X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ja juz po wizycie. Liczylam tylko na pecherzyk ciazowy, a widac bylo kropka i serduszko, albo jego echo. Widzialam jak pulsuje.  Niezabardzo zrozumialam czemu nie moge go posluchac, moze nie maja systemu naglasniajacego:-(
    Przyczyn plamienia nie widac, nic nie ma. Od wczoraaj ustaly naszczescie
    Odpukac by znowu nie przyszly.

Aniołek 9tydzień [*]. Listopad.
    Ciąża biochemiczna. Grudzień.
    Ale cudownie, mam nadzieję, że trochę Cię to uspokoiło :)
    A co planujesz dalej? W ogóle jak jest w UK ze zwolnieniem? Mogłabyś iść już teraz?

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Ale cudownie, mam nadzieję, że trochę Cię to uspokoiło :)
    A co planujesz dalej? W ogóle jak jest w UK ze zwolnieniem? Mogłabyś iść już teraz?
    Tutaj nie daja zwolnien od tak. W sumie nie wiem nawet czy bym chciala isc na zwolnienie teraz. Tutaj mam.tylko mojego M. I siostre. Zanudzilabym sie na smierc bo obydwoje pracuja.

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Tutaj nie daja zwolnien od tak. W sumie nie wiem nawet czy bym chciala isc na zwolnienie teraz. Tutaj mam.tylko mojego M. I siostre. Zanudzilabym sie na smierc bo obydwoje pracuja.
    Najważniejsze, że plamienie ustały, odpoczywaj teraz dużo :)
    Kolejną wizytę kiedy masz? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    W ogóle który to tydzień? Po skanie wiesz już? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Wizyte u poloznej mam za 2,5tyg. I pewnie skan w 12,13tyg jak to tutaj.
    Ale planuje isc za tydzien z malzem prywatnie zeby sie czegos konkretnego dowiedziec. Babka mowila ze jakos polowa 5ego tyg, pod 6 :-) tyle wiem. Ale pewnie wszystko sie jeszcze zmieni.

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Wizyte u poloznej mam za 2,5tyg. I pewnie skan w 12,13tyg jak to tutaj.
    Ale planuje isc za tydzien z malzem prywatnie zeby sie czegos konkretnego dowiedziec. Babka mowila ze jakos polowa 5ego tyg, pod 6 :-) tyle wiem. Ale pewnie wszystko sie jeszcze zmieni.
    To super, że idziesz prywatnie, lepiej mieć wszystko pod kontrolą, trzymam za Ciebie i fasolkę mocno kciuki :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    To super, że idziesz prywatnie, lepiej mieć wszystko pod kontrolą, trzymam za Ciebie i fasolkę mocno kciuki :*
    Dziekuje. W przyszla sobote umowilam sie na skan. :-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dziekuje. W przyszla sobote umowilam sie na skan. :-)
    To jeszcze tylko 1,5 tygodnia :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    To jeszcze tylko 1,5 tygodnia :)
    Dokladnie. :-) a co u Ciebie, gotowa do rodzenia?:-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dokladnie. :-) a co u Ciebie, gotowa do rodzenia?:-)
    Gotowa, torba spakowana, bryka dla Księcia już stoi :D
    Planowany termin z OM 4 marzec, ale po cichu liczę na koniec lutego, śmieję się nawet do męża, że 28 lutego w tłusty czwartek mogę zjeść tylko paczka i jechać od razu rodzić :D
    Najlepsze, że wygrałam sesje brzuszkową, mam nadzieję, że zdążymy strzelić jakieś fotki i będzie to faktycznie sesja brzuszkowa, a nie noworodkowa :D
    Ogólnie nie mam żadnego normalnego zdjęcia w ciąży oprócz takich robionych na szybko w lustrze lub selfie, więc mega się cieszę :D

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Gotowa, torba spakowana, bryka dla Księcia już stoi :D
    Planowany termin z OM 4 marzec, ale po cichu liczę na koniec lutego, śmieję się nawet do męża, że 28 lutego w tłusty czwartek mogę zjeść tylko paczka i jechać od razu rodzić :D
    Najlepsze, że wygrałam sesje brzuszkową, mam nadzieję, że zdążymy strzelić jakieś fotki i będzie to faktycznie sesja brzuszkowa, a nie noworodkowa :D
    Ogólnie nie mam żadnego normalnego zdjęcia w ciąży oprócz takich robionych na szybko w lustrze lub selfie, więc mega się cieszę :D
    Wooow no to super! Bedziesz miala pamiatke cudowna!:-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, w którym tygodniu ubierałyście łóżeczko? Dzisiaj zaczęłam 36 i strasznie kusi mnie już, żeby wszystko przyszykować ale nie chce, żeby się kurzylo :) A z drugiej strony koleżance położna mówiła, żeby ubrać łóżeczko wcześniej żeby wszystkie rzeczy trochę wywietrzyly się po praniu od detergentów, chociaż ja osobiście używałam specjalnego proszku dla niemowląt :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Mamusie, w którym tygodniu ubierałyście łóżeczko? Dzisiaj zaczęłam 36 i strasznie kusi mnie już, żeby wszystko przyszykować ale nie chce, żeby się kurzylo :) A z drugiej strony koleżance położna mówiła, żeby ubrać łóżeczko wcześniej żeby wszystkie rzeczy trochę wywietrzyly się po praniu od detergentów, chociaż ja osobiście używałam specjalnego proszku dla niemowląt :)

U mnie wszystko poszło tak szybko, że łóżeczko ubierał mąż, jak wrócił ze szpitala po porodzie :-D
    Ale jakbym nie urodziła wcześniej, to pewnie jakoś ok. 38 tygodnia bym ubrała :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gratuluję wygranej sesji :-) My sobie też robiliśmy - i mamy fajną pamiątkę :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt Magdoczka, u Ciebie to szybko poszło :D
    Jak tam się czujecie z malenstwem? ;)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka jak samopoczucie? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Oleczka jak samopoczucie? :)
    Dobrze. Dziekuje :-) po plamieniu ani sladu. Oby tak dalej!:-) czekam z niecierpiwoscia na wizyte z moim M.:-) a jak Ty sie czujesz?

agniecha2101 lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dobrze. Dziekuje :-) po plamieniu ani sladu. Oby tak dalej!:-) czekam z niecierpiwoscia na wizyte z moim M.:-) a jak Ty sie czujesz?
    Super wiadomość, to najważniejsze :*
    Ja dobrze, jutro mam ta wizyte jednodniowa w szpitalu, zobaczę przynajmniej jak to wygląda, jacy są lekarze, położne :)
    Ogólnie więcej staram się wypoczywać z tym moim kręgosłupem, ale już coraz ciężej znaleźć mi pozycję nawet do spania, jak przewracam się z boku na bok to strzelają mi nawet kości łonowe, tragedia :D
    Czuję też, że organizm zaczyna gromadzić więcej wody, bo pije bardzo dużo, a do toalety nie chodzę jakoś częściej :)
    Ale takie już uroki ostatniego miesiąca :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Super wiadomość, to najważniejsze :*
    Ja dobrze, jutro mam ta wizyte jednodniowa w szpitalu, zobaczę przynajmniej jak to wygląda, jacy są lekarze, położne :)
    Ogólnie więcej staram się wypoczywać z tym moim kręgosłupem, ale już coraz ciężej znaleźć mi pozycję nawet do spania, jak przewracam się z boku na bok to strzelają mi nawet kości łonowe, tragedia :D
    Czuję też, że organizm zaczyna gromadzić więcej wody, bo pije bardzo dużo, a do toalety nie chodzę jakoś częściej :)
    Ale takie już uroki ostatniego miesiąca :)
    Rozumiem.ze idziesz jutro do szpitala w ktorym planujesz rodzic?:-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Rozumiem.ze idziesz jutro do szpitala w ktorym planujesz rodzic?:-)
    Tak, już jestem po pobycie, 4 godziny, tylko badanie ginekologiczne,KTG i USG, wynudzilam się na śmierć ;D
    Ale przynajmniej wiem jak to wszystko wygląda :)
    A u Ciebie jak samopoczucie Oleczka? Wróciłaś do pracy po zwolnieniu? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ