Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziulek, mnie na przemian, raz telepie z zimna, a raz mam uderzenia gorąca. W obydwu przypadkach się poce. Wzdęcia i gazy mam koszmarne. Czestomocz to masakra. Dzisiaj w nocy co najmniej 10x wstawałam na siku no i mam rozwolnienie. I drzmka w ciągu dnia jest obowiazkiem.
-
nick nieaktualnyStrzała, mania dobrze mówi, nigdy nie wiadomo czy to nie fasolka
A ja test owu zrobiłam dziś rano, i jest bladziutka ale jednak kreska. Zamiast robić kolejny o 22, wezmę dziś test ze sobą do pracy i zrobię o 17 (taki mam plan) i zobaczymy.
Od wczoraj mierzę tempkę (wiem, że w środku cyklu bez sensu). Mierzę w ustach i wczoraj miałam 36,35 a dziś 36,64 czyli jednak jakiś skok. Ale przecież nie mam ustalonej temperatury bazowej i jestem przeziębiona, więc sama nie wiem... -
madziulek wrote:No no..źle napisałam
A to też za chwilę
Ja bym chciała już wtorek!
Annielica, ale jasna kreska na owu to negatyw przecież. Ja robiłam testy raz dziennie o tej samej porze i nie żałuję, bo jak patrzę na różne wyniki z jednego dnia u dziewczyn niektórych to bym kociokwiku w głowie dostała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo tak, ale skąd mam wiedzieć czy nie należę do tej niewielkiej rzeszy kobiet u których ten wyrzut jest rano? Przez 2 dni wyznaczone przez owu z 5 dni płodnych miałam ledwo widoczne cienie. Biorąc pod uwagę, że kreski powinny ciemnieć, oznaczałoby to, że mogę wcale nie mieć owu, co dla mnie jest absurdem bo nie wydaje mi się, żeby to był cykl bezowulacyjny. Zobaczę co pokaże test wieczorem i wtedy będę miała pewnosć
-
Annielica, ja nie neguję na 100% ciąży, po prostu wydaje mi się ona mało prawdopodobna. zostalo jeszcze 1,5 tygodnia, więc spokojnie dotrwam
Co do pomiarów/testów/badania śluzu myślę, że musi minąć trochę czasu zanim kobieta jest w stanie je dobrze zapisywać ja np nie ogarniam tej szyjki macicy, wtf? śluz np nie wiem jaki mam, bo jest bardzo gęsty i gdzienegdzie lekko kremowy ale w większości przezroczysty, taki wodnisty ale nadal gęsty i co teraz? -
nick nieaktualny
-
nie chce was laseczki straszyc ale jak ginekolog bada szyjke przed porodem, to dopiero jest hardcore więc szykujcie się mentalnie
w ogóle, dziewczyny, zaufalybyscie wykresom ovu aby kochać się bez zabezpieczenia? oczywiście, już po porodach i bez planów na bobo w najbliższym czasie? -
Ja się zawsze śmiałam z tego mierzenia temp, badania śluzu..
Ale po odstawieniu tabsów nie wiedziałam nic o moim cyklu więc to wszystko się przydało. Nie miałam pojęcia,że tempka tak się zmienia i może tyle powiedzieć!
Ja bym nie zaufała Wracam do tabsów jak tylko będę mogła
PS. Poproszę o kciuki za siostrę, właśnie się broni