Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilaliean wrote:Będę w poniedziałek robić z krwi
Poczytaj sobie
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Izape91 wrote:Ale by było jakby fasola ujawniła się za 4 dni w moje urodziny.
Eee nie, zejdę na ziemię :p
We wtorek wyczekiwana wizyta u endokrynolog, ciekawe co mi kobita powie, a potem w kolejnym miesiącu lecę do gina na usg.
Czy na zwykłym usg ginekolog mi może powiedzieć czy owulka była już czy będzie? W sumie byłam ze dwa razy na usg jajników, ale to było dość dawno, no i nie starał się o dziecko, stąd moje pytanie, bo ja takiego zaawansowanego tematu starań jeszcze nie ogarnęłam:p
Na usg gin widzi jak duże są pęcherzyki. A p owu widzi ich brak, ew. Płyn w zatoce Douglasa (jakoś tak), który wskazuje na odbytą owu. Więc najlepiej oddać dwa razy, koło 12-14 dnia i później, w zależności od tego co wyjdzie. -
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Póki @ nie ma jest nadzieja!!
W zależności jak długie masz cykle zazwyczaj najlepiej isc miedzy 10-14 dc ma usg -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flowwer to info z innego wątku:
DONG QUAI bierze się po @, tylko do owulacji. Wspomaga owulację, zawiera estrogeny
Co do dong quaia to zasady są takie:
1.Wziąć pierwszą tabletkę dopiero od dnia w którym nie ma śladu po krwawieniu i plamienie po miesiączce.
2. Brać najmniejszą dawkę, np zacząć pierwszy cykl po jednej tabletce, kapsułce przez cztery dni.
3.Popijać mlekiem jeśli się odbija a nawet jak nie odbija się to próbować z mlekiem spożyć.
4. Można w późniejszych cyklach zwiększyć dawkę do 2 kapsułek a nawet pokusić się o branie do skoku ale po skoku temperatury nie wolno juz brać ale to później
5. Dong quai działa na endo i na jajeczka ale wiadomo, że nie na każdą tak samo.
6. WEarto brać donga z rana a gdy dokłada się późńiej druga tabletkę, kapsułkę to brac tak do 16-17, bo może pobudzać i możliwe są kłopoty ze snem. -
Ja brałam jak skończyło mi się najmniejsze nawet plamienie. Brałam 4 dni po 3 tabsy a donga mam firmy swanson
Flowwer, summer86, Maja84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hopeless wrote:Ja brałam jak skończyło mi się najmniejsze nawet plamienie. Brałam 4 dni po 3 tabsy a donga mam firmy swanson
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:Hopeless, rozumiem że tego Donga nie powinno się łączyć ze stymulacją?
summer86 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.Wczoraj wypadł mi czop ,ale tym razem był koloru brązowego.Ale nie zwróciłam uwagi wcześniej po ilu dniach była owulacja,bo to nowość u mnie.No nic czekam.A czy u Was ten czop tez się pojawia?Konktretne starania od 2015
2 wczesne straty
2017 In Vitro -niestety bez skutku
AMH -1
2018 In Vitro KD klapa:(
2019 Badanie gdzie leży problem..
Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
Komórki nk
Mąż Hla C C1 -
summer86 wrote:Hopeless, a jak się czujesz? Kiedy wizyta?
-
Hopeless wrote:Nie mam właściwie żadnych objawów ciąży. Przez chwilę mnie to martwilo teraz na to leje. Co ma być to będzie. Nie mam żadnego wpływu na to jak się ta ciąża skończy. A wizytę mam 12 kwietnia takie są terminy na nfz
Kochana podziwiam Twój spokój i szczerze zazdroszczę podejścia ja to w gorącej wodzie kapana -
nick nieaktualnyMadziula wrote:no to ten tego
jest jest jest!!!!
https://zapodaj.net/a93463581672c.jpg.html
Gratulacje w końcu się nam tu zieleni na wiosnę ktory cykl starań i dpo?
ps. Dziewczyny jak sikać żeby test wyszedł pozytywny? Ja z góry obstawiam negatywa i tak zawsze jest :pMadziula, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Madziula wrote:no to ten tego
jest jest jest!!!!
https://zapodaj.net/a93463581672c.jpg.htmlMadziula lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Izape91 wrote:Gratulacje w końcu się nam tu zieleni na wiosnę ktory cykl starań i dpo?
ps. Dziewczyny jak sikać żeby test wyszedł pozytywny? Ja z góry obstawiam negatywa i tak zawsze jest :pMadziula, Maja84 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄