnie prawda?
Jeśli tak teraz się zastanowię to miałam objawy i cieszę się, że mogę je podpiąć teraz pod tą niedoczynność. Od dawna jestem ciągle zmęczona, senna, brak mi takiej życiowej energii. Poza tym wiecznie mi zimno, zawsze mam lodowate dłonie i stopy nawet latem. Już nie raz zastanawiałam się czemu tak mam...
Kilka lat temu zrobiłam TSH i miałam wynik trochę ponad 5, jednak lekarz zlekceważył to, a ja wtedy też sama się nie doszukiwałam. Potem zbadałam się podczas brania tablet antykoncepcyjnych, które musiały zafałszowywać wynik bo TSH wyszło mi wtedy 1,9, a teraz pół roku po odstawieniu mam 11,3
W każdym razie dziękuję za odpowiedź. Zrobię badania tych przeciwciał o których mi napisałaś jeszcze przed wizytą u endokrynologa i już pójdę do niego z pakietem wyników, żeby mógł jak najszybciej rozpocząć leczenie. -
kama005 wrote:Hey. Test owu mam pozytywny ale mam też śluz podbarwiony na brązowo. Czy któraś z was podczas owu tak miala?Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Gabi. wrote:Ta wiamość miała być do mnie prawda?
Jeśli tak teraz się zastanowię to miałam objawy i cieszę się, że mogę je podpiąć teraz pod tą niedoczynność. Od dawna jestem ciągle zmęczona, senna, brak mi takiej życiowej energii. Poza tym wiecznie mi zimno, zawsze mam lodowate dłonie i stopy nawet latem. Już nie raz zastanawiałam się czemu tak mam...
Kilka lat temu zrobiłam TSH i miałam wynik trochę ponad 5, jednak lekarz zlekceważył to, a ja wtedy też sama się nie doszukiwałam. Potem zbadałam się podczas brania tablet antykoncepcyjnych, które musiały zafałszowywać wynik bo TSH wyszło mi wtedy 1,9, a teraz pół roku po odstawieniu mam 11,3
W każdym razie dziękuję za odpowiedź. Zrobię badania tych przeciwciał o których mi napisałaś jeszcze przed wizytą u endokrynologa i już pójdę do niego z pakietem wyników, żeby mógł jak najszybciej rozpocząć leczenie.Gabi. lubi tę wiadomość
Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gabi. wrote:Ta wiamość miała być do mnie prawda?
W każdym razie dziękuję za odpowiedź. Zrobię badania tych przeciwciał o których mi napisałaś jeszcze przed wizytą u endokrynologa i już pójdę do niego z pakietem wyników, żeby mógł jak najszybciej rozpocząć leczenie.
To może opowiem o sobie.
U mnie niedoczynność uaktywniła się po porodzie (uważam, że kobiety po porodzie obowiązkowo powinny mieć pół roku po urodzeniu robione TSH).
Staraliśmy się o drugie dziecko.
Kilka miesięcy i nic, a z pierwszym poszło rach-ciach.
Zrobiłam badania. TSH ponad 18,5!
A ciała Anty-TPO ponad 998!
To był kwiecień.
W listopadzie pozytywny test, bliźniaki - fakt dopiero wtedy gdy już nie tyle wyluzowaliśmy co zwyczajnie już nie chcieliśmy drugiego dziecka.
Jednym słowem Hashimoto jak ta lala.
Zanim podjęłam leczenie: sucha skóra, zmęczenie, zaparcia, niskie libido (w zasadzie zerowe), uczucie zimna, no i brak ciąży.
Teraz TSH mam na poziomie 0,46.
Gabi. lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Ręce mi się trzęsą jak to Wam piszę! Jest DRUGA KRESKA na teście!!! jeszcze słaba ale jest! Nawet M ją widzi! Boże, jaka ja jestem roztrzęsiona! tak bardzo wierzyłam w TEN Magiczny Czas, odpuściłam wszelką obserwację i JEST!
Justine M, skabarka, kkkaaarrr, Blondik, MigotkaA:), czekolada, Molekuła lubią tę wiadomość
SYNEK FLORIAN