Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Test negatywny a ciąża?
Odpowiedz

Test negatywny a ciąża?

Oceń ten wątek:
  • MalaZnadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego musisz obserwowac swoje cykle. Ile Maja dni I testowac wlasnie w ktore dni cyklu ta owulacja sie pojawia. Ja po obserwacji wiem ze miedzy 12 a 14 dniem. Moje cykle trwaja 26 do 28 dni. Bez obserwacji ciezko I zawsze ale to zawsze w dzien owulacji mnie mdli I kuje mnie jajnik. Zawsze wtedy widze tez buzke na tescie I ide do gin potwierdzic ovu.

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to ze mam za soba duzo badan I wszystko jest dobrze. Nasienie mojego bardzo dobre. I tyle czasu sie nie udalo. Dlatego my podjeslimy decyzje o IUI juz mamy dosc tego czekania.

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek lece jeszcze do gin na obserwacje ovu. Jade wypoczac do Pl I wracam 22 odrazu jade do kliniki lekarz MI mowil ze jak wszystkie badania bd OK to moze od 1 wrzesnia zaczynamy pierwsza IUI wtedy wypada kolejna ovu miedzy 1 a 3 wrzesnia. Mysle ze sie nic nie pezestawi

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty robilas sobie badania? I badanie nasienia?

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH
  • Justek Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nasienia nie , ja mam problem z PCO , wysoka prolaktyne itp

Justek
  • Justek Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cykle ostatnie miesiące ubiegłego roku to 30-35 dni , od początku tego roku 28-31 dni

Justek
  • Justek Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potwierdza.Ci się owulacja
    Z tym co jest na ovufriend ? Detektor ciąży coś Ci pokazał ?

Justek

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazuje MI tylko dni plodne. Samej owulki nie bo ja nie mierze temperatury. Ja jednak wole testy ovu I isc do Gina potwierdzic.

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny jak to jest z tym ginekologiem? Normalnie idę i mówię, że chce potwierdzić owulację?

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ja wlasnie dzisiaj ide potwierdzic ovu.

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakim terminie należy się udać?
    Wiadomo, ze owulacja to jest dzień X - wtedy idę przed czy po czy w samym dniu X?

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz mniej wiecej w jaki dzien masz owu?

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH
  • Justek Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę zrobić test owi o tej godzinie ?

Justek

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mozna zrobic o kazdej

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się to ustalić :D

Teoretycznie mam miec za tydzień dlatego tak się uzbroiłam w te testy.. jednak wczoraj wieczorem na papierze miała śluz przezroczysty i meeega rozciągliwy. Zastanawiam się czy mógł byc to śluz płodny, bo była to akcja jednorazowa i kolejno próboeałam wyciągnąć trochę śluzu to już był kremowy biały...

• Justek Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother_to_be wrote:
    Staram się to ustalić :D

Teoretycznie mam miec za tydzień dlatego tak się uzbroiłam w te testy.. jednak wczoraj wieczorem na papierze miała śluz przezroczysty i meeega rozciągliwy. Zastanawiam się czy mógł byc to śluz płodny, bo była to akcja jednorazowa i kolejno próboeałam wyciągnąć trochę śluzu to już był kremowy biały...

Z tym śluzem to skomplikowana sprawa , zmienia się jak chce ja robię testy owi 10 dzień poli co negatywne , ale patrząc na paski to kolor 5 i 6 dnia cyklu były najmocniejsze , teraz takie bladziochy . Cykl zaczęłam z temperatura 37,2 , 6 dnia był skok a po 6 dniu cyklu temperatura spadła , pierwszy raz sprawdzam temperaturę , czy tak powinno buc ? Masz moze więcej doświadczenia ?

Justek
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie... dodatkowo nie jesyem sumienna w tym cyklu, bo mam problrmy ze snem i ta temperatura śmiesznie mała ki wychodzi ciagle :/ pierwszy raz od odstawienia tabletek zaobserwowałam u siebie taki śluz. Jedna dziewczyna mi powiedziała, ze to może być koniec dni płodnych i se owulacja się przesunęła.

Czytałam tez se te testy owulacyjne to dziadoswo i rzadko xo z nich wychodzi :/

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie probowalyscie clear blue tych testow elektronicznych? Mnie Co do owu nie zawodza sa drozsze, ale moim zdaniem warto. Wiadomo ze obserwowanie wlasnego cala wcale nie jest takie proste. I warto jesli. A sie problemy u Gina umowic sie na monitoring cyklu

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okazalo sie ze mam problemy z tarczyca. W ciagu Pol roku uroslo z 0,9 do 4,2 wiec raczej to nie pozwala MI zajsc w ciaze bo wszystko inne dobre. A normalnie powinno byc okolo 1,5 najlepiej. Ale tak Samo robilam te testy od 9 dnia cyklu w 12 "dniu ukazala sie Buska no I faktycznie byla owu potwerdzona u gin

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaZnadzieja wrote:
    U mnie okazalo sie ze mam problemy z tarczyca. W ciagu Pol roku uroslo z 0,9 do 4,2 wiec raczej to nie pozwala MI zajsc w ciaze bo wszystko inne dobre. A normalnie powinno byc okolo 1,5 najlepiej. Ale tak Samo robilam te testy od 9 dnia cyklu w 12 "dniu ukazala sie Buska no I faktycznie byla owu potwerdzona u gin

W zeszłym roku badałam tarzycę i wyniki miałam w normie ale może rzeczywioście powinnam chociaż tsh zbadać...

Wiesz to mój dopiero 3 cykl starań więc jeszcze aż tak nie chce panikować ale ten śluz mnie jednak trochę zastanowił. Wczoraj wieczorem równiez był ale z drugiej strony temperaturę mam niską (dzisiaj 36.3) ale też spać nie mogę więc to nie jest znowu poprawna tempka.

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ