Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
alicjaaa_d wrote:Oleczka trzymam kciuki, żeby w pon ładnie urosła ! ;*
Ja dziś mam 11 dc i zrobiłam test - negatywny. Mam dziś wiekszą imprezę i zastanawiam się, czy mogę napić się wina, czy odpuścić, bo może jednak za wczesnie na test... aczkolwiek wątpię, że się udało ...10.09.2019 Marcel -
Oleczka ma rację, ja sama będąc już w ciąży byłam na weselu i nie powiem, żebym wypiła mało, ale wbrew pozorom przez pierwsze dwa tygodnie ciąży alkohol nie jest w stanie zaszkodzić dziecku, nawet ostatnio mamaginekolog mowila o tym na swoim instastory
Generalnie bardzo dużo dziewczyn nie wiedząc o ciąży pije alkohol, ale w pierwszych dniach od zapłodnienia nie jest w stanie zagrozić on ciąży -
werka93 wrote:Oleczka ma rację, ja sama będąc już w ciąży byłam na weselu i nie powiem, żebym wypiła mało, ale wbrew pozorom przez pierwsze dwa tygodnie ciąży alkohol nie jest w stanie zaszkodzić dziecku, nawet ostatnio mamaginekolog mowila o tym na swoim instastory
Generalnie bardzo dużo dziewczyn nie wiedząc o ciąży pije alkohol, ale w pierwszych dniach od zapłodnienia nie jest w stanie zagrozić on ciąży10.09.2019 Marcel -
Nasz Marcelek przyszedł na świat 8.12 o 10.52 3650g, 54 cm, 8/10 pkt
Poród zakończony CC.
Czas strasznie szybko ucieka i nie było kiedy nawet napisać.
Marcelek pozdrawia znad cycaMagdoczka, alicjaaa_d lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Nasz Marcelek przyszedł na świat 8.12 o 10.52 3650g, 54 cm, 8/10 pkt
Poród zakończony CC.
Marcelek pozdrawia znad cyca
Mam nadzieję, że jak będziesz mieć więcej czasu to napiszesz nam wszystko co i jak, tymczasem ciesz się malenstwem ile możesz i trzymajcie się ciepło :*agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Nasz Marcelek przyszedł na świat 8.12 o 10.52 3650g, 54 cm, 8/10 pkt
Poród zakończony CC.
Aga, gratulacje :* Już się tu stresowałysmy lekko. 3650 g to kawał mężczyzny, chyba tyle się nie zapowiadało Fajnie że do cyca się przysysa. Trzymajcie się cieplutko :*agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Poród zakończony CC.
A tak z innej beczki, jade zbadac proga i tsh jeszcze prywatnie. Zastanawiam sie tylko nad ft3 lub ft4? Jest tu baaaardzo drogo, zaplace w funtach tyle co w zlotowkach nawet bym nie zaplacila dlatego chce wybrac pomoedzy tymi 4ema zeby byly 3y. doradzicie?agniecha2101 lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Magdoczka wrote:Aga, gratulacje :* Już się tu stresowałysmy lekko. 3650 g to kawał mężczyzny, chyba tyle się nie zapowiadało Fajnie że do cyca się przysysa. Trzymajcie się cieplutko :*10.09.2019 Marcel
-
werka93 wrote:Super Agusia, ogromne gratulacje :*
Mam nadzieję, że jak będziesz mieć więcej czasu to napiszesz nam wszystko co i jak, tymczasem ciesz się malenstwem ile możesz i trzymajcie się ciepło :*10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Agunia to moje gratulacje! Jak bedziesz miala wiecej czasu to napisz jak sobie radzisz, jak sie czujesz, no i jak porod przebiegal.. czemu CC? najwazniejsze ze synus zdrowy! Nic innego sie nie liczy.
A tak z innej beczki, jade zbadac proga i tsh jeszcze prywatnie. Zastanawiam sie tylko nad ft3 lub ft4? Jest tu baaaardzo drogo, zaplace w funtach tyle co w zlotowkach nawet bym nie zaplacila dlatego chce wybrac pomoedzy tymi 4ema zeby byly 3y. doradzicie?
Ja zrobiłabym tylko proga i tsh na Twoim miejscu chyba
Ale może jeszcze któraś dziewczyna poradzi coś konkretniej bo ja się nie znam -
Oleczka94 wrote:Werka kiedy nastepne usg? Kubus dalej szaleje w brzuszku? Jak sie czujeszz?
A czuję się super, aż dziwne, ale lepiej niż np 2 miesiące temu, jakoś na razie nie mogę narzekać, bo ani brzuch mi jakoś zbytnio nie przeszkadza, ani kręgosłup mi już tak nie doskwiera, więc oby tak dalejagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Oleczka94 Tsh to hormon przysadki mózgowej a Ft3 i Ft4 to hormony tarczycy.Jesli hormonu tarczycy jest za mało,to Tsh rośnie i pobudza tarczycę do produkowania więcej Ft4,dlatego nie samo Tsh jest ważne ale również Ft3 i Ft4
-
Oleczka94 wrote:No to oby tak dalej.
Napisalam na innym forum i doradzaja zeby zrobic ft4 bo wazniejsze. Zglupiec idzie
Jak masz jeszcze jakieś pytania pisz śmiało.
Wybacz, że tak krótko ale pisze z koma i nie do końca jeszcze to ogarniam -
Możesz Oleczka94 pominąć Ft3 ale Ft4 jest ważne.Najcześciej ten hormon jest na niskim poziomie przy niedoczynności.
-
Lady_Dior wrote:Możesz Oleczka94 pominąć Ft3 ale Ft4 jest ważne.Najcześciej ten hormon jest na niskim poziomie przy niedoczynności.
-
Dlatego ja zawsze badam wszystkie 3hormony.
Miesiąc temu miałam Tsh na niskim poziomie 0,32 i już się bałam,że w nadczynność popadnę a Ft4 zaledwie 15 i lekarka kazała zostać przy tej dawce.W ciąży te hormony mogą wariować,choć najczęściej Tsh rośnie.Po 2tyg. Tsh 1 czyli widać jak potrafi psocić. Warto cały panel tarczycowy robić -
Lady_Dior wrote:Możesz Oleczka94 pominąć Ft3 ale Ft4 jest ważne.Najcześciej ten hormon jest na niskim poziomie przy niedoczynności.10.09.2019 Marcel