Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy świnkę ;)
    Chciałabym psa ale w bloku będzie się męczył.

Na pewno każdej z Was się uda, zobaczycie :)
    To kwestia czasu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 22:04

atdc3e5e035kp155.png
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w bloku i też miałam takie zdanie kiedyś, ale zmieniłam, gdy dowiedziałam się, że w schronisku w moim mieście psy NIGDY nie wychodzą z klatek na spacery :( Pojechałam i wzięłam. Chodzimy teraz co dzień na 1 długi, godzinny spacero- marsz i 2 10- min. Uwierz mi, że sunia jest bardzo radosna i wdzięczna za wyciągnięcie jej z tamtego miejsca :)

Ok, jutro rano testuję, bo nie wytrzymam dłużej. Trzymajcie kciuki :*

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 2 suczki - jedna była prezentem zaręczynowym (była wtedy szczeniakiem ze schroniska) a druga to przybłęda, ktoś ją wyrzucił a my przygarnęliśmy. Mamy je w wynajętej kawalerce i jesteśmy szczęśliwi - one też bo psy nie potrzebują ogromnego mieszkania ani wielkiego ogrodu a jedynie miłości - podobnie zresztą jak dzieci ;) A wychowanie dzieci ze zwierzętami - super sprawa - dzieci się uczą empatii i odpowiedzialności, a zwierzęta są szczęśliwe bo mają się z kim bawić :)

Femme - zrób test jutro i wszystko będzie wiadome:)
    Margaretka - powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) dziewczyny oby do przodu zaczynam pomału kolejny cykl która ze mna testuje w tym miesiącu ? Marzec musi być szczęśliwym miesiacem ;-)

• Femme Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj test i kolejny taki sam :/ dalej nie wiem nic :( temperatura utrzymuje się wysoko, dzisiaj 37,1..

rfxg3e3kzk2qvjex.png
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatywny... :( serduszka były codziennie. Tzn, że muszę iść na badania, tak? :(

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femme - musisz czekać. Albo @ przyjdzie albo nie. Jeśli nie przyjdzie to znowu zatestuj. Albo tak jak pisałam zrób betę, będzie 100% pewności.

margaretka - 10, 11 dpo to czasami za wcześnie na test. Poczekaj jeszcze trochę, albo zrób betę. I nie wiem o jakie badania Ci chodzi? Który to cykl starań u Ciebie? Czasami po prostu nie udaje się zaciążyć i już.

• madziulek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałek :)

Trzymam kciuki za testerki :D

Femme, ja tam widzę cień cienia :) Powtórz dziś lub jutro.

Femme lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Mi dzisiaj owu wyznaczył owulacje na 19 dc ;) Sutki bolą od wczoraj, nie mogłam spać na brzuchu :)
    Femme wydaję mi się że mogłaś mieć owulacje później i dlatego testy jeszcze nie wychodzą tak jak byś chciała :) Najważniejsze że @ niema i tempka wysoko ;) Margaret poczekaj spokojnie jeszcze dwa dni ;)

Femme lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mysle margaret moze byc za wczesnie, ja testowalam 14dpo i nic mi nie wyszlo ale sie nie przejmuje, czekam ten tydzien bo nie wiem kiedy @ moze przyjsc dokladnie i zatestuje w dzien kobiet jak nie przyjdzie.

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania trzymam mocno kciuki. Kiedy testujesz? Który to Twój cykl starań?

• margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, spanikowałam... ciężki dzień, tempka spadła, test negatywny, powrót do pracy po urlopie :( Ogólnie nie zabezpieczamy się od zeszłego lata, ale starania pełną parą od 2 miesięcy. Tym razem serduszka były codziennie. Może to za dużo jednak?

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica dziękuję <3 Jestem 3dpo (prawdopodobnej :D) Być może piątek 13-stego będzie szczęśliwy :) To nasz 3 cykl starań po wyjęciu implanta; )

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka najlepiej w okresie owulacji serduszkować co 2 dni żeby plemnikimiały czas się wyprodukować i żeby były lepszej jakości.

Mania to od niedawna się staracie. Zanim hormony wrócą do normy może trochę minąć, podobnie jak po tabletkach. No i szansa na mnogą ciążę wzrasta:D

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    Przepraszam, spanikowałam... ciężki dzień, tempka spadła, test negatywny, powrót do pracy po urlopie :( Ogólnie nie zabezpieczamy się od zeszłego lata, ale starania pełną parą od 2 miesięcy. Tym razem serduszka były codziennie. Może to za dużo jednak?

mnie ginekolog polecil zeby przed owulacja wstrzymac sie ze 3 dni z serduszkowaniem no i standardowo po serduszkowaniu tylek do gory :)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku napewno trzeba dać sobie czasu ;) Nie nastawiam sie na sukces w tym miesiącu tylko na starania przez kilka kolejnych miesięcy ;)
    PS ciąża mnoga mile widziana :D Jak szaleć to do końca :D A i mąż jest z bliźniaków ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu Mania w takim razie coś czuję ciążę mnogą:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 11:57

• margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, serio ginekolog mówił o tyłku do góry? :D Ja to stosuję, ale myślałam, że to tylko zabobony... :P Spróbuję teraz co drugi dzień, może faktycznie będą wtedy lepszej jakości. Dzięki! Panikara ze mnie, z mojego męża też i oboje się nakręcamy.

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    PS ciąża mnoga mile widziana :D Jak szaleć to do końca :D A i mąż jest z bliźniaków ;)
    Oooo to kto wie, kto wie :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze trzymam tyłek w górze. Bo jednak co grawitacja to grawitacja, zawsze łatwiej plemnikom płynąć w dół niż do góry;P

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ