X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Kaczorka nie miejsce pracy o nad świadczy. Ty wpływu na ustawę nie masz a obowiązki są jakie są. Co poradzisz. Budżetówka chyba z zasady nie jest szczególnie dochodowa chyba że uda się wspiąć na wysokie szczeble. A podwyżkachyba często nie ma co marzyć więc jest jak jest.

Ustawa ustawą - mnie najbardziej wkurza to, że niby ZUS frontem do klienta (tak się chwalą) a tak naprawdę musimy robić milion innych durnych rzeczy. Klient jest w tym wszystkim na szarym końcu. Tylko przy konfrontacji to niestety my obrywamy.

No nic, trzeba będzie jeszcze raz zajść w ciążę. Tylko tym razem już porządnie :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, taka prawda. Często najmniej winni zamieszania obrywają najbardziej. Co do dalszych starań, jesteśmy z Tobą!

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka może skonsultuj się z innym lekarzem

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w biurze, szkolenia, rozliczenia itp. Umowa do zeszłego piątku była na nieokreślony, a teraz jest piękne trzymiesieczne wypowiedzenie. :\ z buta nas potraktowali, mnie i koleżankę. Ale się nie łamię, bo jak coś to wypowiedzenie cofnąć muszą :)

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Jakie wy dziewczyny zawody wykonujecie? Zadowolone jesteście z pracy?

A ja jestem trenerem :) pracuje co prawda w korpo i szkole nowe osoby do pracy Konsultantów plus zajmuje się wdrożeniami ofert i produktów, które wchodzą na runek telekomunikacyjny :)

Co prawda jestem zatrudniona firma-firma, ale i tak jest fajnie :D

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Suri jestesmy ovufriendowymi bliźniaczkami :D

Witaj więc bliźniaczko, hihihi :)

Dziewczyny, mnie dziś dobry humor nie opuszcza. Będąc na zakupach przechodziłam koło rossmana i myślę sobie :"a co tam..." i wstąpiłam po 3 bobotesty:) Jeden planuję zrobić w sobotę, bo chciałabym sprawdzić czy ovitrelle już ze mnie wyparował, a za kolejne 2 biorę się od wtorku 6.12 :)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    Ja pracuję w biurze, szkolenia, rozliczenia itp. Umowa do zeszłego piątku była na nieokreślony, a teraz jest piękne trzymiesieczne wypowiedzenie. :\ z buta nas potraktowali, mnie i koleżankę. Ale się nie łamię, bo jak coś to wypowiedzenie cofnąć muszą :)

A ja znowu myślę czy sama nie złożyć wypowiedzenia :p bo obecna blokuje mnie w szukaniu nowej pracy. Właśnie przez 3-miesięczny okres wypowiedzenia. Bo jaki pracodawca będzie na mnie czekał tyle czasu..
    Ale poczekam jeszcze trochę, bo mój mąż też postanowił szukać czegoś innego :p po roku pracy przed kompem stwierdził, że się męczy i potrzebuje czegoś bardziej aktywnego ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ustawa ustawą - mnie najbardziej wkurza to, że niby ZUS frontem do klienta (tak się chwalą) a tak naprawdę musimy robić milion innych durnych rzeczy. Klient jest w tym wszystkim na szarym końcu. Tylko przy konfrontacji to niestety my obrywamy.

No nic, trzeba będzie jeszcze raz zajść w ciążę. Tylko tym razem już porządnie :p

To chyba w każdej większej instytucji trzeba robić milion durnych rzeczy. Raporty, raporciki, raport z raportów a jak już jest odpowiednia ilość raportów to jeszcze dobre sprawozdanie z raportów i zestawienie.. bleeee... Szczerze, to przestałam wierzyć w nastawienie na Klienta. Firmy są nastawione na kasę, a że kasa to klient to wtedy niech i będzie ten klient. Problemy pojawiają się zawsze wtedy jak już Klient przestał przynosić kasę.. to i nastawienie do niego się diametralnie zmienia. Niestety.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Szyszuunia Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z tych smutniejszych wieści, niestety znów nam się nie udało a co ciekawsze zamiast 1 @ przyszła dzis wiec z tego co ovu mówi kolejne testowanie bedzie 29, wiec może mój prezent będzie poprostu lekko opóźniony:)) Mimo to dziewczyny trzymam kciuki za najbliższe wasze testowania:))

4cs
    problem z nasieniem M.
    iqcregz2a5bsax3w.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszuunia wrote:
    To ja z tych smutniejszych wieści, niestety znów nam się nie udało a co ciekawsze zamiast 1 @ przyszła dzis wiec z tego co ovu mówi kolejne testowanie bedzie 29, wiec może mój prezent będzie poprostu lekko opóźniony:)) Mimo to dziewczyny trzymam kciuki za najbliższe wasze testowania:))

Bo Twój będzie noworoczny! Przykro mi bardzo, ale jak sama mówisz, grudniowe testowanie jeszcze przed Tobą. To ten listopad taki felerny! W grudniu są prezenty :)

Szyszuunia lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Dziewczyny mam pytanie ile dni po odpstawieniu luteiny macie spadek temp ? U mnie 3 dzień i się trzyma a test wczoraj negatywny
    U mnie po luteinie faza lutealna zawsze trwa 14 dni. Temperatura spada dopiero w dniu @, tak ok 3-4 dni po odstawieniu.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A ja znowu myślę czy sama nie złożyć wypowiedzenia :p bo obecna blokuje mnie w szukaniu nowej pracy. Właśnie przez 3-miesięczny okres wypowiedzenia. Bo jaki pracodawca będzie na mnie czekał tyle czasu..
    Ale poczekam jeszcze trochę, bo mój mąż też postanowił szukać czegoś innego :p po roku pracy przed kompem stwierdził, że się męczy i potrzebuje czegoś bardziej aktywnego ;)

Odnośnie Twoich wątpliwości, wiesz może być oczywiście różnie z tą pracą ale są tacy co poczekają jak im zależy na dobrym pracowniku. Więc myślę, że na spokojnie można spróbować a później zobaczysz czy bez złożenia wypowiedzenia nie da rady. Moje doświadczenie pokazuje, że czekają te 3 miesiące :)

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Szyszuunia Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie mysle sobie ze wszystko przez ten listopad^^ Taki jakiś feralny;)) Dzieki za mile słowa:)

4cs
    problem z nasieniem M.
    iqcregz2a5bsax3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszuunia wrote:

Ja tak miałam w zeszłym cyklu, nie zdążyłam testować, parszywa @! Tulę mocno i trzymam kciuki za kolejne testowanie:)

• A może by... Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszuunia wrote:
    Tak właśnie mysle sobie ze wszystko przez ten listopad^^ Taki jakiś feralny;)) Dzieki za mile słowa:)
    No prawda prawda ;) Ja generalnie nie lubię listopada, a i w tym roku mimo, że miał szanse na rehabilitacje poprzez fasolkowanie to widzisz co wyprawia :) Ciemno, zimno, ponuro.. i wystraszył Ci fasolkę. Za to grudzień to miesiąc pełen optymizmu, czasu w rodzinnym gronie przy zapachu barszczu wigilijnego, pysznych pierogów i choinki. To czas gdzie fasolki zobaczą, że ten świat może być piękny i warto na nim być :) Ta magia świąt z pewnością ściągnie nie jedną fasolkę do nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 17:18

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem Koordynatorem Projektu i Pełnomocnikiem ds SZJ. Generalnie papiery, administracja, ogarnianie nieogarnietego. Też wiele rzeczy mnie wkurza, ale mam super szefa i perspektywę rozwoju. Ah..i umowe na czas nieokreślony od pierwszego dnia w firmie :)
    Kluje mnie w brzuchu.. mialam wypic wino ale sącze zimne piwkooo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 17:28

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia ja juz dziewczynom pisalam. Chyba mialam gorzej miesiąc temu - narobilam @ na test ciążowy :D

Oluchna lubi tę wiadomość

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    że jeszcze nikt nie wymyślił błyskawicznej metody sprawdzenia czy jest się w ciąży... dni mi jakoś mijają do testowania, najgorzej wieczorami jak już w domu jestem, wtedy czuję taki ogólny zjazd...

Ewcia88 lubi tę wiadomość

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Ja jestem Koordynatorem Projektu i Pełnomocnikiem ds SZJ. Generalnie papiery, administracja, ogarnianie nieogarnietego. Też wiele rzeczy mnie wkurza, ale mam super szefa i perspektywę rozwoju. Ah..i umowe na czas nieokreślony od pierwszego dnia w firmie :)
    Kluje mnie w brzuchu.. mialam wypic wino ale sącze zimne piwkooo :)

Myślę, że dobra atmosfera w pracy dużo daje. Mnie chyba nie pasuje to, że na chwilę obecną nie mam szansy na rozwój a zarządza mną człowiek który nigdy nie pracował nawet na moim stanowisku i bladego pojęcia nie ma co ja robię. Dla niego właśnie ważne są te raporty i tylko mam coś raportować, bo z pism nie umie nic wywnioskować. Dramat!

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    że jeszcze nikt nie wymyślił błyskawicznej metody sprawdzenia czy jest się w ciąży... dni mi jakoś mijają do testowania, najgorzej wieczorami jak już w domu jestem, wtedy czuję taki ogólny zjazd...

Ja chyba to już wolę w domu niż w pracy. W pracy i tak nie mogę się teraz na niczym skupić, jak widać ostatnio sporo przeglądam forum z nadzieją, że zobaczę coś co potwierdzi że jestem w tej upragnionej ciąży, a pracować trzeba i robić trzeba. Terminy gonią. W domu mogę przynajmniej się wyluzować i zignorować świat koncentrując się na przetrwaniu do niedzieli.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ