X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
Odpowiedz

Wiosenne testowanie, MARZEC 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KARMA wrote:
    Dziewczyny ciężko Was nadrobić tak szybko strony zapełniacie ;)

Izepe91 to jest całkiem dobry pomysł. Może spróbuj tylko zerkać na śluz żeby nie przegapić tego najlepszego!

OjMaryś, Flowwer ma rację. Masz prawo płakać i czuć się źle, bo miałaś jakieś nadzieje i oczekiwania, które się nie spełniły. Ufaj że będzie dobrze, jesteś tysiąc kroków do przodu bo dbasz o siebie,zdrowie, hormony, znasz swoje ciało. Uda się!

Ja dzisiaj oficjalnie już mężowi test pokazałam. Nie mógł uwierzyć! Tyle było zachodu, starania się i nagle chyba jest. Jego pierwsza reakcja? "O ludzie, trzeba zacząć oszczędzać na dziecko" haha :)

No na śluz trochę zerkałam wiec wyczuwałam kiedy mogła byc owulacja,poza tym miałam dość silne bóle wiec chyba była 13-14 dc prz cyklach 27 dni
    Dzisiaj 22 dc czyli 8-9 dpo

W 6-7 dniu miałam dziwne bóle w pracy -taki cmiący ból który pojawiał sie co jakiś czas a to z jednej a to z drugiej strony i trochę sie nakręciłam ze to zagniezdzenie mogło byc

Serduszka były co drugi dzień od końca okresu wiec moze uda nam sie wstrzelić tym razem...
    A wczoraj dopadło mnie okropne wzdęcie, myślałam ze umrę z dyskomfortu i to jeszcze na zakupach w ikei... mam dziwne bóle czasami w dole brzucha. Albo to jakieś cholerstwo albo fasola. Ale moja gin uważa ze musi bolec bo to znaczy se coś sie dzieje i jest ok :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 07:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katik wrote:
    Hej, wczoraj padłam po całym dniu ciężkiej pracy w ogrodzie. Wynik testu: nic, znaczy sie test zepsuty nic sie nie wybarwiło:( Będę musiała zrobić jutro rano. A tak bardzo chciałam wiedzieć
    Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma gratuluje

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura ładnie skoczyło do góry ale już mam sluz z nitkami krwi. :D No i dobra, zrobie sobie przerwę w staraniach bo zawsze chciałam urodzić na wiosnę i lato ;-)

• Katik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie ☺
    Dzięki. Jedyne co mnie martwi to niska temp. Reszta jest spoko.

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe kobietki starające się, powodzenia laseczki :)

Z @ tulę mocno, nie poddajemy się, silne jesteśmy!

Zaciążonym serdecznie gratuluje

A ja jak mam dni wolne, to wykorzystuje je na maksa, bo tak mało mam tego czasu z córką, wczoraj poszliśmy na urodziny do mojego kumpla, i mała była cudowna, natomiast ja mam doła, jestem wyrodną matką :( wczoraj mała się super bawiła śmiała, skakała, mój mówi by jechać, ja do niego nie, przecież nie marudzi, możemy zostać, a ten że nie bo 21.20 jest i ona powinna spać. No z miłą niechęcią wyszłam z impezy, Alkohol spakowałam i sok, herbatę małej, a butelki, mleka i kaszki małej zapomniałam. Teraz to się czuje strasznie, wyrodna matka, o dziecku nie pamięta ;(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam wszystkie nowe kobietki starające się, powodzenia laseczki :)

Z @ tulę mocno, nie poddajemy się, silne jesteśmy!

Zaciążonym serdecznie gratuluje

A ja jak mam dni wolne, to wykorzystuje je na maksa, bo tak mało mam tego czasu z córką, wczoraj poszliśmy na urodziny do mojego kumpla, i mała była cudowna, natomiast ja mam doła, jestem wyrodną matką :( wczoraj mała się super bawiła śmiała, skakała, mój mówi by jechać, ja do niego nie, przecież nie marudzi, możemy zostać, a ten że nie bo 21.20 jest i ona powinna spać. No z miłą niechęcią wyszłam z impezy, Alkohol spakowałam i sok, herbatę małej, a butelki, mleka i kaszki małej zapomniałam. Teraz to się czuje strasznie, wyrodna matka, o dziecku nie pamięta ;(

Hahaha ;-) Daj spokój, sądze ze Ty też po prostu potrzebujesz oderwania od tej całej rzeczywistości, Ważne żę Małej nie zostawiłać :P

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca92 wrote:
    Hej wszystkim co sądzicie o moim wykresie?

Ja mam w tym cyklu trochę podobny wykres. Tez myślałam, że bezowulacyjny, ale byłam u gina i owulka była :-P wiec najlepiej jakbyś poszła na monitoring ;-)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.

Katik, trzymam kciuki za jutrzejszą powtórkę testu!

Lady Savage, każdemu zdarza się o czymś zapomnieć. Nie zadręczaj się wyrzutami.

Ja zaraz uciekam na siłownię, a później idziemy z mężem na niedzielny obiad.

Miłej słonecznej niedzieli życzę :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Dzień dobry ☺ OjMaryś Zielona mocno przytulam. Dziś testowalam z ciekawości. Na razie nie nastaeiam się. Powtórzę za parę dni....

Nadzieja, czemu nie piszesz, że wyszedł pozytyw! Dopiero na wykresie zauważyłam. Po ciuchutku gratuluję :) Będą fotki kreseczek?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nadzieja, czemu nie piszesz, że wyszedł pozytyw! Dopiero na wykresie zauważyłam. Po ciuchutku gratuluję :) Będą fotki kreseczek?
    taka licha ta kreseczka .spróbuję zrobić zdjęcie ☺.Na razie nie nastawiam się .Różnie to bywa...

summer86, Maja84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/7cc0b533e092e.jpg.html

Lady Savage, bertha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/29ce5585b6989.jpg.html

Lady Savage lubi tę wiadomość

• kate95 Znajoma

Wysłany: 5 marca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , staramy się już jakiś czas z partnerem niestety bezskutecznie , mierzę temperaturę i obserwuję śluz już od roku więc znam już swój organizm . Ten cykl jest jakiś inny ! Zawsze po owulacji temperatura rosła tak do 3 dnia a 4 zawsze był spadek o 0,1 stopnia lub 0,2 a następnie temperatura się podnosiła i za jakieś kolejne 2,3 dni spadała i tak do samego okresu. Do tej pory tak było zawsze . Jednak tym razem zadziało się coś dziwnego czego nie ogarniam i jest to dla mnie bardzo dziwne , mianowicie jest już 6 dzień po owulacji a temperatura jest stała 37,1 co mnie bardzo dziwi , jeśli mogłybyście zerknąć na mój wykres i się jakoś wypowiedzień byłabym bardzo wdzięczna

667ada7722998915df38e89a1296348c.png
  • Starajaca92 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    Dla mnie wygląda na bezowulacyjny :(
    Maja po czym to stwierdzisz? Za niska?

• Madziula Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! :)
    A ja wczoraj wieczorem na papierze zauważyłam dwa razy po kropce brunatnego śluzu, ale to raczej nie może być implantacja, jest za wcześnie...jak myślicie?

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate95 wrote:
    Cześć dziewczyny , staramy się już jakiś czas z partnerem niestety bezskutecznie , mierzę temperaturę i obserwuję śluz już od roku więc znam już swój organizm . Ten cykl jest jakiś inny ! Zawsze po owulacji temperatura rosła tak do 3 dnia a 4 zawsze był spadek o 0,1 stopnia lub 0,2 a następnie temperatura się podnosiła i za jakieś kolejne 2,3 dni spadała i tak do samego okresu. Do tej pory tak było zawsze . Jednak tym razem zadziało się coś dziwnego czego nie ogarniam i jest to dla mnie bardzo dziwne , mianowicie jest już 6 dzień po owulacji a temperatura jest stała 37,1 co mnie bardzo dziwi , jeśli mogłybyście zerknąć na mój wykres i się jakoś wypowiedzień byłabym bardzo wdzięczna
    Sprawdź termometr, czasem szwankuje :)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • kate95 Znajoma

Wysłany: 5 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm nie sądzę gdyż mam dwa i dla pewności zawsze mierzę dwoma elektronicznym i rtęciowym więc nie sądzę by była wina to termometru . Hmmmm no nic trzeba czekać może nastąpi jeszcze jakiś wzrost lub spadek a za 6 dni wszystko będzie wiadomo bo wtedy ma mnie nawiedzić @ ....

667ada7722998915df38e89a1296348c.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba odpuszczam tą temperaturę bo mi to nie idzie, mam za mało samodyscypliny w temacie :D Wstaje na takim głupim Jasiu ze mi temat zawsze ucieka. Postawie chyba na śluz bo chyba najłatwiej cos po nim wywnioskować. Wczoraj (6-7 dc) zaczął być rozciągliwy wiec zaczynam wierzyć w moja owulacje w 10 dc, trzeba sie wiec od razu po okresie starać ;).

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    U mnie temperatura ładnie skoczyło do góry ale już mam sluz z nitkami krwi. :D No i dobra, zrobie sobie przerwę w staraniach bo zawsze chciałam urodzić na wiosnę i lato ;-)
    to tez moje marzenie, moze sie zisci :) chociaż wolałabym już zobaczyć i 2kreski i na wiosnę już chodzić na spacerki ;)

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ