X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • muriella Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny ja dzis odpoczywam po całym dniu wczorajszym pracy.
    Nikicia chyba też się wybiorę na zakupy fajny pomysł trzeba cos wprowadzić innego w zwiazek jakies urozmaicenie

nikicia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Sylwiaśta przypadkiem trafiłam dziś na wpis w pamiętnikach dziewczyny, która w nowennie do Świętego Józefa wymodliła sobie męża. Podobno Św. Józef pomaga w ciężkich sprawach, jest patronem rodziny i modlitwa w intencji zawsze zostaje wysłuchana. I zaczyna się ją odmawiać 11 marca (dziś) a kończy 19 marca. Może chciałabyś spróbować w intencji dzidziusia? Ja chyba też to rozważam, bo nie bez powodu wpadłam na ten wpis akurat dziś...

To podobnie ja slyszalam o modlitwie do nowenny pompejańskiej..Jej celem jest wyproszenie roznego rodzaju lask .. Jednak jest troche dluzsza bo trwa 54 dni..

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, no mi moją zabrali i nie oddali :( może przy tym porodzie wydadzą mi obie ;P

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica ja juz po owulacji ciemna krecha byla w niedziele ale czy doszło do niej to nie wiem bo do tego potrzebny jest monitoring testy mogą być pozytywne a owulacji może nie być :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 11:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no chyba ze w pl juz tak jest.. Tu w niemczech zawsze dostaje sie ja spowrotem..Nieraz zagladam do srodka i wspominam ten cudowny czas =)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyk był gotowy do pęknięcia więc czekam na pozytywny test. Przed terminem @ pójdę do gina zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Ale ostatnio jak miałam usg to byłam po owulacji bo pęcherzyk pękł czyli normalnie rosną i pękają mimo niskiego estradiolu.

W niedzielę kończy mi się inofolik. I tak się zastanawiam czy przerwać stosowanie po owulce, zamówić z neta tańszy inofolik i brać od nowego cyklu czy przepłacać w aptece znowu:/ przerywałyście jego branie?

A mąż dziś mi orzekł, że jest całkowie spokojny bo i tak wie, że wkrótce w ciążę zajdę. Ciekawe skąd on ma takie zdolności... Wróżbita jeden;P

• madziulek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    A mąż dziś mi orzekł, że jest całkowie spokojny bo i tak wie, że wkrótce w ciążę zajdę. Ciekawe skąd on ma takie zdolności... Wróżbita jeden;P
    I ma rację! :D

Ja brałam Inofolic cały czas aż mi się zapasy skończyły ;)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica, czyli zaraz będzie mocna krecha :))) ja ostatnio miałam tak że ok 12 kreski były prawie prawie takie same a wieczorem testowa była już ciemniejsza od kontrolnej także powinniście działać. Co do modlitwy jestem ZA! Tylko... czy ja potrafię się modlić? Bardzo chętnie pomodliłabym się z Tobą... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny coś wam powiem :) Byłam na wielu wątkach, gdzieś tam próbowałam się zaczepić ale jakoś nie pasowały mi tam nigdy dziewczyny... A tu mimo, że temat starań w styczniu to odgrzewany kotlet to bardzo dobrze i miło mi się tu z Wami siedzi :) fajne kobietki z Was :))

• madziulek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też tu z Wami dobrze i nie przenoszę się na fioletową stronę ;) Tam za dużo paniki :P
    Z resztą staram się nie odwiedzać żadnych for, żeby się nie dołować :P

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba być pozytywnie nastawionym :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no madziulek ktoś kiedyś pisał właśnie że na belly taka panika o wszystko że nic tylko przedwcześnie urodzić... ;/

• madziulek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    no madziulek ktoś kiedyś pisał właśnie że na belly taka panika o wszystko że nic tylko przedwcześnie urodzić... ;/
    I tak jest ;)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, odkryłam w biedrze pierogi z jagodami ^^ ale mrożone, ale powiem Wam, że te jagody są prawdziwe :d a w większości to jakiś dżem jagodowy czy coś... te pierogi+ słodka smietanka... mmmmmm:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta my z mężem będziemy odmawiać tą nowennę (mam nadzieję, że dziś zdążymy). Ja w intencji dziecka, a mąż w intencji naszej firmy. Modlić się każdy potrafi i uważam, że modlitwa działa lepiej niż jakiekolwiek lekarstwa - serio :)

A ja jestem taka happy bo kupiłam w wędkarskim za 12 zł cały słoiczek gumowych robaków :D haa ! tych żywych się brzydziłam, a teraz będę mogła łowić "na robaka" nie prosząc męża o to by mi go założył :D

I w ciąży nie jest wskazane lamentowanie. Takim panikowaniem tylko złe rzeczy można na siebie ściągać. Dziecko rośne i rozwija się to cieszyć się trzeba a nie złe myśli przywoływać! Także mamuśki brzuch do przodu :D

• madziulek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

I w ciąży nie jest wskazane lamentowanie. Takim panikowaniem tylko złe rzeczy można na siebie ściągać. Dziecko rośne i rozwija się to cieszyć się trzeba a nie złe myśli przywoływać! Także mamuśki brzuch do przodu :D
    Mój jest aż za bardzo do przodu :( :P

Ale wynalazek takie robaczki hihi :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek to jeszcze lepiej - masz co eksponować :D Ja jak będę w ciąży to będę jeszcze bardziej wypinać mój i tak tłusty bebzol :D a niech się patrzą i podziwiają jakie cudo mam pod serduchem a co !

Wynalazek ekstra i są wielorazowego użytku :D i nie zdechną jak prawdziwe :P a ryby podobno szaleją na ich punkcie :D

• madziulek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko póki co nie jest ogromny przez fasolkę tylko przez wzdęcia :P

No i jaka oszczędność z tymi robaczkami :D Ja kiedyś za dzieciaka łowiłam z kuzynką ryby na bambusowe wędki :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam duży brzusio przez tłuszczyk :D i słodycze :D ale mąż mnie po nim głaszcze i mówi "że robimy miejsce dla Wiktorka" :P

Jak będzie coś widać to pochwalisz się Madziulek brzusiem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica a ta nowenna czasami nie zaczyna się 10 marca?

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ