Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykate95 wrote:hmmmm nie sądzę gdyż mam dwa i dla pewności zawsze mierzę dwoma elektronicznym i rtęciowym więc nie sądzę by była wina to termometru . Hmmmm no nic trzeba czekać może nastąpi jeszcze jakiś wzrost lub spadek a za 6 dni wszystko będzie wiadomo bo wtedy ma mnie nawiedzić @ ....
Jak masz dwa to raczej mierzyłabym rtęciowym on chyba jest bardziej wiarygodny, ale kto wie może dlatego się utrzymuję bo jest fasoleczka. -
Z opóźnieniem, ale niestety przyszła wredna @ ...
Nie poddajemy się, kolejny cykl będziemy walczyć testowanko 2 kwietnia7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualnyIzape91 wrote:to tez moje marzenie, moze sie zisci chociaż wolałabym już zobaczyć i 2kreski i na wiosnę już chodzić na spacerki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynowa na dzielni wrote:Ja chyba odpuszczam tą temperaturę bo mi to nie idzie, mam za mało samodyscypliny w temacie Wstaje na takim głupim Jasiu ze mi temat zawsze ucieka. Postawie chyba na śluz bo chyba najłatwiej cos po nim wywnioskować. Wczoraj (6-7 dc) zaczął być rozciągliwy wiec zaczynam wierzyć w moja owulacje w 10 dc, trzeba sie wiec od razu po okresie starać .
A Olo dniowe masz cykle?
Ja mam 27 dni i w tym cyklu staraliśmy sie już od końca okresu, bo moze złe interpretuje wykresy albo co... i co mi przelatuje, No już sama nie wiem. Szukam winnego :p mam nadzieje ze ten 7 cykl bedzie ostatnim -
nick nieaktualnyLecę mężowi zrobic śniadanie i sok. Ostatnio mam fazę na soki z sokowirówki i wykupiłam pół warzywniaka buraki na anemię i marchewki na wit a, poza tym oczywiście jabłka , czasem wrzucę jakieś kiwi pomarańcze, grejpfruty i jest zdrowo i pysznie
bejb lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
-Monika- wrote:Ja rodziłam na początku czerwca, piękny miesiąc, ale teraz chciałabym tak na kwiecień zobaczymy zobaczymy. Ja też chciałabym zobaczyć dwie kreseczki i urodzić w tegoroczną wiosnę, ale cóż. Za to moja koleżanka z którą razem się staraliśmu urodzi właśnie w kwietniu. Będzie mi smutno troszeczkę, ale niech jej rośnie zdrowo
-
nick nieaktualnykate95 wrote:hmmmm nie sądzę gdyż mam dwa i dla pewności zawsze mierzę dwoma elektronicznym i rtęciowym więc nie sądzę by była wina to termometru . Hmmmm no nic trzeba czekać może nastąpi jeszcze jakiś wzrost lub spadek a za 6 dni wszystko będzie wiadomo bo wtedy ma mnie nawiedzić @ ....
Porada dnia
Czy Twoje temperatury utrzymują się na podobnym poziomie przez cały cykl? Nawet w cyklach bezowulacyjnych temperatura rzadko utrzymuje się cały czas na tym samym poziomie. Dlatego też w większości przypadków za zupełnie płaskie temperatury odpowiedzialny jest termometr. Jeśli zatem zauważysz, że Twoja temperatura jest cały czas stała, zmień termometr, być może w tym tkwi problem. Jeśli mimo tego sytuacja się nie zmieni i Twoje temperatury nadal będą na tym samym (bądź podobnym) poziomie przez cały cykl, porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem.Lady Savage, Maja84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izape91 wrote:A Olo dniowe masz cykle?
Ja mam 27 dni i w tym cyklu staraliśmy sie już od końca okresu, bo moze złe interpretuje wykresy albo co... i co mi przelatuje, No już sama nie wiem. Szukam winnego :p mam nadzieje ze ten 7 cykl bedzie ostatnim
24-26 dni ciężko mi czasami określić bo okres sie rozkręca czasami 3 dni
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Starajaca92 wrote:Maja po czym to stwierdzisz? Za niska?
Trochę niska i nie widać za bardzo skoku tempki. Chociaż niewykluczone, że była owu. Ale to już monitoring dałby pewność. Jakby się uparł jakiś skok w 14dc był, więc niewykluczone że w tych okolicach mogła być owu. Mam nadzieję, że jednak była i że na końcu będzie zielony kropek
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Izape91 wrote:A Olo dniowe masz cykle?
Ja mam 27 dni i w tym cyklu staraliśmy sie już od końca okresu, bo moze złe interpretuje wykresy albo co... i co mi przelatuje, No już sama nie wiem. Szukam winnego :p mam nadzieje ze ten 7 cykl bedzie ostatnim
A robiłaś testy owulacyjne? Ja robiłam w poprzednim miesiącu ale za szybko je wyrzucałam i przeczekałam kilka minut na wynik dopiero 12 dnia, no i był pozytywny, przez 3 czy 4 kolejne dni tez ale moze wcześniej kreska była mocniejsza Sprawdzę w tym miesiącu, póki co druga kreska wyszła widoczna ale słabsza niż ta podstawowa
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnynowa na dzielni wrote:A robiłaś testy owulacyjne? Ja robiłam w poprzednim miesiącu ale za szybko je wyrzucałam i przeczekałam kilka minut na wynik dopiero 12 dnia, no i był pozytywny, przez 3 czy 4 kolejne dni tez ale moze wcześniej kreska była mocniejsza Sprawdzę w tym miesiącu, póki co druga kreska wyszła widoczna ale słabsza niż ta podstawowa
Robiłam, wynikało z nich i temperatury ze ovu była 14-15 dc i tempka to samo, ale jak sie staraliśmy w te dni to i tak nic z tego, wiec obserwacje porzuciłam bo sie irytowałam za bardzo;p
-
U mnie dziś 13 dpo. Jutro ma przyjść okres chodź temp 37,2 się utrzymuje nadal. Nadzieja umiera ostatnia...
Lady Savage, kaha lubią tę wiadomość