X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniowe testowanie (na dobry początek)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie (na dobry początek)

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak mialam chyba wczoraj owu bo dziś szyjka juz ie zamyka i twardnieje i śluzu brak. I sutki bolą...oby to byl udany cykl

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dzis z ciekawości 10 dpo, zeby sie upewnić popołudniu zrobiłam test z Allegro - oczywiście biel. Nawet nie wiem jaką ma czułość nigdzie nie pisze :/ Eh Eh. Ból jajników i mrowienie pachwin dalej mam. Wychodzi na to ze czeka mnie przeboląca @. Piersi sie powiększyły znacznie ale nie bolą :/ jedyny plus to taki ze szyjka jakos wysoko poszła. Wczesniej mi sie taka długa wydawała a dzis krótka i wyżej :P

Ewi28 trzymam kciuki :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miffy gratulacje :*

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • miffy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. W takim razie w tygodniu wybiorę się na betę.

Dzięki za gratulacje Princessko <3

Princesska, FreshMm lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Wyszedł mi właśnie pozytywny test owu :) także jutro zapowiada się intensywny dzień :D

Miłej pracy życzę ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wyszłam na wariatkę przed własnym mężem. Od rana czuję się kiepsko, a po południu po prostu wpadłam w szał i lekką załamkę - płakałam, rzucałam przedmiotami i czułam się kupką nieszczęścia. Przeszło, ale myślę sobie, ki diabeł? Taki hardkorowy PMS? Mam trochę stresów, ale to jeszcze nie znaczy, że powinnam zachowywać się jak opętana. Jestem w 5 dpo, a choć nie mam zbyt wielu objawów ciąży (w zeszłym cyklu miałam wszystkie i okazało się, że guzik z pętelką) zastanawiam się, czy taki wyrzut negatywnych emocji może mieć coś wspólnego z ciążą. Też zdarza się Wam tracić panowanie nad sobą? Ja czuję się z tym fatalnie.

• Princesska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dzisiaj wyszłam na wariatkę przed własnym mężem. Od rana czuję się kiepsko, a po południu po prostu wpadłam w szał i lekką załamkę - płakałam, rzucałam przedmiotami i czułam się kupką nieszczęścia. Przeszło, ale myślę sobie, ki diabeł? Taki hardkorowy PMS? Mam trochę stresów, ale to jeszcze nie znaczy, że powinnam zachowywać się jak opętana. Jestem w 5 dpo, a choć nie mam zbyt wielu objawów ciąży (w zeszłym cyklu miałam wszystkie i okazało się, że guzik z pętelką) zastanawiam się, czy taki wyrzut negatywnych emocji może mieć coś wspólnego z ciążą. Też zdarza się Wam tracić panowanie nad sobą? Ja czuję się z tym fatalnie.
    Ja myśle ze oczekiwanie na ciąże szczególnie po owulacji moze byc bardzo męczące, wsłuchiwanie sie w organizm itp i dlatego takie napady złości. Nie brała bym tego za objaw :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:

Ja dzisiaj miałam podobnie dlatego mąż poszedł sam ze synkiem na spacer.Ponieważ u mnie sytuacja jest nie do końca jasna.

be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję fasolek :D My dziś serduszkujemy dopiero :)
    Princesska, dopiero 10 dpo, jeszcze może być zielono za 1 dzień lub 2, 3 dni :) Trzymam kciuki

Princesska lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Princesska - dzięki! :) No właśnie nie mam żadnych innych objawów (trochę mnie tylko boli w podbrzuszu oraz mam lekkie swędzenie piersi). Chyba to raczej pms, podbity frustracjami zawodowymi i goniącymi mnie terminami. Szkoda tylko, że mój mąż musiał mnie oglądać w takim stanie:( Jest mi bardzo głupio.

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surri jesteś moją bohaterką Trzymam mocno kciuki za ciebie

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @skorpionek82 - a miewałas tak wcześniej? Masz takie tendencje? Bo ja właśnie nie bardzo i trochę się przestraszyłam samej siebie.

ps. spojrzałam na Twój wykres, no śliczności:)

• zubii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Hej dziewczyny :) ja dzis z ciekawości 10 dpo, zeby sie upewnić popołudniu zrobiłam test z Allegro - oczywiście biel. Nawet nie wiem jaką ma czułość nigdzie nie pisze :/ Eh Eh. Ból jajników i mrowienie pachwin dalej mam. Wychodzi na to ze czeka mnie przeboląca @. Piersi sie powiększyły znacznie ale nie bolą :/ jedyny plus to taki ze szyjka jakos wysoko poszła. Wczesniej mi sie taka długa wydawała a dzis krótka i wyżej :P

Ewi28 trzymam kciuki :)

Kobieto ! Mi 10 dpo z drugiego moczu wyszla ledwo widoczna kreska a ty z środka chciałaś coś zobaczyć ! Jutro z rana rób ! Będzie plusik :*

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    @skorpionek82 - a miewałas tak wcześniej? Masz takie tendencje? Bo ja właśnie nie bardzo i trochę się przestraszyłam samej siebie.

ps. spojrzałam na Twój wykres, no śliczności:)

Właśnie nie nie miałam tak wcześniej. Widziałaś zdjęcia pod wykresem ale wczoraj zrobiłam test ale niestety 1 kreska ale był troche zalany dlatego go nie biore pod uwagę.

• Princesska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    @Princesska - dzięki! :) No właśnie nie mam żadnych innych objawów (trochę mnie tylko boli w podbrzuszu oraz mam lekkie swędzenie piersi). Chyba to raczej pms, podbity frustracjami zawodowymi i goniącymi mnie terminami. Szkoda tylko, że mój mąż musiał mnie oglądać w takim stanie:( Jest mi bardzo głupio.
    Pamiętaj ze brak objawów to tez objaw :) a co do emocji no coz czasem nas ponoszą. Jesteśmy tylko ludźmi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 20:17

Anna Stesia, zubii lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm nawet nie wiesz jak bym chciała :) ucze sie bycia cierpliwą ale mi nie wychodzi. I od razu grobowy nastroj :P

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    FreshMm nawet nie wiesz jak bym chciała :) ucze sie bycia cierpliwą ale mi nie wychodzi. I od razu grobowy nastroj :P

Znam to też niestety.

• coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj pić alkohol, więc zrobiłam test rano (10dpo) i negatyw. Ehhh :(

3jgx3e3kvup8iows.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Ja też slyszałam że kontrast może rozpuścić niektóre zrosty i wtedy robią to zdjęcie rentgenowskie jak podadzą,nie?
    Czyli to jest standardowe Hsg ktore można wykonać na nfz,tak?

Bo wiem,że to z pianką (niektórzy mowią że dokladniejsze) to tylko prywatnie
    A innego już nie ma chyba
    Jeszcze mozna sono hsg prywatnie. To wpuszczają wodę fizjologiczna robiąc w tym czasie usg. Ja to miałam. Chyba jakies 600zl to kosztowało, troche bolało bo miałam lewy jajowod przytkany.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    Właśnie nie nie miałam tak wcześniej. Widziałaś zdjęcia pod wykresem ale wczoraj zrobiłam test ale niestety 1 kreska ale był troche zalany dlatego go nie biore pod uwagę.

Wychodzę z założenia, że dopóki nas krew nie zaleje, wszystko jest możliwe. Testy też czasem są zawodne. Ale jeśli okaże się, że i Ty, i ja jesteśmy w ciąży, to "dostanie szału" trzeba będzie wpisać na listę objawów ciążowych :)

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ