Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
Odpowiedz

Wiosenne testowanie, MARZEC 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate95 wrote:
    hmmmm nie sądzę gdyż mam dwa i dla pewności zawsze mierzę dwoma elektronicznym i rtęciowym więc nie sądzę by była wina to termometru . Hmmmm no nic trzeba czekać może nastąpi jeszcze jakiś wzrost lub spadek a za 6 dni wszystko będzie wiadomo bo wtedy ma mnie nawiedzić @ ....

Jak masz dwa to raczej mierzyłabym rtęciowym on chyba jest bardziej wiarygodny, ale kto wie może dlatego się utrzymuję bo jest fasoleczka. :D

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z opóźnieniem, ale niestety przyszła wredna @ ...

Nie poddajemy się, kolejny cykl będziemy walczyć :) testowanko 2 kwietnia :)

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    to tez moje marzenie, moze sie zisci :) chociaż wolałabym już zobaczyć i 2kreski i na wiosnę już chodzić na spacerki ;)
    Ja rodziłam na początku czerwca, piękny miesiąc, ale teraz chciałabym tak na kwiecień :D zobaczymy zobaczymy. Ja też chciałabym zobaczyć dwie kreseczki i urodzić w tegoroczną wiosnę, ale cóż. Za to moja koleżanka z którą razem się staraliśmu urodzi właśnie w kwietniu. Będzie mi smutno troszeczkę, ale niech jej rośnie zdrowo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Z opóźnieniem, ale niestety przyszła wredna @ ...

Nie poddajemy się, kolejny cykl będziemy walczyć :) testowanko 2 kwietnia :)
    Będziemy wspierać ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja chyba odpuszczam tą temperaturę bo mi to nie idzie, mam za mało samodyscypliny w temacie :D Wstaje na takim głupim Jasiu ze mi temat zawsze ucieka. Postawie chyba na śluz bo chyba najłatwiej cos po nim wywnioskować. Wczoraj (6-7 dc) zaczął być rozciągliwy wiec zaczynam wierzyć w moja owulacje w 10 dc, trzeba sie wiec od razu po okresie starać ;).

A Olo dniowe masz cykle?
    Ja mam 27 dni i w tym cyklu staraliśmy sie już od końca okresu, bo moze złe interpretuje wykresy albo co... i co mi przelatuje, No już sama nie wiem. Szukam winnego :p mam nadzieje ze ten 7 cykl bedzie ostatnim

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę mężowi zrobic śniadanie i sok. Ostatnio mam fazę na soki z sokowirówki i wykupiłam pół warzywniaka ;D buraki na anemię i marchewki na wit a, poza tym oczywiście jabłka , czasem wrzucę jakieś kiwi pomarańcze, grejpfruty i jest zdrowo i pysznie :)

bejb lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buraki maja tez w sobie naturalny kwas foliowy wiec nie trzeba sie zaręczać tabletkami
    Tylko czasem gorzej z czasem i motywacja zeby je zrobic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 09:32

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Ja rodziłam na początku czerwca, piękny miesiąc, ale teraz chciałabym tak na kwiecień :D zobaczymy zobaczymy. Ja też chciałabym zobaczyć dwie kreseczki i urodzić w tegoroczną wiosnę, ale cóż. Za to moja koleżanka z którą razem się staraliśmu urodzi właśnie w kwietniu. Będzie mi smutno troszeczkę, ale niech jej rośnie zdrowo :D
    Ja rodzilam w listopadzie i jeśli teraz sie uda, to znowu będzie listopad :)

age.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratuluje :) ja widzę kreseczkę!!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkowe tulę mocno, najwidocznie Twój dzidziulek woli przyjść na świat w 2018 roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 09:41

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate95 wrote:
    hmmmm nie sądzę gdyż mam dwa i dla pewności zawsze mierzę dwoma elektronicznym i rtęciowym więc nie sądzę by była wina to termometru . Hmmmm no nic trzeba czekać może nastąpi jeszcze jakiś wzrost lub spadek a za 6 dni wszystko będzie wiadomo bo wtedy ma mnie nawiedzić @ ....

Porada dnia
    Czy Twoje temperatury utrzymują się na podobnym poziomie przez cały cykl? Nawet w cyklach bezowulacyjnych temperatura rzadko utrzymuje się cały czas na tym samym poziomie. Dlatego też w większości przypadków za zupełnie płaskie temperatury odpowiedzialny jest termometr. Jeśli zatem zauważysz, że Twoja temperatura jest cały czas stała, zmień termometr, być może w tym tkwi problem. Jeśli mimo tego sytuacja się nie zmieni i Twoje temperatury nadal będą na tym samym (bądź podobnym) poziomie przez cały cykl, porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem.

Lady Savage, Maja84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nadzieja gratuluje :) ja widzę kreseczkę!!
    Ta kreseczka jeszcze taka anemiczna .Oby sciemniała z czasem.☺

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    A Olo dniowe masz cykle?
    Ja mam 27 dni i w tym cyklu staraliśmy sie już od końca okresu, bo moze złe interpretuje wykresy albo co... i co mi przelatuje, No już sama nie wiem. Szukam winnego :p mam nadzieje ze ten 7 cykl bedzie ostatnim

24-26 dni :) ciężko mi czasami określić bo okres sie rozkręca czasami 3 dni

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca92 wrote:
    Maja po czym to stwierdzisz? Za niska?

Trochę niska i nie widać za bardzo skoku tempki. Chociaż niewykluczone, że była owu. Ale to już monitoring dałby pewność. Jakby się uparł jakiś skok w 14dc był, więc niewykluczone że w tych okolicach mogła być owu. Mam nadzieję, że jednak była i że na końcu będzie zielony kropek :)

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Który to dpo?
    Dzis 4,wiec wczoraj to dopiero 3 by byl

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    A Olo dniowe masz cykle?

A robiłaś testy owulacyjne? Ja robiłam w poprzednim miesiącu ale za szybko je wyrzucałam i przeczekałam kilka minut na wynik dopiero 12 dnia, no i był pozytywny, przez 3 czy 4 kolejne dni tez ale moze wcześniej kreska była mocniejsza :) Sprawdzę w tym miesiącu, póki co druga kreska wyszła widoczna ale słabsza niż ta podstawowa

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    A robiłaś testy owulacyjne? Ja robiłam w poprzednim miesiącu ale za szybko je wyrzucałam i przeczekałam kilka minut na wynik dopiero 12 dnia, no i był pozytywny, przez 3 czy 4 kolejne dni tez ale moze wcześniej kreska była mocniejsza :) Sprawdzę w tym miesiącu, póki co druga kreska wyszła widoczna ale słabsza niż ta podstawowa

Robiłam, wynikało z nich i temperatury ze ovu była 14-15 dc i tempka to samo, ale jak sie staraliśmy w te dni to i tak nic z tego, wiec obserwacje porzuciłam bo sie irytowałam za bardzo;p

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 13 dpo. Jutro ma przyjść okres chodź temp 37,2 się utrzymuje nadal. Nadzieja umiera ostatnia...

Lady Savage, kaha lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Może była wcześniej ovu? Różnie bywa. Trzeba wierzyć że będzie dobrze :)
    Raczej wczesniej nie,potwierdzaly ja temp i testy

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

KARMA gratuluję!!!!!!!!!!!

u mnie dziś 5dpo. Nie wytrzymam z tym czekaniem do 15 marca...

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ