w LISTOPADZIE na pewno się uda!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miewałam juz mdłości, wahania nastroju, zatrzymanie wody - czuje, że od razu przybywa mi ze 2kg po owulacji...
A i witam nowe dziewczyny:) Oby wszystko ułożyło się po Waszej myśli:)
Staraniowa daj znać co lekarz powiedział. Czekamy tu na wieści od Ciebie:)staraniowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
ElfiaKsiężniczka wrote:No właśnie ja poprzedni cykl na dupku, bolace cycki, ogólne rozbicie, wahania nastroju, zatrzymanie wody - nie mogłam zdjąć obrączki, zaparcia, mega tradzik. Pełen wahlarz. A w tym cyklu to tylko te mdlosci, trądzik, który sie juz uspokoił i rozstępy na piersiach.
Po jakim czasie (dc) zauważyłaś mdłości? bo ja też dopiero w tym cyklu i to od 3 dni czyli od 29dc. Duże mam doświadczenie z dupkiem ale może w końcu i mnie dopadły efekty uboczne.Eja lubi tę wiadomość
PCOS, poronienie zatrzymane w 12tyg, Aniołek 06.09.2017, stymulacja Clostybegytem, Bromergon -
Elfia ja mam dupka 3 x dziennie i lutkę i witaminy i kwas,pelna gama i nie mam mdłości po nim ale jadlam witaminy przed zajściem femibion zero i dostalam wysypki i mdłości jak w ciąży..nie spasowały mi.
Staraniowa czekam czekam na wieści.. mam bardzo dobre przeczuciaZiemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
JaSzczurek wrote:Ciasno mi w jednych spodniach z bardzo wysokim stanem, gdzie guzik jest w talii i nie dopinam się w płaszczu, ale w okolicy biustu... Ogólnie brzuch raczej taki sam, ale u mnie może być późno widać, bo mam trochę tłuszczu zbędnego Pierwsza ciąża.
Taaa...kocham ciążę za biust. Super sie czuję jak jest taki podrasowany i pełny. M jedne jeansy takie luźniejsze a reszta bardzo obcisła.cos czuje ze szybko bede musiala wymienić garderobę..a tu zima i w czym tu chodzićZiemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
PaniHa wrote:Dziewczyny, nie byłam mega aktywna, napisałam jeden desperacki post kilka dni po owulacji. Od trzech dni czułam się jakbym miała dostać okres, wczoraj wypiłam nawet lampkę wina na rozluźnienie a dziś z ciekawości zrobilam test i dwie piękne kreski. To mój 23 DC, w tamtym miesiącu cykl trwał 24 dni. Zrobiłam dzisiaj od razu betę, wynik po południu. Jestem mega szczęśliwa ale też przerażona że to tylko krótki piękny sen.
Gratulacje! Trzymam kciuki! -
Dziewczyny, a przed okresem macie jakąś wydzielinę?
Od wczoraj cały czas mam mokro, kolor kremowy lub lekko żółty i gęsta ta wydzielina. Zaczęłam się nad tym zastanawiać, bo nie mogę sobie przypomnieć czy zawsze tak miałam. -
No i po. Wiem już wszystko.
18.12. USG ciąży przezpochwowe, fasolka powinna być dobrze widoczna wtedy
22.12. wizyta u lekarza prowadzącego, założy mi wtedy kartę ciąży
Odstawiam metformax. Do endokrynologa powinnam pójść szybciej niż 14.12., ale nie ma terminów muszę obserwować i polować, bo a nuż ktoś zrezygnuje...
Witaminki brać itd... a jako próbkę dostałam gumy do żucia z imbirem, na mdłości. Pregna Vomi
A i no luteina podjęzykowo dalej, 100 mg 2x dziennie. Jak się skończy to Duphaston 2x1 dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 12:28
Eja, aeiouy, madziorek86, Malinowa91, Arashe, makowa lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:No i po. Wiem już wszystko.
19.12. USG ciąży przezpochwowe, fasolka powinna być dobrze widoczna wtedy
Odstawiam metformax. Do endokrynologa powinnam pójść szybciej niż 14.12., ale nie ma terminów muszę obserwować i polować, bo a nuż ktoś zrezygnuje...
Witaminki brać itd... a jako próbkę dostałam gumy do żucia z imbirem, na mdłości. Pregna Vomi
A i no luteina podjęzykowo dalej, 100 mg 2x dziennie. Jak się skończy to Duphaston 2x1 dziennie.staraniowa lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
19.12. USG ciąży przezpochwowe, fasolka powinna być dobrze widoczna wtedy
A i no luteina podjęzykowo dalej, 100 mg 2x dziennie. Jak się skończy to Duphaston 2x1 dziennie.
No to mam nadzieję ze chociaż troche bedziesz spokojna staraniowa. 19 juz bedzie wszystko ladnie widać. Ciesze sięZiemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
Eja wrote:A dziś gin nie robił Ci usg dowcipnego?
No to mam nadzieję ze chociaż troche bedziesz spokojna staraniowa. 19 juz bedzie wszystko ladnie widać. Ciesze się
Dziś nie, bo za wcześnie. Nie byłoby nic widać. Dziś 16 dpo
Ale... Jeśli nie będzie po drodze plamień to będzie dobrze. Obyaeiouy, Arashe lubią tę wiadomość
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
18.12. USG ciąży przezpochwowe, fasolka powinna być dobrze widoczna wtedy
A i no luteina podjęzykowo dalej, 100 mg 2x dziennie. Jak się skończy to Duphaston 2x1 dziennie.
Też mam usg 18.12
A co do endokrynologa, to nie ma, że nie ma terminów, dzwoń albo idź osobiście i powiedz, że jesteś w ciąży i muszą Cię zgodnie z przepisami przyjąć w ciągu 7 dni. Jeśli odmówią, poproś o odmowę na piśmie. Najlepiej, żebyś miała zaświadczenie od lekarza, że jesteś w ciąży.
Mnie przyjęli w ciagu 10 dni od zgłoszenia, ale akurat termin zbiegał się idealnie z moim przyjazdem do Polski. Przed ciążą brałam na zmianę euthyrox 112/125 mg, w dniu w którym się dowiedziałam zaczęłam sam 125mg, a endokrynolog jeszcze podwyższył do 137 mg.
http://www.nfz.gov.pl/dla-pacjenta/informator-za-zyciem/
"Pamiętaj też o tym, że każda kobieta w ciąży ma prawo do korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej oraz z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach.
Oznacza to, że:
świadczenia ambulatoryjnej opieki specjalistycznej i świadczenia szpitalne powinny być udzielone tym osobom w dniu zgłoszenia,
w przypadku świadczeń ambulatoryjnej opieki zdrowotnej (AOS) świadczenie powinno zostać udzielone nie później niż w ciągu 7 dni roboczych od dnia zgłoszenia."Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 12:49
-
PolinaWaleczna wrote:Po jakim czasie (dc) zauważyłaś mdłości? bo ja też dopiero w tym cyklu i to od 3 dni czyli od 29dc. Duże mam doświadczenie z dupkiem ale może w końcu i mnie dopadły efekty uboczne.
-
JaSzczurek wrote:Też mam usg 18.12
A co do endokrynologa, to nie ma, że nie ma terminów, dzwoń albo idź osobiście i powiedz, że jesteś w ciąży i muszą Cię zgodnie z przepisami przyjąć w ciągu 7 dni. Jeśli odmówią, poproś o odmowę na piśmie. Najlepiej, żebyś miała zaświadczenie od lekarza, że jesteś w ciąży.
Mnie przyjęli w ciagu 10 dni od zgłoszenia, ale akurat termin zbiegał się idealnie z moim przyjazdem do Polski. Przed ciążą brałam na zmianę euthyrox 112/125 mg, w dniu w którym się dowiedziałam zaczęłam sam 125mg, a endokrynolog jeszcze podwyższył do 137 mg.
http://www.nfz.gov.pl/dla-pacjenta/informator-za-zyciem/
"Pamiętaj też o tym, że każda kobieta w ciąży ma prawo do korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej oraz z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach.
Oznacza to, że:
świadczenia ambulatoryjnej opieki specjalistycznej i świadczenia szpitalne powinny być udzielone tym osobom w dniu zgłoszenia,
w przypadku świadczeń ambulatoryjnej opieki zdrowotnej (AOS) świadczenie powinno zostać udzielone nie później niż w ciągu 7 dni roboczych od dnia zgłoszenia."
Ok, zadzwonię na infolinię luxmedową i będę próbować dzięki! :*Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Ja biorę na przemian 75 i 88, ale chyba zacznę sama brać te 88. Na wszelki wypadekStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
staraniowa wrote:Ja biorę na przemian 75 i 88, ale chyba zacznę sama brać te 88. Na wszelki wypadek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 13:59
-
Endo będę miała 11.12. wcześniej miałam na 19.12. umówione, pomyliłam się... Także 8 dni wcześniej niż było. No nic, trzeba będzie poczekać. 2,5 tygodnia... Chyba nic się złego nie stanie, co?
Jutro zrobię prywatnie TSH dla spokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 14:40
staraniowa wrote:USG będę miała 11.12. wcześniej miałam na 19.12. umówione, pomyliłam się... Także 8 dni wcześniej niż było. No nic, trzeba będzie poczekać. 2,5 tygodnia... Chyba nic się złego nie stanie, co?
Jutro zrobię prywatnie TSH dla spokoju. -
Pisząc USG mialam jednak na myśli endo. Jezu... Zakręcona jestem jak sloik. Już posta poprawiam :p
Ogólnie byłaby to pierwsza prawdziwa ciąża. Wcześniej miałam pozamaciczną i biochemiczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 14:41
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo